Audiokniha Čechura: A znovu Maxipes Fík

Píšu, dokud si pamatuju
Vzpomínky Taťány Lukešové v sobě skrývají celou tragiku 20. století s jeho hrůzami a nadějemi. Citlivě a s něhou je čte její dcera Barbara Lukešová a přizvala si svého hereckého kolegu Martina Myšičku. Do jednoho života se tak vešla milá setkání s TGM a Janem Masarykem,…

Chalupa
Dvě ženy, dva odlišné světy, jeden muž. Těhotná Helena uteče od panovačné matky k babičce na valašskou samotu, jedině tam je jí opravdu dobře. Tereza se potýká s krizí středního věku, nesnesitelným šéfem a dcerou, které nerozumí. Osudy obou žen náhle propojí tragická ud…

24 vánočních příběhů do adventního kalendáře
Zkraťte si čekání na Ježíška s jedinečným audio adventním kalendářem, který promění prosincové dny v kouzelnou cestu k Vánocům. Každý den si spolu s dětmi pusťte jeden z 24 vánočních příběhů, plných radosti, dobrodružství i pravého vánočního kouzla. Zaposlouchejte se do…

Panovníci českých zemí
Panovníci českých zemí - audiokniha obsahuje pohádkové vyprávění o nejvýznačnějších panovnících českých zemí pro děti i dospělé. Autor Martin Pitro, čte Vladimír Brabec. Proč si Rudolf II. vybral za své sídlo právě Prahu? Proč byl vůbec v Čechách tak oblíbený? A s čím s…

Orel mezi vlky
V létě roku 44 hrozí spojeneckému kmenu Atreabatů povstání. Hlavní hrdinové románu, dva centurioni Macro a Cato, dostávají za úkol zajistit nové vojsko a vycvičit dobrovolníky ze svého kmene. To vše proto, aby dokázali ochránit svého krále. K tomu všemu musí s hrstkou n…

Zápisník abstinentky
Detox a protialkoholní léčba je jako výstup na horu – poté, co je absolvujete, ještě zdaleka nemáte vyhráno. Nejdřív musíte bezpečně sestoupit do normálního života a pak vás už napořád čeká maraton zvaný abstinence. Michaela Duffková opět otevírá tabu ženského alkoholis…

Václav Havel
Václav Havel znal spisovatelku Edu Kriseovou z disentu. Prožila s ním nejbouřlivější revoluční týdny a stala se nejprve jeho poradkyní a potom ředitelkou Odboru stížností a milostí na Pražském hradě. To, co se dělo tenkrát, se už nikdy nebude opakovat: vlády se chopili …

Pelyněk: Díl 2
Monarchie se zmítá ve víru revoluce. Tajné spolky, spiknutí parobaronů, zakázané technologie, vášně a krev jako z Patentního divadla. Začíná válka a události může zvrátit luxusní prostitutka s podnikavou aristokratkou i návrat cestovatelů znalých tajemství elektřiny. Do…

Člověk a umělá inteligence
Úvahy se zabývají pravděpodobnou nebo možnou budoucností člověka. Vstup do toho, co ho obklopuje, i do jeho myšlení umožňuje přímo nebo nepřímo popsat jeho existenci v konfrontaci s kontinuitou neuronové sítě umělé inteligence. Autor předpokládá, že za určitých podmíne…

Pohádky strýčka Jedličky 2.
8. února 1923 se narodil Antonín Jedlička, kterého všechny děti od konce 40 let minulého století znaly jako Strýčka Jedličku po dalších 40let. Antonín Jedlička kdysi vstoupil do světa umění jakočlen dětských rozhlasových souborů, byl zpěvákem i filmovým a televizním her…

Prebijem sa! Štefánik
Stál za jeho smrťou Beneš? Bol Štefánik slobodomurár? Kto v skutočnosti vyhlásil Česko-Slovenskú republiku? Bol viac čechoslovakistom alebo Slovákom? Čím imponoval ženám a prečo sa neoženil? V audioknihe Prebijem sa! Štefánik sa dozviete aj to, aký svetový rekord vytvor…

