Audiokniha Cesta – od punku ke svobodě

Saint-Just: krvavý démon Francouzské revoluce
Novinář a badatel Vladimír Vokál připravil životopis možná nejkontroverznější postavy Francouzské revoluce, jednoho z vůdců éry teroru – Saint-Justa. Slavný Michelet jej nazval archandělem smrti. Jeden z nejmladších jakobínských vůdců byl plný rozporů. Až do krajních me…

Šťastný domov
Nic nového pod sluncem - napadne nás, když se v trafice pohrabeme v tiskovinách, které nám radí, jak si něco praktického vyrobit, jak jíst zdravě, jak si co nejkrásněji zařídit rodinné hnízdečko a srovnáme obsah těchto periodik s příběhem povídky Jaroslava Haška Šťastný…

Zaklínač II Meč osudu
Druhá poviedková kniha Meč osudu je fantastickým rozprávaním o zaklínačovi Geraltovi z Rivie, ako bojuje proti démonom, príšerám a predsudkom. Zaklínača zaujímajú len odmeny za hlavy príšer, aby mal čo jesť a kde spať. Napriek tomu ho nohy zavedú za čarodejkou Yennefer,…

Nejhorší děti na světě 2
Svět je plný dětí tak hrozných, že na ně jedna audiokniha rozhodně nestačí. Tihle vejlupci jsou ještě mnohem horšejší než tlupa, kterou vám představil první díl. Tak třeba proti Hubertovi je Otesánek hadr. A Stáza nebo Simon tolik touží po slávě a vítězství, že se neští…

Kobra
Mistr politického thrilleru Frederick Forsyth opět ve skvělé formě! Mladík, který umírá ve washingtonské čtvrti Anacostia, by se ani v nejmenším nenadál, že jeho smrt vyvolá novou válku mocností. Tentokrát však nepůjde o politiku, o vojenskou převahu ani o zdroje surov…

Hovory o józe a mystice č. 4
Džňána jóga, stezka poznání pravého Já a mantra jóga, společná meditace. Záznam z přednášky v Ostravě. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Zlá babička
Její vnoučata a široká rodina ji znají jen jako „zlou babičku“. Jaký byl ale její skutečný osud? Vyrůstala na českém venkově na konci 19. století bez matky, jen s otcem. Zamilovala se, vdala a celý život pak zápasila s tím, co si vysnila – a co ji nakonec potkalo. Roky …

Oldřich Vyhlídal. Portrét básníka
Z komentáře Rudolfa Matyse k původnímu LP albu 1118 2989 "Oldřich Vyhlídal. Portrét básníka" vydanému v Supraphonu v roce 1982 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:...básník OLDŘICH VYHLÍDAL (*4. ledna 1921) nepsal nikdy, až na výjimky, poezii šťastných a bezpracných n…

Zločiny s tajemstvím
Audiokniha Zločiny s tajemstvím – speciální edice bez hudebních předělů a podkresů. Soubor sestavil autor Vlastimil Vondruška. Edice obsahuje tyto tituly: Apage satanas! – čte Aleš Procházka Ďáblův sluha – čte Jan Hyhlík Adventní kletba – čte Aleš Procházka Strážce bole…

Třetí ucho
Z jednadvaceti krajin jich zůstalo deset. Trat'Hys by nejspíš plakal. Erenézie se hroutí Darovi pod rukama, proč ale řešit nemocné království, když má člověk víno a děvky? Utéct před problémy Dar'Hys ještě dokáže, ať už na sever, nebo na jih, ovšem jeho vnitřní démoni j…

Eugenie
Osud míchá karty, my hrajeme/ Román je inspirovaný skutečnými osudy Eugenie Egertové Janečkové a plzeňského hotelu Continental. Eugenii jako většinu žen té doby čeká smluvený sňatek. S manželem se stará o chod hotelu, kde prožijí okupaci i válku. Bombardování Plzně hote…

Rytmus lásky: Rozprávka
Dobrodružstvo motýľa Emmy, ktoré ukrýva kľúč k záhade sveta a jej priateľov, draka s menom Bruno, malého čarodejníka Ronalda a Anji. Detí, ktoré sa vyberú do neznáma, aby pomohli malej víle Maye nájsť tiaru, ktorú jej ukradla zlá čarodejnica. Na svojej ceste sa stretáva…

