Audiokniha Chata v horách

Volám sa Greta
Čo znamená slovné spojenie zmena klímy? Aké sú a najmä aké budú jej dôsledky? Čo musia urobiť vlády jednotlivých štátov a čo môžeme urobiť my sami, aby sme túto zmenu zastavili? Táto knižka pomôže čitateľovi s pomocou vedy pochopiť, čo sa deje s našou planétou a kto je …

Ve zdech
Sny jsou skutečné. Noční můry také. A proto je musí někdo pochytat. Ve zdech každého pokoje, ve kterém někdo někdy snil, se nachází Kraj snů, plný nejrůznějších postav, jejichž úkolem je chránit svět Snílků. Co kdyby se ale ve zdi objevila trhlina a hrozilo, že noční mů…

Putování Petra Sedmilháře
Putování Petra Sedmilháře. Psychologický příběh Jany Drdy pohybující se na hranici horečnatého snu a reality. Vzbudil zájem nejen kritiky, ale i odborníků z oboru psychologie a psychiatrie. Zaujal Egona Hostovského, jenž Sedmilháře označil za jedno z nejlepších děl česk…

Příhoda
Groteskní příběh, ve kterém se nic netušící spořádaný státní úředník dostane pod soukolí absurdních událostí, s Bohumilem Záhorským v hlavní roli. Dále účinkují Alena Vránová, Vladimír Brabec, Miloš Kopecký, Čestmír Řanda a další.Ve světě Vyskočilovy hry se totiž znepok…

Vyjednavač
Sebevraždy, vyhrocené konflikty, zadržování rukojmích… to vše je pro policejního vyjednavače denním chlebem. Policista Karel Pošíval je jedním z těch, kteří zachraňují lidské životy nasloucháním a mluvením. V otevřeném rozhovoru vypráví o svých nejzajímavějších případec…

Čtvrtý rozměr smrti
Jeden z méně známých rozhlasových pokusů o originální zvukové zpracování detektivního a sci-fi příběhu scenáristy Oty Hofmana.Podle dobové recenze:"...hra představuje nejen výtečné využití stereofonní techniky, ale i obsahové obohacení žánru vědeckofantastického. O. Hof…

Nohejl: Objevení planety Michovice
Humorné příběhy dětí trávících prázdniny u babičky a dědy v Michovicích. Babička a dědeček Strakovi netrpělivě očekávají své dva vnuky. Jaké je ale jejich překvapení, když nečekaně přistanou dva kosmonauti-průzkumníci, z daleké planety Praha. Kapitán Michal a poručík P…

Horníček: Listy z Provence
Komentář z původního supralongu (2 18 0409): Jsou věci rozumem pochopitelné a naopak věci, před kterými, jak se říká, rozum zůstává stát. Pochopit lze například splachovadlo. Nepochopitelná je láskanějakého člověka k zemi, kterou nikdy neviděl. Ostatně i tady hraje rozu…

Holky to chtěj taky
Z „rodina, nebo kariéra“ se během let stalo „rodina a kariéra“. Ale… Ženy žijí v době plné rozporů. Na jedné straně naše předchůdkyně vydobyly práva, o kterých si před lety mohly nechat jen zdát. Na straně druhé ale emancipace vlivem politiky a historických událostí zůs…

Plzeňské mordy
Úvodní příběh audioknižní řady Letopisy královské komory, odehrávající se v polovině 16. století, za vlády Ferdinanda I. Habsburského, je zasazen do města Plzně. Při vyšetřování několika záhadných vražd se poprvé setkává královský písař Jiří Adam z Dobronína se svým pom…

Obrazy ze Šumavy
„Jsem synem svých domovských lesů, miluji jejich drsnou přírodu … a to celou silou své duše.“ Karel Klostermann. „Obíral-li jsem se ve svých pracích převážně Šumavou, stalo se tak proto, že ji znám snad lépe než kdo jiný; přírodu, kraj, lid, z něhož jsem vyšel a s nímž…

Geniální potraviny
>> Na seznamu bestsellerů New York Times << >> „Tohle není další kniha, podle které stačí jíst vejce, ořechy a ryby, a hned budete chytřejší. Geniální potraviny vysvětlují, které geny ovlivňují naši inteligenci a jakým jídlem z nich dostat nejvíc. Přinášejí lahodné rec…

