Audiokniha Chlapec, který rozdával sny

Busy Day - Handling Big Order
Audiokniha Busy Day - Handling Big Order nabízí příběh o jednom velmi rušném dni, díky kterému se posluchač nenuceně naučí spoustu nových anglických slovíček z pracovního prostředí. Napsal i namluvil Richard Ludvík. Audiokniha je pro středně pokročilé studenty. Moderní…

Zátopkovi u Nepilů
Unikátní reportáž z návštěvy Dany a Emila Zátopkových u Zdeny a Františka Nepilových na chalupě ve Stradonicích na jaře 1988 Dana a Emil Zátopkovi mi pomáhali, už je to dávno, skoro čtyřicet let, propagovat hnutí Buď fit. Ve šťastné chvilce se zrodil nápad seznámit je …

Ničeho nelituju
Život plný kotrmelců. Na divadle, před kamerou, s velkou rodinou, ale vždy s jedinečným životním optimismem... Pětidílná četba ze vzpomínek Jiřiny Steimarové vznikla na základě knihy, kterou napsala spolu s publicistkou Kamilou Čížovou. Její podtitul, Život plný kotrmel…

Překvapení skřítka Modrovouska
Už jste někdy potkali skřítka? Ne? Já ano, v krásném městě na soutoku Labe a Orlice. Má modré vousy a proto i poetické jméno Modrovousek. Miluje děti a překvapení, proto pro ně různá vymýšlí. Často však mile překvapí i dospělé. Pak se může stát, že místo vody teče v řec…

Naso: Umění milovati
Ovidiův dva tisíce let starý text dává rady mužům a ženám, kterak lásku získat a udržet si ji. Recitují Irena Kačírková a Miloš Kopecký

Rok ušatého Majka
Čus rámus, křiklouni! Víte, čemu zvukaři říkají klopák? Funguje v budově Českého rozhlasu páternoster? A proč má Majk tak veliké uši? Tenhle seriál vás provede světem zvuku, rámusu, hluku, randálu, hřmotu, brajglu, bugru, rambajzu, halasu, rachotu a rozruchu. Takže volu…

Pod haldou
V Ostravě se opět vraždí Detektivka z ostravského prostředí. Mladá atraktivní bankéřka je zavražděna a rutinní kolotoč vyšetřování se rozjíždí. Realistické líčení policejní práce v lecčem připomíná Případy 1. oddělení. Baví vás realistické české detektivky? Takové, kde …

Tajemný hrad v Karpatech
Přestože jsou dnes Verneovy knihy často považovány za četbu pro mládež, jsou tím vzácným typem literatury, po které rádi sáhneme bez rozdílu věku. Rozhlasové podivuhodné cesty s Julesem Vernem pokračují adaptací příběhu Tajemný hrad v Karpatech..Strašidelné drama odehrá…

Otevřený hrob
Mrtví neprozrazují tajemství… když jim nenasloucháš. Zavražděná žena s obličejem rozbitým k nepoznání, prázdný pohled směřující k nebi, z úst se jí sype hlína. A stovky much se slétají ke krvavé hostině. Výzkumné zařízení ve Westerley studuje rozklad lidských těl, jejím…

Lidské vědomí a tajemství smrti
Jak porozumět smrti a umírání. Kniha Stanislava Grofa se zaměřuje na téma smrti a umírání a přináší myšlenky, které znamenají revoluční převrat v teoretickém chápání a přístupu k tomuto fenoménu. Kniha Stanislava Grofa přináší myšlenky, které znamenají revoluční převra…

Poslední zrada
Autorka bestsellerů Andlé smrti, Ukradené životy, Nebezpečná místa, Stará tajemství a Ani slovo. Šestý případ inspektorky Lottie Parkerové. Když dvě mladé dívky nedorazí z nočního klubu domů, jejich rodiny jsou bez sebe strachy. Z vězení totiž nedávno propustili Conora …

