Obrázek podcastu Bretaňská pýcha

Audiokniha Bretaňská pýcha

Délka:

13 hod 6 min

Čte:

Jan Teplý ml.

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Cocteau: Lidský hlas

Cocteau: Lidský hlas

Slavná jednoaktovka, napsaná Jeanem Cocteau pro jednoho herce, je příběhem ženy, která se nemůže vyrovnat s rozpadem milostného vztahu. Během několika telefonických rozhovorů s milovaným mužem se snaží odvrátit jejich rozchod. V nahrávce uslyšíte nepřekonatelnou Jarosla…

Obrázek podcastu Poslouchání pro duši

Poslouchání pro duši

Příběhy Bruna Ferrera, známého italského sběratele moudrostí a poučení, nabízí duchovní osvěžení a podněty pro všechny milovníky spirituální literatury, rodiče, vychovatele i dospívající. Autor je mistrem narativní zkratky a prosté pointy, která posluchače může provázet…

Obrázek podcastu Cesta vzkriesenia

Cesta vzkriesenia

Mickey Haller dostal z väzenia nespravodlivo odsúdeného, ktorého našla Ballardová pri vyšetrovaní sériového vraha. Tento úspech mu priniesol nielen slávu a peniaze, ale aj chuť pomáhať nevinným vo väzení. Zamestnal svojho nevlastného brata Harryho Boscha ako šoféra a po…

Obrázek podcastu Příběhy památných stromů

Příběhy památných stromů

„Na počátku bylo slovo…“A kdo jiný, než člověk zabývající se psaním, by měl souhlasit. Jenže – není slovo jako slovo… O tom jsem se sama přesvědčila, když při nahrávání pověstí jsem tiše poslouchala slova mnou před časem poskládaná do příběhů, slova, o kterých jsem si m…

Obrázek podcastu O princi Malíčkovi

O princi Malíčkovi

Jedno daleké království slaví. Narodil se dlouho očekávaný princ. Jenže příchod tří sudiček mu pěkně zamává se životem. Jak se s tím popere?Účinkují David Novotný, Boris Rösner, Josef Somr, Eliška Balzerová, Věra Hučínová, Tomáš Töpfer, Magdalena Chrzová, Antonín Hardt,…

Obrázek podcastu Shakespeare

Shakespeare

12 převyprávěných her v historických souvislostech Průvodce dílem geniálního renesančního dramatika představuje dvanáct jeho divadelních her v chronologickém pořadí, ale přiblíží také jejich inspirační zdroje, kulturní pozadí a okolnosti jejich vzniku. Každá z her je do…

Obrázek podcastu Já smrt

Já smrt

Někdy jsme schopni čehokoliv, abychom dosáhli spravedlnosti… Místní gymnázium se potýká s vandalismem nebývalého rozsahu. Souvisí nějak posprejovaná zeď školy, vyplavené záchody a rozbité okno ředitelny s nedávnou brutální vraždou studentky Julie Formanové? Vše ukazuje …

Obrázek podcastu Firma

Firma

Memphiská právnická firma Bendini, Lambert a Locke se specializuje na daňovou problematiku – je malá, nenápadná, ale velice úspěšná. Svým zaměstnancům nabízí možnost rychle zbohatnout, ale také si je pečlivě vybírá. Na seznamu kandidátů se objeví i mladý, chytrý a ctižá…

Obrázek podcastu Nejvzdálenější pobřeží

Nejvzdálenější pobřeží

Mladý princ a nejmocnější čaroděj Zeměmoří musí čelit neznámé zlé síle, zaplavující ostrovy. Ve třetím pokračování cyklu ze Zeměmoří vyjíždí čaroděj Ged, tentokrát už jako letitý Arcimág, opět na cesty. Mladý Arren, dědic morredského knížectví, připlouvá na ostrov Ostr…

Obrázek podcastu Předmluva - Americká elegie

Předmluva - Americká elegie

Otázka, jak číst knihu, snad není stejně stará jako knihy samy, ale patrně se vynořila nedlouho po jejich vzniku. U memoárů je zvlášť důležitá. Kdo je autor a co chtěl sdělit? Jaký je vztah prvního plánu příběhu k jeho zamýšlené strategii? Obsahuje po vzoru dávných esot…

Obrázek podcastu Tesla Noir

Tesla Noir

Thriller z alternativní historie plné Teslových vynálezů Píše se rok 1936. Ulicemi New Yorku se míhají světla elektromobilů a vysoko nad úrovní vozovky sviští vlaky nadzemní magnetické dráhy. Na střechách hučí transformátory a plazmové kanály zásobují město energií. Mla…

Obrázek podcastu Malý princ

Malý princ

Jedno z nejslavnějších děl moderní světové literatury. Malý princ je symbolem dobra, hledačem i objevitelem krásy. Křehký příběh, který mají rády děti a milují jej až do dospělosti, protože hlavní hrdina se učí dívat na svět očima dítěte a přehodnocuje, co je v životě o…

