Audiokniha České pohádky pro nejmenší

Arcižár
Kdysi budil děs a chrlil oheň, dnes dává přednost seriálům na Netflixu a lenošení v křesle. Možná je vůbec posledním drakem na zemi, ale svou dračí kariéru už dávno pověsil na hřebík. Nahlédněte do světa draků tak, jak ho určitě neznáte… V louisianských bažinách se zaby…

Zlatý kříž
První díl série Městské války. Václav Vran pracuje jako analytik v bance. Vede všední život, který udržuje pod kontrolou pomocí mobilního telefonu, množství peněz a povrchních přátel. Když si jednoho dne krátí cestu z práce přes park, zaútočí na něj démon. Přestože sráž…

The Picture of Dorian Gray
Audiokniha The Picture of Dorian Gray namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Late nineteenth-century London: a city of contrasts. Great wealth and terrible poverty, beauty and ugliness, purity and immorality. Oscar Wilde takes th…

Němčina na dovolenou A1 - B1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Němčina na dovolenou A1 – B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu a fráze, které můžete využít při cestování, a hlavně na dovolené. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se …

Modlitba argentinských nocí
Toulky argentinským pralesem, osamělé bivaky v horách, setkání s pumou, výuka studentů či přednáška pro mládež. Katolický kněz a biolog Marek Orko Vácha vychází ve svých úvahách z konkrétních, někdy nebezpečných zážitků, aby je přetavil v text týkající se životně důleži…

Ada
Je důležité najít svoje kořeny. Román je inspirovaný osudem autorčiny německé praprababičky, jejíž rodina v květnu 1945 prošla nechvalně proslulým internačním táborem pro Němce v Nových Hodolanech, přezdívaným Hodolanské peklo. Mladá novinářka Anastázie prochází osobní…

Anglická konverzace
Anglická konverzace: V tomto poslechovém kurzu najdete následující lekce: pozdravy, představování, restaurace, rozhovor se zahraničním návštěvníkem, u lékaře, prohlídka města, cestování letadlem, na policii, v hotelu, určování času, nakupování, cestování, pracovní pohov…

Hurvínkovo trápení se školou
Ano, Hurvínek má trápení se školou, což není nic divného, protože to školáci občas mívají. Ale Hurvínek má těch trápení víc. Třeba s taťuldou Spejblem a to nejen kvůli škole, někdy s Máničkou a dokonce i sám se sebou. Napovídají to názvy scének, které tvoří tento nový t…

Odhalené emoce
Naučte se chápat a číst mimické reakce sebe i lidí kolem vás. Celosvětově známý psycholog Paul Ekman v knize Odhalené emoce reflektuje své desetiletí výzkumu a rozebírá naše reakce na emoce – hněv, strach, znechucení, smutek a štěstí. Popisuje jejich kořeny a poukazuje…

Kdo chytá v lese
Creekside. Po rozvodu to měl být můj nový začátek. Místo, kde se usadím se svou dcerou, začnu učit na zdejší střední škole a s trochou štěstí snad přijdu na to, co se stalo mé kamarádce, která tu žila. A zemřela. Ale Creekside si pro mě připravil víc záhad, než jsem ček…

Vztahy, 7+1 osudových omylů
Proč se nám nedaří ve vztazích? Proč opakujeme stále stejné chyby? S jakými předsudky se potýkáme a které jsou největší omyly v mezilidských a partnerských vztazích? Další kniha známé advokátky a expertky na rodinné vztahy popisuje na příkladech a každodenních situacích…

Hluchavky
Nejzákeřnější vlastností sluchového postižení je to, že není vidět. Kniha, která se Vám právě dostala do ruky, nabízí nahlédnutí do světa neslyšících očima dvou hlavních hrdinů. Spojuje je skutečnost, že se oba narodili hluší. Eva má však na rozdíl od Honzy ještě slyšíc…

Franta Habán ze Žižkova
Audiokniha zdarma ke stažení! Ať žije Svobodná republika Žižkov! V prosinci 2022 si připomeneme 140 let od narození „posledního žižkovského bohéma“ Franty Sauera. MČ Praha 3 připravila při této příležitosti audiopremiéru Sauerovy knihy „Franta Habán ze Žižkova“, ve kter…

