Audiokniha Čarodějné pohádky podruhé

Vražda v Ardith Hall
Při seanci, kterou v honosném sídle Ardith Hall pořádá paní Tarrantová, za velmi podivných okolností umírá jeden z pozvaných hostů. Inspektor Daniel Haze a lord Jason Redmond brzy zjišťují, že mají co do činění s pečlivě naplánovanou podlou vraždou. Mezi hlavní podezřel…

Hlava XXII
„Hlava XXII. ta mi zamotala hlavu.“ Ve své nejslavnější knize Joseph Heller na základě vlastních zkušeností s armádou píše o světě, v němž je vše postavené na hlavu; a protože absurdita je věčná, zamotal tento skvělý protiválečný román hlavu už několika generacím čtenář…

100 statečných - Host č. 69 - Robin Duspara 08.06.2014
Hostem L. Výborné - R. Duspara (zabývá se storm chasingem, tedy lovec bouřek)

Zdravotnická angličtina
Zdravotnická angličtina je poslechový kurz, který se skládá z 500 specializovaných slovíček a kontextových vět (1000 poslechových jednotek celkem) rozdělených do lekcí: aktivity, lidské tělo, nemocnice, vlastnosti, nemoci, léky profese a nástroje. Je určen nejen lékařům…

Perchta z Rožmberka aneb Bílá paní
Vzdělaná, krásná a statečná žena Dcera Oldřicha z Rožmberka Perchta žila v těžké době a v nešťastném manželství. I přesto se projevila jako silná žena. Lyrický román, který obsahuje neznámé detaily o této vzdělané šlechtičně. Narodila se do bohaté české katolické rodiny…

Francouzština pro mírně pokročilé B1 - část 1
Děkujeme za zájem o poslechový kurz Francouzština – slovní zásoba B1. Kurz je určen pro mírně až středně pokročilé, takže pro jeho nejlepší využití byste měli mít za sebou jeden až dva roky výuky francouzštiny a osvojené její základy. Kurz je založen na kontextovém učen…

V překrásném měsíci máji (Družina májová)
Původní EP album 1039 9776 "V překrásném měsíci máji (Družina májová)" vydal v roce 1979 Supraphon jako přílohu stejnojmenné knihy, souboru básní a dokumentárních textů většiny autorů, kteří se v r. 1858 představili v almanachu Máj. Na gramofonovou desku byly nahrány bá…

Phone Calls in English
Sú telefonáty v angličtine pre vás večnou nočnou morou? Hľadáte neustále výhovorky ako sa im vyhnúť? Sú telefónaty v angličtine pre vás mimoriadne nepríjemné? Máte pri telefonovaní neprekonateľnú trému a strach? Neviete sa správne vyjadriťa dostatočne rýchlo reagovať? V…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Pobožný střelec
Divoký západ po Česku. Mladý pistolník Dick Gampard nosí kolty proklatě vysoko, čte bibli a má vysoké morální zásady. Je rozhodnut nezabíjet, avšak smrt parťáka Toronto Kida musí pomstít. Kdo by neznal legendární rodokapsy? Romány do kapsy, fenomén, kdy v levných sešite…

Jóga vědomí slovem 4
Jóga vědomí slovem 4 - audiokniha obsahuje nahrávky ze setkání jógy vědomí ve Vnitřním kruhu z 10. 2. 2018. Obsah: 1. Princip vědomí – kultivace vědomí celo-tělesného prožívání, 2. Kultivace prostorové subjektivity těla (jóga-um prostoru), 3. Kultivace vědomí dechu (jóg…

Rozsudek smrti
Jarda Horák slouží u městské policie, je šťastně ženatý, s manželkou čekají prvního potomka a práci u mužů zákona je plně oddaný, byť se občas setkává u kolegů s výsměchem kvůli svému dobráctví a blahosklonnému postoji ke spodině společnosti. Během jedné noční služby js…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Théseus
Pohádka podle antické báje. Za dávnou vinu platily Athény vládci Kréty krutou daň. Každých devět let přivážela loď mladé Athéňany do Krétského labyrintu, kde na ně čekala jistá smrt. Zdálo se, že tak tomu bude už navždy. Dcera krétského krále Ariadna se však z lásky odh…

