Audiokniha Cigaretka na dva ťahy

Zakázané ovoce
Takové jiskření s mužem Annie ještě nezažila – tu chemii, která vám vezme dech a úplně vás pohltí a zaslepí. Tedy až do chvíle, kdy se během večera s přáteli v klubu ocitne tváří v tvář sexy a záhadnému Jackovi. To, co mezi nimi vzplane, ale není pouhá jiskra, je to exp…

Z pekla i nebe
Ať je život jak chce těžký, jednu naději přece jenom máme: že jednou skončí. Smrt si přijde pro každého z nás.To už by člověk musel být pořádný smolař, aby nemohl ani umřít, když má všeho dost! Jenže Emil měl smůlu snad odjakživa. Na Ostravsku řádí nesmrtelnost a nikdo …

Cmíral: Pohádky z vánočního stromku
Vánoční ozdoby - betlémská hvězda, skleněná rybka, vatový sněhulák a péříčkový anděl vyprávějí své pohádky… Mistrovskou interpretaci textů Pavla Cmírala umocňuje hudba navozující atmosféru Vánoc, kterou složil a nahrál Jiří Toufar.

Paměti Bianky Capellové
Šestidílná četba na pokračování z memoárů známé benátské šlechtičny v podání Jany Preissové a v režii Markéty Jahodové.

Moji milí básníci
V Českém rozhlase natočila Gabriela Vránová dvacetidílný rozhlasový seriál s podtitulem Moji milí básníci, ve kterém autorka populární formou odhalovala posluchačům tajemství poezie, kterou má sama ráda. Ve vydavatelství Radioservis poté vyšlo CD Moji milí básníci s výb…

Klára a Slunce
Chápou umělé bytosti věci, které jejich tvůrcům unikají? Až doteď robotka Klára, umělý přítel generace B2, čekala ve výloze obchodu na puberťáka, jemuž by sloužila jako submisivní společnice. Přitom vůbec nepatří do výprodeje: snad trochu divně mluví a nerozumí plně sou…

Zrušený rok – Deník 2020
Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o…

100 statečných - Host č. 1 - Zdeněk Svěrák 06.06.2014
Hostem L. Výborné - Z. Svěrák (scenárista a spisovatel)

Život víry 2024/10
Život víry 2024/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Spravedlnost Boží a lidská Co je to spravedlnost a jak být spravedlivý? Jak se u křesťan…

Nedělňátko aneb s Cimrmanem v zádech
Kniha rozhovorů Aleše Palána s jedním z protagonistů Divadla Járy Cimrmana Miloněm Čepelkou, vydaná v roce 2016 nakladatelstvím Vyšehrad, vzbudila zájem veřejnosti především proto, že dotazovaný patří k nejoblíbenějším členům slavného souboru. Kdo by neznal jeho mamku z…

Stručný manuál úspěšného lenocha
Jak dostat od života, co chceme Lenost je přirozená lidská vlastnost. Bohužel v žádné době není žádoucí. Proto se neustále vymýšlejí nové metody, jak tento vrozený atribut lidské povahy dostat pod kontrolu. Audiokniha Stručný manuál úspěšného lenocha, však není o lenost…

100 statečných - Host č. 24 - Viktor Dvořák 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - V. Dvořák (herec)

Zima světa
Zima světa začíná tam, kde Pád titánů končí. Pětice našich známých, navzájem spřízněných rodin – americká, německá, ruská, anglická a velšská – vstupuje do doby obrovského sociálního, politického a hospodářského chaosu počínajícího vzestupem třetí říše, přes krvavé udál…

Růženka je z příbuzenstva
Slavný a oblíbený humoristický román britského přírodovědce Geralda Durrella o nečekaném dědictví, které obrátí Hadriánovi život doslova na ruby. Slavný britský humoristický román o neobvyklém dědictví, který milují čtenáři na celém světě. Hadrián Rookwhistle je nudný t…

Rande
Divadelní hra Rande. je komedií o seznamování mužů a žen. A o tom, jak nečekaně může dopadnout jedno rande. Navazuje na některé humorné autorovy knížky o ženách například Všechny moje plesové sezóny a Dana.

Už hořela, když jsem si do ní lehal
„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr…

Z mého severoitalského deníku
„Ano, i jeden polibek může být polibkem smrti. Což je obzvláště tady, ve vroucí Itálii, katastrofa. Emoce a láska se nedají vměstnat jen do žhavých pohledů a slov, cezených přes roušku jako špagety přes sítko...“ Jak prožívá těžkou koronavirovou pandemii v Itálii roku 2…

Alena
Kubkovy Karlštejnské vigilie, 21 povídek zasazených do doby vlády Karla IV., tvoří jakousi českou obdobu Boccacciova Dekameronu. Kniha patří k nejslavnějším dílům svého autora. Byla poprvé vydána v roce 1944. Povídka Alena je příběhem o ženské kráse, ctnosti, ale i pror…

100 statečných - Host č. 6 - Tomáš Mazal 06.06.2014
Hostem J. Pokorného - T. Mazal (esejista a editor, životopisec Bohumila Hrabala)

Zinnerová: Režná nitka
V nahrávce dramatizace původního pohádkového textu Markéty Zinnerové a v režii Karla Weinlicha účinkují Vlastimil Brodský, Zlata Adamovská, Viktor Preiss a další.

Dousková: Oněgin byl Rusák
Je rok 1982, Helenka Součková, hrdinka románu Hrdý Budžes, přesídlila z Ničína do Prahy, povyrostla a začala navštěvovat gymnázium Nad štolou. Její další osudy zveřejnila autorka Irena Dousková v knize nazvané Oněgin byl Rusák. První díl Hrdého Budžese proslavila Barbor…

Smršť
Před větrným démonem není úniku. Hrdinové mysteriózního thrilleru Smršť zažívají tu nejhorší noční můru v pustém regionu na pomezí Slovenska a Polska. Josef Karika sugestivně spojuje klasickou lidovou povídačku o větrnici s moderním žánrem hororu. Černý předmět na mokré…

Pražský slabikář: Od Kafky k Havlovi a zpět
Hrabal to řekl za všechny: Praha má pro každý den zázrak. Uznávaný polský bohemista se při pohledu na naše hlavní město nemůže vynadívat – a vynadivit. Multikulturní magie Prahy, která fascinovala opěvovatele typu Angela Ripellina či Petera Demetze, se podle něj v umění…

Kalendář
Kniha s vybranými novinovými sloupky z let 1920-24 Kalendář vyšla poprvé po smrti Karla Čapka v roce 1940. V těchto sloupcích se Karel Čapek představuje jako skvělý pozorovatel. Všímá si všeho - proměny krajiny během čtyř ročních dob, zvířat i hmyzu, vůně domu, železnič…

Záhada domu Marwicků
Žiju vedle domu, kde straší. Začala jsem mít podezření, že je s gotickým domem něco v nepořádku, když jeho rodina prchla uprostřed noci, děti s křikem a matka uplakaná. Nikdy se nevrátili, aby si odvezli nábytek. Žádná rodina tam nezůstane dlouho. Zvířata se tomu místu …