Dveře do léta
Nejpůvabnější kniha velmistra žánru Roberta A. Heinleina stále zůstává čtivým dobrodružstvím a je po právu řazena mezi klasiku žánru sci-fi. „Byl jednou jeden kocour a ten neměl rád déšť. A sníh ho studil do tlapek. Ale choval pevné přesvědčení, že když se otevře dostat…

Manuál úspěšného hubnutí
Máte o 5 kilo víc než by bylo fajn? Nebo snad až o 50 kilo víc? Tato audiokniha je tu pro všechny, kteří bojují s hmotností a mají za sebou třeba i neúspěšné redukční pokusy. Autoři nepředkládají a nevnucují zaručené návody na hubnutí, naopak kladou důraz zejména na to…

Druhá šance
Nekonečné putování za nadějí a jedním velkým tajemstvím. Všichni chtěli začít znovu, až nezůstal vůbec nikdo. Muž se svou malou dcerou hledají odpovědi a doufají, že jednoho dne konečně zapadne slunce. Ze své minulosti si pamatují málo, ale pomalu nacházejí další díly s…

Nepohřbený rytíř
z detektivního cyklu Letopisy královské komory Zahajující díl nové kriminální řady oblíbeného spisovatele, v níž písař královské komory Jiří Adam z Dobronína řeší neobvyklé zločiny renesančních Čech a Moravy. V případu Nepohřbený rytíř musí Jiří objasnit podivnou smrt …

Člověk má dělat to, nač má sílu - Život Olgy Havlové
Než se stal Václav Havel prezidentem, znal Olgu Havlovou jen málokdo. Stačilo pár let, a získala si úctu tisíců spoluobčanů. Dodnes se hovoří o její noblese a aristokratičnosti ducha, o síle její osobnosti... Lze řídi o Olze Havlové ještě něco nového, hlubšího a zajímav…

Vlčák Kazan
Nespoutaná divočina nebo věrnost lidem. Co zvítězí? Strhující příběh severského vlčáka, který získal jméno pro svou velikost a neohroženost, zaujme každého milovníka přírody a dobrodružných příběhů. Nádherný dobrodružný román z přírody kanadského severu vypráví o osu…

Hlas poznání - Toltécká kniha moudrosti
Anglická Don Miguel Ruiz, autor bestsellerů Čtyři dohody a Pátá dohoda, nám v této audioknize připomíná jednu hlubokou a prostou pravdu: Chceme-li skoncovat s emočním utrpením a obnovit svou radost ze života, musíme přestat věřit lžím, většinou o sobě samých. Tato průko…

Arabština pro začátečníky
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Arabština pro začátečníky. Kurz je určen pro začátečníky až mírně pokročilé a zaměřuje se na zvládnutí základů jazyka – abecedy, čtení, výslovnosti a zejména na komunikační obraty a fráze, které můžete použít při komunikaci s arabsky …

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Dousková: Goldstein píše dceři
Navazuje na úspěšnou audioknihu Hrdý Budžes Vypráví Arnošt Goldflam Prvotinou Goldstein píše dceři započala autorka Irena Dousková řadu populárních knih se silnými autobiografickými rysy - Hrdý Budžes, Oněgin byl Rusák a Darda. Otec hlavní hrdinky Helenky Součkové, zde …

Tři mušketýři
František Němec (d´Artagnan), Petr Haničinec (Athos), Martin Růžek (Porthos), Zdeněk Řehoř (Aramis), Irena Kačírková (Mylady de Winter), Rudolf Pellar (vypravěč) a mnozí další v klasické rozhlasové dramatizaci z roku 1969.

Němčina - Nepustilova metoda – Cvičení
CD Cvičení je poslechovou verzí stejnojmenné učebnice určené úplným začátečníkům až mírně pokročilým (úroveň A0, A1, A2). Obsahuje cvičení pro vytváření dynamických stereotypů. Cvičení jsou koncipována jako německo -český překlad praktických vět zaměřených na důkladné …