Rytířské pohádky
Chudí rytíři Richard a Lukáš putují světem, aby prokázali svou odvahu, vykonali hrdinský čin a třeba i získali bohatství a našli štěstí. Jestli se jim to podaří, ať už v tisovém, dubovém, javorovém, lískovém či jiném království, které navštíví, o tom vypravuje Michal Pa…

Serotonin
Šestačtyřicetiletý́ zemědělský inženýr Florent-Claude Labrouste se po rozchodu s partnerkou odebere na rodný́ venkov, kde bilancuje svůj život a vzpomíná na předchozí vztahy. Při životě ho udržují pouze antidepresiva, jež však mají nežádoucí vedlejší účinky – třeba impo…

Padesát odstínů svobody
Ve chvíli, kdy se Anastasia Steeleová poprvé setkala s mladým úspěšným podnikatelem Christianem Greyem, netušila, jak moc se jí změní život. Ana od počátku věděla, že se musí naučit sdílet s Christianem jeho styl života, který jí nikdy nebyl vlastní, on se musí na oplát…

50 viet, ktoré vám uľahčia život
Nájsť správne slová, aby sme neurazili, alebo položiť správnu otázku, aby sme neponížili, je skutočné umenie, ktoré nás uchráni pred napätými vzťahmi. Šarmantný spôsob prejavu pri nepríjemnej konverzácii vám dá do ruky zbraň, ktorou protivníka ľahko odzbrojíte. Táto aud…

Reštaurácia na konci vesmíru
Druhý diel štvordielnej trilógie – tak označil pokračovanie Stopárovho sprievodcu galaxiou Douglas Adams. Humor tohoto druhu je v audioknihe všadeprítomný. Mimochodom – dielov je v skutočnosti päť. Po výdatnom posilnení na pokraji totálnej skazy všetkého, čo kedy vo ves…

Humoristické povídky O.Henryho
Povídky amerického humoristy O. Henryho svým vtipem a překvapivou pointou nepřestávají bavit nové a nové generace čtenářů. Jejich autor byl mužem mnoha talentů a nepostrádal dobrodružnou povahu, která ho dokonce na čas přivedla až do vězení. Své vtipné příběhy však psal…

Jak správně mluvit dracky – Škyťák Šelmovská Štika III.
Mezinárodní situace se komplikuje! Rozpínaví Římané chtějí mezi barbarskými kmeny rozpoutat válku, aby je snadněji porazili a získali tak všechny jejich draky. Zákeřně unesou následníky trůnu jak Chlupatým Chuligánům, tak Zuřivým Zbojnicím. Ovšem zajatý Škyťák, který je…

Pohádky z lesa
V dutině starého dubu žije šťastná datlí rodinka – rodiče a jejich čtyři čerstvě vylíhnutá ptáčátka. Tatínek s maminkou léčí přes den stromy v lese a shánějí potravu. Každý večer přinášejí svým dětem kromě pochoutek i jednu pohádku, kterou jim za odměnu vyprávěly vyléče…

Hodně jsem nikde
Michael Třeštík celý život opravdu HODNĚ JE. Občas nahoře, jindy dole a někdy dokonce NIKDE. Ve vzpomínkách se nebojí přiznat k proflámovaným rokům, bláznivým snům nebo životním karambolům. Z autentických detailů ze svého soukromí vytvořil poutavý obraz totalitního bezč…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Obraz Doriana Graye
„Jediný půvab minulosti je v tom, že je to minulost.“ Oscar Wilde. Zatímco krásný Dorian zůstává stále dvacetiletý, do jeho věrného portrétu na malířském plátně se propisují všechny hříchy a poklesky živé předlohy. Slavný Wildeův román v sobě nese autobiografické rysy. …

Brány času
Velšská princezna a římský generál si kdysi dávno dali slib. Slib, jehož ozvěny se nesou staletími a o němž si šeptá sama prastará louka. Jejich milostný příběh ale skrývá tajemství, které chce být nyní vyslyšeno. Dokáže mladá spisovatelka převyprávět minulost dřív, než…

Podnikání pod Davidovou hvězdou
Bondy • Kolben • Popper • Petschek • Löw-Beer • Auerbach • Waldes • Reich • Tugendhat Příběhy židovských rodin v této audioknize mají nejen historickou výpovědní hodnotu, ale čtou se často jako epická dramata. Za jejich úspěchem stály odříkání a dřina, ale pak všechny …