Obrázek podcastu Cirkus Hurvajz

Audiokniha Cirkus Hurvajz

Délka:

51 min

Vydavatel:

Supraphon

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Já, Simon

Já, Simon

Šestnáctiletý Simon už nějakou dobu ví, že je gay, ale ještě není připravený sdělit to okolnímu světu. Jedinou výjimkou je tajemný Blue, se kterým si Simon už několik měsíců vyměňuje e-maily a jejich vzájemné pouto sílí. Jenže pak citlivá korespondence padne do nesprávn…

Obrázek podcastu Kája a Claudie: Hra na štěstí

Kája a Claudie: Hra na štěstí

Dvojčata Claudie a Karel chodí do 4.B a protože se jejich rodiče rozvedli, tráví jeden týden u maminky a druhý zase ve vesnickém domku s tatínkem a babičkou. Po jedné sourozenecké hádce se ale Claudie zraní a skončí v nemocnici. Vyděšená maminka se proto rozhodne, že dě…

Obrázek podcastu Malá jabloňová zahrada

Malá jabloňová zahrada

Další z krásných rozhlasových pohádek básníka Karla Šiktance...Komtesa Johanka je nemocná, jakoby ani žádnou sílu k životu neměla. Mladý zahradník Prokop by udělal cokoli, aby Johanku zachránil. Vydá se proto k modrému jezeru, které nechal vybudovat knížepán Johance pro…

Obrázek podcastu Čertí babička

Čertí babička

Pojďte s námi do pekla! Ale nebojte se! Tohle peklo je speciální. Má totiž svou Čertí babičku, která peče výborné koláče, učí v pekelné škole, léčí čertům všechny neduhy a tak nějak zajišťuje chod celého pekla. Ale není to žádná vetchá stařenka. Kdepak! Ta naše má síly …

Obrázek podcastu Černá luna

Černá luna

Když se vám zjeví Lucifer, aby vás požádal o malou službičku, je to vždycky problém. Zvlášť, když se ten problém jmenuje Lilith, která je na útěku z pekla poté, co velkému šéfovi provedla něco nepěkného. Může to být horší? Jistě. Když jste lovec démonů a shodou okolnost…

Obrázek podcastu Láska je kurva a jiné povídky

Láska je kurva a jiné povídky

Zběsilá jízda s mistrem české povídky. Výběr povídek Petra Šabacha, který umí rozesmát i dojmout. Pobavte se s nočním hlídačem v Národní galerii nebo absolvujte soudružskou zběsilou jízdu ve vídeňském nevěstinci. Petr Šabach umí rozesmát, dojmout i donutit k zamyšlení, …

Obrázek podcastu Môj Macík

Môj Macík

Hračky malej Ely si lámu hlavu nad tým, čo sa asi stalo, že sa s nimi Ela prestala hrávať. Veď s nimi obyčajne trávila celé dni. A teraz? Hneď ráno odíde z detskej izby a vracia sa až po obede. Vari si našla nových, lepších kamarátov? Špekulujú nad tým, či sa nebodaj na…

Obrázek podcastu Nejhorší děti na světě 2

Nejhorší děti na světě 2

Svět je plný dětí tak hrozných, že na ně jedna audiokniha rozhodně nestačí. Tihle vejlupci jsou ještě mnohem horšejší než tlupa, kterou vám představil první díl. Tak třeba proti Hubertovi je Otesánek hadr. A Stáza nebo Simon tolik touží po slávě a vítězství, že se neští…

Obrázek podcastu Reklama ...vážně!? 2

Reklama ...vážně!? 2

...ve francouzštině se vyskytuje slovo réclamer, které je překládáno jako hlásit se, dožadovat se, stěžovat si, žádat, vyžadovat, reklamovat a podobně. V některých spojeních, jako réclamer bruyamment - tj. hartusit, francouzština odkazuje k povaze reklamy, jako nepochyb…

Obrázek podcastu ČERVENÝ TRPASLÍK 3: Poslední člověk

ČERVENÝ TRPASLÍK 3: Poslední člověk

Jeden svět nestačí. Dokonce ani dva Listerové v něm… Asi tak tři miliony let po vynálezu umělé inteligence je lidstvo na vyhynutí proto, že jediný člověk Dave Lister sedí v lochu bez vyhlídky na sex. Skopičiny časoprostoru ho uvrhly do kárného tábora gužifů na Lotomi 5,…

Obrázek podcastu Případ zmizelých kormidelníků

Případ zmizelých kormidelníků

Již pátá autorova detektivka z trampského prostředí. Opět se setkáte s trampskou osadou Daisy a zažijete s nimi dva detektivní případy. V prvním pomáhají členové osady kamarádovi, který se ocitl ve velkém průšvihu, v druhém si myslí, že stráví klidnou dovolenou na vodě,…

