Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Brána osudu

Audiokniha Brána osudu

Délka:

8 hod 58 min

Čte:

Jana Stryková

Vydavatel:

Radioservis

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Hra na druhou

Hra na druhou

Sedmatřicetiletá Nela, matka dvou kluků, se po letech potkává se svou spolužačkou ze střední školy Romanou. Romanin devatenáctiletý syn Ben se do Nely zamiluje. Hraje fotbal, stejně jako Nelini synové. Cestou ze soustředění havaruje s mladými fotbalisty autobus a hrozí,

Obrázek podcastu Mizera

Mizera

Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad

Obrázek podcastu Maková válka

Maková válka

Všichni ji měli za nicku, ale stala se válečnicí, která rozmlouvá s bohy… Osiřelá dívka vyrůstající v zapadlé provincii nikdy nepoznala lásku ani opravdový domov, a když se dozví, že má být provdána za bohatého starce, upne všechny své naděje i síly k obávané zkoušce kc

Obrázek podcastu Pliaga

Pliaga

Nebolo človeka, ktorému by rok 1831 nezmenil život od základov. „Čo načne cholera, dokončia ľudia. Alebo naopak. Ľudská hlúposť cholere kosu ostrí. Ja už nejako dožijem. Vy si budete musieť zvykať na nový svet,“ povedal ustarostený otec synovi Zachariášovi. „Na svet, v

Obrázek podcastu Twisted Hate: Nenávist na ostří nože

Twisted Hate: Nenávist na ostří nože

Josh Chen nikdy nepotkal ženu, kterou by nedokázal okouzlit - až na Jules. Společenská a ambiciózní Jules se teď soustředí na jediné: složit advokátní zkoušky. To poslední, co potřebuje, je zaplést se s Joshem. Ale čím víc ho poznává, tím víc si uvědomuje, že v muži, kt

Obrázek podcastu Tvrdohlavá Marie

Tvrdohlavá Marie

Marie Sklodowská – obětavá ve prospěch vědy Beletristicky zpracovaná mladá léta slavné fyzičky Marie Curie-Sklodowské. Autor líčí povahu a charakter mladé dívky, která ve prospěch studia a později vědy je ochotna takřka obětovat sebe samu. Z jakých kořenů vyrostla slavn

Obrázek podcastu Nový epochální výlet pana Broučka, tentokrát do XV. století

Nový epochální výlet pana Broučka, tentokrát do XV. století

Tentokrát míří Svatopluk Čech ve své fantazii do opačné strany časoprostoru, pan Brouček se nám opět trochu opil a skončil v prázdném sudu Würflova sklepa, pod hospodou Na Vikárce. Na tom by nebylo zase nic tak divného, ale pan Brouček se tímto způsobem zároveň posunul

Obrázek podcastu Svědectví o životě v KLDR

Svědectví o životě v KLDR

Všechno, co jste chtěli vědět o životě v KLDR (a totalitě vůbec), ale báli jste se zeptat… Z několika desítek rozhovorů, jež pořídila s uprchlíky ze Severní Koreje, vybrala česká koreanistka sedm, které nejvýmluvněji zachycují různé aspekty každodenního života v nejuza

Obrázek podcastu Pád domu Usherů, Berenice

Pád domu Usherů, Berenice

V povídce Pád domu Usherů se samo zdivo starého paláce, „způsob sestavení jeho kamenů“, stává spolu s plísněmi, které na něm bují, a s hynoucími stromy v okolí tajemnou chemickou silou tvořící zvláštní atmosféru domu. Tento přízračný van rozkládá stavbu i determinuje os

Obrázek podcastu Přítelkyně z domu smutku

Přítelkyně z domu smutku

Popisem každodenního života v Ruzyni, chování spoluvězenkyň a bachařů, vytváří Kantůrková dokonalou atmosféru nápravně výchovného zařízení počátku osmdesátých let v Československu. Všechno toto v rozhlasové podobě zůstává. Bezmoc, surovost, násilí, lež, ale i lidskost,

Obrázek podcastu Nejhorší mazlíčci na světě

Nejhorší mazlíčci na světě

Zapomeňte na roztomilé čumáčky a sametovou hebkost kožíšků. text pro distribuce: U příběhů o nejšílenějších zvířecích stvořeních světa se budete válet smíchy. Už nikdy se na domácí mazlíčky nebudete dívat jako doteď! Většina domácích mazlíčků je roztomilá a přítulná.

