Audiokniha Česká démonologie

Wabi Sabi
Tady a teď! Naprosto nový pohled na náš život a svět kolem, inspirovaný starou japonskou moudrostí. Wabi sabi je japonské slovní spojení vyjadřující krásu prostého, nedokonalého a měnícího se v čase. Spojení wabi sabi je na Západě populární především jako estetika bytov…

Zvěrolékař mezi nebem a zemí
Nahlédněte potřetí do kouzelného a nezapomenutelného světa Jamese Herriota, nejoblíbenějšího veterináře na světě. Příběhy Jamese Herriota o jeho životě zvěrolékaře v Yorkshiru si naši posluchači oblíbili už v audioknihách To by se zvěrolékaři stát nemělo a Když se zvěro…

Něžný barbar
Bohumil Hrabal vzpomínal na grafika a malíře Vladimíra Boudníka asi pět let po přítelově smrti. Hrabalovo vyprávění je nesentimentální, na výjimečného výtvarníka vzpomíná jako na mimořádnou a složitou osobnost. Esejistické pasáže se střídají s historkami ze života někde…

Nic nebude jako dřív
Po lyžáku na gymplu se všechno změní Rozhlasová nahrávka z roku 2025 Lyžák na gymplu. Pro někoho může být spojený s první láskou, pro někoho možná s první nevěrou, a někomu dalšímu může změnit celý život. Laura je třídní kráska a miluje Kryštofa. Toho miluje i její kama…

Zůstal jsem klukem
V pětidílné četbě na pokračování podle knihy rozhovorů "Zůstal jsem klukem" poznáváme profesora Josefa Kouteckého nejen jako špičkového odborníka, lékaře s pevnými mravními a profesionálními zásadami, ale i jako laskavého člověka, osobnost, která svým životem i vyznáva…

Der Schatz im Silbersee
Audiokniha nabízí zkrácenou a upravenou verzi známého příběhu o dobrodružné cestě za starým indiánským pokladem, který je převyprávěn pro mírně až středně pokročilé studenty němčiny. Mezi hlavními postavami nechybí neporazitelný Old Shatterhand ani jeho rudý bratr Vinne…

Novičok nebo kulka
„Označují je za zrádce, nepřátele režimu, odpadlíky či prostě jen za nepohodlné oponenty režimu a neštítí se ničeho – ani vraždy.“ Šokující informace o tom, jak Putinovo Rusko zachází s lidmi, kteří jsou mu nepohodlní a že se v rámci jejich umlčení neštítí ničeho – ani …

Štědrý večer
Josef K. Šlejhar (1864-1914) pocházel z rodiny přísného plátenického faktora. Vydal skoro dvacet knih (debutoval povídkou Kuře melancholik, svým asi nejproslulejším dílem), přitom několik rozsáhlých próz bylo otištěno jen v časopisech, střídal různé nakladatele. Povídka…

Josef Hlinomaz vzpomíná
Vzpomínky svérázného herce a originálního malíře před rozhlasovým mikrofonem jsou stejně barevnou koláží plnou fantazie jako jeho vzývané naivistické obrazy. Josef Hlinomaz vás v lehce nostalgické náladě pobaví i po letech!.Josef Hlinomaz - herec, ilustrátor a významný …

Mému mladšímu já
Napsali jsme dopisy... Těm, kdo zatím opatrně našlapují kolem sebe, i Těm kdo se vrhají střemhlav do vln. Těm, kdo hledají správný směr i Těm, kdo si před radami zakrývají uši. Těm, kdo ještě věří pohádkám, i Těm kdo už nevěří ani sami sobě. Těm, kdo potřebují obejmout,…

Život v Otcovej láske
Audiokniha Život v Otcovej láske, je vzácnym zhrnutím duchovného dedičstva manželov Hoxarovcov, ich životných skúseností a cesty poznávania Božieho otcovského srdca. Je to súhrn všetkých vyučovaní, ktoré účastníci môžu počuť na seminároch Otcovo srdce, spolu s otázkami …

