Audiokniha Chrámek bohyně Astarté / Zlaté pruty

Bratrstvo Kniha druhá - Nájezdníci
Hal a bratrstvo Volavek se vydávají pronásledovat Zavaka a jeho loď s drahocenným nákladem. Zastihne je však blížící se zima, a tak musejí vyhledat útočiště, aby přečkali mrazivé roční období. Během něj budou mít spoustu času vymyslet nějaký plán. Dokážou ale najít pirá…

Etruská váza
Francouzský spisovatel Prosper Mérimée psal svá nejvýznamnější díla ve 30. a 40. letech 19. století. Slávu mu získaly hlavně novely. Mají v sobě řadu romantických prvků, citovost, zájem o exotické kraje, hru s tajemstvím a fantazií. Současně se v nich ale projevuje i re…

Poslední medvěd
Představte si, že se spřátelíte s ledním medvědem ... Oslava lásky mezi dítětem a zvířetem, bojový pokřik za náš svět a neodolatelné dobrodružství. Na Medvědím ostrově už žádní lední medvědi nejsou. Alespoň to tvrdí Aprilin otec, když je jeho vědecký výzkum zavede na š…

Bludiště
„Je to povídka o setkání s mimozemšťany. Věnoval jsem tomuto tématu nejeden příběh a také rozepsal několik scénářů, jak by takový kontakt mohl vypadat. Jsem v této věci krajně pesimistický. Při kontaktu by měl vždy jeden partner navrch a to by nemohlo dopadnout jinak ne…

Buď v pogodě
Audioknihu čte Sandra Pogodová a Jan Kanyza Mám intenzivní pocit, že zatímco jiní stáli před narozením frontu na chytrost a šikovnost, já jsem se omylem zatoulala ke stánku, kde rozdávali nemotornost a nepoučitelnost. Můj život je plný karambolů a neskutečně skutečných …

Deník malého poseroutky 13 – Radosti zimy
Když Gregovu školu zasypou hromady sněhu, promění se čtvrť Heffleyových v jedno velké zimní bojiště. Nepřátelské skupiny soupeří o území, staví obrovské sněhové pevnosti a válčí v mnoha nezapomenutelných koulovačkách. V nastalém zmatku čeká Grega a jeho nejlepšího kamar…

Slzy zítřka
Dokáže být člověk na Marsu lepší? Osm letmo provázaných povídek nabídne prostředí smyšlené alternativní budoucnosti. Dálky už nejsou nepřekonatelným limitem, cesta na Mars se zpomalovačem metabolismu netrvá běžným spojením déle než letní prázdniny. Bohatství a moc leží…

Malinský: Cyril a Teniska
Vyprávění o přátelství malé holčičky Denisky, řečené Tenisky a zahradníka Cyrila Ve velké staré zahradě rostly jabloně, hrušně, třešně, meruňky, broskvoně i ořešák. Ta zahrada patřila Cyrilovi. Dávala hodně ovoce, ale i práce a radosti. Jednou ryl Cyril u plotu, když se…

Zlaté líbánky
Manželský pár podniká svou svatební cestu po padesáti letech společného soužití a při tom se setká s mužem, ve kterém manželka poznává svoji první lásku a manžel svého soka. Osoby a obsazení: Mary (Věra Kubánková), holič (Eduard Cupák), Frank (Jiří Holý) a Doris (Antoni…

Mariňáci I
Nalíčili na ně smrtonosnou past, která sklapla. Člověk by čekal, že budou mít víc rozumu… Jenže tohle jsou mariňáci. A mezi námi – kdo by chtěl žít věčně? Kultovní román a bible české military sci-fi od Roberta Fabiana vás ve své zvukově podobě zasáhne stejně jako pale…

Povídky na tělo
Obsazením největší audiokniha všech dob. Šestnáct partnerských a vztahových příběhů v interpretaci 17 českých hereček a herců. Lásky, rozchody, úsměvy i slzy. To vše s nadhledem a pochopením.

