Audiokniha Březovský, Vondrovic: Nepovídej pohádky, Pohádka o Pohádce

Nepřítel lidu
Přestože Ibsenova hra vznikla před bezmála sty lety, je v mnohém stále překvapivě aktuální. Politické drama Nepřítel lidu napsal Henrik Ibsen v roce 1882 již jako světově známý autor. Na příběhu lékaře Stockmanna, který se marně snaží poukázat na závadnost vody v místní…

Penzion v Portugalsku
Rebecca potřebuje zmizet. Naprosto se totiž znemožnila, když sledovala muže, kterého už roky tajně miluje, jak si klidně odkráčel v doprovodu jiné. Takže jakmile se jí naskytne příležitost pracovat v rodinném penzionu na portugalském pobřeží, bez váhání ji přijme. Slunc…

Jáchymov
Románové zpracování příběhu nejlepšího hokejové brankáře planety 30. a 40.let. Svobodomyslný, vzdělaný a přemýšlivý člověk Bohumil Bóža Modrý. Jeho výkony obdivoval celý svět. Konkrétní nabídka z NHL na sebe nenechala dlouho čekat. Souhlas českých činovníků byl podmíněn…

Robot Roby u Spejblů
V pořadí už 20. titul archivní řady nahrávek Divadla S+H s Milošem Kirschnerem, nezapomenutelným interpretem Spejbla a Hurvínka, byl natočen v roce 1990. Autoři této "hříčky" Jan Fuks a Miloš Kirschner vybavili domácnost páně Spejblovu v souladu s vědecko-technickým pok…

Kabaret U dobré pohody (5)
V roce 1978 vyšlo LP album s prvním dílem Kabaretu U dobré pohody, miniserie, která navazovala na úspěšný televizní pořad. V následujících letech pak postupně vycházely další 4 díly. Ne všechny díly se nám ale zatím podařilo opatřit smlouvami, což je důvodem, proč nepos…

Režná nitka
V zemi tak malé, že by ji za noci přeletěl hlas pasáčkovy flétny, se princezna Radka rozhodla, že chce ženicha. Ale ne ledajakého! Musí mít oči modré jako chrpa, srdce dobré a rozum nesmí mít z vaty. K tomu musí být vysoký, ramenatý a v pase jako nitka. Splní někdo tako…

Zítřek ti nikdo neslíbil
Jsou tři, i když každý sám. Probudí se na neznámém místě, netuší kde, neví proč. Nic si nepamatují. Julie procitá na zemi v cizí koupelně, s nevolností a pořádnou bolestí hlavy. Není schopná z paměti vydolovat jedinou smysluplnou vzpomínku, která by se týkala právě uply…

Fotbaláci I. - Záhada usínajících rozhodčích
Jak může rozhodčí usnout uprostřed zápasu? A co když se to stane ve dvou zápasech po sobě? Jmenuju se Francisco, ale všichni z týmu mi říkají Pešek. Nedávno mi bylo jedenáct a právě jdu kopat tu nejdůležitější penaltu v dějinách Soto Alta. Sedmý fotbalový tým Soto Alto…

Na kusy
Strach. Strach prostupuje všemi povídkami, rozevírá všechny dveře, prokluzuje štěrbinami a třepí svět hrdinů. Literární prvotina Jany Vitíkové Na kusy se značně vymyká dnešní mladé „ženské literatuře“, od které již předem očekáváme zavedená schémata. V autorčině literár…

Jak se plaší smrt
Svoje válečné prožitky publikoval Antonín Liška v knihách Stíny na obloze, Jak se plaší smrt a Cesty mužů. Zvláště druhá z nich je považována za jednu z nejlepších knih o československých letcích bojujících v Anglii.Někdy je dokonce srovnávána se slavnými Nebeskými jezd…

Josef Hlinomaz vzpomíná
Vzpomínky svérázného herce a originálního malíře před rozhlasovým mikrofonem jsou stejně barevnou koláží plnou fantazie jako jeho vzývané naivistické obrazy. Josef Hlinomaz vás v lehce nostalgické náladě pobaví i po letech!.Josef Hlinomaz - herec, ilustrátor a významný …