Postranní ulička
Mladý lékař přijíždí na odbornou konferenci do Karlových Varů, kde ho čeká večerní vystoupení před naplněným sálem. Svou nervozitu se rozhodne zmírnit krátkou procházkou po okolí. Ulice cizího města ho zavedou až k jeho okraji a vyhlášeným lesním vyhlídkám, kde se muž n…

Hospůdka v Praze
Anna získala vytoužené místo stážistky v pražském pivovaru a nemůže se dočkat, až se začne učit od skutečných mistrů v oboru. Několik měsíců v samém srdci Evropy, ochutnávky vyhlášené kuchyně a nejlepšího piva na světě, to zní jako sen. Ovšem jen do chvíle, než zjistí, …

Petiška: Řecké báje a pověsti I.-III.
Třídílné album nabízí téměř celou řeckou mytologii (kromě Illiady a Odyssey) tak, jak ji známe z převyprávění Eduarda Petišky (Staré řecké báje a pověsti) určeného především mladým čtenářům. Knihavyšla už v mnoha vydáních, což inspirovalo Supraphon k vytvoření její zvuk…

Tajemství Tudorovců
Písař královské komory Jiří Adam z Dobronína odjíždí jako vyslanec na dlouhou cestu ke dvoru anglické královny Marie. Společnost mu dělá krásná a inteligentní šlechtična Kateřina Dolanská, kterou poznal při svém vyšetřování v teplických lázních. Záhy se ukáže, že poslán…

Tři Mušketýři, I. Díl
Jeden za všechny, všichni za jednoho. Jednoduše pro potěchu nás všech! D’Artagnan není žádný vesnický jeliman, nýbrž hrdý syn Gaskoňska, což hodlá stvrdit službou v Paříži. Už na cestě do centra dění ho však kordem popichuje jakýsi nádiva s titulem, kterému to ještě vyt…

Louis Pasteur: Přemožitel neviditelných dravců
Není mnoho věcí v lékařství, které by se nedaly odvodit od Louise Pasteura. „Věda nemá vlast, protože vědění je společným dědictvím všeho lidstva, protože věda je pochodeň, která svítí celému lidstvu.“ - Louis Pasteur věčný Poznal, jak lze neviditelné dravce ochočit, ab…

Modrá luna čarodějů, rudý měsíc války
Modrá luna čarodějů, rudý měsíc války - audiokniha obsahuje fantasy příběh, který napsal Jan Dobiáš. Načetl Jiří Pobuda. Svět, který za nocí osvětlují dva měsíce – modrý a rudý – se podobá středověké tapiserii. Má množství dějových linek - a každou barvitou. Má množství…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Z pražského zátiší
Arbesova povídka Z pražského zátiší nabízí obrazy života z Prahy, autorova milovaného města. Poprvé vyšla na pokračování v časopise Světozor od října do prosince roku 1879. Arbes v ní vypráví příběh majitele několikapodlažního domu na pražské periferii. Mohlo by se zdát…

Manželské zrcadlo
Renesanční spis pro vzorné manželky obsahuje návod k vraždě. Hospodyně Jiřího Adama z Dobronína obdrží jako dárek knihu Manželské zrcadlo, která obsahuje různé také poučné příběhy a rady pro život vdané ženy. Sousedka Barča si spojí jeden z příběhů, které kniha popisuje…

Malenka
V pohádce z roku 1984 o malinké Malence a maličkém Malíčkovi, kteří se jeden druhému ztratili, ale nakonec se díky pomoci stejně malých živáčků našli, účinkují Naďa Konvalinková, Viktor Preiss, Jiřina Bohdalová, Vlastimil Brodský a další. Režii má Karel Weinlich.

Snad jsem zas tolik neřekl
Jiří Štědroň si už vyzkoušel leccos. Svým příznivcům asi nejpevněji utkvěl v paměti coby herec a zpěvák, ale byl i ředitelem reklamní agentury a vyráběl křišťálové lustry. Byl filmovým princem a jeho hity si zpíval celý národ, ale také psal, většinou texty a divadelní h…

Podzimní boogie-woogie
Podzimní boogie woogie je detektivní příběh, který ve svižném rytmu nočního života v moravské metropoli rozvíjí zápletku, jež sahá daleko za hranice města. Zkrachovalý provinční detektiv se dostane k případu, který je na první pohled nad jeho síly. Osobní čest mu ale ne…