Audiokniha České pohádky pro nejmenší

Delfy
Vedralův "spotřební Oidipús pro konec 80. let", jak zní podtitul hry, zdánlivě staví na konfrontaci tragické velikosti antického hrdiny a tragikomické malosti jeho dnešního protějšku s velkým H na začátku příjmení. Aktuálnosti hry však Vedral dosahuje tím, že cesta jedi…

Být bohem je lidské
Účelem audioknihy je jednoduše a srozumitelně předat základy ezoteriky. Radek Harny se více jak 30 let zabývá evolučním cvičením a léčitelstvím. Začínal v psychoenergetické laboratoři u profesora Kahudy v Praze, kde byla v minulém režimu soustředěna většina českých senz…

Osudný turnaj
Severní Čechy trápí šarvátky a spory místní šlechty. Domluvená svatba mezi Ludmilou z Vartemberka a Benešem z Dubé má nepokojům učinit přítrž... Spory pánů z Dubé s Vartemberky už delší dobu trápí celé severní Čechy, skoro stejně jako lapkové, kterými se zemské stezky j…

Bill Gates
Důkladná investigace Nadace Billa a Melindy Gatesových, která odhaluje, jak Bill Gates využívá filantropii k uplatňování politické moci bez odpovědnosti. Bill Gates se díky svým filantropickým aktivitám proměnil z technologického padoucha v jednoho z nejobdivovanějších…

Nevyměkni
Mrazivý thriller s vyšetřovatelkou Holly Gibneyovou, kterou buď milujete, nebo… si ji brzy zamilujete. Do Buckeye City zavítalo s mírným zpožděním jaro, ale obyvatelé města rozhodně nemají důvod k radosti. V ulicích totiž řádí sériový vrah, který si náhodně vybírá zcela…

Má sestřenka Rachel
„Jsou ženy, které ne vlastní vinou přivolávají neštěstí…" Píše se rok 1830. Po náhlé smrti bratrance Ambrože, jenž mu byl opatrovníkem i rádcem, je čtyřiadvacetiletý Filip Ashley na cornwallské panství sám. I když ne docela. Zakrátko z daleké Florencie přicestuje polovi…

Epizody z císařského Říma
Z vlastních překladů děl Tita Livia, P. Cornelia Tacita, G.Tranquilla Suetonia, Josepha Flavia, L. Aennea Seneky, P. Ovidia Nasona, Q. Horatia Flacca, Plútarcha, Homéra a Platóna zpracoval dr. JOSEF PÁVEK Z komentáře k původnímu LP albu 0 68 0403 vydaného Supraphonem v …

Objektivní nález
„Když se narodíte do rodiny násilníka a alkoholičky, máte dvě možnosti, jak naložit se svým životem. Za prvé si ho můžete podělat. Anebo si ho poděláte míň, když se budete víc snažit. Je čas na pravdu o tom, jaký ve skutečnosti jsem. A věřím, že nepíšu jen vlastní příbě…

Bretaňský příboj
DALŠÍ DETEKTIVNÍ PŘÍPAD Z LETNÍ BRETANĚ OKOŘENĚNÝ HUMOREM, VENKOVSKÝM KOLORITEM A MÍSTNÍMI KULINÁŘSKÝMI SPECIALITAMI. Na jednom z ostrovů Glénan, vzdáleném deset námořních mil od bretaňského pobřeží, jsou objevena tři mrtvá těla, zjevně vyplavena přílivem po silné bouřc…

Dívka, která kopla do vosího hnízda - Milénium 3
Dívka, která kopla do vosího hnízda - Milénium 3 - hvězda švédské kriminální literatury Stieg Larsson sklidil ihned po svém vydání mimořádný úspěch u čtenářů i kritiky. Velké finále světově nejprodávanější trilogie. Interpret Martin Stránský se představuje v životní for…

Chci
Chci odhaluje, jak ženy vnímají sex, když mají svobodu být zcela samy sebou. Gillian Anderson v této přelomové knize uvádí sbírku anonymních dopisů stovek žen z celého světa, včetně svého vlastního. Co chcete, když se nikdo nedívá? Co chcete, když je zhasnuto? Co chcet…

Pád zkázy a hněvu
Před dávnými časy byl svět zničen bohy, kteří ušetřili jen devět měst. Každé z nich je nyní pod nadvládou královny živící se rozkoší smrtelníků. Calista se do tohoto místa obklopeného krvelačnými nestvůrami narodila s nadpřirozenou intuicí a jako kurtizána barona z Arch…

