Audiokniha Chlapec, který rozdával sny

The Call of the Wild
Audiokniha The Call of the Wild namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Buck, a happy, quiet dog living in sunny California, is kidnapped and sent north to begin a new hard life as a sled dog during the Klondike Gold Rush. Read a…

Most sebevrahů
Lenina sestra, dvojče, se zabila skokem z mostu. Jenže Lena této oficiální policejní verzi nevěří a je odhodlaná udělat cokoli, aby odhalila pravdu. Proto se rozhodne setkat se s policistou, který nalezl mrtvé tělo. Na jeho líčení ovšem něco nesedí. A jakmile se začnou …

Katova vinice
Kronika katů Mydlářů se uzavírá. Závěrečný díl trilogie Kronika katů Mydlářů. Jan Mydlář předává svou živnost synovi Ondřejovi a touží po jediné věci – uchránit svou vnučku před opovržením, které dopadá i na potomky katů. V posledním dílu katovské kroniky předává Jan My…

Nejkrásnější dárek
DVANÁCT AUTORŮ. DVANÁCT PŘÍBĚHŮ. Společným jmenovatelem dvanácti young adult povídek současných českých autorů je období vánočních svátků, během nichž se odehrávají. Vedle známých jmen české literatury pro mládež, jakými jsou Theo Addair, Anna Musilová nebo Kateřina Šar…

Úmluva s vodami
Ohromující epos o lásce, víře, medicíně a o rodině, která chce vyřešit podivné tajemství. Sedmasedmdesát dlouhých let, jihoindická Kérala na Malabárském pobřeží a tři generace rodiny, která trpí zvláštním neduhem. V každé generaci nejméně jeden člověk utone – a v Kéral…

Holčička ze známky
Gesto prezidenta obletělo republiku. Říká vám něco jméno Eva Haňková? Za první republiky ji znal každý! Eva byla „holčička ze známky“, kterou prezident Masaryk při návštěvě Pardubic zvedl do vzduchu a objal, a z tohoto gesta byla cítit taková radost a optimismus mladé r…

Ptáci odlétají
Elišku Krásnohorskou sledujeme na stránkách knižky Heleny Hodačové od útlého dětství, které prožívá v Praze a později i za sedmiletého pobytu v Plzni. Příběh je zajímavým svědectvím o cestě mladé Elišky k umění, představuje ji jako začínající libretistku, spisovatelku a…

Cesta k billboardu
Sbírku krátkých próz básníka, publicisty a divadelního režiséra Ondřeje Škrabala spojuje téma pokroku a potřeby neustále se zdokonalovat. Cesta na blízký Západ je jako určitá fascinace čímsi lepším, tím, k čemu vzhlížíme v naději, že nám bude dovoleno něco odpozorovat. …

Moli
Historie motýlků, které klavíristé zatracují, protože jim žerou plsť z kladívek. Jsou tu všichni, kteří patří do dějin... - praotec Mol, milostný pár či molí prorok. A nade všemi Pán, majitel klavíru.Výpravu do svébytného světa okřídlených nepřátel nejen klavíristů usku…

Vytváření hojnosti
Vytvořte si tolik bohatství, kolik si Vaše srdce přeje. Čte Aleš Zbořil Hojnost je zážitek, ve kterém jsou naše potřeby naplněny a naše touhy spontánně vyplněny. Vnímáme radost, zdraví, štěstí a vitalitu v každém momentu své existence. Jak jich dosáhnout? Zásady vyjádř…

Tátou každý den
Promyšlená každodenní příručka plná inspirativních citátů a rad od autora bestselleru STOIKŮV PRŮVODCE NA KAŽDÝ DEN - povinná literatura pro každého otce. Co to znamená být skvělým otcem? A jak se jím stát? Rodičovství je role naplněná neuvěřitelným smyslem a účelem, kt…

Vedli jsme si dobře, hochu
Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj…

Věc na prahu
Nemohu sice popřít, že jsem prohnal svému nejlepšímu příteli hlavou šest kulek, ale přesto doufám, že touto výpovědí dokážu, že nejsem vrah... Mrazivý příběh šílenství, věrného přátelství a věcí sahajících za horizont lidského vědomí. Druhá audiokniha věnovaná velikánov…

