Audiokniha Čertovská pohádka

Hurvínkovy večerníčky pro kluky a pro holčičky (1)
Původní LP album 1118 2997 "Hurvínkovy večerníčky pro kluky a pro holčičky (1)" vydal Supraphon v roce 1982 - na CD již jednotlivé díly vyšly v různých kompilacích (leckdy i pod jinými názvy scének), ale nyní tento první díl Hurvínkových večerníčků vydává Supraphon v pů…

Kainar: Český sen a jiné básně
JOSEF KAINAR (*29. 6.1917 - †16.11. 1971) Z komentáře k původnímu LP albu 1 18 1440 vydanému v Supraphonu v roce 1973 a vycházejícímu nyní poprvé digitálně: Kainarovy básně dovedou šumět, hřmít i mlčet jako voda. Padají shora i vzlínají nepozorovaně od kořínků, jsou ka…

100 statečných - Host č. 50 - Petr Bláha 07.06.2014
Hostem L. Výborné - P. Bláha (koreanista, překladatel)

Noc v Lisabonu
„Mluvil ke mně, ale věděl jsem, že jsem pro něj jen stěnou, která mu občas vrací ozvěnu.“ Na útěku z vyšinuté Evropy roku 1942 se potkali v úřední džungli lisabonského přístavu, kde je běžencům z Německa a dalších okupovaných zemí někdy dopřáno vmáčknout se na loď do Am…

Vánoční povídky
Tento nejpopulárnější představitel viktoriánského románu, nekorunovaný král anglických vypravěčů, psal pro rozptýlení mezi rozsáhlými díly také povídky. Zvolili jsme ty nejoblíbenější – s vánoční tematikou.: Vánoční Koleda, Zvony. Není jistě náhodou, že se tyto dva příb…

5 principů rodičovství
>>„Upřímně netuším, co bych si bez Alizy počala. Dává mi jistotu, že všichni můžeme vychovávat dobré lidi – včetně nás samotných!“ — Drew Barrymore

Pravda o mém muži
Příběh manželství Haliny Pawlowské „Jak jste se seznámila s vaším mužem? Co na něm nejvíc nesnášíte? Co na něm máte nejradši? Prožili jste nějakou manželskou krizi? Máte recept na šťastné manželství? Co je to vlastně láska?“ Takhle zněly otázky, které jsem často dostáva…

17. Finština - cestovní konverzace
17. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Lucemburská epopej II
Budoucí král a císař přichází do Prahy. Spisovatel a historik líčí jedno z nejslavnějších období našich dějin, kdy byla Praha centrem římské říše. „Toto království jsme nalezli tak zpustošené, že jsme nenašli jediného hradu svobodného, který by nebyl zastaven se všemi k…

Přítelkyně z domu smutku
Příběh se odehrává na konci světa, ve světě zabsolutizovaného násilí, a já po napsání knihy zjistila, že snad žádné jiné prostředí není tak velkou autorskou příležitostí. Nikde jinde bych se nesetkala s lidmi tak rozdílnými, a současně tak otevřenými. Má hlavní autorská…

Business Risk Buster Intervenes 6
Business Risk Buster Intervenes 6 - audiokniha obsahuje šestý díl seriálu o rizicích podnikání v angličtině. Autor Vladimír John. Účinkují Jon Keeble, David Shaw-Parker, Charlotte Wall. Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wa…

Jeřábi táhnou na jih
O otcích a synech. A o tom, jak napravit vztah, než bude příliš pozdě. Devětaosmdesátiletý Bo postrádá svou milovanou ženu Fredriku, kterou ovládla demence, a ptá se sám sebe, proč jeho život dopadl takhle. Pravidelné návštěvy pečovatelské služby v jeho domě mu připomín…

Knieža smrť
Oddelenie vrážd a smrť sú ako zamilovaná dvojica v parku, kráčajú vedno ruka v ruke vedľa seba a tvoria neoddeliteľnú jednotu. Zvykli si na seba, naučili sa rešpektovať jeden druhého a báť sa. Aj detektívi z oddelenia vrážd sa boja smrti a hoci si s ňou tykajú, jej návš…

