Audiokniha Čapek: Pudlenka aneb Měl jsem psa a kočku

Sestřička Carrie
Realistický román, první velké dílo významného amerického spisovatele, líčí život v Chicagu a New Yorku koncem 19. století. Jeho dějovou osou je životní příběh dívky, sestřičky Carrie, která přijíždí z maloměstského prostředí do Chicaga za lepším životem. Těžce si vyděl…

Posel světla a další cimrmanovské texty, na něž se nedostalo
Ne všechno z her Divadla Járy Cimrmana se vešlo na zvukové nosiče. Důvod? Jejich omezená stopáž. Toto album proto nabízí kompilaci z textů, "na něž se nedostalo". Je, kromě příznačného"cimrmanovského" humoru, nevšední procházkou (s průvodci Z. Svěrákem a L. Smoljakem) d…

Tábor ztracených - 1. část
Dobrodružné povídky nejen pro mládež českého světoběžníka Otakara Batličky (1895-1942) odehrávající se v pralesích i pouštích, u říček i v oceánech, zapadlých koutech i velkoměstech celého světa. "V půlstovce zemí jsem dělal sto řemesel ve více než dvou stech zaměstnání…

Máj (1984)
Studiová nahrávka představení v pražské poetické vinárně Viola z roku 1984. Slavná a pamětníky oceňovaná interpretace Máchovy básnické skladby Rudolfem Hrušínským.

Jen vzpomínky zůstanou... 2 Eduard Vojan, Jindřich Mošna, Jaroslav Vojta, K.H.Hilar
Nový kompilační titul určený pouze pro digitální trh "Jen vzpomínky zůstanou..." představuje archivní nahrávky vzpomínek mnoha známých osobností na jiné vzácné a důležité osobnosti našeho kulturního života. Tentokrát na skvělé české herce EDUARDA VOJANA, JINDŘICHA MOŠN…

Dr. Alz
Vakcína proti Alzheimerovi? Vzpomínky, humor a nadhled. Aby si stárnoucí muž cvičil mozek a oddálil neodvratný konec, rozhodne se napsat vše, na co je schopen si ještě vzpomenout. Miloš Urban píše s velkým pochopením o počínající alzheimerově chorobě, kterou trpí bývalý…

Pohádky tisíce a jedné noci 11-20
Pohádky tisíce a jedné noci - druhá část výběru z mimořádně úspěšného rozhlasového cyklu z let 1995 - 1998. Vypravují Hana Maciuchová a Josef Somr.

Čurillovci
Po románových thrilleroch Padreho klan a Padreho klan 2 sa investigatívny novinár Marek Vagovič vracia k literatúre faktu. Opisuje strhujúce príbehy policajtov okolo Jána Čurillu, ktorí sa tvrdou prácou vypracovali na elitu vo svojom odbore. Najskôr postavili pred súd …

Holub Kolumb
Road movie zamilovaného poštovního holuba ve výslužbě. Dobrodružný příběh pro děti nominovaný na Zlatou stuhu. Bývalý elitní poštovní holub se na stará kolena zamiluje do slavice Edith, která patří slavné operní pěvkyni. Kvůli své lásce uvězněné ve zlaté klícce obletí …

Delfy
Vedralův "spotřební Oidipús pro konec 80. let", jak zní podtitul hry, zdánlivě staví na konfrontaci tragické velikosti antického hrdiny a tragikomické malosti jeho dnešního protějšku s velkým H na začátku příjmení. Aktuálnosti hry však Vedral dosahuje tím, že cesta jedi…

O princezně Jasněnce a ševci, který létal
Známá pohádka Jana Drdy nás zavede za princeznou Jasněnkou a zručným ševcem Jírou. Jen on dokáže ušít střevíčky, nad nimiž se tají dech, pouze on dokáže vyrobit křídla, která mu dovolí létat. Podaří se mu získat princeznino srdce?Rozhlasová verze pohádky známé z knížek …

Sleva 50% - Teorie vzájemného třesku
Když třeskutou interakci umocní efekt britského přízvuku, i ta nejzapálenější vědkyně může ztratit hlavu pro svého rivala. Nikol je doktorandka v nesnázích. Její výzkumný projekt na Masarykově univerzitě v Brně se zásluhou Alana Parkera řítí do slepé uličky. Zatímco ona…

