Dalila a výtah bez dveří
Žijí v tohle domě jenom podivíni? Jako by nestačilo, že mezi patry obíhá záhadný výtah bez dveří. Dalile, která se přistěhovala teprve nedávno, neušlo, že každý ze sousedů před ostatními něco tají. Má totiž na lidi nos. Klára Smolíková je česká spisovatelka, scenáristk…

Rozbité okno
Nejspolehlivější smrtící zbraní ve 21. století jsou informace… Slovutný newyorský kriminalista Lincoln Rhyme usilovně pracuje na dopadení mezinárodně hledaného profesionálního vraha, když se mu donese, že jeho bratranec je obviněn z vraždy a hrozí mu pětadvacet let natv…

Na seznamu smrti
Poručík elitních jednotek Navy SEAL James Reece byl na jedné z tajných misí se svým týmem přepaden a jako jediný tento útok přežil. Po návratu domů je plný protichůdných vzpomínek a otázek, jak k něčemu takovému mohlo dojít. Když však zjistí, že smrt členů jeho týmu nez…

Helimadoe
Vynikající psychologický román Jaroslava Havlíčka (nejen) o dospívání, lásce a ztrátě. Helimadoe je akronymická zkratka složená z počátečních slabik jmen pěti dcer venkovského lékaře Hanzelína – Heleny, Lidmily, Marie, Dory a Emy. Do Starých Hradů se přestěhuje úřednick…

Nejlepší pohádky o čertech
Klasické i převyprávěné filmové pohádky, v nichž vystupují čerti v rolích ochránců spravedlnosti a dobra Komplet šesti pohádek o čertech je kombinací klasických pohádek z archivu Supraphonu a nově nahraných příběhů podle oblíbených filmů S čerty nejsou žerty a Čertovin…

Pověz mi, jak žijete
Vzpomínky z archeologických expedic na tajemném Středním východě. Tato kniha je odpovědí. Odpovědí na otázku, kterou mi lidé kladou velmi často. „Takže vy kopete v Sýrii, viďte? Povězte mi o tom všechno! Jak tam žijete? Ve stanech?“ Myslíte, že znáte Agathu Christie? …

Případy soudce Ti. Jak zpracovat podezřelého a kachnu na medu
Když krásná konkubína dovozce západních koberců zmizí ze svého příbytku, kde ve vší diskrétnosti přijímala milence, soudci Ti je jasné, že ji stihnul tragický osud. Na seznamu podezřelých figurují tři muži, kteří se navzájem neznají. Soudce Ti doufá, že během cesty lodí…

SPRÁVNÁ PĚTKA V Sovím doupěti
Ano, mohl to být příjemný výlet – ale nakonec se změnil v horor. Někdo unesl Dicka – a Správná pětka zuří! Tyhle velikonoční prázdniny jsou pro čtveřici kamarádů se psem Timem výjimečné – dostali svolení vyrazit na kolech stanovat bez dospělých. To bude jízda! Už druhý…

Kamenná opice
Je jako přízrak… Kde se ukrývá? K přístavu na Long Islandu se blíží velká čínská nákladní loď s uprchlíky a lidskými otroky. Americkým úřadům se podařilo zjistit, že na palubě se nachází i mezinárodně hledaný zločinec přezdívaný Duch, a požádaly proto o spolupráci věhla…

Eva tropí hlouposti
Bláznivý kolotoč plný překvapení a humoru roztáčí dívka s andělskou tváří a čertovskými nápady... Málokdo nezná alespoň filmovou verzi humorného příběhu, který se točí kolem loupeže a námluv a v němž se pomalu každý druhý vydává za někoho jiného. V zámku obývaném rodino…

JEJE JEJE JEJE, NĚCO SE MI DĚJE & PROBOUZECÍ KNÍŽKA & OPATRNĚ NA TO MRNĚ & USÍNACÍ KNÍŽKA
Čtyři půvabné knížky básníka Robina Krále určené malým dětem, jejich rodičům a starším sourozencům. Jeje, jeje, jeje, něco se mi děje je souborem vtipných říkadel z dětské každodennosti od kojení po přebalování. Opatrně na to mrně přivítá do rodiny mladší sestřičku, se …

Pamatuj na smrt
Středoškoláci Adam a Martin vyrůstali u prarodičů v Praze. Teď se ale stěhují na maloměsto, k otci kriminalistovi, který o ně léta nejevil zájem. Cestu si k němu hledají jen těžko, a navíc si musí zvykat na novou školu, a ne vždy kamarádské spolužáky. Než se ale kluci s…

