Nejen růže – zvukově-literární portrét Jana Potměšila
Nahrávka je komponována jako pásmo složené z úryvků hercova repertoáru v 90. letech minulého století (v divadle Kašpar, Minor, ve Viole, Lyře Pragensis, v čajovně Herba Magica i v produkci AudioStory), z literárních ukázek a z Janovy autentické, niterné zpovědi, která j…

Káťa a Škubánek
Rozpustilá vyprávění o holčičce Kátě a jejím chlupatém kamarádovi, pejskovi Škubánkovi. O tom, jak se poznali, jak se pejsek přestal bát, jak spolu byli na horách, ale i o tom, jak Škubánek zabránil krádeži démantového obojku a jak potom společně oslavili Škubánkovy nar…

Hlava XXII
„Hlava XXII. ta mi zamotala hlavu.“ Ve své nejslavnější knize Joseph Heller na základě vlastních zkušeností s armádou píše o světě, v němž je vše postavené na hlavu; a protože absurdita je věčná, zamotal tento skvělý protiválečný román hlavu už několika generacím čtenář…

Kramařík, Nečas: Čert a Káča, Tři zlaté vlasy děda Vševěda
Na motivy národních pohádek napsali Jaroslav Kramařík a Jaroslav Nečas V dramatizovaných nahrávkách z roku 1990 účinkují Václav Postránecký, Zuzana Bydžovská, Ivan Vyskočil, Josef Langmiler, Jan Přeučil ... (Čert a Káča) a Ladislav Mrkvička, Miroslav Vladyka, Andresíkov…

Hovory o józe a mystice č. 9
Jiří Vacek: Průvodce meditací na uvědomění si našeho božského Já. Autor nás svým slovem vede v meditaci k poznání našeho pravého Já. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Červená Karkulka a sedm dalších pohádek
Červená Karkulka potkala vlka, Smolíček měl svého jelena se zlatým parožím, hrneček, co se mu řeklo "Vař", vařil, až kaše způsobila potopu, v perníkové chaloupce věznila ježibaba Jeníčka s Mařenkou, Otesánek snědl, na co přišel, Šípková Růženkamusela dostat od prince pu…

Sedm let v Africe
Po smrti svého otce odešel autor z Česka do Nigérie, aby odvrátil pád hrozící jeho rodině. Následoval volání dávné rodové tradice, vrátil se do Afriky jako dědic trůnu a přebral odpovědnost za osud příbuzenstva, které však sotva znal. Na této cestě našel nejen své kořen…

Muž v hnědém obleku
Anne Beddingfeldová, mladá a inteligentní žena se smyslem pro dobrodružství, se po náhlém skonu otce ocitne v tíživé situaci a přemýšlí, jak naložit se životem. Osud však rozhodne za ni, když se v londýnském metru stane svědkyní podivného úmrtí neznámého muže a nalezne …

Obamová: Můj příběh
Silné a inspirativní osobní vzpomínky bývalé první dámy Spojených států amerických Malá Michelle Robinsonová vyrůstala v jižní části Chicaga, bydlela ve společném pokoji s bratrem Craigem a hrávala si s ním v nedalekém parku. Její rodiče Fraser a Marian Robinsonovi ji …

Hovory o józe a mystice č. 20
Jiří Vacek, Jiří Krutina: Átmavičára - Poznání sebe. Přímý záznam veřejné meditace z 20. 1. 2007 v Praze-Stodůlkách přibližuje mohutnou duchovní atmosféru její druhé poloviny, kterou vedl Jiří Krutina z přímé zkušenosti neochvějného spočívání jako vědomí JÁ JSEM. Postup…

Matrix: božský zdroj
SVĚTOVÝ BESTSELLER Kvantová teorie potvrzuje šokující praxi – naše myšlenky mají moc změnit svět! Průkopník kvantové teorie, Max Planck, kdysi šokoval celý svět tvrzením, že existuje jakýsi zdroj, v němž se rodí úplně vše, co tvoří náš svět. Autor této knihy pátral více…

Tak to dělá Virgin
V audioknize Tak to dělá Virgin vám Richard Branson umožní nahlédnout pod pokličku jeho jedinečného stylu vedení lidí. Dozvíte se, jak zábava, rodina, vášeň pro věc či umění naslouchat utvářejí to, co Bransonovi lidé označují jako „styl Virgin“.

