Audiokniha Cirkus Humberto (seriál)

Na co Alice zapomněla
Ztráta paměti neznamená konec. Vlastně to může být šance na nový začátek… Když se Alice probere na zemi v posilovně, je přesvědčena o tom, že je jí dvacet devět a čeká první dítě se svým úžasným manželem Nickem. Jak se ovšem záhy ukáže, z její paměti se právě vymazalo d…

Marie Antoinetta a revoluce
Druhý díl biografie o Marie Antoinettě přináší strhující vyprávění o cestě francouzské královny pod gilotinu. Clara Tschudi si všímá proměny osobnosti dcery Marie Terezie. Z pyšné a rozmařilé panovnice se postupně stává smutná, rezignovaná a osamělá žena bez přátel. Kn…

Propast smrti
Další případ Kate Marshallové ve skvělém podání Martina Stránského. Soukromá detektivní kancelář Kate Marshallové a Tristana Harpera má svůj první velký případ. Před dvanácti lety zmizela novinářka Joanna Duncanová, která se naposledy zabývala velkým politickým skandál…

Faktor Churchill
V životopise Winstona Churchilla podává autor se svým charakteristickým vtipem a pronikavostí podobiznu premiéra, který nebojácně vedl svůj národ do boje, přestože nenáviděl válku a pohrdal politiky postrádajícími zkušenost s jejími hrůzami; muže potýkajícího se s depre…

Případ s alchymistou
Jiří Adam z Dobronína spolu se svým pomocníkem Petrem Korcem odjíždí z rozkazu nejvyššího komořího spěšně do Litoměřic. Čeká na něj úkol, o němž mu jeho nadřízený odmítl cokoli prozradit. Litoměřický probošt ho po příjezdu pozve na tajnou schůzku s několika urozenými mu…

Vévoda a já
Simon Basset, vévoda z Hastingsu, vymyslel plán jak se zbavit všech dohazovačů a vdavekchtivých dívek ze společnosti. Předstírá náklonnost k půvabné Daphne Bridgertonové, mladší sestře svého přítele, s níž uzavře dohodu, že se jí bude naoko dvořit. Přestože nemá v úmysl…

O troch grošoch
Viete deti, ako sa dá vyžiť z troch grošov? Tak nad tým si veru lámali svoje učené hlavy aj kráľovskí radcovia. Stále sa im totiž málila ich pláca, a tak im pán kráľ dal za príklad istého chudobného studniara, ktorý nielenže vyžije z troch grošov, ale pri tom ešte navyš…

Život víry 2019/6
Život víry 2019/6 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čte Kateřina Hodecová. Z obsahu čísla: * rozhovor – Aleš Juchelka: „Politika se nehýbe na ose dobro–zlo“ „Ostře sledovaný poslanec“ vypráví nejen o tom, co se v jeho životě v posle…

Hrad ve Skotsku
Na Skotskou vysočinu se pomalu snášejí první sněhové vločky a předvánoční závod s časem začíná. Izzy se ani nesnilo, že zdědí skutečný hrad. A teď je z ní hradní paní s velkými plány a mizivou hotovostí. Střechou sice stále ještě zatéká, ale počet obyvatel hradu nečekan…

Uzdravení Rose Gold Wattsové
Vztahy mezi matkami a dcerami bývají složité, ale tohle je tedy pořádné psycho! Patty Wattsová byla pro mnohé hrdinkou, ba téměř světicí – obětavou svobodnou matkou pečující o těžce nemocnou dceru, kterou od dětství sužovaly nejrůznější zdravotní problémy. Jednoho dne s…

Opravdová láska
Co je to opravdová láska? Při svém pátrání po odpovědi na tuto otázku posbíral autor mnoho příhod, které mu vyprávěli nebo sepsali přátelé a věrní čtenáři. Jejich příběhy vykreslují lásku v nejrozličnějších podobách. Může to být hluboký cit, který přestojí veškeré nástr…

Mám jméno
Než se rozhodla odhalit svou identitu, byla pro svou ochranu nazývána jménem Emily Doe: mladá žena, kterou pachatel Brock Turner sexuálně napadl v kampusu Stanfordské univerzity a poté byl odsouzen k pouhým pěti měsícům vězení. Její prohlášení zveřejněné na platformě Bu…