V tajných službách Marie Antoinetty: Případ hraběnky du Barry
Ve Versailles někdo ukradl šperky hraběnky du Barry a od té doby události nabírají vražedný spád… Marie Antoinetta, která právě usedla na trůn, se na svém královském křesle trochu nudí, a proto se rozhodne uplatnit svůj vyšetřovací talent. Pověří dva amatérské detektivy…

Milenec lady Chatterleyové
Příběh nerovné živočišné lásky v jednom z nejskandálnějších románů první poloviny 20. století. Poprvé vyšel na konci dvacátých let ve Florencii a v Paříži, ovšem v autorově rodné Británii bylo jeho vydávání zakázáno až do šedesátých let. Takže si jej angličtí kulturní t…

Ostrov zasvěcení
Ostrov zasvěcení je první knihou desetidílné ságy nazvané Sedmý smysl. Autorka své knihy nejprve zveřejňovala na internetu. Obrovský zájem čtenářů ji přiměl vydat příběhy i v klasické knižní podobě s ilustracemi J. P. Krásného. Napínavé, tajuplné čtení, dobrodružství s …

Žítkovské bohyně
Žítkovské bohyně - fascinující příběh o ženské duši, magii a zasuté části naší historie z pera Kateřiny Tučkové. Vysoko v kopcích Bílých Karpat žily odedávna ženy obdařené výjimečnými schopnostmi. Uměly léčit a pomáhat s kdejakým trápením, uměly poradit v nesnázích a ta…

Tajemný hrad v Karpatech
Přestože jsou dnes Verneovy knihy často považovány za četbu pro mládež, jsou tím vzácným typem literatury, po které rádi sáhneme bez rozdílu věku. Rozhlasové podivuhodné cesty s Julesem Vernem pokračují adaptací příběhu Tajemný hrad v Karpatech..Strašidelné drama odehrá…

Můj život s třemi ženami
Zdravím tě, můj milý čtenáři, případně má krásná čtenářko, dovol, abych se ti v krátkosti představil. Jmenuji se Kristián Novotný, jsem pohledný, ač plešatějící třiceti letý muž. Také jsem úžasný táta dvou dcer, žádostivý manžel jedné ženy, ne zcela ambiciózní zaměstnan…

Božidara
Jaký život bys žil/a, kdyby ti byla všechna musíš a nesmíš u prdele? Božidara vede sice možná zvláštní, nicméně poklidný život. Když se jednoho dne na prahu její chalupy zjeví skoro dospělá vnučka Rosie s žádostí o azyl na dobu neurčitou, ani jedna z nich netuší, do ja…

Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí
Manitouovi i Matce přírodě je úplně jedno, jestli přežijeme. Upřímná i trochu fiktivní kniha úspěšné blogerky o životě Češky mezi indiány kmene Čerokí. Něžné a vtipné vyprávění o lidskosti, přátelství, rodině, lásce a přírodě. Protože život má dokonalý smysl pro ironii,…

Krotitel
Na zasněžené silnici u lesa srazí auto polonahou, dezorientovanou dívku. Obětí nešťastné nehody je patnáctiletá Victoria, která před čtyřmi měsíci beze stopy zmizela z místní jezdecké školy. Při ohledání vychází najevo, že byla během svého uvěznění vystavena nelidskému …

Až vyjde první hvězda
Když se nekonečné čekání na Ježíška promění v malé dobrodružství… Štědrý večer ne a ne přijít. Tatínek peče vánočku, maminka je ještě v práci a Filip s Klárkou se pekelně nudí. Když doma málem způsobí katastrofu, tatínek je pošle hrát si na zahradu. Jenže co se to ozývá…

Radúz a Mahulena
Julius Zeyer (1841 – 1901) se proslavil nejen svými romány, ale také pohádkovým romantickým dramatem, Radúz a Mahulena. Toto dílo bylo mnohokrát zpracováno, na divadle, v rozhlase, i pro film. AudioStory nově natočilo tento příběh plný lásky a vášní pro současnou genera…

Nobody – muž z Neznáma
Geniálnější než Poirot, nápaditější než Houdini. Klasický dobrodružný román z cyklu Nobody o záhadném Angličanovi, pro kterého nic není nemožné. Člověk s pronikavým úsudkem, eskamotér a detektiv vyřeší jakoukoliv záhadu. Po celou plavbu ze Southamptonu do New Yorku se n…

Bárta: Muzikantská pohádka pro tuze pěknou princeznu
...představ si princeznu, která sedí u takové truhlice s jarmarou a hraje na ni...a vezme si jenom toho, kdo dokáže zahrát tak, jako ona... Tak začíná pohádka plná muziky a písniček o putování muzikanta Martina za tou tuze pěknou princeznou, co hraje na ..na co to vlast…