Na vlnách Jednoty
Hlasem vedená relaxace napomáhající spočinutí, odpoutání a načerpání psychické síly. Postupně s pomocí hlubokého dechu uvolňujeme celé tělo. S uvolněním se naše psychická energie harmonicky rozproudí a můžeme skutečně procitnout v osvobozujícím meditativním stavu jednot…

Tělo sčítá rány
>>„Van der Kolk čerpá z třicetileté zkušenosti v oboru a dokazuje, že trauma je jednou z nejnaléhavějších otázek veřejného zdraví. Kniha plná vědeckých poznatků a lidských příběhů je intenzivním čtením a odolnost jeho pacientů dojímá.“ — New Scientist #O audioknize Tra…

Přítelkyně z kamenné vily
Nikdy není pozdě začít si plnit své sny. Trojice žen odmítne strávit zbytek života v „domově důchodců“ a rozhodne se, že si chtějí ještě užít. Pronajmou si proto starý kamenný dům v Itálii. Strávit rok v Itálii, pít víno, cestovat a potkávat nové přátele. K tomu se rozh…

Biják: Jak se dělá velkofilm
Úvodní scéna: Píše se rok 1947. Nečekaná návštěva strýce Boba, bývalého mariňáka, zanechá v pětiletém Robbym silný dojem. Střih: Rok 1970. Z Robbyho je tvůrce undergroundových komiksů. Opětovné setkání se strýcem inspiruje jeho nové dílo. Střih: Současnost. Úspěšný reži…

Odovzdávanie ohňa
Odovzdávanie ohňa je snahou dostať k mužom to, čo mali prirodzene získať od svojich otcov, no z rôznych dôvodov sa to neudialo. Jadro tejto audioknihy tvoria myšlienky, ktoré nás, napriek našej rôznorodosti, spájajú a pomáhajú nachádzať návody k tomu, kto sme a aká je n…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Liška
Nejnovější hit od legendy špionážní prózy Fredericka Forsytha je důkazem, že ani po letech neztratil nic ze svého spisovatelského umu! Do počítačových databází Pentagonu, americké Národní bezpečnostní agentury a CIA se dostal hacker. K velkému překvapení tajných služeb …

Tři Garridebové
Sherlock Holmes a případ podivného dědictví, k jehož vyplnění je třeba tří mužů zvláštního příjmení... Jiří Tomek jako Sherlock Holmes a Jaroslav Kuneš v roli Watsona.

Pan Bergeret v Paříži
Závěrečná část románové tetralogie jejíž ústřední postavou je pan Bergeret, učenec, filozof, humanista a docent provinční univerzity, jenž prochází různými peripetiemi vědecké dráhy i úskalími manželského života. V režii Josefa Melče účinkují: Josef Velda, Pavel Pípal,…

Všechny cesty vedou do Santiaga
Pouť do Santiaga mi v osmnácti letech změnila život a já si slíbil jednu věc: až se budu potřebovat s něčím vyrovnat, vydám se na camino znovu. Teď nastal ten čas. Náš vlak zastavil na nádraží ve francouzském Saint Jean Pied de Port a já vystupuji ven v obklopení poutní…

Zázračná imunita
>>„Silné i slabé stránky našeho imunitního systému vám Richtelova kniha předvede na zdravotních obtížích čtyř skutečných lidí. Pomůže vám pochopit, jak tenhle úžasně komplexní systém funguje – a jak složitá a choulostivá rozhodnutí před ním dennodenně stojí.“ — Bill Gat…

Nebeští jezdci
Rozhlasová verze zčásti autobiografické knihy Filipa Jánského (vl. jménem Richarda Husmanna) o letcích RAF (Royal Air Force) za 2. světové války ve Velké Británii. Kniha vyšla poprvé v roce 1964, záhy se dočkala několika překladů a v roce 1968 také zfilmování v režii Ji…

Pozvedněte svou hru
Jdi úspěchu naproti, sám od sebe nepřijde. Výkonnostní kouč, řečník a autor Alan Stein Jr. vám poradí, jak zvýšit svou produktivitu a dosáhnout všech cílů, které jste si vytyčili. Naučte se metody a strategie, které používají elitní hráči a týmy k dosažení světové úrovn…