Audiokniha Čistič

Zapomenutá vražda
Agatha Christie nás zavede do půvabného anglického přímořského letoviska Dillmouth, kde si mladí novomanželé Reedovi zakoupí malou viktoriánskou vilku. Gwenda Reedová však kvůli záhadným a ne právě příjemným útržkům vzpomínek, které se jí začnou vybavovat, pomalu nabude…

O zvířátkách a divných věcech
Kdo si hraje nezlobí, pojďte si hrát se slovy. Pohádky plné snových příběhů . To vám byla jednou taková tenká knížka a ta knížka byla plná roztodivných zvířátek a věcí. Mohlo by se zdát, že ta knížka nemá ani hlavu, ani patu. Na jedné z posledních stránek se v ní zabyd…

Trhani
Česká literární klasika v přednesu herce Luďka Munzara.

9. listopad
Den před odjezdem z L. A. se Fallon seznamuje se začínajícím spisovatelem Benem. Jejich neovladatelná přitažlivost vede k tomu, že Fallonin poslední den ve městě stráví společně. Pro Bena je Fallonin život přesně tou inspirací, kterou pro své psaní hledal. Rozhodnou se …

Tajuplné příběhy
Český čtenář zná jistě velice dobře populární jméno - Sir Arthur Conan Doyle. Geniálně koncipované detektivní novely jej proslavily po celém světě. Ovšem o autorově vynikajícím literárním talentu se můžeme přesvědčit i na řadě jeho vybraných Tajuplných příběhů. Doylova …

Tyrano - Dobrodružství českého upíra
Na jednom zámečku v Čechách žije podivná rodinka. Upíří rodinka! Nejmladší ze tří bratrů Tyrano se ale jako upír moc nevyvedl. Má zrzavé vlasy a nenarostly mu ani upíří špičáky. Když už rodina neví, co s ním, vystěhuje ho do opuštěné chatky v lese, kde má žít a každý mě…

Klub divných dětí
Jmenuji se Mila a mám ráda pavouky, vlastně všeobecně hmyz, nebo spíš všechna zvířata. Umím se „ztratit ze světa“. Stačí se na něco soustředit, a vše kolem přestane existovat. Já jsem Petr. Chodím už do čtvrté třídy, ale vypadám jako prvňák. Hezky maluji a v noci… nemůž…

Tajemná kniha
Další z cyklu detektivních povídek londýnského žurnalisty a spisovatele (1874-1936), autora řady filosofických prací, románů a povídek. Detektivní povídky, v nichž vystupuje jako detektiv katolický kněz Otec Brown, jsou napsané tak, že nechtějí jen vzrušit a pobavit, a…

Aristokratka pod palbou lásky
„Jsem v pozici obklíčené jednotky a čekám na útok...“ Z Marie je po návratu na Kostku mezinárodní celebrita. Nejenže svým šarmem oslnila Její Veličenstvo Beatrix i všechen nizozemský lid, ale dokonce naprosto okouzlila místní nejlepší partii „se šrajtoflí jenom o něco t…

Maigret v akci
V mezinárodním rychlíku Hvězda severu je nalezeno tělo muže, který byl k nerozeznání podobný dalšímu cestujícímu téhož vlaku. Mohlo by jít o zločince hledaného v mnoha zemích? Nebo je oním gangsterem tajemný dvojník, který se ubytoval v luxusním hotelu Majestic? Komisař…

Iluze
Druhý krok k temnotě nese název Iluze a průkopník moderního hororu, americký autor Howard Phillips Lovecraft, se zde se setkává se svým dalším vzorem, jímž není nikdo jiný než další americký mistr pera, Edgar Allan Poe (Lovecraft bývá někdy označována i za Poeova příméh…

Atlasův komplex
Moc má svou cenu… Atlasův komplex je dlouho očekávané pokračování bestsellerů Atlasova šestka a Atlasův paradox – s ještě vyššími sázkami i vášní! Po dramatickém návratu do knihovny Sídla je šestice členů Alexandrijské společnosti zranitelnější než kdy dřív. Stará spo…

Sjezd abiturientů
Soudní rada Sebastian se setkává s mužem podezřelým z vraždy prostitutky. Postupně zjišťuje, že je to zřejmě jeho bývalý spolužák z gymnázia. Přátelili se kdysi, ale byla mezi nimi i jakási řevnivost. Nadaný spolužák pak předčasně gymnázium opustil. Možná na tom má svůj…

