Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Brouci v hlavě: Jak se zbavit vtíravých myšlenek

Audiokniha Brouci v hlavě: Jak se zbavit vtíravých myšlenek

Délka:

7 hod 3 min

Čte:

Jana Štvrtecká

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Sirotčinec slečny Peregrinové: MAPA DNÍ

Sirotčinec slečny Peregrinové: MAPA DNÍ

Vždycky má smysl bojovat! Dospělejší a sebevědomější Jacob Portman se i se svými podivnými přáteli vrací tam, kde jeho příběh začal: na Floridu. Jak se jim podaří splynout se světem obyčejných lidí 21. století? Jejich odpočinek na pláži a poznávání místních krás naruší

Obrázek podcastu Jak je důležité míti Filipa

Jak je důležité míti Filipa

Lehkovážná komedie pro vážné lidi. Konverzační komedie o lásce a námluvách ve vyšší anglické společnosti, která skýtá autorovi nepřebernou studnici inspirace. Autor nešetří břitkým humorem. Co replika, to vtip či bonmot. Osoby a obsazení: John Worthing (Bořivoj Navrátil

Obrázek podcastu Polština na dovolenou

Polština na dovolenou

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Polštiny na dovolenou. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít na dovolené. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen slovíčka, ale i věty

Obrázek podcastu Skleník

Skleník

Rozhlasová úprava povídky z konce 19. století vypráví s lehkou nadsázkou o problému mladé novomanželky na malém českém městě.Povídka klasika české literatury (známá ze souboru dvou próz Půlpáni), v níž autor na příběhu mladých manželů tepe vady a směšnosti šosáckého mal

Obrázek podcastu Obchodní angličtina pro začátečníky

Obchodní angličtina pro začátečníky

Tento kurz je určen všem, kteří si chtějí procvičit a zároveň rozšířit slovní zásobu v základní obchodní angličtině. Najdete v něm potřebnou slovní zásobu a fráze ke každodenní komunikaci s klienty i kolegy. Ke každému slovíčku máte k dispozici i příkladovou větu, takže

Obrázek podcastu Canterburské povídky

Canterburské povídky

Canterburské povídky náleží již více než šest set let ke světové literární klasice. Hlavním důvodem, proč jsou stále živou četbou, je skutečnost, že Geoffrey Chaucer, královský panoš, celní úředník, příležitostný diplomat a básník, nenapsal intelektuální dílo z uzavřené

Obrázek podcastu Dary pre rybára

Dary pre rybára

Pred ľudskou závisťou sa treba mať na pozore. Lebo aj dobrého, úprimného človeka dokáže veľmi rýchlo ožobráčiť. Presvedčil sa o tom aj jeden rybár. Našiel zraneného vodného vtáka žeriava a keďže mal dobré srdce, nezištne mu pomohol. Nebol to však len taký obyčajný vták.

Obrázek podcastu Mizera

Mizera

Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad

Obrázek podcastu Charlie Chaplin: Můj životopis

Charlie Chaplin: Můj životopis

Ve své autobiografii vzpomíná Charlie Chaplin, jeden z nejslavnějších a nejpopulárnějších filmových tvůrců a současně herců němého filmu, na svou životní i uměleckou dráhu od nejútlejšího chudého mládí, přes dobu úspěšnou a bohatou, na časy strávené v rodné Anglii, v Am

Obrázek podcastu Španělština pro pokročilé C1, C2

Španělština pro pokročilé C1, C2

Španělská slovíčka C1, C2. Kurz je určen pro pokročilé uživatele, kteří již španělsky standardně komunikují. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit a opakovat jen slovíčka, ale i věty, ve kterých můžete daná slovíčka použít. V tomto kurzu

Obrázek podcastu Justýnka a asistenční jednorožec

Justýnka a asistenční jednorožec

Justýnka je docela obyčejná holčička, které ale dočista chybí fantazie. Svět vidí docela nudně, šedivě, úplně bez nápadu. Naštěstí se jí dostane pomoci od asistenčního jednorožce Huberta. Ten ji za pouhých šest dní naučí věci kolem sebe vidět úplně jinak – najednou je s

Obrázek podcastu Album pohádek "Supraphon dětem" 1. - Popelka, Stolečku, prostři se, Kocour v botách....

Album pohádek "Supraphon dětem" 1. - Popelka, Stolečku, prostři se, Kocour v botách....

