Audiokniha Bratranec

Tak pravil Zarathustra
„Člověk je něco, co má být překročeno.“ Tak pravil Zarathustra s podtitulem „Kniha pro všechny a pro nikoho“ je nejslavnějším dílem geniálního německého filosofa a básníka Friedricha Nietzscheho (1844–1900). Sám autor jej neskromně považoval za myšlenkově nejhlubší díl…

Kladivo na čaroděje 2: Město mrtvých
V tomhle městečku chcípl pes. A nejspíš nejen ten… Paranormální pražští vyšetřovatelé jsou zpět! Tým složený ze sociopata Felixe, nekrofilního nekromanta Waltera, depresivní telepatky Klaudie a nezničitelného alkoholika Vincence čeká další případ. Vyžaduje od nich cestu…

Tigrid, poprvé
Pavel Kosatík ve své knize zachytil všechny etapy Tigridova života. Od dětství a mládí přes první (londýnský) exil v době 2. světové války, krátké poválečné období návratu do Československa i jeho druhý odchod do exilu v roce 1948. Podrobně líčí toto dlouhé a pro Tigrid…

Pán prstenů - trilogie
Moc může spočívat v té nejmenší z věcí... V dávných dobách vykovali elfští kováři prsteny moci, netušili však, že Temný pán Sauron dal vyrobit ještě Jeden prsten, který měl vládnout všem. Spojené armády lidí a elfů nakonec Saurona porazily a prsten mu odňaly, tato magic…

Prahou staletí (5). Reportážní zastavení v hlavním městě republiky
Z komentáře k původnímu 2LP albu 1018 4601 vydanému Supraphonem v roce 1985 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Bylo to zvláštní - žil jsem v Praze už kolem čtvrt století, okouzlovala mě malostranská zákoutí i monumentalita prastarých paláců a vzepětí chrámů, vydrže…

Jack Reacher: A přece nezemřeš
Atraktivní, draze oblečená snědá třicátnice, která zrovna vyšla ze dveří čistírny, zápasila s devíti plastovými obaly na kostýmy – vypadalo to, že má zraněnou nohu. Jack Reacher zareagoval na její prosebný pohled, vzal od ní oblečení a podal jí také hůl, kterou předtím …

Kniha apokryfů
Na rozdíl od většiny ostatních povídkových knih, které vznikaly plynule v kratším časovém rozmezí, apokryfy psal Čapek téměř dvě desítky let - od roku 1920 až do své smrti. Původní výbor pěti příběhů (Apokryfy, 1932) se postupně rozrostl na devětadvacet (Kniha apokryfů,…

Dětské duše
Na hřišti v Haden Hill Parku byla zavražděna Belinda Evansová, bývalá profesorka dětské psychologie. Vzadu na krku jí pachatel vyřízl písmeno X. Belinda měla poměrně komplikovaný vztah se starší sestrou Veronikou, která Kim a jejímu týmu odmítá cokoli o sestře i jejich …

Fotbaláci I. - Záhada usínajících rozhodčích
Jak může rozhodčí usnout uprostřed zápasu? A co když se to stane ve dvou zápasech po sobě? Jmenuju se Francisco, ale všichni z týmu mi říkají Pešek. Nedávno mi bylo jedenáct a právě jdu kopat tu nejdůležitější penaltu v dějinách Soto Alta. Sedmý fotbalový tým Soto Alto…

Boccaccio: Dekameron. Tři příběhy ze sta
Velký otec moderní literatury, Giovanni Boccaccio, napsal své nejslavnější dílo v polovině 14. století. Od té doby žil Dekameron po celá staletí oslavován i zatracován, parafrázován, napodobován. Zesta příběhů, které si v Dekameronu vypráví společnost sedmi mladých uroz…

S láskou z parku
Věčně vytížená Claire nemá na lásku čas. Až do chvíle, kdy se doslova srazí s Ashwinem. Po prvním rande to mezi nimi vypadá nadějně, ale nadšení netrvá věčně. Claire má syndrom vyhoření, Ash s ní přestane komunikovat a sestra jí hodí na krk své dvě dcery. Náladu jí zved…

Já ještě nechci jít spát
Poslechněte si hned tři veselé, prosté, ale kouzelné příběhy! Je to s Lassem trápení! Je mu už pět let, ale každý večer zlobí maminku: Já ještě nechci jít spát! Já chci taky sourozence, říká Petr rodičům a těší se, že si s ním užije spoustu radovánek. Ale ouha! Do rodin…

