Audiokniha Čapek: O princezně solimánské. Z knihy Devatero pohádek

Po dobrém, nebo po zlém?
Renomovaný dětský psycholog Zdeněk Matějček si se zamýšlí nad tím, jak prohřešky dítěte nikoli trestat, ale jak je předvídat a jak jim zabránit. Význam odměn a trestů je ve výchově zřejmě stále týž. Jen v různých dobách a společnostech se jedno nebo druhé více nebo méně…

Život víry 2023/04
Život víry 2023/04 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová a Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Glenn Machlan: Mezi lovci lebek byla pomsta znakem mužnosti Když přišel Glenn Machlan v 90. …

Kolo času V.: Oheň z nebes
„Za obzorem propuknou bouře a oheň z nebes očistí zemi. Bez zničení není vykoupení, není naděje na této straně smrti.“ V Randu al’Thorovi by už málokdo poznal plachého ovčáka z Dvouříčí. Stal se z něj zdatný šermíř i respektovaný vůdce a je také čím dál zběhlejší v usmě…

Mrtvý posel
Královský písař Jiří Adam z Dobronína nalezne u dveří svého domu na Starém Městě pražském těžce raněného muže s ryšavými vlasy. Ještě než zemře, stihne Jiřímu Adamovi prozradit, že se chystá jakési spiknutí. Aby mohlo být jeho pátrání po vrazích úspěšné, rozhodne se Jiř…

Hle, vítěz přichází!
Jedno ze svých nejslavnějších oratorií nazvané Juda Makabejský věnoval Georg Friedrich Händel Williamu Agustovi, vévodovi z Cumberlandu jako poctu po jeho záchraně Londýna a odvrácení útoku skotské armády v roce 1746. Ale musí být cesty hudební historie vždycky tak přím…

Někdo mě má rád
Jiří Ovčáček, historicky první člověk v dějinách České republiky, který zastává jak post první dámy, tak i viceprezidenta, míří plnou parou do učebnic dějepisu. Ještě předtím, než se stane samostatnou maturitní otázkou a možná i povinným předmětem (nauka o Jiřím Ovčáčko…

100 statečných - Host č. 20 - Filip Turek 07.06.2014
Hostem L. Výborné - F. Turek (automobilový sběratel)

Požádej a je ti dáno
Audio verze oblíbené inspirativní knihy. Čte Petra Výtvarová Krausová. Délka 9h 13m. Máte vrozené právo na život plný všeho, co je dobré, a tato audiokniha vám ukáže, jak to v každém ohledu realizovat. Audiokniha Požádej a je ti dáno vám předkládá učení nefyzické entity…

Já, Poutník
Mladá žena zavražděná v hotelu na Manhattanu – nelze identifikovat ji ani pachatele. Otec veřejně sťatý pod palčivým sluncem v Saúdské Arábii a syn, jenž přihlížel. Muž ze syrského výzkumného ústavu, kterému někdo zaživa vyoperoval oči. Ohořelé ostatky tří těl na horské…

Smysluplná vražda
Slečna Marplová se nechá uprosit svou dávnou spolužačkou a přítelkyní Ruth a odjede na podivné viktoriánské sídlo Stonygates, kde kromě sedmi členů rodiny Serrocoldových, potenciálních dědiců majetku, žijí dvě stovky mladých delikventů. A jeden z obyvatel tohoto sídla j…

Život víry 2023/02
Život víry 2023/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Ludmila Matušková a Karolína Vološinová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Martin a Kateřina Okáčovi: Mít naději, že i s nemocí …

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Život víry 2024/05
Život víry 2024/05 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Ludmila Matušková, Kateřina Hodecová a Jakub Lofítek. Nahráno ve studiu Rádia 7. * „V modlitbě říkám „amen“ k tomu, co chce Bůh“ – rozhovor s britským kazatele…

V průvodu
Dokumentární zvuková koláž. Archivní záběry z nikdy nekončící historie oslav 1. máje

