Audiokniha Cigaretka na dva ťahy

Hunger Games - komplet 1. - 3. díl
POZOR! Audioknižní komplet - Zakupte si komplet Hunger games a ušetříte až 148 kč. Vítězství znamená slávu a bohatství. Prohra znamená jistou smrt. To jsou Hunger games... Šestnáctiletá Katniss chce nejprve jen zachránit svou sestru, která byla do této zvrácené reality …

Orlova kořist
Uběhl již více než rok od okamžiku, kdy na britských březích přistála římská armáda. Barbarský vojevůdce Caratacus jim ale neustále znepříjemňuje život. Jenže mocný císař Claudius opravdu potřebuje v Británii dosáhnout vítězství, aby konečně upevnil svou vládu. Nadešel …

Jistě, pane premiére!
Pokračování dnes již klasického britského komediálního seriálu Jistě, pane ministře, které vás nenechá na pochybách, že břitký britský humor je nezničitelný a jeho dokonalé pointy vám zacloumají bránicí kdykoli a kdekoli. Antony Jay a Jonathan Lynn napsali po třiceti le…

Borovský: Básně
Komentář k původnímu LP XM 60025 z roku 1965: "Bože, dej mi, abych byl pilen, aby ze mne někdy měli Češi radost!" - takový zbožný povzdech si Karel Havlíček zaznamenal do zápisníku v noci 13. ledna roku 1842, když byl pro své kritické stanovisko k náboženským dogmatům a…

Dobrodružství Toma Sawyera
Kniha dětství, která se nikdy neomrzí. Příběh, který nestárne. Tom Sawyer a jeho věrný kamarád Huckleberry Finn spolu zažívají řadu nejrůznějších dobrodružství. Oblíbená četba mnoha generací. Mark Twain vypráví příběh, který nestárne. Tom Sawyer a jeho věrní kamarádi Hu…

Bezmocní tohoto světa
Děj románu se odehrává na přelomu tisíciletí v Petrohradě, kde žije a schází se skupina lidí s nadpřirozenými schopnostmi, jež byly objeveny a rozvinuty tajemným mistrem, sensejem. Když se jeden z členů této skupiny stane terčem vydírání ze strany mafiánského bosse, kte…

Druhá šance
Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…

Novinářem v Číně
Když Tomáš Etzler přistál v říjnu 2006 v Pekingu, Čínu téměř neznal. V následujících letech zde však připravil stovky reportáží a zažil řadu silných příběhů. Jak v nejlidnatější zemi světa žijí běžní lidé? Čemu v totalitní Číně čelí novináři, kteří zpracovávají události…

1984
Antiutopický román 1984, jedno z nejvýznamnějších literárních děl 20. století, dokončil George Orwell (vlastním jménem Eric Arthur Blair) krátce před svou smrtí v roce 1950. Dodnes mrazí čtenáře plastický obraz země ovládané totalitní mocí, Velkým bratrem. Rozhlasová dr…

Válka umění
>> Žádná jiná kniha mě na válečné stezce proti vlastním slabostem neposunula ke 100% profesionalitě tak jako Válka umění. Odhaluje nejhlubší podstatu toho, oč by měl usilovat každý tvůrce, umělec či profesionál.“ — Robert Vlach, autor knihy Na volné noze # O knize Mě…

Povětroň (2018)
"Cokoliv, nač se díváme, je ta věc a zároveň něco z nás, něco našeho a osobního; naše poznání světa a lidí je cosi jako naše zpověď." Noetickou trilogii Karla Čapka tvoří romány Hordubal, Povětroň a Obyčejný život.V Povětroni Karel Čapek ukazuje, nakolik vlastní osud a …

Padesát odstínů temnoty
Druhý díl erotického románu o temných touhách v každém z nás! Poté co Anastasia Steeleová na vlastní kůži pocítí, jak temná jsou tajemství Christiana Greye, opouští ho. Přese vše, co se mezi nimi stalo, na něj stále nemůže zapomenout. Když jí tedy Christian předloží nov…

Angličtina pro tebe 2 - Mírně pokročilí
Angličtina pro tebe 2 - mírně pokročilí - audiokniha obsahuje anglické rozhovory a příběhy. Představte si, že jste turista v cizí zemi. Ocitnete se v různých situacích a potřebujete se jednoduše domluvit. Nic složitého. Na těchto nahrávkách najdete 44 rozhovorů a 35 mi…