Lincolnova dálnice
Dluh ještě společnosti nesplatil. Chce začít znovu a má před sebou dálnici možností… Po odpykání trestu v nápravném zařízení je mladistvý Emmett Watson zavezen domů do Nebrasky. Farmu zesnulého otce však zabavila banka a on musí i s bráškou Billym vyklidit pole. Ve stod…

Porodní sestra z Osvětimi
Porodní sestra z Osvětimi je dramatický příběh inspirovaný skutečnými osudy Stanisławy Leszczyńské. Tato polská porodní sestra vedla v táboře tisíce porodů, při nichž nezemřelo žádné dítě ani žádná žena. Do koncentračního tábora v Osvětimi přijíždí další transport vězňů…

Blackout
Totální výpadek proudu rozpoutá chaos s děsivými následky. Jedné chladné únorové noci zhasnou všechna světla v Itálii. A nejen tady. Chvíli nato i v Rakousku, Německu, pak ve Švédsku, Francii, Belgii a Švýcarsku. V celé Evropě se hroutí elektrická síť, zhasnou pouličn…

Pod Taktovkou
Příběh o tom, jak tenká a křehká je hranice mezi láskou a nenávistí. Karin je dospívající dívka, plná nadějí a snů. Ale všechno se změní v okamžiku, kdy se ocitá v manželství, které ji připravuje o vše, co kdy chtěla, o rodinu i o samu sebe... Její život začne řídit muž…

Markéta Přemyslovna
I princezny touží po lásce. Historický příběh zasazený do období počátku 14. století, v němž Václav II. vzpomíná na své neradostné dětství na Bezdězu a jeho nejmladší dcera Markéta prožívá první milostná okouzlení. V historické romanci zasazené do roku 1300 se prolíná o…

Bouře
Stockholmský finančník August Strindberg se rozhodl pověsit kariéru na hřebík a otevřít si vetešnictví. Jenže s jeho příjezdem do ospalé pobřežní vesničky jako by tu veškerá idyla skončila – za bouřlivé noci zmizí oblíbená místní učitelka. Policie v čele se sympatickou …

Odvaha
Ve válce není jisté vůbec nic. Jenom smrt. Země vyhnanců rozervala válka. Družina ardanské princezny Edany v čele s válečníkem Corbanem prchá z Dun Carreg, aby se skryla daleko na severu. Při strastiplné cestě nepřátelským Cambrenem však bude čelit mnoha výzvám i nepřát…

Nic mě nezastaví
Autorův bestseller Nic mě nezlomí ukázal, kolik nevyužitých schopností všichni máme. Byl to nicméně pouhý úvod do síly mysli. V nové audioknize vás Goggins zavede do své mentální laboratoře, kde vyvinul filozofii a psychologii, které mu umožnily zjistit, že to, co považ…

Komedie o umučení a slavném vzkříšení Pána a Spasitele našeho Ježíše Krista
Původní LP album 0 18 0611 Komedie o umučení a slavném vzkříšení Pána a Spasitele našeho Ježíše Krista vydal Supraphon v roce 1969 - nyní titul vychází poprvé digitálně. Text z podkrkonošských her českého lidu zkrátil a pro nahrávku připravil Jan Kopecký; podkladem komp…

Sobota: O sexu a jiné monology
Luděk Sobota se proslavil stovkami rolí ať již na divadle, v televizi nebo ve filmu. Je typem autorského herce, který musí vždy vědět, o čem hraje, pro koho hraje. Jeho osobitý humor zazářil v Divadle Semafor, kde vystupoval s Miloslavem Šimkem a Petrem Nárožným. Postup…

A Midsummer Night's Dream
Audiokniha A Midsummer Night's Dream namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň A2 pro mírně pokročilé posluchače. Theseus of Athens is looking forward to his wedding to Hippolyta, Queen of the Amazons. But two other youngcouples are not so happy: Hermia wants to marry…

…Mluviti stříbro - Marie Drahokoupilová - O lásce
V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Herečka Marie Drahokoupilová v otevřeném rozhovoru se spisovatelkou Zuzanou Maléřovou.

Život víry 2021/12
Život víry 2021/12 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Bohdanka Medřická, Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Štědrý (nejen jeden den) Jak dávat s ra…

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…