Klabzubova jedenáctka
Humoristický román Klapzubova jedenáctka napsal Eduard Bass v roce 1922. Těžko jej charakterizovat lépe než jako fotbalovou pohádku pro dospělé. Starý Klapzuba, otec jedenácti zdatných synu, přetvoří jejich životní elán do jedinečné fotbalové jedenáctky, která nejdříve …

Zkrocení zlé ženy (1952)
Komedie Williama Shakespeara o konfliktu tvrdohlavé a chytré Kateřiny s neméně ostrovtipným Petrucchiem. Příběh se skvělým začátkem i dobrým koncem je plný konverzačních soubojů na ostří nože. Renesanční fraška, která se zhlédla v antické komedii, je plná humoru i v jed…

100 statečných - Host č. 99 - Ondřej Sokol 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - O. Sokol (herec a režisér)

Ešte si to premysli
Kedy ste naposledy prehodnotili názor? Ešte si to premysli je audiokniha o dôležitosti pochybovania a o tom, ako ľahšie spracovať nové fakty a nazerať na vlastné omyly pozitívnou optikou. Výskumy ukazujú, že tí najlepší vedia prehodnotiť svoje stanoviská a sú schopní me…

Scény z divadelních her klasiků českého dramatu
Původní album DV 15093 "Scény z divadelních her klasiků českého dramatu" vydal Supraphon v roce 1960 - nyní titul s ukázkami z divadelních her Lucerna (Alois Jirásek), Maryša (Alois a Vilém Mrštíkovi), Bílá nemoc (Karel Čapek), Krvavý soud aneb Kutnohorští havíři (Josef…

Prorokyně a hlupák
Amatérská švédská astrofyzička Petra spočítala, že 7. září 2011 ve 21.20 zanikne svět. Toto proroctví ji svede dohromady s poněkud jednoduchým Johanem, který umí proměnit obyčejné jídlo v gurmánský zážitek, a s důchodkyní Agnes, která si pod falešným profilem vydělává j…

100 statečných - Host č. 56 - Vojtěch Kostiha 07.06.2014
Hostem L. Výborné - V. Kostiha (ekonom, překladatel animovaných filmů)

Komedie o strašidle
Rozhlasová adaptace klasické Plautovy antické komedie o kupci, který při návratu z dlouhé plavby zjišťuje, že ho syn rozmařilým životem přivedl do dluhů. Situaci i svou kůži zachrání synův otrok svými vychytralými kousky. Hrají Ivo Gübel, Bohumil Bezouška, Oldřich Slaví…

Rychlá křídla
"Bez rizika to je nuda." Závodní stáj Red Bull Racing, silná a naparující se jako býk, kterého má ve znaku, existuje už dvacet let. Kniha popisuje dosud nevyprávěný příběh ze zákulisí týmu, který ovládl Formuli 1 a vypracoval se až na samotný vrchol automobilového sport…

Režná nitka
V zemi tak malé, že by ji za noci přeletěl hlas pasáčkovy flétny, se princezna Radka rozhodla, že chce ženicha. Ale ne ledajakého! Musí mít oči modré jako chrpa, srdce dobré a rozum nesmí mít z vaty. K tomu musí být vysoký, ramenatý a v pase jako nitka. Splní někdo tako…

Zpěv Susannah
Série Temná věž popisuje cestu hlavního (anti)hrdiny Rolanda Deschaina z Gileadu, posledního „pistolníka“, při hledání Temné věže. V tomto díle musí Roland a jeho ka-tet zachránit těhotnou Susannah, v jejímž těle sídlí démonická matka Mia, která chce přivést na svět své…