Kirké
Když se narodila, neměli pro to, co byla, žádné pojmenování. Dali ji jméno Kirké a nazvali nymfou, protože měla být jako ty ostatní. Ale malá Kirké je jiná, protože nemá božskou moc. Trápí ji pošklebky sourozenců: k čemu je v říši bohů nymfa mluvící lidským hlasem? Tepr…

Nachové pustiny
Sedmnáct let uplynulo od chvíle, kdy OSN schválilo bombardování Prahy. Katastrofu to neodvrátilo. Agresivní parazit pohlcuje zbytky zdevastované civilizace a proměnil krajinu v Nachové pustiny. Tomáš dosud žil v relativním bezpečí jedné z posledních výsep Čech. To se vš…

Zdislava a ztracená relikvie
Prokurátor krále Přemysla II. Otakara Oldřich z Chlumu a zároveň správce hradu Bezdězu má v pravomoci i vyšetřování a trestání hrdelních zločinů v kraji. Tentokrát řeší krádež trnu z Kristovy koruny; vzácné relikvie, již získal Havel z Lemberka hodlá ji věnovat chrámu s…

K otevřenému nebi
Co je důležité, je očím neviditelné. Správně vidíme pouze srdcem. A z výšky. Ti tři se potkali v hangárech společnosti Latécoère v Toulouse, kde železnou rukou vládne pan Daurat. Z řad armádního letectva se sice do civilu odporoučeli z rozličných příčin a povahy mají je…

Příhody lišky Bystroušky
Příběh maličké lištičky Bystroušky, která je revírníkem odchycena a odnesena od své rodiny z lesa a darována jeho vnukovi. Po těžkém životě mezi lidmi, dnech otroctví a pokoření a osamění se lištičce nakonec podaří uprchnout a vrací se do lesa, kde nalézá svůj nový do…

Orbity
Jak vypadá den, během něhož člověk vidí šestnáct východů a západů slunce? Posádku vesmírné stanice, která obíhá kolem modré planety ve vzdálenosti několika set kilometrů, tvoří šestice astronautů: čtyři muži a dvě ženy. Američan, Japonka, Ital, Angličanka a dva Rusové. …

Jeremyho farma nejen zvířat
{'cs': '„Špatný den na farmě je lepší než dobrý den v kanceláři.“\n\n „I ti, kdo Clarksona zarytě nenávidí, ho jako farmáře shledají sympatickým“.\n\nUž když se Jeremy proháněl po světě v drahých autech při natáčení Top Gearu, toužil jezdit traktorem a vyorávat své vlas…

Neumannovy Poděbrady 1978
Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Další díl této řady vydaný původně na EP kompletu 1088 0579-81 v roce 1979 vychází nyní poprvé digitálně. Obsah: I. cena v kategorii mladých profesionálních umělc…

Encyklopedie víl Emily Wildové
Dávejte si pozor na svá přání. Mohla by se vyplnit! Věříte v nadpřirozeno? A máte dost odvahy mu čelit? Na odlehlý severský ostrov Ljosland, kde vítr od moře šeptá staré příběhy a hranice mezi světy lidí a víl je tenčí než jinde, přijíždí mladá profesorka Emily Wildová.…

Krajiny vnitřní a vnější
Ztrácíme vnější krajinu. Znamená to, že se něco děje i s krajinou vnitřní… Ne nadarmo se říká, že o nitru člověka nejvíc vypovídá pohled z okna jeho pokoje. A v tomto směru nejsou naše vyhlídky zrovna lichotivé – letitý nezájem o krajinu domova mnohde vyústil ve zjevnou…

Hvězdné hodiny lidstva
Výběr šestice z celkem 12 povídkových zpracování neopakovatelných momentů lidských dějin z pera rakouského spisovatele židovského původu Stefana Zweiga. Hvězdné hodiny lidstva vystihují momenty, kdy jediný člověk změnil podobu dosavadního světa, kdy rozhodovaly dny, hod…

O dívce s tisícem copánků
O krásnou Házor-gejsu usiluje mnoho mužů, ale nakonec o svém osudu rozhodne ona sama, když pozvedne meč proti zlu.Napsali Zuzana a Jaroslav Novákovi. Hrají Radovan Lukavský, Miroslava Špánková-Hozová, Viktor Vrabec, Jiří Samek, Václav Neužil a další.Režie: Karel Weinli…