Obrázek podcastu Hříchy pro posluchače rozhlasu 1-8

Hříchy pro posluchače rozhlasu 1-8

Osm rozhlasových detektivek z populárního cyklu inspirovaného úspěšným televizním seriálem. Pojítkem všech rozhlasových Hříchů je investigativní novinářka a rozhlasová reportérka Denisa Králová, kterou zločin přitahuje. Má přátele z řad kriminalistů, takže se snadněji d…

Obrázek podcastu Kameny chrámu

Kameny chrámu

Citadela, poslední a životní dílo Antoina de Saint-Exupéryho, bývá obdivována pro hlubokou moudrost i vroucnost duchovního vyznání vpravdě lidského srdce. Výběr překladatelky Věry Dvořákové, nazvaný Kameny chrámu ovšem působí jako sevřený a svébytný celek. S osobním zau…

Obrázek podcastu Panoptikum hříšných lidí

Panoptikum hříšných lidí

Případy vrchního policejního rady Vacátka a jeho detektivů z pražské "Čtyřky" patří mezi nejpopulárnější české kriminální povídky. Zásluhu na tom bezpochyby má i jejich filmové zpracování. Z knižní trilogie Jiřího Marka jsme pro vás vybírali ty méně známé příběhy. Všech…

Obrázek podcastu Knížata

Knížata

Doba prvních Přemyslovců je dobou legend a pověstí - čím méně ověřených historických informací máme, tím víc můžeme povolit uzdu fantazii. Jaroslav Vrchlický se v prvních dvou částech přemyslovské trilogie (Drahomíra a Bratři) zaměřil na spor Ludmily a Drahomíry a na vr…

Obrázek podcastu Kniha radosti

Kniha radosti

Rozhovory a myšlenky dvou velkých mužů, držitelů Nobelovy ceny za mír, o tom, jak být šťastný v dnešním proměnlivém světě. „Pokud sám sebe vnímáte jako obyčejného člověka, jednoho ze sedmi miliard, není důvod mít pocit, že byste se měl chovat, jako byste byl někdo výjim…

Obrázek podcastu Život víry 2023/07–08

Život víry 2023/07–08

Život víry 2023/07–08 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Ludmila Matušková, Kateřina Hodecová a Jakub Lofítek. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * A. Boppart: Mladí si nemyslí, že potřebují odpuštění (ro…

Obrázek podcastu Moja, Tatu a tiplíci

Moja, Tatu a tiplíci

Hrdinové těchto příběhů jsou skuteční a jejich příběhy se odehrály - nebo se mohly odehrát. S Mojou a Tatuem, jejich maminkou Kidživu, tátou Richardem, "babičkou" Kambou a tetičkou Šindou se můžete setkat v pražské zoologické zahradě. Další titul projektu Odhalení.

Obrázek podcastu Gump

Gump

Příběh vyprávěný očima toulavého psa Gumpa. Příběh o cestě plné překážek a pastí, o lásce, která má sílu až za duhový most, o psí obětavosti, která bez váhání dá za život člověka svůj vlastní. Se psem mě baví svět je organizace, která vnímá zvířata, jako nejbližší přáte…

Obrázek podcastu Hriech náš každodenný

Hriech náš každodenný

Na oddelení vrážd kriminálnej polície v Našom Meste panuje tradične dobrá nálada, pretože do ranného nástupu ostáva ešte osem minút a Chosé všetkých zabáva opisom vášnivých chvíľ, ktoré v noci strávil so svojím najnovším objavom. Jeho verný poslucháč, Tlstý Váňa si od v…

Obrázek podcastu Vznešená Sophie

Vznešená Sophie

Šlechtičnu Sophii Stanton-Lacyovou vychoval svobodomyslný otec, a tak nemá s jinými dívkami ze své společenské vrstvy mnoho společného. Na rozdíl od nich totiž nedbá na konvence, nepředstírá slabost a poddajnost typické pro mladou dámu, ale vždycky se snaží prosadit svo…

Obrázek podcastu Jak hledat slunce

Jak hledat slunce

Miroslav Horníček a jeho další cesta do Provence. Zvuková podoba knížky vychází tímto způsobem vůbec poprvé..."Když jsme s přítelem zauvažovali o této cestě, řekl jsem znovu to jméno: PROVENCE. Měl jsem své důvody. Jaké? Řekl bych pokud by toto jako důvod stačilo -, že …

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Obrázek podcastu Dívka, která utekla z Osvětimi

Dívka, která utekla z Osvětimi

Osvětim nikdo neopouští živý… Román na motivy skutečného příběhu Maly Zimetbaumové, která jako první žena utekla z Osvětimi. Mala, vězeňkyně 19880, začala chápat, co se děje, až v okamžiku, kdy vystoupila z dobytčáku přímo do spárů pekla. Jako tlumočnice SS využívala sv…