Smlouva s ďáblem
Hayes Flynn je arogantní blbec známý především svou zálibou ve skotské a ženách, přičemž si s žádnou neužije víc než jednou. Je to ten poslední člověk, pro kterého bych chtěla pracovat, jenže má tvář, od níž nedokážu odtrhnout oči, a čím déle jsme spolu, tím těžší je ho…

Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše
Světový bestseller o partnerských a vůbec nejznámější knihu o partnerských vztazích všech dob si můžete konečně vychutnat (totiž poslechnout) ve dvou.

Pohádky víly srdíčkové – O mlsné ježibabě
O mlsné ježibabě (veselá pohádka o jídle) V chaloupce na kuří nožce žije ježibaba, která by pro jídlo udělala cokoli. Nechá se uplatit královnou a uvězní princeznu Růženku, kterou trápí hladem. Tři odvážní zachránci se ji postupně snaží vysvobodit, jenže silou to nejde.…

Effi Briest
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni A2 pro mírně pokročilé začátečníky. Baron Geert von Innstetten verheiratet wird. Die Siebzehnjährige zieht mit ihm in eine Kleinstadt an der Ostsee. Doch Innstetten kümmert sic…

Velký Gatsby
Vrcholné dílo z dob největšího flámu v dějinách USA, který Francis Scott Fitzgerald označil za „jazzový věk“ a sám do něj vydatně přispěl mnoha soukromými improvizacemi a pocity „ztracené generace“, přináší milostný příběh z lepší společnosti. Selfmademan Jay Gatz řečen…

Svatojánský oheň
Pohádka o neštěstí a nástrahách, které překoná jen síla lásky. Se svátkem svatého Jana souvisí řada pověr a zvyků: pálí se ohně a zvláštní síla se připisuje bylinám natrhaným v předvečer svátku. Tajemná svatojánská noc tvoří rámec rozhlasové pohádky básníka Karla Šiktan…

Smršť
Nočná jazda autom, naokolo tma a ľudoprázdna pustina. Za tebou prízrak stareny v pohrebných šatách, ktorý je bližšie zakaždým, keď čo i len na chvíľu zastaneš... Fenomén halného vetra je v Poľsku dobre známy a zdokumentovaný. Keď fúka, stúpa počet násilností, nehôd, vrá…

Cínový poklad
Pohádka Marie Kubátové o tom, jak se Ondřejovi podařilo udělat cín jako stříbro, z čarodějnice Korduly dobrou měšťanku a přimět sudičky, aby se alespoň jednou ohlédly po svém díle. Tovaryš cínařského řemesla Ondřej Konvička dal sudičkám krásné nádobí, aby předpověděly …

Jiný vítr
Moudrost, statečnost a otevřené srdce. Závěrečný díl vyprávění o Zeměmoří propojují s předcházejícími knihami známé postavy – arcimág Ged, jeho družka Tenar a její dcera Tenanu. Ty pomohou radami novému králi Lebannenovi v boji proti drakům, bez zásluh však není ani mla…

Krimi DEKAMERON 2
...aneb lechtivé případy z doby normalizace, které se nikdy nedostaly před soud. Po audioknize Krimi DEKAMERON 1 přichází autor s druhým dílem povídek Krimi DEKAMERON 2 z jeho policejních začátků. Opět popisuje případy a události, které jej provázely v prvních deseti l…

Dokud dýchám
Po strašlivých loňských událostech to vypadá, že v městečku Tišiny konečně nastal klid. Jen Adam si stále dělá starosti o svého mladšího bratra Martina, který se izoloval od zbytku světa. Pak ale na stěnu jejich domu někdo napíše rudý výhružný vzkaz a pachatel se podepí…

TERIBEAR - Tajemství modré krabice
Je malý a kapku neohrabaný. Zato dobroty má na rozdávání! Z jedenácté krabice, která Tomově mamince nedopatřením vypadla v zahradě u lesa, vylezlo malé chlupaté stvoření. Je to medvídek Teri, příjmením Bear, dohromady Teribear – ale červený, a proto se obává, že mezi le…

Netvor
Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …