Audiokniha Černočerné srdce

Život víry 2021/2
Život víry 2021/2 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Štěpán Matuška, Lucie Endlicherová, Bohdana Medřická, Ondřej Medřický. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – Najít Boží směrovky Jak slyšet B…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Malý tyran
Příčiny dětské panovačnosti aneb co vlastně děti potřebují? Paní Marplová v oboru psychologie pátrá po stopách a příčinách narušených vztahů mezi dětmi a jejich nejbližším okolím. Kniha Malý tyran se zrodila ze setkání s dětmi a jejich utrápenými rodiči a patří k bes…

Vlasta – román o králi komiků
Starý svět se rozpadl – a on věděl, že lidi se přesto potřebují smát. A tak je bavil dál, i kdyby to občas znamenalo ohnout hřbet… Vlasta Burian (1891–1962) byl improvizátor, furiant a živel s velkým charismatem, bez něhož se v meziválečné Praze neobešla žádná zábava. C…

Anglické konverzační otázky a odpovědi pro středně pokročilé
Nerozumíte zatím rodilým mluvčím? Mluví na vás moc rychle, ale v budoucnu byste jim chtěli rozumět? Kdo by nechtěl porozumět tomu, na co se vás cizinci a rodilí mluvčí ptají a jak jim odpovědět. Audiokniha Anglické konverzační otázky a odpovědi pro středně pokročilé j…

Hity Vlasty Buriana 3 - In Italien
Třetí díl exkluzivního výběru ze zvukového odkazu krále komiků má v podtitulu název známé písně z filmu U snědeného krámu, kterou Burian jako rytmistr Kilián zpívá spolu s R. A. Dvorským za doprovodu jeho Melody Boys. Koláž sestavená z třinácti scének, monologů a písní …

Život víry 2024/06
Život víry 2024/06 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman a Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Když jsem založil sbor, přestalo se v naší čtvrti vraždit – rozhovor s Dimasem Salaberriosem H…

Faustovské srdce Karla Högera
Vzpomínka na velkého českého herce. Listování životními osudy Karla Högera a stejnojmennou knihou společně s Jaroslavou Adamovou a Luďkem Munzarem a archivními zvukovými záznamy.

Krize v životě, život v krizi
Jedna z lidových definic života říká, že je to sled nepřetržitě za sebou jdoucích větších či menších průšvihů. Ty menší řešíme mávnutím ruky, větším říkáme starosti a ty opravdu velké jsou označovány jako krize. V dramatu znamená krize bod obratu, kdy do té doby poklidn…

Svobodná v Evropě
Hlas Svobodné Evropy, hlas Lídy Rakušanové. Vzpomínky legendární novinářky v autorské interpretaci jsou ohlédnutí za životem a osobnostmi, které potkala nejen v Rádiu Svobodná Evropa. Autobiografie česko-německé novinářky a spisovatelky popisuje nesmírně vzrušující živ…

Klášterní madrigal
Co klášter, to město! Řeholníci se nepříliš zodpovědně starají o pozapomenutý klášter s panstvím, hříšní poddaní se oddávají zábavě v šenku a neplatí daně. Kdesi pod horami u hranic Českého království se nachází Klášter s rozsáhlým panstvím původně čítajícím desítky v…

Alenka v kraji divů
Další z rozhlasových adaptací slavného literárního příběhu. Autorem scénáře a režie byl nestor rozhasové režie Josef Červinka.Účinkují Ivanka Devátá, Jaroslav Kepka, Zdena Hadrbolcová, Josef Svátek, Josef Velda, Rudolf Deyl ml., Jiří Suk, Luděk Kopřiva, Nelly Gaierová,…

Bárta: Muzikantská pohádka pro tuze pěknou princeznu
...představ si princeznu, která sedí u takové truhlice s jarmarou a hraje na ni...a vezme si jenom toho, kdo dokáže zahrát tak, jako ona... Tak začíná pohádka plná muziky a písniček o putování muzikanta Martina za tou tuze pěknou princeznou, co hraje na ..na co to vlast…

Anglická slovíčka - úroveň 3 pro středně pokročilé
Anglická slovíčka - úroveň 3 pro středně pokročilé - audiokniha obsahuje jednoduché věty a slovíčka v angličtině pro snadné zapamatování a užití.