Obsahem prvního dílu naší nové miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" jsou dvě pohádky ve verších Popelka a Pohádka o zlaté kuličce, dále dvě klasické pohádky Stolečku, prostři se! a Kocour v botách. Tyto pohádky jsou určeny spíše starším dětěm, které se mohou zaposl

Obrázek podcastu Spása

Spása

Letní horka dorazila a za dveřmi je sezóna raků. August Strindberg se dočkal potomka a spolu s Marií Martinssonovou si užívá rodičovské povinnosti. Jenže život v poklidné komunitě se otřese v základech po nálezu starších manželů, které někdo otrávil. Ve vesničce žili pa

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (

Obrázek podcastu Portrét básníka Vítězslava Nezvala

Portrét básníka Vítězslava Nezvala

Původní LP album 1118 1213 Portrét básníka Vítězslava Nezvala vydal Supraphon v roce 1972 - nyni titul vychází poprvé digitálně: "(autor) je si rovněž vědom, že způsob, jímž splnil a splňuje svoji úlohu, není jeho výhradní osobní zásluhou, že sebepříznivější založení p

Obrázek podcastu Rozina sebranec

Rozina sebranec

Rozina v dětství nechápe, proč ji její rodiče nemají rádi. Pochopí to až později, když se dozví, že je sebranec, dítě odložené na schodech před kostelem. Jediným blízkým člověkem pro ni je její zachránce, páter Antonín z kláštera svaté Anežky. O mužích má špatné mínění.

Obrázek podcastu Věže, příběh 11. září

Věže, příběh 11. září

11. září 2001. Den, který navždy změnil svět. Z největšího mrakodrapu v New Yorku je během pár hodin Ground Zero. Strhující a pravdivý příběh česko-amerického architekta, přímého účastníka pádu newyorských věží. Svou obětavostí a za použití odborných znalostí přispěl k

Obrázek podcastu Clona

Clona

V horském jezeře je nalezena zavražděná baletka. Opodál stojí prázdný fotoaparát, v jehož čočce je vyryté číslo. O pár dní později najde recepční pochybného hotýlku v jednom z pokojů mrtvého saxofonistu. Stopy ukazují na stejného pachatele, který zanechává policii podiv

Obrázek podcastu Miler: Krtkova dobrodružství 4 - Krtek ve městě

Miler: Krtkova dobrodružství 4 - Krtek ve městě

Příběh Krtka a jeho přátel, ježka a zajíce, kteří všichni se ocitnou uprostřed městského civilizačního zmatku, patří mezi zvláště oblíbené díly v řadě populárních animovaných filmů výtvarníka ZdeňkaMilera. Děti rády prožívají s Krtečkem jeho smutek z pokáceného lesa, i

Obrázek podcastu Hodina v rodném městě

Hodina v rodném městě

Po roce 1945 se do popředí zájmu mnoha národních literatur dostalo prožité trauma války a následky, které přinesla. Mnozí autoři také čerpali z vlastních zkušeností ze zákopů, zajetí, věznění v koncentračních táborech nebo (v případě německých literátů) také z vynucenéh

Obrázek podcastu Stín

Stín

Novelu Stín napsal Jiří Křižan v roce 1968, ale jejího českého vydání se nedožil. Naději na vydání zhatila normalizace. V roce 1990 se stala předlohou filmu Tichá bolest, který natočil režisér Martin Hollý s Rudolfem Hrušínským v hlavní roli. Na pultech knihkupectví se

Obrázek podcastu Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas

Zlatá podkova, zlaté pero, zlatý vlas

Kde bolo, tam bolo, boli raz traja bratia, ktorí slúžili u kráľa. V prvý rok si vyslúžili tri voly, v druhý tri kravy a napokon tri kone. Dvaja starší si vybrali statné tátoše a najmladší Janko len takú mrcinu. Bratia sa mu smiali, no netušili, že Jankov kôň veru nie je

Obrázek podcastu Valard & vejce na draka

Valard & vejce na draka

Převážně nevážná fantasy, kořeněná přirozeně nadpřirozenými bytostmi, krví, chtíčem a halucinogeny. Prvotina libeňského kováře, Jana M. Horna, popisuje pouť Valarda a jeho drakonického přítele, z bodu A do bodu B, zatímco vnáší do žánru humor, absurdno a moment překvap

Obrázek podcastu (Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 4.

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 4.

Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka a zpěvačka Pavlína Filipovská.

Obrázek podcastu Jiráň, Palla: Ve znamení hada

Jiráň, Palla: Ve znamení hada

Dramatizace humorného románu autorů Jana Jiráně a Mariana Pally vypráví dobrodružné příběhy dvou přátel z Divokého západu - westmenů Jacka a Davida.