Obrázek podcastu Byla pastýřka malá

Audiokniha Byla pastýřka malá

Délka:

1 hod 7 min

Čte:

Jiří Langmajer

Vydavatel:

Audiostory

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Jak jsem byl klukem

Jak jsem byl klukem

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Obrázek podcastu Rady pánu Bohu, jak vylepšit svět

Rady pánu Bohu, jak vylepšit svět

Vtipná sonda do našich chyb a zbytečných strachů od autora bestselleru Raději zešílet v divočině. Milý pane Bože, tenhle svět se ti povedl. Opravdu. Jenže ve škole mi říkali: „Je to velmi dobré, máš ale na víc.“ I ty máš, Bože, na víc. Odpusť, že to tak říkám, pořád je …

Obrázek podcastu Brouci v hlavě: Jak se zbavit vtíravých myšlenek

Brouci v hlavě: Jak se zbavit vtíravých myšlenek

Co mi zabrání strčit kocoura do mrazáku? Autoři – zkušení američtí psychologové vědí hodně o panice, úzkosti, obavách či fobiích. Jejich kniha vám tentokrát poradí, jak vyzrát nad vtíravými myšlenkami. Stává se vám, že vás někdy přepadnou doslova hrůzné myšlenky? „Co …

Obrázek podcastu Strážcové Varadínu

Strážcové Varadínu

{'cs': 'Dobrodružství kapitána Báthoryho, kniha první. Představte si Hru o trůny, přenesenou do osmansko-habsburských válek 17. století. \nNapínavý mix historického románu a fantasy, ve kterém jedna bitva střídá druhou, a přitom se toho člověk dozví víc, než v hodinách …

Obrázek podcastu Dekameron

Dekameron

Dekameron, jedno ze zakladatelských děl italské a světové renesance, je vrcholným dílem básníka a prozaika Giovanniho Boccaccia: jde o soubor sta prozaických novel spjatých jednotícím rámcem vyprávění o sedmi mladých paních a třech mladících, kteří se setkají v době flo…

Obrázek podcastu Máj (1967)

Máj (1967)

Petr Traxler působil od roku 1965 nepřetržitě ve známé skupině Skiffle Kontra (později Skiffle Contra, Český skiffle, Žáci, Traxleři), skupina hrála původně ve složení: Jiří Traxler, Petr Traxler, Heda Hošková a basista Petr Kozel. Tato skupina vystupovala v dnes již zr…

Obrázek podcastu Velká francouzská revoluce: Sieyes

Velká francouzská revoluce: Sieyes

Přežít. Nehrdinské slovo, které však jedinečně vystihuje jednoho z nejvýznamnějších vůdců Francouzské revoluce. Tichošlápek, krtek, chytrý havran, mrchožrout. I tak říkali ústavnímu teoretikovi, bez kterého by možná nepadla Bastila. Jeho proslulý pamflet “Co je třetí st…

Obrázek podcastu Ani slovo

Ani slovo

Pátý případ inspektorky Lottie Parkerové. Jedenáctiletý Mikey se vrací s kamarády domů. O dva dny později několik místních teenagerů objeví jeho tělo v záhoně květin. Pro inspektorku Lottie Parkerovou je tento případ osobní. Mikey byl kamarádem jejího syna Seana a ona c…

Obrázek podcastu O čertu Pepiášovi

O čertu Pepiášovi

Čert Pepiáš byl v pekelné škole samá poznámka, ba i dvojka a trojka z chování, protože neuměl zlobit. Když ho poslali do služby mezi lidi, deset let do pekla nikoho nepřinesl, a proto se tam jednoho dne pro svou dobrotu nesměl vrátit. Stal se školníkem v Jičíně a pomáha…

Obrázek podcastu Zbabělci

Zbabělci

Pozor, vlast svolává hrdiny! Revoluce si ovšem žádá taky pozorovatele… I v pohraničním Kostelci se zdá, že protektorát Čechy a Morava to má za pár a mír je na dohled. V osmi květnových dnech roku 1945 odloží dvacetiletý Daniel Smiřický tenorsaxofon a vydá se „konat vlas…

Obrázek podcastu Dědečku, už chodím do školy

Dědečku, už chodím do školy

Třetí audiokniha mistra etikety o Viktorce Dědečku, už chodím do školy je dalším pokračováním oblíbené série knížek Dědečku, vyprávěj a Dědečku, ještě vyprávěj. Laskavý dědeček si opět povídá se svou zvídavou vnučkou Viktorkou o světě kolem nich. Viktorka už je ovšem šk…

Obrázek podcastu Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert

Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert

Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert je pohádka, kterou Jan Drda napsal v roce 1960 jako komedii o 8 obrazech. Pohádková komedie o "počlověčeném" čertu, který začal pracovat a naučil se mít rád prosté a dobré obyvatele chudé vesničky. S jeho pomocí odhalí lidé ar…

Obrázek podcastu Zloději času

Zloději času

V srdci starého Žižkova se skrývá více tajemství, než si dokážete představit – a každý kout má svou temnou minulost, která čeká, až ji někdo odhalí. Zahalte se do tajemné atmosféry starého Žižkova, kde se za každým rohem skrývá příběh, který touží být odhalen. Tento fa…