Maigret váhá
„Ne, nemyslím si, že jde o šílence,“ opakoval Maigret. V dopise doručeném na nábřeží Zlatníků se píše, že v nejbližší době zřejmě dojde k vraždě. Jeho pisatel sice nesdělí žádné další podrobnosti ani o sobě, ani o případné oběti, přesto v něm však úmyslně jistou stopu z…

Towers, 9/11 Story
Anglická verze strhujícího a pravdivého příběhu česko-amerického architekta, přímého účastníka pádu newyorských věží. Svou obětavostí a za použití odborných znalostí přispěl k záchraně mnoha lidských životů a urychlení odstraňování trosek WTC. Nahlédněte spolu s ním do …

The Great Gatsby
Audiokniha The Great Gatsby namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C1 pro velmi pokročilé posluchače. “Gatsby?” asked Daisy urgently. “What Gatsby?” Could it be the same young army lieutenant whom Daisy Fay met five years ago – and who owns a sumptuous house on Lon…

Nedostatečný pocit vlastní hodnoty
Nedostatečný pocit vlastní hodnoty komplikuje výrazným způsobem život mnohým z nás. Jeho důsledkem jsou úzkosti, deprese, psychosomatická onemocnění, dlouhodobý pocit životní nespokojenosti nebo různé formy závislostí. Audiokniha známého německého psychoterapeuta ukazuj…

Sestřička Carrie
Realistický román, první velké dílo významného amerického spisovatele, líčí život v Chicagu a New Yorku koncem 19. století. Jeho dějovou osou je životní příběh dívky, sestřičky Carrie, která přijíždí z maloměstského prostředí do Chicaga za lepším životem. Těžce si vyděl…

Cyankáli v šampaňském
Rosemary, krásná a bohatá manželka George Bartona, zemřela v restauraci Luxembourg během party pořádané na počest jejích narozenin. Téměř rok žijí její nejbližší v přesvědčení, že šlo o sebevraždu. George následně obdrží anonymní dopisy s tvrzením, že byla zavražděna. A…

Drive – Překvapivá pravda o tom, co nás motivuje!
Audioknihu Drive/ Pohon – Překvapivá pravda o tom, co nás motivuje!, která vám pomůže najít motivaci pro sebe i ostatní, napsal Daniel H. Pink a načetl Aleš Zbořil. Většina z nás věří, že nejlepším způsobem, jak motivovat sebe i ostatní kolem, je použití externích odměn…

Restart
Audiokniha Restart vám ukáže lepší a snažší způsob, jak uspět v podnikání. Je stručná, srozumitelná a zbavená plevele profesního žargonu. A především je plná jednoduchých pravidel a rad pro úspěšné podnikání a jak podnikat ve 21. století. Dílo je opatřeno technickým pro…

Věznice parmská
Děj Věznice parmské je zasazen do Itálie, kterou Stendhal dobře znal, kterou miloval a v mnoha ohledech stavěl nad svou pravou vlast. Mladý italský šlechtic Fabricio del Dongo je, jako druhorozený syn markýze, určen pro kněžskou dráhu. Obdivuje však Napoleona a touží po…

Není římského lidu
Všichni plakali, jen Petronius se usmíval a v očích mu plál oheň. Oblíbený román líčí poměry v Římě za vlády císaře Nerona. Hlavní postavou je básník a osobní přítel císaře Gaius Petronius, svědek císařovy cesty ke slávě i prokletí. Generacemi čtenářů oblíbený, uhranči…

The Hound of the Baskervilles
Audio verze příběhu o Sherlocku Holmesovi a doktoru Watsonovi, kteří řeší tajemná úmrtí v temné oblasti blat a vřesovišť v Devonu v jihozápadní Anglii, je určena pro začátečníky učící se angličtinu. Audiokniha nabízí zkrácenou verzi příběhu načtenou rodilým mluvčím.