Horský křišťál
Nejpůsobivější příběh, který Stifter napsal. Sugestivně popsané ticho zasněžené a ledovcem pokryté krajiny je přímo slyšet. Popis pro distribuci: Jednoduchý poetický příběh, který vás zavede do zimních hor, nádherných a nemilosrdných. Rodiče sourozenců Konráda a Sann…

Našeptávač
Temný les v sobě skrývá mrazivá tajemství, která postupně odhalují další morbidní zločiny. Hluboko v lese se skrývá mrazivá záhada – šest useknutých paží pečlivě uspořádaných do kruhu, jako by byly předmětem děsivého rituálu. Ukáže se, že pět z nich patří pohřešovaným d…

Hornické vdovy
Autentické výpovědi osmi žen, hornických vdov z Ostravsko-Karvinska, vyslechla a zaznamenala publicistka Kamila Hladká do své knihy vydané v roce 2019. Nejstarší ženě bylo v době vzniku knihy 80 let (o svého muže přišla v roce 1961 na dole Dukla), nejmladší 36 (její muž…

Erilian 2 - Kouzla na obzoru
Erilian 2 - Kouzla na obzoru Život v čarodějném městě Erilian se zdá být až pohádkově idylický. Kiařina dcera Zia, mladá spisovatelka, rebelka a čarodějka v jedné osobě, tento názor nesdílí. Jedné letní noci se rozhodne vzít svůj osud do vlastních rukou a uteče z domu. …

E.F.Burian: Dokumenty
Emil František Burian (*11.6.1904 - †9.8. 1959) Z rozsáhlého komentáře Lubomíra Poživila k původnímu LP albu 0 18 1529 "Emil František Burian Dokumenty" vydanému v Supraphonu v roce 1974 a nyní vydávanému poprvé digitálně:...Režisér, dramaturg, skladatel , dirigent, zpě…

Štorch: Osada Havranů
Štorchovy dobrodružné knihy situované do pravěku mají své čtenáře už celé půlstoletí. Vedle Lovců mamutů patří Osada Havranů - příběh z mladší doby kamenné - k těm nejoblíbenějším. Ve zdařilé dramatizaci Vladimíra Kováříka ji Supraphon v sedmdesátých letech natočil s řa…

Zlodějka knih
„Věřte mi. Já doopravdy dokážu být bezstarostná. Dokážu být přátelská. Příjemná. Přívětivá. Ale nechtějte po mně, abych byla hodná, to není moje parketa. Když nic, jsem aspoň spravedlivá,“ prohlašuje o sobě vypravěčka tohoto příběhu, jímž je sama Smrt. „Budu vám povídat…

Koruna démonů
Když tým vědců narazí u brazilského pobřeží na ostrov, na němž byl veškerý život zničen a pohlcen nějakým neznámým druhem překonávajícím nejdivočejší představivost, zaútočí na ně ozbrojenci a zabijí všechny členy týmu kromě jednoho: entomologa a odborníka na jedovaté ži…

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

Moc přítomného okamžiku
Naše falešné já je produktem naší mysli a pokud se vzdáme našeho analytického myšlení, zjistíme, že my nejsme naší myslí a můžeme se zbavit naší duševní bolesti. Naše tělo, ticho a prostor kolem nás jsou jedním z klíčů pro dosažení vnitřního klidu. Jsou to brány, kterým…

Sirotčinec slečny Peregrinové: MAPA DNÍ
Vždycky má smysl bojovat! Dospělejší a sebevědomější Jacob Portman se i se svými podivnými přáteli vrací tam, kde jeho příběh začal: na Floridu. Jak se jim podaří splynout se světem obyčejných lidí 21. století? Jejich odpočinek na pláži a poznávání místních krás naruší …

V pasti lží
Psychologický thriller autorky bestselleru Za zavřenými dveřmi! Cass si konečně dala svůj život do pořádku, je šťastně vdaná a pracuje jako učitelka. Jedné deštivé noci se ale na neosvětlené lesní cestě stane něco, co jí převrátí život naruby. Paralyzovaná výčitkami zap…