Přítelkyně z domu smutku
Příběh se odehrává na konci světa, ve světě zabsolutizovaného násilí, a já po napsání knihy zjistila, že snad žádné jiné prostředí není tak velkou autorskou příležitostí. Nikde jinde bych se nesetkala s lidmi tak rozdílnými, a současně tak otevřenými. Má hlavní autorská…

Proč nepožádali Evanse?
„Zdálo se mi, že jsem slyšel výkřik! Doufám, že můj míček nikoho nezranil.“ Během nepříliš vydařené hry na golfovém hřišti v Marchboltu objeví Bobby s doktorem Thomasem u odpaliště na obávanou sedmnáctou jamku muže, který spadl z útesu. Syn místního vikáře, jenž u nebo…

Temný oheň
V metropoli plné podvodníků a fanatiků musí najít pravdu a ochránit nevinnou dívku i svou zemi… Rozpálený Londýn v létě roku 1540 svírá kromě zápachu i dusivá atmosféra panující mezi reformisty a papeženci. Není divu, že si mistr Matthew Shardlake, který se ještě docela…

Osudný turnaj
Severní Čechy trápí šarvátky a spory místní šlechty. Domluvená svatba mezi Ludmilou z Vartemberka a Benešem z Dubé má nepokojům učinit přítrž... Spory pánů z Dubé s Vartemberky už delší dobu trápí celé severní Čechy, skoro stejně jako lapkové, kterými se zemské stezky j…

Cínový poklad
Pohádka Marie Kubátové o tom, jak se Ondřejovi podařilo udělat cín jako stříbro, z čarodějnice Korduly dobrou měšťanku a přimět sudičky, aby se alespoň jednou ohlédly po svém díle. Tovaryš cínařského řemesla Ondřej Konvička dal sudičkám krásné nádobí, aby předpověděly …

Strašidelná vagina
Co vydává v posteli ty strašné zvuky? Jedno z vrcholných děl žánru bizarro fiction. Steve miluje Stacy k zbláznění, ale nemůže se smířit s kvílivými zvuky, které vydávají její intimní partie. Na žádost Stacy se vydává do jejího těla záhadu prozkoumat. „Sexu se Stacy jse…

Houslistka z Osvětimi
Má naději láska, která vyklíčila mezi ostnatými dráty vyhlazovacího tábora? Historický román o životě slavné rakouské houslistky Almy Rosé. V Osvětimi je každý den bojem o přežití. Alma má na ruce světle modrým inkoustem vytetované číslo 50381 a odtržená od svých milova…

V cizích botách
Dve ženy. Dva životy. Jeden den, který všechno změní... Nisha si žije na vysoké noze – tedy do chvíle, kdy její fenomenálně bohatý manžel nečekaně podá žádost o rozvod. A tahle dáma sice je okouzlující, nebojácná a odhodlaná, jenomže teď se bude muset přizpůsobit zcela…

Hilda a pidilidi
Modrovlasá rozumbrada Hilda je malá průzkumnice, která má na světě ze všeho nejradši svůj skicák, liškolouška Větvíka, maminku a všechny obry, trolly, hafíky a skřítky, co žijí u nich v údolí. Zničehonic však v domku, v němž s maminkou doposud spokojeně bydlela, vypukne…

Dopisy ze Sachsenhausenu
I když nezbývá už skoro nic, je tu pořád ještě naděje. Dojemný příběh z druhé světové války, který s vámi zůstane dlouho po přečtení poslední stránky. Margot Baumannová vychází ze školy, aby nastoupila na místo po své sestře na poštovním oddělení velké věznice. Jenže t…

Dr. Alz
Vakcína proti Alzheimerovi? Vzpomínky, humor a nadhled. Aby si stárnoucí muž cvičil mozek a oddálil neodvratný konec, rozhodne se napsat vše, na co je schopen si ještě vzpomenout. Miloš Urban píše s velkým pochopením o počínající alzheimerově chorobě, kterou trpí bývalý…

Fakt hustej nářez
UPÍŘI PROTI MIMOZEMŠŤANŮM V LEGENDÁRNÍM STŘETNUTÍ V první audioknize to mimozemšťanům ještě prošlo, teď se ale zbytky zdecimovaného upírstva vydaly do posledního boje. A že tenhle boj začíná ve čtvrti plné bojechtivých transvestitů, není nakonec na škodu. Jenže žlutí ok…