Obrázek podcastu Fotbaláci I. - Záhada usínajících rozhodčích

Fotbaláci I. - Záhada usínajících rozhodčích

Jak může rozhodčí usnout uprostřed zápasu? A co když se to stane ve dvou zápasech po sobě? Jmenuju se Francisco, ale všichni z týmu mi říkají Pešek. Nedávno mi bylo jedenáct a právě jdu kopat tu nejdůležitější penaltu v dějinách Soto Alta. Sedmý fotbalový tým Soto Alto…

Obrázek podcastu Hrajte si s námi

Hrajte si s námi

Hrajte si s námi - komplet Supraphonu z roku 1971 v digitální verzi. Vyprávění, písničky, říkanky, rozpočítávadla a hry pro děti a s dětmi. Pozn. Supraphonu: Původní obal kompletu se bohužel v archivu Supraphonu nezachoval. Prosíme, omluvte kvalitu zvuku

Obrázek podcastu Sex v pěti dílech světa

Sex v pěti dílech světa

Jaká tajemství skrývají svatební či zásnubní rituály některých indiánských či afrických kmenů? Jak a s kým se milovali staří Řekové a Římané? Významný český cestovatel Miloslav Stingl využil svých bohatých cestovatelských zkušeností k vytvoření poutavého vyprávění o mil…

Obrázek podcastu Tak se ti hlásím…

Tak se ti hlásím…

Jan vidí věci americké z Kampy a já věci české z Manhattanu. Kampa i Manhattan jsou ostrovy. Jan je ostrov v Čechách a já ostrůvek v Americe… Jiří Voskovec (1963) Nedávno vydaná třídílná Korespondence V+W jasně dokazuje, že poslední dlouhotrvající forbínou Jiřího Vosko…

Obrázek podcastu Maktub

Maktub

Maktub není kniha rad, ale výměna zkušeností "Člověk, který hledá pouze světlo a vyhýbá se přitom odpovědnosti, nikdy nenajde osvícení. A ten, kdo má oči upřené na slunce... skončí slepý." Nesmírně inspirativní souputník k dnes již klasickému Alchymistovi přináší nadčas…

Obrázek podcastu Přemyslovská epopej IV. - Král básník Václav II.

Přemyslovská epopej IV. - Král básník Václav II.

Závěrečný díl tetralogie o jedné z nejslavnějších epoch českých dějin, o době velkých přemyslovských králů, začíná bezvládím po smrti Přemysl II. Otakara, pokračuje vládou krále Václava II. a končí vraždou jeho syna Václava III. Král Václav II. byl nesmírně zajímavou os…

Obrázek podcastu Friedrich řečený Bedřich

Friedrich řečený Bedřich

Je to jeden z největších Čechů, tvůrce naší národní hudby, bez jeho díla si českou kulturu ani neumíme představit. Přesto své chlapecké deníky i milostné dopisy psal německy a správně mluvit a psát česky se učil až dlouho po třicítce. A to není zdaleka jediná okolnost, …

Obrázek podcastu Zamrzlé úsměvy

Zamrzlé úsměvy

Album Zamrzlé úsměvy je poetické pásmo, kterému dali vzniknout Bolek Polívka a David Rotter, dlouholetí kolegové a přátelé. Rodilo se v době, která byla pro umělce zcela výjimečná, v době, kdy zůstali odříznuti od svého publika. Bolek s Davidem se s touto situací vyrovn…

Obrázek podcastu Život víry 2024/12

Život víry 2024/12

Život víry 2024/12 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Daniel Zeman a Jakub Lofítek. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: tradice – přítěž, nebo bohatství? Umíme slavit, nebo si s tím nevíme moc…

Obrázek podcastu Všude samí lháři

Všude samí lháři

VÍTEJTE V MĚSTEČKU STANHOPE, IDEÁLNÍM PRO RODINNÉ BYDLENÍ. William Wooler je spořádaný manžel a otec, na první pohled. Má ovšem tajný poměr, který jednoho odpoledne v nedalekém motelu poměrně dramaticky skončí. Zničený a naštvaný se vrací domů, kde nečekaně narazí na sv…

Obrázek podcastu Vekslačka

Vekslačka

Když jí bylo třináct, v poválečném Československu byla vyhlášena měnová reforma a Alminu rodinu to zničilo. Doktorská dcerka zvyklá na život ve velké vile se najednou ocitla v maličkém přízemním bytě se dvěma babičkami a špatným kádrovým profilem. Alma ale nebyla holka,…

Obrázek podcastu Farma zrůd

Farma zrůd

Sugar. To jméno zní sladce. Ale smrt sladká není. A Sugar je mrtvá... Hank Giorgio a Larisa Kramer jsou povoláni k případu, který bude osobnější, než si na první pohled mysleli. Nejde jen o to, že zavražděná je Larisinou milenkou. Ozývá se minulost, která chce Hanka ušt…