Obrázek podcastu České pohádky

Audiokniha České pohádky

Délka:

2 hod 22 min

Čte:

Otakar Brousek ml.

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Ussurijským krajem

Ussurijským krajem

První část slavné dilogie (která pokračuje románem Děrsu Uzala) vypráví o dvou expedicích, jež v letech 1902 a 1906 podnikl ruský cestovatel a spisovatel Vladimir Arseňjev. Již během první výpravy se autor seznámil s domorodým lovcem a stopařem Děrsuem z rodu Uzala. Oba…

Obrázek podcastu Firma

Firma

Memphiská právnická firma Bendini, Lambert a Locke se specializuje na daňovou problematiku – je malá, nenápadná, ale velice úspěšná. Svým zaměstnancům nabízí možnost rychle zbohatnout, ale také si je pečlivě vybírá. Na seznamu kandidátů se objeví i mladý, chytrý a ctižá…

Obrázek podcastu Arizona

Arizona

První český trampský román. První český trampský román. Sugestivní líčení opojení svobodou, dálkou, přírodou, kamarádstvím... Autentický záznam volného trampského života. Okouzlení svobodou, dálkami, přírodou a kamarádstvím, příznačné pro volný, ničím neomezovaný tram…

Obrázek podcastu Eugenie

Eugenie

Osud míchá karty, my hrajeme/ Román je inspirovaný skutečnými osudy Eugenie Egertové Janečkové a plzeňského hotelu Continental. Eugenii jako většinu žen té doby čeká smluvený sňatek. S manželem se stará o chod hotelu, kde prožijí okupaci i válku. Bombardování Plzně hote…

Obrázek podcastu Úplně jiný příběh

Úplně jiný příběh

Smí mít muž zákona prázdniny? Na Severu? Když je vrah pořád o parník napřed? Policista by si neměl vybírat dovolenou, neboť ta mu zbytečně narušuje běžný pátrací režim. Na vlastní opálenou kůži to pozná stárnoucí pochybovač Gunnar Barbarotti, jemuž není souzeno si v živ…

Obrázek podcastu Temná hra

Temná hra

Čerstvě povýšený inspektor Henry Ford je povolán k vyšetřování dvojité vraždy. I přes nedostatek indicií tuší, že za vším stojí sériový vrah. Ford totiž z vlastní zkušenosti dobře ví, jak po sobě zločinci zahlazují stopy. Před lety přišel o manželku při horolezecké neho…

Obrázek podcastu 08. Ruština - cestovní konverzace

08. Ruština - cestovní konverzace

8. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Obrázek podcastu Bohatý táta, chudý táta

Bohatý táta, chudý táta

Tato kniha by měla být povinnou četbou pro finanční plánovače nebo kohokoliv, kdo se zajímá o to, jak se stát finančně nezávislým. Je to jedinečný úvod do psychologie tvoření bohatství. Abyste se dostali nad finanční vrchol, musíte si přečíst tuto knihu Roberta Kiyosaki…

Obrázek podcastu Studna světců

Studna světců

Průzračně prostý příběh z irského venkova je podobenstvím o vnitřní slepotě i lidské pošetilosti. Voda ze zázračné studny nakrátko vrátí zrak dvěma slepým manželům. Konečně mohou porovnat realitu s představami, které si udělali o světě i sami o sobě.Jako zdroj Synge ve …

Obrázek podcastu Moje roky v Izraeli

Moje roky v Izraeli

David Borek je stálým zpravodajem ČT v nestálém regionu Blízkého východu. Jak moc je tam (ne)bezpečno a co obnáší práce novináře v tak turbulentní oblasti? Existuje něco jako izraelská mentalita? Čeho se týkají tamní politické hádky? A jak vypadá izraelsko-palestinský k…

Obrázek podcastu Angličtina nejen do auta

Angličtina nejen do auta

{'cs': 'Poslouchejte a učte se cizí jazyky kdykoliv a kdekoliv! Nejen v autě, ale i při relaxaci můžete rozvíjet svou slovní zásobu angličtiny. Díky různým typům cvičení se vaše znalosti při poslechu upevní a s využitím vzorových frází se naučíte vytvářet nová slovní sp…

Obrázek podcastu Medzi nebom a zemou

Medzi nebom a zemou

Každému sa môže stať, že sa stretne s niečím, čomu nechce uveriť alebo čo zo zásady odmieta pochopiť. Podobnou situáciou sa spúšťa sled udalostí, ktorý vedie k ďalšiemu vyšetrovaniu vrchného komisára Ledeckého a jeho kolegov z bratislavského oddelenia vrážd. Mladá žena …