Přežila jsem Tinder
Úsměvné historky z Tinderu i hlubší zamyšlení nad moderním způsobem seznamování a vztahy samotnými. Patříte mezi nevyléčitelné romantiky, kteří hledají lásku na celý život, a používáte Tinder? Právě jste nasedli na horskou dráhu, která vás proveze domem hrůzy, štěstí, n…

Karafiát: Broučci
Dramatizace jednoho ze základních děl české dětské literatury - pohádkového vyprávění evangelického kněze Jana Karafiáta o Broučkovi, o jeho tatínkovi a mamince, o jeho kamarádce Berušce, o jejím tatínkovi Kmotříčkovi a mamince Kmotřičce, o tetě Janince a dalších broučc…

V ráji šumavském
Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa. V dramatizované četbě na pokračování účinkují Miloš Hlavica, Roman H…

Jak chutná Mozart
{'cs': 'Je to sedmá kniha skladatele, zpěváka, malíře, spisovatele a moderátora Richarda Pachmana, která poprvé vychází také jako audiokniha. Zamýšlí se v ní nad podstatnými životními hodnotami prostřednictvím příběhů ze svých cest a ze své tvorby. Jde o autorské čtení,…

Vitamín L
>> Naordinujte si týdenní kurz lásky od vztahových expertů New York Times Bestseller << # O audioknize „Neexistuje žádné manželství nebo partnerství, které by z této knihy nemělo prospěch.“ — New York Journal of Books Čím to je, že některé páry spolu vydrží šťastně až…

Macourek: Mach a Šebestová na cestách
Trojice tvůrců Macourek, Born, Nárožný se opět sešla u dalších příběhů žáků 3.B. Tentokrát se Mach se Šebestovou, psem Jonatánem a kouzelným sluchátkem dostanou do nejvzdálenějších míst na zeměkouli. Navštíví severní pól, v Paříži zachrání tetu Vilmu, vykoupou se v Amaz…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Stín
Varšavská republika se snaží udržet neutralitu, balancuje mezi dvěma silami – Němci a Rusy –, ale mladý stát má čím dál více potíží. V enklávách se objevují přímí vyslanci Šeptajících, a slovo moci, které Polákům dalo vítězství, je už známo všem stranám konfliktu. Samar…

Čechura: Špatně vyučený čaroděj
Na náměstí přijel cirkus s čerstvě vyučeným kouzelníkem Pincálem. Kouzelník má před sebou svoje první vystoupení, ale je to skutečně řádný popleta: kouzelnické kousky se mu opravdu moc nedaří - z malého psíka chce vyčarovat bílou myšku, ale vyčaruje velikánského dinosau…

Mlha nad Shadow Sands
Druhý případ vyšetřovatelky Kate v podmanivé interpretaci Martina Stránského. Kate Marshallová a její asistent Tristan Harper vyšetřují další zapeklitý případ. Jak spolu souvisí zmizení mladých lidí a oblast Shadow Sands? A jakou roli hraje hustá anglická mlha? Při potá…

Baletky
Autobiografická próza tanečnice Miřenky Čechové je sebeironickým, syrovým obrazem studií na taneční konzervatoři a pražského života v 90. letech. Když baletky zmizí za oponou, obličej se zkřiví do ztrhaného šklebu, protože se dusí. Při tanci totiž nemohou dýchat pusou. …

1492: Dobytí Granady
Román zachycuje Španělsko a rozvinutou kulturu muslimské říše alAndalus na jihu Pyrenejského poloostrova v patnáctém století, kdy vrcholilo soupeření katolických království Kastilie a Aragonie s muslimským emirátem. Zániku muslimské říše a následnému sjednocení Španěls…

V Tichošlápkách je pořád veselo
Příběhy kocourka Filípka a jeho přátel vyšly poprvé v roce 1994 a jejich autorka Milena Buřilová v nich dokázala vystihnout radosti i starosti, kterými žije každý školák. Kocour Filípek chodí do školy, kde někdy vyrušuje, propadá z chytání ptáčků. Také se rád vytahuje a…