Kniha džunglí - Jsme jedné krve ty i já
První díl dramatizace Kiplingova románu Kniha džunglí, režie Jiří Horčička. Mauglí je chlapec, kterého unesl z jeho rodné vesnice lidožravý tygr a zachránila ho vlčí smečka. Mauglí se po čase, kdy žije ze zvířaty, naučí jejich řeči a stane se tak obyvatelem zvířecího sv…

Šimek & Sobota Komplet 1977-1983 - Klasika a objevy
Hovoří a zpívají Miloslav Šimek, Luděk Sobota, Petr Nárožný, Jana Svobodová, Luboš Svoboda, Uršula Kluková, Valerie Čižmárová, Viktor Sodoma, Pavel Bobek, Zuzana Burianová, Miluše Voborníková, Miroslav Paleček, Michael Janík, Hana Zagorová, Petra Černocká, Jitka Molavco…

Putování za švestkovou vůní - Pitrýsek
Knížka plná poezie, vtipu a dobrodružství vypráví o dlouhém putování trpaslíka Pitrýska, který se vydal do světa hledat spřízněnou duši. Spřátelil se s taxikářem Srdcem, stal se hercem v divadle pro děti, zamiloval se do princezny Pipiny, kraloval v africké říši Bambuti…

Neopouštěj mě
Je cosi pokryteckého na úhledných britských zátiších… Ve výběrové škole Hailsham plyne vše zdánlivě po anglicku: upjatě a spořádaně. A tak i trojice studentů, která tu utvořila milostný pakt, svědomitě respektuje, že zdejší vychovatelé vyžadují perfektní zdraví, uměleck…

Malá mořská víla
Audiokniha Malá mořská víla podle stejnojmenné pohádky dánského spisovatele Hanse Christiana Andresena vypráví o tragické lásce mořské bytosti k pozemskému princi. Víla obětuje kvůli lásce to nejcennější co má - svůj hlas a život. Dojemný příběh v překladu Jaroslava Vrc…

Zlatá jablka a devět pávic
Poslechněte si příběh o království, kde rostou zlatá jablka. Kvůli nim se tam se každou noc slétá hejno krásných pávic. A pohádka může začít. Na motivy stejnojmenné pohádky K. J. Erbena napsal František PavlíčekOsoby a obsazení: princ Vítek (Petr Svoboda), jeho bratr (R…

Krvavé pohraničí
Na pohraničí mezi územím lidí a skřetů zuří nepřetržitá válka. Tady již nejde o spravedlnost, ale o půdu a peníze. V boji o ně dokážou být lidé zákeřnější a krutější než skřeti.

Italské prázdniny
Známý literární cestopis Jana Wericha poprvé na 2CD v rozšířené - rozhlasové - podobě autorského čtení. Zatímco pro předchozí vydání v nahrávce na LP nebo CD připravil Jan Werich jen malou část ze svých letních italských vzpomínek, rozhlasový záznam zahrnuje téměř dvojn…

Obchodník
I staříci se cítí plni sil, když je na blízku krásná dívka. Hra největšího římského komediografa. V titulní roli Josef Kemr. Charinus si z obchodní cesty na ostrov Rhodos přivezl krásnou otrokyni Pasikompsu. Co se stane, když ji na lodi náhodou objeví jeho starý otec De…

Pouští a pralesem
O cestě za svobodou a nečekaných dobrodružstvích. Píše se rok 1885. Čtrnáctiletý polský chlapec Staš Tarkowski a osmiletá anglická holčička Nela Rawlisonová jsou na příkaz mahdiského velitele Smajna uneseny. Má totiž v plánu je vyměnit za příslušníky své rodiny vězněné …

5 jazykov lásky
Niekto túži po pozornosti, iný po pochvale; pre niekoho sú veľmi dôležité darčeky, pre ďalšieho vymenená žiarovka či ožehlená košeľa a zas iný potrebuje fyzický dotyk. Audiokniha vám objasní každý z týchto jazykov, pomôže vám objaviť jazyk lásky vás a vášho partnera a d…

Mezi světy
Mezi světy je výběr z deníku, v němž nás autorka zavede z rozhlasového studia do mrazivých oblastí Antarktidy, na vrcholky hor, mezi české vojáky do Afghánistánu nebo na dalekou Havaj. Je to kniha o štěstí 4 000 metrů nad zemí, o místech, která jí přirostla k srdci, o m…

I'm your man: Život Leonarda Cohena
„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s…