Obrázek podcastu Tchyně

Tchyně

"Jako samoživitelka měla Åsa se svým jediným synem vždy blízký vztah. Všechno se však změní, když si syn najde novou partnerku, která brzy otěhotní. Åsa se usilovně snaží najít cestu ke své snaše, ta ovšem její chování považuje za bezohledné. Åsa tak čelí bolestivému po…

Obrázek podcastu Případ kněze z Bojné

Případ kněze z Bojné

Zrada, krev a intriky Velké Moravy. Slavomír vyráží po stopách vrahů. Šestý díl ze série historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Slavomír, kníže z rodu Mojmírovců, a jeho věrný vikinský druh Erik se opět pouštějí do nebezpečného pátrání. Píše se rok 871 a za Sl…

Obrázek podcastu Netvor

Netvor

Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …

Obrázek podcastu Válka Mentogritů

Válka Mentogritů

Pokračování vědeckofantastického příběhu o soužití lidí, inteligentních rostlin a dalších neméně inteligentních tvorů v závislosti na jejich Mentogritech. Vyprávění je protkáno odlehčeným humorem autora, spoustou nápadů, mystickým zamyšlením a hlavně upřímnými mezilidsk…

Obrázek podcastu Ušlechtilá stezka

Ušlechtilá stezka

Najdou si k sobě otec s dcerou cestu uprostřed kambodžského pekla? Jack Elliot je složitý muž s barvitou minulostí, který se úspěšně živí jako chladnokrevný žoldák. Když v roce 1978 dostane za úkol vysvobodit rodinu bohatého kambodžského uprchlíka ze zajetí obávaných Ru…

Obrázek podcastu Místodržící

Místodržící

Varšava pod německou okupací, pokračuje první světová válka. Němci ustoupili, ale na obranu toho Polákům nechali hodně. Rusové vědí, že je město klíčem k ovládnutí Evropy - potíž ale je, že je také plné odhodlaných, pořádně naštvaných a ozbrojených lidí, připravených za…

Obrázek podcastu Deník malého poseroutky 14 - Na spadnutí

Deník malého poseroutky 14 - Na spadnutí

Nečekané dědictví umožní rodině Grega Heffleyho důkladně přestavět dům. Jenže brzo se zjistí, že taková rekonstrukce není žádná legrace. S každou zdí, která jde k zemi, se objeví nějaký nový problém: shnilé dřevo, jedovatá plíseň, nevítané potvůrky a ještě něco mnohem z…

Obrázek podcastu Křížová palba

Křížová palba

Další příběh ze světa brilantní Rychlopalby. První kriminální román Štěpána Kopřivy měl takový úspěch, že se autor rozhodl dál rozvíjet svůj svět „ne úplně správných“ policistů, který v Rychlopalbě stvořil. Oslnivé „tarantinovské“ dialogy, brutální scény, mrazivé reáli…

Obrázek podcastu Malé ženy

Malé ženy

Príbeh štyroch sestier prvý raz uzrel svetlo sveta v druhej polovici 19. storočia, ale jeho obľúbenosť prekročila hranice času. Stále ďalším generáciám matiek a dcér ukazuje hodnotu rodiny, priateľstva, odpustenia a života v pravde a láske. Príbeh sa odohráva v časoch a…

Obrázek podcastu Ptáčátko

Ptáčátko

V Kodani řádí bestiální sériový vrah. Nemá jinou zbraň než telefon, přesto své oběti dokáže dovést až na pokraj šílenství. Jeho ohavné zločiny opět svedou dohromady agenta Europolu Marka Hesse a Naiu Thulinovou, která opustila oddělení vražd, aby se mohla věnovat nové p…

Obrázek podcastu 44 lekcí

44 lekcí

Jaké by to bylo, kdybyste každou noc klidně spali s vědomím, že pro ochranu a růst svých peněz děláte to nejlepší, co můžete? Co kdyby vám k dosažení tohoto pocitu stačily jen 4 minuty denně? Během pouhých 4 minut denně přehodnotíte myšlení o penězích od základů, vybudu…

Obrázek podcastu Co znamenají tři písmenka CPO?

Co znamenají tři písmenka CPO?

Archivář Českého rozhlasu Miloslav Turek pomohl najít a technicky upravit vzácné snímky, které zazněly v éteru v roce 1937 nebo 1938. Problémy, kterými žila předválečná Československá republika byly v mnoha ohledech nepochybně stejné jako ty naše dnešní, ale oproti souč…

Obrázek podcastu Alfa & Omega: Falešná hra

Alfa & Omega: Falešná hra

Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…