Obrázek podcastu Adventní kalendář

Adventní kalendář

Co mají společného vzpomínky letce RAF na štědrovečerní večeři ve válečné Anglii s vánoční tramvají v brazilském Porto Alegre a příhodou o staropražském Mikuláši, jak si ji kdysi vyslechl Eduard Bass? A může se potkat poezie Ivana Martina Jirouse s vánočním přáním Jana …

Obrázek podcastu Ctnost české šlechtičny

Ctnost české šlechtičny

Osobité zpracování jednoho z nejhezčích humorných příběhů slavného vypravěče období italské renesance Mattea Bandella. V hlavních rolích Klára Jerneková a Petr Štěpánek.Příběhy velkého italského renesančního básníka a spisovatele Mattea Bandella se zapsaly do historie l…

Obrázek podcastu Atomové šelmy: Hřbitov

Atomové šelmy: Hřbitov

Po světě běhají atomové šelmy – zmutovaní lidé, pozůstatky poslední války – a ti, kdo atomové šílenství přežili bez mutací, se před nimi skrývají v krytech a opevněných městech. Nejpodivnějším z nich je Hřbitov, sídlo velekněžek Církve Jaderné bohyně. Pod základy Hřbit…

Obrázek podcastu Mýty

Mýty

Již staří Řekové si rafinovaně užívali. A co teprve když se přimíchá britský humor! Protože smích je brána, kterou se dá do člověka propašovat mnoho dobrého, protáhl tudy Stephen Fry i kulturní základy evropské civilizace. Zatímco jeho krajan Robert Graves nebo náš Edua…

Obrázek podcastu Kočka vs. Pes

Kočka vs. Pes

Psi a kočky se odjakživa nesnáší. A basta! Teda dokud nejde o život... Oskar je rozjařené štěně a zapálený psí skaut. Díky své rodině dobře ví, že nafoukané kočky se nehodí k ničemu jinému než k nahánění na stromy. Molly je chytré kotě, jistá budoucí slavná filmová hvěz…

Obrázek podcastu (Ne)Gramotný rodič

(Ne)Gramotný rodič

(Ne)Gramotný rodič - v audioknize najdete nejkoncentrovanější soubor rad, jak se stát spokojeným rodičem se spokojenými a šťastnými dětmi. Jednoduše - začněte u sebe! Jakmile se Vám podaří najít harmonii ve Vašem osobním i pracovním životě, budete spokojení a vyrovnaní,…

Obrázek podcastu Kouzelná lucerna

Kouzelná lucerna

Příběhy pro děti k posílení důvěry, tvořivosti a vnitřního klidu. Audio verze oblíbené pohádkové knihy. Čte Ilona Csáková. V této knize najdete dvacet pohádek určených dětem ve věku 4 až 8 let. Hlasité předčítání těchto textů vtáhne děti do báječných dobrodružství a n…

Obrázek podcastu Dům bez zrcadel

Dům bez zrcadel

Markéta už řadu let pracuje jako pendlerka, vždycky se několik týdnů stará o věkovité klienty v Anglii a několik týdnů má volno. Británie v čase brexitu poskytuje soukromým pečovatelkám možnost nečekaného výdělku a Markéta je ve svém oboru dobrá. Ale i ona potřebuje být…

Obrázek podcastu Stopařův průvodce Galaxií 4 - Sbohem a díky za ryby

Stopařův průvodce Galaxií 4 - Sbohem a díky za ryby

Ve vesmíru se může stát cokoliv. Takže i na odstrkovaného tvora jako je Pozemšťan Arthur Dent čeká jeho hvězdná hodina! Ve vesmíru se může stát cokoliv a tak i na odstrkovaného tvora jako je Pozemšťan Arthur Dent čeká jeho hvězdná hodina. Kupříkladu může potkat spřízněn…

Obrázek podcastu Oni a já

Oni a já

Román o rodičích a dospívajících dětech je plný anglického humoru, ale nechybí v něm ani moudrá zamyšlení nad nejdůležitějšími hodnotami v lidském životě. Na tapetě je mnoho témat všedního dne, počínaje druhem bydlení, způsobem obživy, volbou zaměstnání, přes vztah k př…

Obrázek podcastu Život víry 2019/9

Život víry 2019/9

Život víry 2019/9 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Jitka Vyležíková, Lída Hojková, Pavel Kohl, Štěpán Matuška. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor: Lance Wallnau – Žijete ve zlomové době, a…

Obrázek podcastu Myšlenky zločince v české kotlině

Myšlenky zločince v české kotlině

Absolvovala studijní pobyty u FBI a Kanadské královské jízdní policie. Podílela se na vyšetřování nechvalně proslulých Orlických vražd. Za více než třicet let své kariéry pomáhala objasnit stovky vražd, loupeží i znásilnění. Jiřina Hofmanová je legendou české kriminalis…

Obrázek podcastu Druhá šance

Druhá šance

Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…