Sebevědomá žena
Sebevědomá žena - audiokniha obsahuje záznam z přednášky na konferenci Ochutnávka štiastia v Žiaru nad Hronom dne 5. 10. 2013. Účinkuje Martina Králíčková. Zamyslete se: Co ovlivňuje sebevědomí mužů a žen? Je normální, když o sobě občas pochybujeme? Proč nemáme všichni …

Hrad ve Skotsku
Na Skotskou vysočinu se pomalu snášejí první sněhové vločky a předvánoční závod s časem začíná. Izzy se ani nesnilo, že zdědí skutečný hrad. A teď je z ní hradní paní s velkými plány a mizivou hotovostí. Střechou sice stále ještě zatéká, ale počet obyvatel hradu nečekan…

Andělin popel
"Když povídám lidem, o čem je ta kniha, říkám obvykle, že je o jedné irské rodině a o jednom otci, který pije, a že spousta lidí v ní umírá na různé nemoci a že je to opravdická legrace". Čte David Novotný a Josef Somr Četba z románu vyznamenaného Pulitzerovou cenou, v…

Dračí cejch
Osmý díl fantasy série Sedmý smysl. Existuje škola, kde si draci vychovávají lidi pro své služby a potřeby. Je neuvěřitelné, kolik lidí touží drakům, kteří lidmi opovrhují, sloužit. Do tohoto místa – Pasteku – pošlou Hanku ochránci s posláním chránit Lídu Laridonovou...…

Nepil: Má stoletá láska Sparta
Známé fejetony Františka Nepila, které jsou určeny všem, kdo mají rádi sport, fotbal a především Spartu.

Poslední smrt roku
Občas ochotná oběť. Blíží se Silvestr 1932 a na malebném řeckém ostrově Lamperos se chystá nový rok přivítat i Hercule Poirot. A protože inspektor Catchpool miluje plavání v moři, samozřejmě svého přítele doprovází. Ubytují se v Domě trvalé pohostinnosti ležícím v zátoc…

Život víry 2020/11
Život víry 2020/11 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Lucie Endlicherová, Lenka Malinová, Pavel Kohl, Štěpán Matuška. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Hranice autority Jakou autoritu má mít…

Noc v Lisabonu
„Mluvil ke mně, ale věděl jsem, že jsem pro něj jen stěnou, která mu občas vrací ozvěnu.“ Na útěku z vyšinuté Evropy roku 1942 se potkali v úřední džungli lisabonského přístavu, kde je běžencům z Německa a dalších okupovaných zemí někdy dopřáno vmáčknout se na loď do Am…

Neopouštěj mě
Je cosi pokryteckého na úhledných britských zátiších… Ve výběrové škole Hailsham plyne vše zdánlivě po anglicku: upjatě a spořádaně. A tak i trojice studentů, která tu utvořila milostný pakt, svědomitě respektuje, že zdejší vychovatelé vyžadují perfektní zdraví, uměleck…

Vražedná mysl
Samanthu Brownovou, mladou vysokoškolačku, nalezli doma v posteli s proříznutým hrdlem a nožem v ruce. Bez zjevných známek násilí či boje. Působí to jako jasný případ sebevraždy. Podivná reakce dívčiných rodičů však tuto teorii zvrátí a inspektorka Kim Stoneová pochopí,…

Lovec
Lov sa začína. Korisť nie je len jedna a nie len tak niekto. Z tieňa vystupuje Organizácia, ktorá už dlho zasahuje do Ajrišovho života. Objavuje sa nový nepriateľ. Spojenectvá sa premiešajú a vlastné záujmy musia ísť opäť bokom. Ajriš sa nechá naverbovať na záchrannú mi…

Dobrodružství kocoura Fiškuse a dědy Pettsona 3
Třetí trojice dobrodružství dědy Pettsona a kocoura Fiškuse! #7 Jak byl Fiškus malý a ztratil se Zajímá vás, jak Pettson k Fiškusovi přišel? Kdysi dávno žil děda sám, ženu neměl, společnost mu dělaly jen slepice, a tak mu bylo trochu smutno. Sousedka mu jednoho dne přin…

Amber 1 - Devět princů Amberu
AMBER je opravdu jediný opravdu skutečný svět. Všechny ostatní jsou jen stíny. Nekonečný je svět Amberu vrhajícího stíny, jejichž velkolepé odlesky vytvářejí všechny ostatní světy, včetně toho, v kterém žijeme. Nekonečný jako velkolepá tajemství, před kterými se nám, sm…