Radkin Honzák: Osudy
Rozhlasové vzpomínání psychiatra se specializací na psychoterapii, zastánce psychosomatického přístupu, publicisty a vysokoškolského pedagoga, připravila Lenka Kopecká.Kam se posunuly jeho zájmy o obor, s kým spolupracoval a co se mu stalo v profesi osudným? Úsměvné a p…

Rozvíjejte naplno mozek svého dítěte
Rodičovství, které bere ohled na mozek. Každý z nás chová v srdci naděje a sny ohledně svých dětí. U většiny z nás se točí kolem toho, aby děti byly šťastné, zdravé a samy sebou. Poselství celé této knihy spočívá v tom, že pro své děti můžete tyto sny proměnit ve skuteč…

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Symfonie s úderem kotlů
Dramatizace povídky ze sbírky Muzikální Sherlock, ve které houslista Sherlock Holmes s orchestrem studuje Haydnovu symfonii S úderem kotlů. V roli Sherlocka Holmese Josef Kemr Ilja Hurník (1922–2013), skladatel, klavírista, hudební pedagog a spisovatel, napsal v úvodu…

Krev na chodníku / Znamení
Další dva případy slečny Marplové. Během návštěvy rybářské vesničky Rathole pozoruje malířka Joyce setkání kapitána Denise Dacrea a jeho ženy s Carol Hardingovou. Když skončí s malováním, všimne si, že na obraz namalovala i krvavé skvrny na chodníku, o kterých se ve vsi…

Bohatý táta, chudý táta
Tato kniha by měla být povinnou četbou pro finanční plánovače nebo kohokoliv, kdo se zajímá o to, jak se stát finančně nezávislým. Je to jedinečný úvod do psychologie tvoření bohatství. Abyste se dostali nad finanční vrchol, musíte si přečíst tuto knihu Roberta Kiyosaki…

Dotek Smrti
Osmý krok k temnotě zůstává na americkém kontinentě. A dokonce přináší dvě povídky jediného autora – texaského rodáka Roberta Ervina Howarda. Ač se dožil pouhých 30 let, stvořil hned několik nesmrtelných hrdinů a společně s J. R. R. Tolkienem stál u zrodu dodnes oblíben…

Hoď se do pogody
Audioknihu čte Sandra Pogodová, Jan Kanyza a Richard Pogoda Většina lidí má tátu, ale já mám tatu. Můj tata je, jak to jen hezky říct… přírodní úkaz, lokální baron Prášil. Na jeho obhajobu uvádím, že za to nemůže. Naše rodina Pogodů je totiž hodně bizarní seskupení bláz…

Doktor na moři
Vtipné vyprávění mladého lékaře, který se nechá najmout na starou obchodní loď, aby prchl před svým šéfem a vdavekchtivou slečnou. Pozvolna proniká do tajů života mořských vlků a stává se občas nedobrovolným svědkem i účastníkem bujných radovánek v dalekých přístavech.…

Nebe nad Jemenem
Český chirurg uprostřed největší humanitární katastrofy na světě. Odjet jako chirurg na misi s Lékaři bez hranic neznamená jen vracet vyhřezlá střeva zpátky do břicha. I přes každodenní hřmění střelby, všudypřítomnou hrozbu cholery, operace těžce postřelených dětí a ned…

Nové povídání o pejskovi a kočičce
Pan Vlastimil Peška, všestranný umělec a režisér, ředitel brněnského Divadla Radost napsal pokračování populárního Povídání o pejskovi a kočičce, které téměř před sto lety napsal pan Josef Čapek. V Divadle Radost po mnoho let tuto knížku inscenovali, a tak vznikl také n…

Co se skrývá pod břečťanem
Původní pohádkový seriál o dobrodružství kolíčků Krucajse a Sakryše, kteří spadli z prádelní šňůry na dvůr.

Aristokratka ve varu
Provozovat hrad není žádná legrace. Ale je to zatraceně vtipné! Střelené osazenstvo „nejchudšího zámku v Čechách“ se vrací s nášupem bláznivých situací, gagů a nápadů, jak z Kostky učinit sídlo hodné šlechticů. Otec je skrblík, americká maminka se chce podobat princezně…

Patriot
Táto audiokniha je Navaľného posledným listom svetu, v ktorom opisuje roky strávené v brutálnom ruskom väzení. Ruský opozičný politik Alexej Navaľnyj, ktorý upozorňoval na spreneveru a kauzy Putinovho režimu, napísal svoje pamäti. S vášňou, vtipom, úprimnosťou a statočn…

O dvanástich mesiačikoch
Na kraji jedného čierneho lesa, ktoré konca ani vidno nebolo, stála malá horárnička, v ktorej bývala vdova s dvoma dcérami. Vlastnou Holenou a nevlastnou Maruškou. Ako to už býva, vdova svojej dcére všetko po vôli robila a Marušku len hrešila - roboty hrsťami, chlieb so…

Jožánek
Rodiče pětiletého Jožky Karpíška odjíždějí služebně na dva měsíce do Londýna a chlapce svěří do péče sousedky, paní Pokorné. Jožánek však uteče ke svému dědečkovi, který je bývalý převozník. Bydlí přímo u vody se psem Sultánem a oslíkem Kylijánem. Tady chlapec prožívá k…

Motýlí smrt
Rozhlasová hra o 18 rozhovorech. Příběh jednoho podivuhodného vztahu. Režie Jiří Horčička.Osoby a obsazení: on (Viktor Preiss), ona (Jana Hlaváčová), přítel Tecl (Radoslav Brzobohatý), spojovatelka (Drahomíra Fialková) a vyšetřovatel (Ladislav Frej).

Poslední království
Strach snad dokáže muže ovlivnit, ale sebedůvěra bojuje proti strachu. Uhtred z Bebbanburgu přišel na svět v 9. století, kdy jeho rodnou Británii pustošily vpády loupeživých vikingů. Jeho život se obrátil naruby poté, co jeho bratra i otce, northumbrijského velmože, zab…

Hra o dědictví
Avery Grambsová má jediný cíl – přežít střední školu, získat stipendium a vypadnout. Její plány však naruší smrt miliardáře Tobiase Hawthorna, který odkáže veškerý svůj majetek právě Avery. V čem je háček? Avery ho nikdy v životě neviděla a nemá ani tušení, co byl zač. …

Chytrá princezna
V královském zámku šťastně žijí princezna a její muž Jiřík. Radost vystřídá strach. Jiřík totiž kdysi upsal duši čertu. Princezna je chytrá, ale vyzraje i na pekelníky?Hrají: Sylva Sequensová, David Schneider, Luděk Munzar, Jana Hlaváčová a Josef Vinklář.Na motivy Božen…

Bezouška: Noví hrdinové okamžiku
Z komentáře Bohumila Bezoušky k původnímu 2LP albu 1218 0661 "Noví hrdinové okamžiku" vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Nebyla to jen snaha přispět k oslavě 100. výročí otevření Národního divadla, co mě přivedlo k myšlence napsat po…

Jeden den Ivana Děnisoviče - Mistři slova
Ruská novela zachycující jeden den v sibiřském Gulagu a zároveň život vězně s číslem Šč- 854 – Ivana Děnisoviče. Příběh popisuje podmínky v pracovních táborech na Sibiři v 50. letech 20. století – životní podmínky, zimu, nedostatek jídla, mezilidské vztahy, tresty i těž…

Dámy a pánové
Kruhy se otevírají, ale staré čarodějky ještě nepatří do starého železa! V království Lancre nastává den letního slunovratu, blíží se horká svatojánská noc plná shakespearovských čar a kouzel. V hospodářských porostech se objevují kola – a výjimkou není ani květináček s…

Hluchavky
Nejzákeřnější vlastností sluchového postižení je to, že není vidět. Kniha, která se Vám právě dostala do ruky, nabízí nahlédnutí do světa neslyšících očima dvou hlavních hrdinů. Spojuje je skutečnost, že se oba narodili hluší. Eva má však na rozdíl od Honzy ještě slyšíc…

Božský bastard
Ambiciózní praktikantka. Perfekcionistický šéf. A pořádná spousta šikany. Náročný, bezohledný… a naprosto neodolatelný! Božský Bastard. Chloe Millsová, zatraceně chytrá a pracovitá studentka obchodní administrativy, má jediný problém: svého šéfa, Bennetta Ryana. Je náro…