Audiokniha Čas na odvahu

Dívka, která upíjela měsíc
Každý rok obětují lidé v Protektorátu jedno novorozeně čarodějnici žijící v hlubokých lesích, aby ochránili město před zlými kouzly. Jenže čarodějnice Xan není krutá – o opuštěné dítě se postará, nakrmí ho výživnou hvězdnou září a najde mu novou rodinu na druhé straně l…

Nepil: Dobrou a ještě lepší neděli
Krátká humorná zamyšlení nad lidskými a společenskými nešvary.

Zaklínač III Krv elfov
Krv elfov je románovým pokračovaním poviedok o zaklínačovi a skutočným začiatkom fenomenálnej ságy o Geraltovi z Rivie. Geralt spolu s princeznou Ciri našli útočisko v tajomnom sídle zaklínačov. Učia ju tam narábať s mečom, no keď odhalia jej zvláštne schopnosti, zaklín…

Kouzelná lucerna
Příběhy pro děti k posílení důvěry, tvořivosti a vnitřního klidu. Audio verze oblíbené pohádkové knihy. Čte Ilona Csáková. V této knize najdete dvacet pohádek určených dětem ve věku 4 až 8 let. Hlasité předčítání těchto textů vtáhne děti do báječných dobrodružství a n…

Něžný barbar
Bohumil Hrabal vzpomínal na grafika a malíře Vladimíra Boudníka asi pět let po přítelově smrti. Hrabalovo vyprávění je nesentimentální, na výjimečného výtvarníka vzpomíná jako na mimořádnou a složitou osobnost. Esejistické pasáže se střídají s historkami ze života někde…

Woyzeck
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni B1 pro středně pokročilé. Georg Büchners Drama Woyzeck gehört zu den meistgespielten Bühnenstücken der deutschen Literatur. Infolge seines frühen Todes im Jahr 1837 – Georg Büc…

Zvon v jezeře
I zvony mají svůj domov. Inspirací byl skutečný osud dřevěného kostela Vang stavkirke, který původně stál v norském regionu Valdres. V 19. století byl rozebrán, prodán a následně převezen do dnešního Polska, kde byl znovu postaven ve městě Karpacz na severním úpatí Krko…

Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše
Světový bestseller o partnerských a vůbec nejznámější knihu o partnerských vztazích všech dob si můžete konečně vychutnat (totiž poslechnout) ve dvou.

Blíž, než se zdá
Rosie miluje práci v jezdeckých stájích i svůj domov, který sdílí společně s matkou, o niž s láskou pečuje. Nedokáže se však ubránit pocitu, že jí v životě něco schází. Když majitel celého areálu skončí v nemocnici, do vesničky na břehu jezera se po letech vrací jeho sy…

…stačilo jen říct Jáchymov
Dřina a ponižování v uranových dolech. Miroslav Hampl byl vězněm v uranových dolech. Odnesl si odtamtud podlomené zdraví a dě-sivé zážitky. Ty nevymazala ani Cena Paměti národa. „V dětství jsem miloval vůni hlíny, s kluky jsme se brouzdali v nedalekém potoce. Teď mi hlí…

Nepříliš šťastná rodina
Brecken Hill je drahá adresa. Musíte mít hodně peněz, abyste tu mohli bydlet. Tak jako Fred a Sheila Mertonovi. Žádné bohatství vás však neochrání, když vám u dveří zazvoní vrah. Manželé Mertonovi byli brutálně zabiti pár hodin poté, co přivítali na velikonoční nedělní …

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Návštěvní den č. 6
Komentář k původnímu labu Supraphonu 1 18 2378 z roku 1978: Návštěvní den číslo 6 Miloslava Šimka a Luďka Soboty, tedy pořad, který měl v Semaforu premiéru 25. 2. 1975, navazuje na tradici divadelních a televizních Návštěvních dnů, které jsme autorsky připravovali s Jiř…

O synech Šťastného chána a princezně Ašu
Pohádka, kterou na motivy dávných kalmyckých příběhů napsala Olga Krejčová a režisér Karel Weinlich si vybral do hlavních rolí známé české herce: Karla Högera, Vladimíra Ráže, Jiřího Plachého, Klára Jerneková a další...

