Audiokniha Čech: Dívčí válka

Hana
„Lidem, které mám ráda, nosím neštěstí.“ Devítiletá Mira zlobila a za trest nedostala na rodinné oslavě zákusek. Řízením osudu je právě tohle zlomový moment, který spoutá její budoucnost s životem podivínské nemluvné tety Hany a odhalí pohnutou rodinnou historii. Co se …

Stanice Bazilišek
Kapitán Honor Harringtonová se nevzdává První díl nové řady válečné SF. Kapitána Honor Harringtonovou z válečného loďstva Mantichorského království vmanévrují intriky do situace, kdy se starým vesmírným křižníkem musí odrazit útok nepřátel. První díl nové řady válečné s…

Soustředění
V jádru audioknihy Soustředění se však nachází klíč k mnoha zápasům, které den co den svádíme, počínaje naší snahou o produktivnost a dosahování cílů přes úsilí o zachování našeho zdraví a dobré kondice navzdory rychlému občerstvení a celodennímu vysedávání za stolem až…

Všetko, čo nás spája
Audiokniha Všetko, čo nás spája ponúka nahliadnutie do sveta vietnamskej komunity u nás cez optiku osobného príbehu autorky - slovenskej Vietnamky Kvet. Už pri jej narodení sa vyskytli problémy s identitou, pridelili jej totiž nesprávne rodné číslo. Mohlo za to možno je…

Andersens Märchen
Vnímejte kouzlo nesmrtelných Andersenových příběhů, které se tolik liší od klasických pohádek. Avšak právě jejich svéráznost a autorova schopnost zachycení „všedních“ zázraků dílo předurčuje k úspěchu… Audiokniha nabízí pět vybraných pohádek: Císařovy nové šaty, Pasáček…

Prázdniny s Julií
„Sem zvědavá, co teď uděláš, snoubenče,“ pravila Julie ďábelsky. Zděděná neteř Julie, v kostce životní tragédie pana Boučka, sice studuje internátní školu v Praze, ale dvouměsíční letní prázdniny tráví – vedle neděl – u strýce ve vile v Doušovicích. Mírumilovný a svobod…

SPRÁVNÁ PĚTKA už v tom zase lítá
Když je Správná pětka zase pohromadě, může se stát opravdu cokoli… Léto budiž pochváleno. Parta je díky němu znovu komplet u sestřenky George a užívá si lážo plážo na ostrově Kirrin. A co víc: bude mít dům pro sebe, protože teta Fanny vytáhla strýčka Quentina na dva týd…

Trpaslíci, Prasněhurka, děda a já
Víte, jak se rodí trpaslíci? Nejlíp by vám to řekla paní Mašitová z Horních Mokropes. Jednoho si totiž přinesla domů z lesa, pojmenovala ho Pepa a posadila do skalky. Ale copak takový živý trpaslík chce trčet mezi kamením? Ani náhodou. Zvlášť poté, co v lese objevil dal…

Infico
Předcházely tomu hodiny a hodiny testování, ověřovacích simulací a modelových scénářů. Jenže když pak došlo k tomu, že akce musela být najednou neplánovaně spuštěna, muselo se improvizovat. A každá improvizace generuje chyby. Ta, která se stala mně, ovšem byla megachybo…

Pomocnice
Práce u Winchesterových je moje poslední šance začít s čistým štítem. Jenže se ukáže, že jejich tajemství jsou mnohem nebezpečnější než ty moje… Každý den uklízím jejich krásný dům, vyzvedávám jejich dceru ze školy a vařím pro celou rodinu. Sama pak jím ve svém pokojíku…

Sami na této zemi?
Známý salesiánský kněz ve své nové audioknize vede posluchače k tomu, aby si uvědomil, jak intenzivně nás Boží přítomnost obklopuje. Není místa, kde bychom se s Bohem nemohli setkat, ať je to nemocniční pokoj, nebo rockový koncert. Jde jen o to, abychom se neuzavírali d…

Tyrano - Dobrodružství českého upíra
Na jednom zámečku v Čechách žije podivná rodinka. Upíří rodinka! Nejmladší ze tří bratrů Tyrano se ale jako upír moc nevyvedl. Má zrzavé vlasy a nenarostly mu ani upíří špičáky. Když už rodina neví, co s ním, vystěhuje ho do opuštěné chatky v lese, kde má žít a každý mě…

Dům duchů
Audiokniha Dům duchů je nejlepší ukázkou románového magického realismu a okamžitě se zařadil mezi nejúspěšnější díla 20. století. Jedná se o groteskní až dojemný příběh rodiny chilského senátora Estebana Trueby na pozadí složité doby v Chile od počátku 20. století až po…

NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 6 - Šípková Ruženka & Sindibád námorník & Sultánov šašo
Šípková Ruženka, Sindibád námorník, Sultánov šašo - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Tři klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců.