Vánoční skřítek
Kouzelná atmosféra Vánoc může přilákat i vánočního skřítka, který umí plnit tajná přání. Když se mu to podaří, může zůstat na světě... Jaké je to ale přání a komu ho má splnit, na to musí přijít sám. Ve hře se objeví podivínský řezbář Damián, který skřítka vyřezal, kurá…

Červotoč
Všechny domy uchovávají historii těch, kteří v nich žijí. Tenhle stojí na kraji zapadlé španělské vesnice a jeho stěny vyprávějí o hlasech, jež se ozývají pod postelí, a o zmizeních, která se možná nikdy nevysvětlí. Sousedé se obou obyvatelek straní. Babička tráví dny r…

Bláznivé léto
Mumini zůstávají stále sami sebou. A přinášejí úsměv, radost a pohodu. Dobrodružství muminka, jeho rodiny a přátel patří k pokladům dětské literatury už od čtyřicátých let 20. století, kdy ve Finsku vyšla kniha poprvé. Američtí vědci zjistili, že neexistuje osoba, která…

Byl jsem Petrem Vokem
Myšlenky posledního pána z Růže, které letopisy neuvádějí, napsal Miloš Kopecký a Jiří Melíšek, tlumočí Miloš Kopecký. Poprvé na LP albu 11 0510-1 vydal Supraphon v roce 1989 - nyní titul vychází poprvé digitálně

Ďábel v těle
Příběh lásky mladého studenta k vdané ženě v době 1. světové války. David Novotný čte z psychologického románu o skandální a nerovné lásce mladého studenta ke starší vdané ženě v době 1. světové války, nejslavnější knihy Raymonda Radigueta, pokládaného za zázračné dítě …

Dlouhý stín času
Temná detektivka ze šedesátých let. Pavel Nauman získal věhlas jako autor legendárních Pohádek o mašinkách. Jejich okamžitý úspěch vedl nakladatele dětských knih k tlaku na autora, aby vytvořil pokračování, případně jiný dětský titul. Ale jeho plán byl jiný. Chtěl naps…

Paní jezera
5. část Ságy o Zaklínači Had Uroboros se zakousl do vlastního ocasu. Něco končí, něco začíná... Také příběh Zaklínačova hledání dospěl k závěru, Ciri, Geralt i Yennefer se na pozadí krvavého válečného konfliktu konečně setkají, ovšem podobně jako v předchozích dílech…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Vdovou proti své vůli
OSUDOVÁ CHYBA POSTAVÍ MLADOU ŠLECHTIČNU PŘED NEČEKANÉ VÝZVY Nic netušící Elinor Rochdaleové, nemajetné šlechtičně, se změní život přesně v té chvíli, kdy nedopatřením nastoupí do špatného kočáru. Nestane proto před prahem svého budoucího zaměstnavatele, ale ocitne se na…

Rozjímání s anděly
Nová meditační nahrávka známé psycholožky, léčitelky a muzikoterapeutky PhDr. Miroslavy Maškové 24 andělských meditací doprovázených poetickou relaxační hudbou Jakuba Přibyla - téměř 7 hodin zvukového záznamu pro uvolnění a zklidnění mysli. Titul Rozjímání s anděly nav…

Najbohatší muž v Babylone
Táto nadčasová klasika, ktorú zbožňujú milióny ľudí, obsahuje kľúč ku všetkému, po čom túžite a ku všetkému, čo chcete dosiahnuť. Odhaľuje tajomstvo, ako dosiahnuť osobný blahobyt. TAJOMSTVÁ ÚSPECHU STARÝCH NÁRODOV – ISTÁ CESTA K ŠŤASTIU A PROSPERITE Nespočetnému množst…

Matka
Slavné protiválečné drama Karla Čapka v rozhlasovém zpracování z roku 1953 s Otýlií Beníškovouv hlavní roli.

El Carova parta
Z komentáře Jaroslava Maxmiliána Navrátila k původnímu LP albu 1114 3049 "El Carova parta" vydanému Supraphonem v roce 1982 a nyní vydávanému poprvé digitálně: Umělecká práce Karla Jiráčka - legendárního El Cara - se nesmazatelně vepsala do historie našeho revolučního p…