Neapolská choroba
Pavel Landovský v groteskní sci-fi o nemocech mocných a (ne)možnostech léčby. Do pochybné nemocnice uprostřed přebujelého lesa přichází Komoří léčit svoje banální potíže, které ale sám diagnostikuje jako interesantní pohlavní chorobu, a staví tak lékaře před neřešitelný…

Témy, slová a vety A1, ENG-SK
Naučte sa angličtinu prirodzene počúvaním! Táto audio kniha je určená slovenským samoukom a začiatočníkom na úrovni CEFR A1. Obsahuje 20 praktických tém z každodenného života, približne 1 200 užitočných slov a stovky jednoduchých viet v angličtine a slovenčine. Precvičí…

Anička na řece
Anička a její kamarádky prožijí nezapomenutelné léto na vodě! Devátý díl úspěšné série. / Miluješ prázdniny a dobrodružství? Anička ano. Letos je prožije jako správný vodák na řece Lužnici. Zní to jako báječné léto! A navíc s ní pojedou i její nejlepší kamarádky – Dita,…

Řím
Být něčí otrokyní nikdy nebyl Bářin sen. V rodině Lolliů se ale k otrokům chovají slušně, a tak tu Báře zas tak zle není. Pomalu zjišťuje docela překvapivé věci o běžném životě Římanů – příprava rybí omáčky garum a praní tog patří k těm nechutnějším. Postupně je ale zap…

Grimmové
Ponuré pohádky pro silné duše. Sílu, děsivost a nezkrotnost dodali pohádkám bratří Grimmů dánští spisovatelé, kteří se vracejí k původním verzím. Děsivé, kruté, hororové. To jsou pohádky bratří Grimmů, které však známe z uhlazenější autorské verze. Původní sílu, děsivo…

Cesta na sever
Pohádku Selmy Lagerlöfové, nositelky Nobelovy ceny za literaturu, o putování zlobivého Nilse Holgressona Švédskem, zná už několik generací čtenářů. Předlohou pro rozhlasové zpracování se stala v roce 1995. V hlavních rolích se představí Vladimír Brabec, Ivan Trojan, Mi…

Spejblovy starosti a Hurvínkův apríl
Toto album nabízí archivní výběr zahrnující jedenáct scének Divadla Spejbla a Hurvínka z let 1967 - 77. Jsou pod nimi podepsáni různí autoři, o něž divadlo nikdy nemělo nouzi. Patří k nimi osvědčení literáti jako František Nepil či Pavel Grym. Současný, už vlastně dlouh…

Vilma a zapomenutý příběh
Vilma Mechová, nejmladší a nejméně mocná sestra z rodiny čarodějek, nedávno zachránila svět. Bohužel si to ale nikdo nepamatuje, což je v jejím případě opravdu politováníhodné. A aby toho nebylo málo, její magické schopnosti asi přestaly fungovat. Místo aby nacházela zt…

Bába
Markéta a Hanka spolu vyrůstaly v jednom domě, ve staré přestavěné vile v klidné části města, a od dětství mezi nimi vznikalo pevné přátelství, které přetrvalo až do jejich dospělosti. Když Hanka náhle zemře a policie případ uzavře jako sebevraždu, Markéta začne pátrat …

3x Poirot #1
3× Poirot Fanfáru, prosím! Přichází génius korunované královny detektivky… Skoro celá meziválečná Anglie si o něm myslí, že je Francouz, ačkoli on se hrdě hlásí k belgickému původu. Snad bývá občas kapku ješitný, legračně cupitá a trvá na starosvětské eleganci, nicmén…