Žiju bez dětí
Moderátorka ČT Martina Hynková Vrbová v průběhu dvou let vyzpovídala bezdětné ženy různého věku, povolání i zájmů. Vznikla tak fascinující mozaika příběhů, které otevírají hluboká témata rodiny, hodnot i partnerských vztahů. Jedna žena po dětech toužila, ale nemohla je …

Nebe mé lásky
Co je spojuje? Touha po bohatství, láska… a strach. Tři mladé ženy spojuje touha po bohatství, láska ke třem mužům – a strach. Thriller jedné z nejprodávanějších amerických autorek je plný napětí, temnoty a romantiky. Rančer Jack Mercy v závěti ustanoví, že ranč po jeho…

Angličtina pro tebe 2 - Mírně pokročilí
Angličtina pro tebe 2 - mírně pokročilí - audiokniha obsahuje anglické rozhovory a příběhy. Představte si, že jste turista v cizí zemi. Ocitnete se v různých situacích a potřebujete se jednoduše domluvit. Nic složitého. Na těchto nahrávkách najdete 44 rozhovorů a 35 mi…

Ve větvích Yggdrasilu
Agátin život se konečně srovnal. Má kde bydlet, stabilní práci, pár kamarádů. Po letech problémů se všechno zdá skvělé. Než se ztratí v lese. Než se ji kamarád pokusí zastřelit. A než taxíkem srazí severského boha.

Smrt v oblacích
Je jenom jediný, zato velmi jednoduchý způsob, jak se něco dozvědět: nechat lidi mluvit. – Hercule Poirot V zadní části letadla Prometheus cestovalo z Paříže do Croydonu celkem jedenáct pasažérů, mezi nimi i od pohledu komický Belgičan zachumlaný do nadbytečných šál. Te…

Tajemství Velkého Vonta
Po neklidné éře bezvládí ve Stínadlech zvítězilo vontské hnutí Žlutý květ. Velkým Vontem se stal Vláďa Dratuš, ale v poslední době s ním cosi není v pořádku – chová se čím dál nervózněji, a navíc se ulicemi šíří zvěsti, že přišel o ježka v kleci. Kdo je tajemný Cizinec,…

Jack Reacher: Vedra
Horké texaské léto dokáže být vražedné skoro jako Reacher. Skoro… Vysloužilý major vojenské policie s vizáží drsného vandráka, který jako samozvaný ochránce zákona křižuje Ameriku a potírá bezpráví, si během cesty napříč státem osamělé hvězdy stopne půvabnou Carmen, při…

Všechny cesty vedou do Santiaga
Pouť do Santiaga mi v osmnácti letech změnila život a já si slíbil jednu věc: až se budu potřebovat s něčím vyrovnat, vydám se na camino znovu. Teď nastal ten čas. Náš vlak zastavil na nádraží ve francouzském Saint Jean Pied de Port a já vystupuji ven v obklopení poutní…

Opakuje se historie?
Světové dějiny jsou rozporuplné. Na jedné straně jistě fascinující množstvím odvážných činů a slavných vítězství, které posouvaly lidskou společnost vpřed. A pokud se to nepodařilo, tak alespoň hrdinných porážek, které kladně ovlivnily národní vědomí. O tom se stovky le…

Čas na odvahu
Audioniha formou reportáže představuje Roberta Šlachtu v jeho nové roli lídra politického hnutí Přísaha. Vstupu Roberta Šlachty do politiky předcházela série debat se čtenáři nad jeho první knihou Třicet let pod přísahou, kterou napsal společně s Josefem Klímou a ze kte…

Sústreď sa na vraždu
Famózna detektívka, akú ste ešte nečítali. Kombinácia čiernej komédie, napätia a mafiánov... a samozrejme, trochu náhodná, no dokonalá vražda.Ale žiadne strachy, obeťou je „len" arogantný mafián, takže jeho vrahovi, advokátovi Björnovi, budete fandiť... a pri tom sa bud…

Twisted Lies: Lži na ostří nože
Christian je okouzlující a hrozivý. Je to monstrum oblečené do dokonale ušitého obleku. Každé monstrum má svou slabinu. Tou jeho je ona. Milá, plachá a introvertní Stella je navzdory své slávě na sociálních sítích romantička, která své srdce drží na uzdě. Když ji však h…