Denník Anny Frankovej
Úplné vydanie najznámejšieho denníka na svete pod záštitou Nadácie Anny Frankovej. Je len pár kníh, ktoré majú takú obrovskú výpovednú hodnotu a emocionálny náboj ako denník trinásťročnej Anny Frankovej, ktorá sa spolu s rodinou počas druhej svetovej vojny dva roky ukrý…

Ztráta kontroly
Inteligentní zacházení s city a pocity je pro naše životní štěstí důležitější než vysoké IQ. Mít kontrolu nad vlastním životem a svými city, to je jedna z primárních potřeb člověka, neboť jen tak může cítit jistotu. Mít věci pod kontrolou je základní lidskou potřebou. J…

Život víry 2019/12
Život víry 2019/12 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Jitka Vyležíková, Ludmila Hojková a Štěpán Matuška. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor – Bogdan Lach: „Všichni vědí, kde máme klíč od do…

Člověk a umělá inteligence
Úvahy se zabývají pravděpodobnou nebo možnou budoucností člověka. Vstup do toho, co ho obklopuje, i do jeho myšlení umožňuje přímo nebo nepřímo popsat jeho existenci v konfrontaci s kontinuitou neuronové sítě umělé inteligence. Autor předpokládá, že za určitých podmíne…

Popoupo aneb Podivuhodná pouť pouští
Tento dobrodružný román pro děti je jakousi „českou Narnií“. Hrdinové příběhu (tři sourozenci a bratranec) se záhadným způsobem dostanou do příběhu hry, kterou si samy vymyslely, a společně putují za Pastýřem.

Přístav volá
Přístav volá je příběh klukovského snu, který se mění v životní zkoušku. Jiří Dražan hledá dobrodružství i opravdové přátelství – a láká ho drsný svět přístavu plný výzev i nebezpečí. Brzy však pozná, že ne každá parta stojí za to a že skutečná odvaha znamená umět říct …

Lovci mamutů
Strhující boj o přežití ve starší době kamenné. Dobrodružný román inspirovaný archeologickými vykopávkami u nás vypráví o pravěkých lovcích, způsobech obživy, počátcích řeči a vynálezu ohně. Slavný román o putování hlavních hrdinů Kopčema, Veverčáka a jejich lovecké …

Fosilie
Při hledání společné řeči napříč generacemi je třeba začít ve vlastní rodině… Rozvedený zaměstnanec korporátu Vladimír, jemuž pomalu táhne na padesátku, se rád chlubí úspěšnou kariérou. Nicméně těm, na něž by chtěl zapůsobit nejvíc, je to podle všeho úplně jedno. Jeho h…

Snow White, Red Riding Hood
Původní EP titul 03535 "Snow White, Red Riding Hood" vydal v roce 1963 Supraphon-Artia - nyní titul s anglickými verzemi pohádek Sněhurka a Červená Karkulka vychází poprvé digitálně.

Kubula a Kuba Kubikula
Kdysi dávno za náramné zimy, kdy i učitelé se báli klekánice a strašidel, chodil světem medvědář jménem Kuba Kubikula se svým medvědem Kubulou.Stejně jako v knize budete putovat do časů ušatých čepic, kdy ještě pořádně mrzlo. Tenkrát se člověk domluvil dokonce i s medvě…

Duševní lenost
Duševní (myšlenková) lenost je silný soupeř. Tehdy se nám nechce cíleně přemýšlet, řešit úkoly, plánovat a měnit své názory. Místo „těžkého“ přemýšlení zabíjíme čas sledováním sociálních sítí, televize a jiných podnětů zvenčí. Kniha Duševní lenost má čtyři části: Úvod P…