Neznámí hrdinové mluvili i německy
Z třinácti milionů obyvatel Československa patřily v prvním dvacetiletí jeho existence více než 3 miliony k německé národnosti. Tito českoslovenští občané mluvící německy byli mnohdy ochotni za náš stát a jeho demokratické principy položit i život. Přesto upadly jejich …

Venuša zo zátoky
Pohodovú prázdninovú atmosféru leta v roku 2009 naruší hrôzostrašný nález dievčenského tela bez hlavy a rúk. Torzo pláva v ramene rieky neďaleko lodenice, mladí športovci zažijú na tréningu ozajstný šok. O dva dni sa na opačnom konci mesta v zátoke rieky nájde odseknutá…

151 příběhů na Stezce Českem
Pojďte se projít naší krásnou zemí a užít si přes 2 000 km po kopcích a malebných vesničkách. Lucie je postrach ulice a na jejích cestách nikdy nechybí krizové situace, většinou je však zvládne vyřešit s humorem, který jí není cizí. Uvidíte, kolik láskyplných lidí na ce…

Poslední slovo
Emma Carpenterová se svým zlatým retrívrem hlídá starý dům na pláži. Její jediný kontakt s lidmi je tajemný starý soused Deek a (prostřednictvím SMS) majitelka domu Jules. Když si Emma přečte mizerný, ale děsivý hororový román od jistého H. G. Kanea a napíše mu jednohvě…

Já vs. Mozek: Taky vás vaše hlava nenechá spát?
Ahoj! Tady Hayley Morris, vášnivá přemýšlivka. Mojí životní misí je jednou provždy dokázat, že JSTE NORMÁLNÍ. I pokud vedete imaginární hádky ve sprše nebo nevíte, jak se chovat, když k vám přijde instalatér. Většinu života jsem strávila tím, že jsem říkala a dělala tra…

Tehanu
Umět se dívat srdcem. Filozoficky laděná fantasy ze série knih o Zeměmoří. Schovanka zemřelého mága Ogiona Tenar se vrací na ostrov Gont se zmrzačeným děvčátkem Therou a znovu se tu sbližuje se svým přítelem z mládí arcimágem Gedem. Filozoficky laděná fantasy ze série k…

Pražský vampýr
Obchází Prahou nadpřirozené zlo? Jiří Adam z Dobronína už vyšetřoval mnoho zločinů, ale u žádného z nich to nevypadalo, že vrahem je upír! Další historická detektivka oblíbeného spisovatele se odehrává v kulisách Prahy začátku 16. století. V dalším detektivním příběhu s…

Veronika se rozhodla zemřít
Mladá Slovinka Veronika se z omrzelosti nad stále stejným životem i z pocitu vlastní zbytečnosti rozhodne spáchat sebevraždu. Ve svém dosavadním životě se vždy snažila dělat to, co od ní očekávali druzí, neměla odvahu naplnit svou vnitřnítouhu a riskovat neúspěch. Teprv…

Čarodějné pohádky
Znamenité vyprávění pohádek z celého světa plné kouzel kouzelníků, čar čarodějnic, kouzelných předmětů, magických zaklínadel, zázračných schopností a divotvorných proměn, veselých i strašidelných, uvěřitelných i neuvěřitelných. A malí kouzelníci, posluchači těchto pohád…

Zkáza
Bohové se vracejí. A hladovějí po krvi a moci! Od dobytí Dun Carreg uplynul celý rok. Rok plný útěků a bitev, krve a strachu… Na Země vyhnanců se snesla pohroma v podobě války a chaosu. Záludná královna Rhin dobyla západ a nejvyšší král Nathair získal magický kotel, nej…

Andělský let
Řešit tenhle případ je jako hrát si s ohněm v továrně na střelný prach… Po rasových nepokojích z roku 1992 a soudním procesu s fotbalistou černé pleti O. J. Simpsonem panuje ve Městě andělů napjatá atmosféra. A tak není divu, že když je v kabince historické lanové dráh…

Tři
„Jmenuju se Virginie. Z těch tří dnes se mnou mluví jen Adrien. Nina mnou opovrhuje. S Étiennem už nechci nic mít já. Přesto mě od dětství fascinují. Nikdy jsem k nikomu nebyla tak pevně připoutaná jako k těm třem.“ 1986. Adrien, Étienne a Nina se potkají na základce. O…