Veterinářka
Přežije mladá veterinářka na irském venkově? Jedině se smyslem pro humor! Prostě James Herriot v sukních! Ať už kastruje koně v Dublinu nebo odřezává rohy skotu na wicklowském venkově, zachraňuje zraněné kočky před podvraťáky nebo se potýká se zdrogovanými hlídacími psy…

Tajemství Velkého Vonta
Po neklidné éře bezvládí ve Stínadlech zvítězilo vontské hnutí Žlutý květ. Velkým Vontem se stal Vláďa Dratuš, ale v poslední době s ním cosi není v pořádku – chová se čím dál nervózněji, a navíc se ulicemi šíří zvěsti, že přišel o ježka v kleci. Kdo je tajemný Cizinec,…

Staré řecké báje a pověsti pro malé děti
Zkrácené verze nejznámějších řeckých pověstí přepsaných do jazyka srozumitelného dětem raného školního věku. Hrdinové starých řeckých bájí a pověstí byli hrdí, silní a stateční, ale také lstiví, závistiví a zákeřní. Vládli jim bohové z Olympu - a ti také byli spravedliv…

Poutník: Mágův deník
Román, kterému dal v roce 1987 vzniknout brazilský spisovatel Paulo Coelho, můžeme brát jako podobenství o touze hledat svou vlastní životní cestu. Ve výsledku nás Coelho učí, že všechnu nevšednost a nadpřirozenost lze najít v jednoduchostech a všednostech každodenního …

Operativec. Pravidlo tří zdrojů
Špionážní thriller odehrávající se na Středním východě a v České republice. Kriminalista z brněnské policejní expozitury David Prokop nemá moc důvodů věřit místním kurdským obchodníkům, kteří často jednají ve svém zájmu. Vypadá to však, že by si díky nim mohl došlápnout…

O čertovi
Jak láska pekelníka napravila … nevěříte? Překrásný příběh o čertovi Florimónovi, který byl vyslán z pekla na zem zlobit kominíky. Čert Florimón byl Luciferem seslán na zem, aby škodil lidem. Správný čert neudělá ani krok bez kapesního vydání knížky „Kterak lidem škodi…

Stezka odvahy
Dobrodružný seriál z knihy Miloše Zapletala nás zavede do Jizerských hor na letní tábor, ve kterém plní táborovou stezku odvahy šestnáctiletý člen oddílu Ježek.Stezka odvahy je nejvydávanější beletristickou knihou Miloše Zapletala - kromě českých vydání vyšla v letech 1…

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Hříchy pro posluchače rozhlasu 5 - Polibek smrti
Polibek smrtiPojítkem všech rozhlasových Hříchů je investigativní novinářka a rozhlasová reportérka Denisa Králová, kterou zločin přitahuje. Má přátele z řad kriminalistů, takže se snadněji dostane do zákulisí zločinu...Osoby a obsazení: Denisa Králová, novinářka (Dana …

Anne ze Zeleného domu
Naštěstí mám fantazii. Co asi dělají lidé, kteří ji nemají? Upovídané hubené děvčátko se zrzavými copy přijíždí na nádraží v Bright Riveru na kanadském ostrově Prince Edwarda. Co tady Anne Shirleyovou asi čeká? Dvojice stárnoucích sourozenců, kteří se rozhodli, že k sob…

Tábor ztracených - 2. část
Druhá část dobrodružných povídek českého světoběžníka Otakara Batličky (1895-1942) odehrávající se v pralesích i pouštích, u říček i v oceánech, zapadlých koutech i velkoměstech celého světa. "V půlstovce zemí jsem dělal sto řemesel ve více než dvou stech zaměstnáních."…

Cesta pro vraha
Ota Fink pátrá v závějích sněhu. Soustružník Ota Fink je přinucen zúčastnit se podnikového lyžařského zájezdu a po příjezdu zjistí, že cestou zmizela jedna kolegyně. Pátrání po ní ho přivádí do trampské osady. Soustružník Ota Fink, důvtipný a neohrožený chlapík, je přin…

Nebezpečné známosti
Oblíbený román v dopisech známý také z několika slavných filových přepisůMarkýza de Merteuil se mstí svému zrádnému milenci, hraběti de Gercourt, a vikomt de Valmont zase paní de Volanges, která před ním varovala prezidentovou de Tourvel, o niž usiluje. Přímou obětí int…