Audiokniha Cirkus Humberto (seriál)

Nepil: Kněžnin prsten. Povídky
Nahrávka vycházející ze sbírky příběhů ze středních Čech autora Františka Nepila Kněžnin prsten v nepřekonatelné a nezaměnitelné interpretaci Františka Nepila

Za pět minut zvoní
Sbírka young adult příběhů ze školních lavic. Několik známých českých autorů a autorek, jakými jsou například Kateřina Šardická, Michaela Merglová, Eva a Klára Pospíšilovy nebo Aleš Novotný, vám připomene radosti i strasti povinné školní docházky. S hrdiny jejich povíde…

Pozor, žít je nebezpečné!
Ivan a Jan Krausovi uvažují, zda by nebylo jednodušší, kdyby se nás nejen počítač, ale i život zeptal: zda změny, které jsme udělali, chceme také uložit. Originální a autentické autorské čtení z knih Ivana Krause doplňuje řada vtipných glos a poznámek. Záznam představen…

Jan Pivec bez líčidla
Z komentáře k původnímu LP albu 01 0296 Jan Pivec bez líčidla vydal Panton v roce 1971 - nyní tento titul vychází v Supraphonu poprvé digitálně:...Národního umělce Jana Pivce Vám nemusíme představovat jako herce. Postavy, které vytvořil na jevišti Národního divadla, v t…

Atlasův paradox
Atlasův paradox je dlouho očekávané pokračování bestselleru Atlasova šestka – zaručeně obsahuje ještě víc touhy, podrazáctví, zrady a chaosu. Šesti čarodějům se naskytla životní příležitost. Pět z nich je nyní členy Společnosti. Před nimi leží dvě cesty. Všichni si musí…

Policajná chobotnica
"Tretia audiokniha bývalého policajného plukovníka Petra Šlosera nás zavedie do roku 2017, keď sa odohrá vražda bosa jednej z najsilnejších bratislavských zločineckých skupín. Zároveň autor poodhalí ďalšie tajomstvá zo zákulisia policajnej práce. Čestní policajti pod ve…

Hurikán a jiné povídky
Lékař a vědec Jarda Červenka je Čechoameričan, píšící anglicky. Jeho povídky vyhrávaly americké literární soutěže. Do angličtiny přeložil také např. básně Jaroslava Seiferta. Díky své cestovatelské vášni, zachycuje ve svých prózách duši lidí různých kontinentů a kulturn…

Král Kamenné srdce
Čtyři žebráky vyhnal král od zámeckých bran. Od té doby ho stíhá jen a jen neštěstí. Jeho dcera princezna Lucie začala chřadnout. Jako by ji uhranuli. Královo srdce se zatvrdilo a nařídil, aby se o princeznu staraly všechny mladé panny z okolí. Ani na krok se teď nesmí …

Povídky ze seznamovacích víkendů a dovolených
"Nikdy by mne nenapadlo, že na stará kolena prožiji tolik nádherných víkendů v těch nejkrásnějších koutech naší vlasti! Všechny cestovky v té době nabízely turistům ubytování a jídlo. Já nabízel navíc program a skupinu nezadaných mužů a žen. Dokonce se nějaký režisér a …

Dědečku, vyprávěj
Knížka Dědečku, vyprávěj ukazuje svět etikety pohledem malého děvčátka a jejího trpělivého a laskavého dědečka. Děti se naučí základům chování ve společenských situacích, které jsou přiměřené jejich věku a zkušenostem. Dozvědí se, jak se máme chovat v rodině, na ulici, …

Ani mráčku na obláčku
Vyprávění Jiřího Anderleho z rozhlasového cyklu Láska za lásku.