Malinský: Cyril a Teniska
Vyprávění o přátelství malé holčičky Denisky, řečené Tenisky a zahradníka Cyrila Ve velké staré zahradě rostly jabloně, hrušně, třešně, meruňky, broskvoně i ořešák. Ta zahrada patřila Cyrilovi. Dávala hodně ovoce, ale i práce a radosti. Jednou ryl Cyril u plotu, když se…

Slepá mapa
„Lidé přicházejí na svět z různých důvodů – z lásky, náhodou, nebo omylem. Já jsem se narodila kvůli bytu,“ předesílá hlavní hrdinka Anežka na začátku ságy o trojici žen, která se začala psát už před první světovou válkou. Do Anežčina osudu se promítají nejen životní př…

O krok pozadu
Jak dohnat temný stín ve stopách zavražděného kolegy? Netradiční oslava slunovratu v maskách a kostýmech z 18. století má nešťastný konec – trojice mladých lidí, která se jí zúčastnila, se pohřešuje. Když je pak Wallanderův kolega Svedberg, který se do pátrání po nich p…

Zlámané kosti
Mysleli si, že budou v bezpečí. Mýlili se. Zavražděná prostitutka a opuštěné dítě - dva nálezy během jedné zimní noci odstartují další zneklidňující vyšetřování detektiva inspektorky Kim Stoneové. Další, které jí donutí čelit tváří v tvář někomu z jejího hrůzného dětstv…

Modrá hodina
Přílivový ostrov Eris býval domovem umělkyně Vanessy Chapmanové, která zde tvořila výjimečné obrazy a keramiku. Stal se pro ni inspirací i útočištěm. A právě sem ji před dvaceti lety přijel navštívit její notoricky nevěrný manžel, který vzápětí beze stopy zmizel. Během …

Čtyři případy mladého Oldřicha z Chlumu
Audiokniha je malým dárkem těm posluchačům, kteří si zamilovali příběhy královského prokurátora a správce hradu Bezděz Oldřicha z Chlumu. Audiokniha je malým dárkem těm posluchačům, kteří si zamilovali příběhy královského prokurátora Oldřicha z Chlumu. Ani jedna z povíd…

Hra o trůny - Bouře mečů
Z pěti uchazečů o trůn Západozemí je jeden mrtvý, další upadli v nemilost, a boj, v němž jsou bez skrupulí rušena stará spojenectví, zuří nemilosrdně dál. Každý podniká odhodlanou výpravu za své vítězství, a všichni dohromady halí svět do temné bouře mečů. Ta je však po…

Jistě, pane ministře
Výsledky voleb jsou tady! Jim Hacker, nově zvolený ministr pro administrativní záležitosti se snaží najít cestu byrokratickým hlavolamem britského impéria v 80. letech minulého století. Na „pomoc“ mu přichází stálý tajemník ministerstva Sir Humphrey Appleby, dokonalý př…

Čuníkův supertajný deník
Dobrodružný příběh bezelstného Čuníka, který se svým nejlepším kamarádem Kačerem vyzraje nad Zlými kuřaty i mlsným panem Sedlákem a paní Sedlákovou. Čuníkovi je právě 465 dnů a rozhodl se začít si psát deník. Ale je supertajný. Nesmí ho nikdo otevírat. Obzvlášť ne ti, k…

O sexu s Jitkou Asterovou
Jitka Asterová nahlíží na vztahy, lásku a sex. Otevřeně mluví o svých zkušenostech. Názory, postřehy, praktické rady. Názory odborníků i zážitky posluchačů. Je to už pár let, co jsem moderovala pořad o vtazích, a někteří z vás mě nejen poslouchali, ale také mi posílali …