Pád zkázy a hněvu
Před dávnými časy byl svět zničen bohy, kteří ušetřili jen devět měst. Každé z nich je nyní pod nadvládou královny živící se rozkoší smrtelníků. Calista se do tohoto místa obklopeného krvelačnými nestvůrami narodila s nadpřirozenou intuicí a jako kurtizána barona z Arch…

Onyxová bouře
Po téměř roce a půl na Basgiathské válečné akademii Violet ví, že na další studium už není čas. Bitva vypukla a Navarra zoufale potřebuje spojence. Cesta za hranice ochranného štítu prověří každý kousek Violetina důvtipu, štěstí a síly, ale ona udělá cokoli, aby zachrán…

Frankenstein
Audiokniha Frankenstein namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B2 pro pokročilé posluchače. Victor Frankenstein is a young, ambitious scientist who wants to make a better world, but does not understand the consequences of his work. Victor makes great advances in th…

Setkání u kulatého stolku IV
Setkání u kulatého stolku č. 12 a č. 16 z roku 1994 Moderuje Michal Lázňovský. Téma Setkání č. 12: Deprese s Ester Krumbachovou, Ivanem Vyskočilem, Janem Klusákem, Jiřím Justem a Přemyslem Rutem Téma Setkání č. 16: O sousedech a sousedství s Ester Krumbachovou, Jiřím…

Čtvrtý věk
Fascinující pohled na budoucnost člověka. Čtvrtý věk, audiokniha, která se zabývá fascinující otázkou: Jak technologický pokrok ovlivní budoucnost lidstva? Autor Byron Reese v této audioknize poodhaluje různé scénáře a předpovědi o tom, co nás čeká v době, kterou nazýv…

Obyčajné zázraky
"„Prečo?"" sa nepýtajú iba deti, aby dokonale otrávili svojich rodičov, ale od nepamäti sa to pýtajú aj myslitelia, filozofi a vedci. Je to nesmierne dôležitá otázka, a len vďaka nej dnes vieme o svete pomerne veľa, alebo si to aspoň myslíme. Samuel Kováčik, fyzik, ktor…

Neviditelný život Addie LaRue
Francie, rok 1714. Ve chvíli nejvyššího zoufalství se mladá žena rozhodne uzavřít faustovskou dohodu, díky níž bude žít navěky, ale s prokletím: nikdo z lidí, s nimiž se setká, si ji nebude pamatovat... Tak začíná neskutečný příběh Addie LaRue, oslnivé dobrodružství ode…

100 statečných - Host č. 2 - Vladislav Rapprich 06.06.2014
Hostem J. Pokorného - V. Rapprich (vulkanolog, Česká geologická služba)

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

David Hecl: Mluví k vám kapitán
Ještě teď, když si na to celé vzpomenu, mi naskakuje husí kůže. Doma v Dubaji jsem si na telefonu nařídil několik budíků, abych nezaspal. Nakonec jsem je ani nepotřeboval, protože jsem se celou noc převaloval a nemohl se dočkat. Když jsme se v Praze blížili k zemi, všim…

Německá konverzace
Německá konverzace: Cestujete často do Německa či Rakouska? Tento kurz je určrn pro mírně a středně pokročilé uživatele, kteří chtějí zlepšit úroveň komunikace při cestování. Skládá se z okruhů: pozdravy, představování, restaurace, rozhovor se zahraničním návštěvníkem, …

Hovory k sobě
Vypadl proud, ve tmě nejistě tápeme po něčem pevném… vtom se světlo znovu rozzáří a nejistota je ta tam. Totéž se může odehrát v životě: svět se stane srozumitelný, lidé známí a blízcí, roky utopené v negativních emocích se rozplynou… Jako průvodce na cestu za světlem …

Pohřbení andělé
Když Faye Bakerová objeví za zdmi svého nového domu dětskou lebku, je k vyšetřování povolána inspektorka Lottie Parkerová. Dům už léta vlastní rodina Fayeina přítele Jeffa, takže když se Jeff začne chovat podezřele, Lottie zajímá, co by mohl skrývat... A pak jedenáctil…