Belinda a tajemný výlet
Belinda žije střídavě u mámy a u táty. Má pocit, že není nikde doma. Její maminka Jasmína ji po dlouhém váhání vezme na tajemný výlet do krajiny svého mládí. Za branou z lipových větví se ocitají v poklidném světě uprostřed čarokrásné přírody, platí tam ovšem přísná pra…

Hornické vdovy
Autentické výpovědi osmi žen, hornických vdov z Ostravsko-Karvinska, vyslechla a zaznamenala publicistka Kamila Hladká do své knihy vydané v roce 2019. Nejstarší ženě bylo v době vzniku knihy 80 let (o svého muže přišla v roce 1961 na dole Dukla), nejmladší 36 (její muž…

Zvědavost
Rozhlasová hra, jejíž hlavní hrdinkou hry je mladá žena, která ze zvědavosti rozpoutá zvláštní hry s muži ze svého okolí. Hra Zvědavost probíhá v několika plánech: prvním je samotné Alexandřino vyprávění, druhým dramatické zpřítomňování jejích vzpomínek a třetím vnější …

SPRÁVNÁ PĚTKA V Sovím doupěti
Ano, mohl to být příjemný výlet – ale nakonec se změnil v horor. Někdo unesl Dicka – a Správná pětka zuří! Tyhle velikonoční prázdniny jsou pro čtveřici kamarádů se psem Timem výjimečné – dostali svolení vyrazit na kolech stanovat bez dospělých. To bude jízda! Už druhý…

Lichožrouti
Je to nejobratnější lupič všech dob a dosud nikdy nebyl dopaden. Možná i vám se včera nebo právě v této chvíli ztratila ponožka. Kdo za to může? Lichožrout! Záhadný tvor, který žere ponožky a z párů dělá licháče. Do jejich tajemného světa pronikla autorská a ilustrátors…

Malý zelený slon
Opravdu spáchala herečka sebevraždu? Známá herečka je nalezena mrtvá na lavičce v parku. Zdá se, že spáchala sebevraždu. Něco tu však nehraje. Nový brigádník v Parku kultury a oddechu se nadmíru zajímá o okolnosti zločinu. Známá herečka ze severočeského města je nalezen…

Rolf zálesák (četba)
Dramatizovaná rozhlasová četba na motivy slavné knihy E. T. Setona. Líčení života v přírodě, jak jsou na něj odkázáni dva přátelé, bílý mladík Rolf a starší Indián Quonab, v kanadské přírodě. Setonovo vyprávění je jedno z mnohých, v nichž učí přírodní moudrosti. Bezpros…

Mezičas
Dramatický rozhlasový dialog dvou mužů, které rozděluje generační propast, ale spojuje nedobrovolný pobyt v kabině uvízlého výtahu. Ladislav Mrkvička a David Prachař v režii Michala Pavlíka.

Léčba neklidem
Americký spisovatel O. Henry si získal oblibu svými skvěle stylizovanými povídkami o podfukářích a povedených fintách na vydělávání peněz. Hlavními hrdiny jsou nejčastěji Jeff Peters a Andy Tucker. O prvním z nich autor říká: „Jeff Peters byl zapleten do tolika projektů…

Alaska Joe
Život tropí hlouposti. Jedete hledat svého biologického otce do Německa, ale shodou okolností skončíte na čtyři roky na Aljašce. A když se tam seznámíte s bohémským, nespoutaným a bezstarostným Slovákem Jožinkem, řečeným Joe, o neuvěřitelné situace je postaráno. Třeba l…

Vrány
Dvanáctiletá Bára si na prahu puberty připadá osamělá, jenže ne tak jako její dospívající vrstevníci běžně čelící nepochopení. Ona vážně sama je. Matka ji ustavičně srovnává se starší sestrou, která dělá „všechno líp“, otec své chování k ní mění podle toho, jestli se že…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Z pekla i nebe
Ať je život jak chce těžký, jednu naději přece jenom máme: že jednou skončí. Smrt si přijde pro každého z nás.To už by člověk musel být pořádný smolař, aby nemohl ani umřít, když má všeho dost! Jenže Emil měl smůlu snad odjakživa. Na Ostravsku řádí nesmrtelnost a nikdo …

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…