Obrázek podcastu Hanba

Hanba

Rushdieho Hanba má spletitý děj: V honosném sídle spojeném se světem pouze nákladním výtahem se třem zhanobeným sestrám narodí syn Omar Chajjám Šakíl. Když se konečně odpoutá od jejich vlivu, vydá se z domu na pouť jakéhosi dychtivého voyeura všech metamorfóz hanby, pře

Obrázek podcastu Temné břehy

Temné břehy

Před čtrnácti lety našli osmnáctiletou Emilii Volfovou ležet na břehu místního rybníka – nahou, téměř bez známek života. Stala se jednou z obětí sériového vraha mladých dívek, který v Holicích v té době řádil, jako jediná však zázrakem přežila. Přestože pachatel nebyl n

Obrázek podcastu Poslední promítač ze Sudet

Poslední promítač ze Sudet

Soubor povídek, které na sebe volně navazují, je částečně inspirován rodinnými příběhy autora, zejména vyprávěním jeho babičky pocházející z předválečných Sudet. Jejich hrdiny a hrdinkami jsou obyčejní lidé z meziválečných a válečných Sudet, jejichž národní identita v p

Obrázek podcastu Julie mezi slovy

Julie mezi slovy

Maminka nebyla začarovaná vždycky. Dřív bývala nejbáječnější maminkou na světě… Je to průšvih a nespravedlnost. Těmhle slovům desetiletá školačka Julie rozumí, zato ji pořád děsí, proč se její maminka-alkoholička po rodinném rozvratu odmítla stýkat s ní i s její sestřič

Obrázek podcastu Putování za Svatým Grálem

Putování za Svatým Grálem

Četba na pokračování Putování za Svatým Grálem vznikla ze čtvrté části rozsáhlého cyklu středověkých prozaických románů, vzniklých v letech 1215–1235. Knihu vydalo v roce 2006 v překladu Jiřího Pelána nakladatelství Triáda. Cyklus Svatého Grálu se dochoval v řadě rozdí

Obrázek podcastu Život víry 2025/01

Život víry 2025/01

Život víry 2025/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Jakub Lofítek. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Kudy ke štěstí? „Hodně štěstí, zdraví!“ nebo „Šťastný nový rok!“ si přejeme tak často,

Obrázek podcastu Muž z hodin aneb Proč se na podzim mění čas

Muž z hodin aneb Proč se na podzim mění čas

Věděli jste, že se na podzim mění čas kvůli krádeži hodinové ručičky? A že se vše stalo na jednom českém nádraží? Vypravte se s osmiletou Lenkou a hodinářem Weissem na stopu zmizelé ručičce a poznejte kouzlo starého Rakouska, kde sukně fungují jako padáky a kde se dá do

Obrázek podcastu Plavba snů

Plavba snů

Z touhy po svobodě a rodině se nečekaně zrodila plavba snů… V těžké životní situaci sepsal jeden z nejúspěšnějších českých jachtařů působivý příběh o dobrodružné plavbě přes Atlantik. Na lodi s příznačným názvem #FREEDOM# cestuje dvoučlenná posádka – otec se synem – z j

Obrázek podcastu Mrtví kráčí po zemi

Mrtví kráčí po zemi

Dokáže novodobý kovboj přežít v postapokalyptickém světě? Dokáže najít Stephena Kinga? A co je sakra to obludné monstrum, které si to po nocích štráduje městem? Kovbojův život začal, když většina populace na zemi zemřela. A pak se z hrobů vrátila. Myslel si, že samota j

Obrázek podcastu Stará dáma vaří jed

Stará dáma vaří jed

Vdova po plukovníkovi Linnea Ravasková, důstojná stařenka, se všemožně obětuje svému nepovedenému synovci. Aby za něj mohla zaplatit dluhy, prodá luxusní byt v Helsinkách, navíc každý měsíc odevzdává jemu a jeho dvěma zlotřilým kumpánům důchod... Pak ji ale jednoho dne

Obrázek podcastu Obecní museum

Obecní museum

Tomáš Zmeškal si pro svůj debut na poli rozhlasové dramatiky vybral žánr komedie. Spolu s jeho hrdiny se ocitneme na malém městě, nebo - jak autor uvádí - městysi či dokonce jen nafouklé vesnici. Poklidný život obce rozvíří archeologický nález na jejím katastru. Jedná s

Obrázek podcastu Můj bratr

Můj bratr

Jana Kippo se vrací na rodný statek na severu Švédska. Kdysi odsud utekla poté, co její bratr napadl otce lopatou. Bratr se nyní upíjí k smrti a matka po mrtvici chátrá v domově důchodců. Návštěva v Janě oživí vzpomínky na dětství plné násilí, přesto se rozhodne zůstat,

Obrázek podcastu Stále vládne mráz

Stále vládne mráz

Čtvrtý případ z pera švédské autorské dvojice je mrazivější než kdy dříve. – Jedné noci nalezne bezdomovkyně Muriel v centru Stockholmu na vyhublé a plačící mladé děvče. Jmenuje se Folami a podobně jako řada podobných dětí sem i ona přišla na vlastní pěst, úplně sama. M

Obrázek podcastu Vedli jsme si dobře, hochu

Vedli jsme si dobře, hochu

Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj