Zimní včely
Je mi smutno po včelách. Utýraly je nenávistné armády. Bývalý gymnaziální učitel si na sklonku druhé světové války píše deník. Křehký román plný kontrastů – ticha včel a nacistických fanatiků, osamělosti a touze po lásce. Jsou poslední měsíce druhé světové války. Býva…

Chata ve Švýcarsku
Zabalte si kufry a vypravte se k zasněženým vrcholkům švýcarských Alp. Mina věří, že šálek horké čokolády dokáže vyřešit všechny trable. A právě to teď potřebuje. Má za sebou pořádný trapas – její poslední milostná eskapáda se stala hitem internetu. S jasným cílem dát s…

Bílá paní na hlídání (3.série)
Poslední část příhod nezvedených paterčat s Naďou Konvalinkovou...Jediný, kdo zvládne uhlídat paterčata Barnabáše, Matyáše, Tobiáše, Kleofáše a Uriáše, je paní Bílá. Aby taky ne, když je strašidlo. Paní Černá je restaurátorka starých obrazů, pan Černý je lodní důstojník…

Svatební šaty
Pohádka básníka Karla Šiktance Svatební šaty vypráví tajemný příběh o lidském zakletí. A třebaže se zdá, že neštěstí způsobily svatební šaty, není tomu tak. Ta pravá příčina se ukrývá v lidské nafoukanosti a nenasytnosti. Účinkují: Ladislav Mrkvička, Ivan Trojan, Sylva …

Bylo nebylo jedno zlomené srdce
Evangelína Ryšavá odjakživa věřila v opravdovou lásku a v pohádkový život šťastně až navěky. Dokud se ovšem jednoho dne nedozvěděla, že se láska jejího života žení s jinou a její sny jsou v troskách. V zoufalé snaze svatbu překazit a vyléčit své zraněné srdce Evangelína…

Návrat ze zvonkové země
Návrat ze Zvonkové země je závěrečnou kapitolou z knížky Skřítkové ve Zvonkové zemi. Ta volně navazuje na předchozí knížky Pohádky ze Stříbrného města a Skřítkové pod Stříbrným městem. Zatímco první dvě knížky čerpají ze starých kutnohorských pověstí a dobrodružství per…

Maryla
Klára Jerneková, Iva Janžurová, Miloš Kopecký, Oldřich Kaiser a Josef Somr v hlavních rolích dramatizace populární historické prózy Aloise Jiráska: Maryla. Svou povídku charakterizoval sám Jirásek jako starodávnou selanku. Zavádí nás v ní do časů, kdy v Čechách vládl mí…

Nahoru na horu
Nejúspěšnější český himálajský horolezec Radek Jaroš otevřeně popisuje nejen milníky své sportovní kariéry, ale odhaluje také svůj soukromý život. Jak fungují tělo a mysl při výstupu na osmitisícovku bez kyslíkového přístroje? Co si lze z extrémních vysokohorských podmí…

Říše popela
Audiokniha Říše popela obsahuje závěrečný díl epické fantasy trilogie Draconis Memoria. Draconis Memoria #3 Kovolodní obchodní syndikát stovky let poháněla krev draggů — a chránili ho Krvožehnaní, hrstka lidí, kteří dokázali krev pít, a v důsledku toho disponovali děsiv…

Syn
Sonny Lofthus býval oblíbeným, příkladným studentem vzhlížejícím ke svému otci. Jednou se chtěl stát policistou jako on. Jeho život se však rozpadl jako domeček z karet, když jeho vzor spáchal sebevraždu a v dopisu na rozloučenou se přiznal k braní úplatků i spojení s k…

Taragel: Pohádky pro neposlušné děti
Groteska a nadsázka patří v dětské literatuře ke klasice úspěšných výrazových prostředků. Humor nesmyslu je živnou půdou pro fantazii dětského čtenáře, může být zkarikován až do obrovských, téměř obludných rozměrů a stále je vtipný a zábavný. Pohádky pro děti od slovens…

Román o Tristanovi a Isoldě
Joseph Bédier se pokusil o rekonstrukci příběhu legendární osudové lásky Tristana a Izoldy na základě různých starofrancouzských pramenů. Jeho dílo bylo vydáno roku 1900. Účinkují: Ladislav Mrkvička, Ivan Řezáč, Jan Šťastný, Boris Rösner, Antonín Molčík, Martin Zahálka,…

Řbitov zviřátek
Doktor Louis Creed našel konečně ten pravý domov pro svou rodinu. Se ženou a dvěma dětmi se přestěhoval z Chicaga do velkého domu uprostřed venkovské krajiny v Maine. Radost mu trochu kazí jen blízká rušná silnice. Ale okolní lesy v sobě skrývají něco daleko nebezpečněj…

Proč máma pije?
Máma slaví devětatřicáté narozeniny. Před sebou má vidinu hrozivé budoucnosti plnou lidí, kteří ji zvou na kurzy jógy a večírky, kde každý prohlašuje, že se „líznul“ po skleničce vína. Ale máma nechce trávit čas tam, kde dobrou noc dávají ženy, které žijí JEN pro své dě…

Královna Margot
Svatba Markéty z Valois, zvané Margot a Jindřicha Navarrského měla smířit protestanty s katolíky, ale události, které po ní následovaly, se pod jménem Bartolomějská noc staly synonymem krveprolití. Francouzský královský dvůr 16. století tvoří pozadí a osudy energické re…

Jako bychom dnes zemřít měli
Základní pohnutkou k sepsání této knihy byla naléhavá touha pochopit, kdo Josef Toufar byl a co všechno v jeho údělu předcházelo dějství poslednímu. Léta pátrání, shromažďování dokumentů i svědeckých výpovědí tvoří opěrný systém díla. Autor nepojímá obsáhlý životopisný …

Smlouva na lásku
Budu tě milovat a ctít. Dokud nás smrt nerozdělí. Mladé Candy se zoufale nedostávají peníze. Když ve striptýzovém baru, kde tančí u tyče, dostane nabídku s vidinou bezstarostného života, nezaváhá ani na okamžik. Tajemství, erotika a příběh, od něhož se neodtrhnete. Mla…

Stopy dávnej minulosti - Slovensko v staroveku
Audiokniha nadväzuje na prvý zväzok Stopy dávnej minulosti 1 (Slovensko v praveku). Aj táto audiokniha vychádza z rovnomenného televízneho cyklu, no popritom je paralelou prinajmenšom troch televíznych seriálov. Rozpráva o dejinách Slovenska od mladšej doby bronzovej až…

Konec
Konec světa přijde za pár týdnů, jak naložíš se svým časem? K Zemi se řítí obří kometa Foxworth a lidstvo se dozvědělo přesné datum svého konce. Co si počít se zbytkem svého života? S touto otázkou se potýkají hlavní hrdinové úspěšného mrazivého románu Konec švédského s…

Podzemnice olejná
Fantaskní příběh Zdeňka Svěráka o lidech, kteří byli připraveni o "klíče" k domovu i svobodě.Osoby a obsazení: Jana (Vlasta Žehrová), Karel (Zdeněk Svěrák), Petlach (Jiří Pleskot), Bláža Petlachová (Jiřina Jirásková), správce (Petr Pelzer) a Tománek (Martin Růžek). Reži…

Jožánek
Rodiče pětiletého Jožky Karpíška odjíždějí služebně na dva měsíce do Londýna a chlapce svěří do péče sousedky, paní Pokorné. Jožánek však uteče ke svému dědečkovi, který je bývalý převozník. Bydlí přímo u vody se psem Sultánem a oslíkem Kylijánem. Tady chlapec prožívá k…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Opakuje se historie?
Světové dějiny jsou rozporuplné. Na jedné straně jistě fascinující množstvím odvážných činů a slavných vítězství, které posouvaly lidskou společnost vpřed. A pokud se to nepodařilo, tak alespoň hrdinných porážek, které kladně ovlivnily národní vědomí. O tom se stovky le…

Blade Runner
Sní androidi o elektrických ovečkách? Ve světě nepříliš vzdálené budoucnosti vyhubila jaderná válka většinu živočišných druhů a část lidstva se přestěhovala na Mars. V pozemských městech život přetrval, ale bez zvířat. Jen málokdo si může dovolit opravdového domácího ma…