Audiokniha Bořík & spol.

Umění skončit
Firemní lídři, ztrácející miliony dolarů na neúspěšných aplikacích či produktech, často váhají s jejich opuštěním. Vlády uvízlé v konfliktech doufají, že nová strategie přinese vítězství. A my sami se často držíme vztahů či kariér, které nám již neprospívají. Důvod? Pod…

Medúzy stárnou pozpátku
Poslouchejte pozorně a dožijte se ve zdraví vysokého věku. Elixír mládí a pramen nesmrtelnosti hledají lidé odjakživa a současný trend biohackingu to jen potvrzuje. Měříme své životní funkce, řešíme spánek a stravu… ale můžeme se při své honbě za kvalitním dlouhým život…

Sokolovo. Vyprávění účastníků bitvy u Sokolova 8.3.1943
Původní 2 LP album 1218 0561 s vyprávěním účastníků bitvy u Sokolova 8.3. 1943 vydal Supraphon v roce 1982 - nyní titul vychází poprvé digitálně.

Druhá šance
Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…

David Hecl: Mluví k vám kapitán
Ještě teď, když si na to celé vzpomenu, mi naskakuje husí kůže. Doma v Dubaji jsem si na telefonu nařídil několik budíků, abych nezaspal. Nakonec jsem je ani nepotřeboval, protože jsem se celou noc převaloval a nemohl se dočkat. Když jsme se v Praze blížili k zemi, všim…

Zulejka otevírá oči
„Aby člověk došel do cíle, musí jen jedno – jít.“ Historická fikce inspirovaná příběhy, které autorce vyprávěla její babička. Ta byla v dětství spolu s rodiči a dalšími “kulaky” vyhoštěna na Sibiř. Debut mladé tatarské spisovatelky se odehrává na pozadí velkých dějinn…

Ako si získavať priateľov a pôsobiť na ľudí
Viete ako urobiť dobrý dojem, efektívne komunikovať a získať si priazeň ľudí? Nadčasový bestseller Dalea Carnegieho je nabitý spoľahlivými radami a na vrchol úspechu vyniesol už tisíce ľudí. Uplatnením jeho princípov dosiahnete aj vy svoj maximálny potenciál v osobnom …

Staré řecké báje a pověsti 2
Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Zkrocení zlé ženy (2000)
Komedie Williama Shakespeara o konfliktu tvrdohlavé a chytré Kateřiny s neméně ostrovtipným Petrucchiem. Příběh se skvělým začátkem i dobrým koncem je plný konverzačních soubojů na ostří nože. Renesanční fraška, která se zhlédla v antické komedii, je plná humoru i v jed…

Zlaté kapradí (1961)
Do Zlatého rozhlasového fondu patří pohádka Jana Drdy, kterou v citlivém a básnickém dotvoření a zpracování Františka Pavlíčka nastudoval v roce 1961 režisér Jan Berger společně s významnými českými herci.Osoby a obsazení: vypravěč (Zdeněk Štěpánek), ovčák (Luděk Munzar…

Zámožnost všem
Autorem audioknihy Zámožnost všem je Tomáš Baťa. Vysvětluje v ní základ a podstatu svého podnikatelského systému. Kniha byla původně určená jeho spolupracovníkům.

Katův odkaz
Jiří Adam z Dobronína rozplétá dávný příběh lásky a zrady. Další díl Letopisů královské koruny, v němž Jiří Adam z Dobronína a jeho pomocník Petr rozplétají dávný příběh lásky a zrady. Kam zmizela žena berounského kata Adelheida? Na královského písaře Jiřího Adama z Dob…

Běžkyně
Porážka je matkou úspěchu – čínské přísloví Když vrcholový čínský plavec spáchá těsně před začátkem pekingských her sebevraždu a další nadějný reprezentant zemře v náručí milenky, vypadá to s olympijskými ambicemi nejlidnatější země světa povážlivě bledě. Zanedlouho nav…

Herecký portrét Karla Högra
Karel Höger (17. 6. 1909 – 4. 5. 1977) . Z velmi obsažného komentáře Vladimíra Gabriela k původnímu supraphonskému albu DV 15197 z roku 1963 jsme vybrali:.................Je-li v základech hereckého umění onen známý paradox mezi tvůrcem a vytvářenou postavou, k vrcholům…

Brána osudu
Poslední román královny detektivek & Poslední případ detektivní dvojice Tommyho a Pentličky. Z kompletního seznamu díla královny detektivek Agathy Christie lze vyčíst, že příběhem amatérských detektivů Tommyho a Pentličky svou literární dráhu začínala a také končila. D…

Neumannovy Poděbrady 1987
Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Další díl této řady vydaný původně na EP kompletu 11 0032-7 803 v roce 1988 vychází poprvé digitálně. Obsah: I. cena - mladí profesionální umělci - Verše a kurziv…

Neapolská choroba
Pavel Landovský v groteskní sci-fi o nemocech mocných a (ne)možnostech léčby. Do pochybné nemocnice uprostřed přebujelého lesa přichází Komoří léčit svoje banální potíže, které ale sám diagnostikuje jako interesantní pohlavní chorobu, a staví tak lékaře před neřešitelný…

Sedmá pohroma
Profesor Harold McCabe zmizel při hledání důkazů deseti egyptských ran z Mojžíšových časů. Když se po dvou letech znenadání objeví, zemře dříve, než stačí odvyprávět svůj příběh. Následná pitva ale odhalí děsivou věc – někdo jej začal mumifikovat zaživa a lékařský tým, …

Mámino poslední objetí – Co nám emoce zvířat prozrazují o nás samých
Audiokniha Mámino poslední objetí – Co nám emoce zvířat prozrazují o nás samých Autor Frans de Waal. Čte Jan Eisler. „Úchvatná kniha s velkým srdcem, která je plná soucitu a překypuje vhledy do života zvířecích i lidských tvorů.“ Yuval Noah Harari, autor bestselleru Sap…

Nezval: Manon Lescaut. Výběr scén
Z komentáře k pásmu vybraných scén z básnické hry Vítězslava Nezvala vydanému Supraphonem v roce 1963 na LP DV 15177 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Jakoby v temnotách okupované Prahy, ochromené zvlčilostí nacistického násilí, zasvítil zářivý paprsek posilující n…

Příběh s vůní lípy
Johana sama vychovává autistickou dcerku a z rozepsaného románu své kamarádky odhaluje příběh z druhé světové války, v němž jejího dědečka Antonína osud zavede až do Palestiny a bojů v severní Africe, kam ho věrně doprovází Vojtěch. V rodné vsi oba vyhlíží Květa s polov…

Malý miliardář
Anglická slovíčka - úroveň 1 pro začátečníky - audiokniha obsahuje jednoduché věty a slovíčka v angličtině pro snadné zapamatování a užití. Audiokniha vás učí poslouchat jednoduché věty pořád dokola a to dlouho, až přes 8 hodin. Můžete poslouchat celkem 1770 jednoduchý…

Anglické konverzační otázky a odpovědi pro pokročilé
Anglické konverzační otázky a odpovědi pro pokročilé Toto jsou konverzační otázky a odpovědi a navazují na úspěšnou úroveň pro středně pokročilé. Tato audiokniha je o jednu úroveň náročnější a o 6 minut rychlejší. Tempo je už hodně podobné tomu, jako kdyby na vás někd…

Dobrodružství žížaly Jůlie
Původní LP a MC album 11 0901-1,4 811 vyšlo v Supraphonu v roce 1990, v roce 1995 vydal Bonton CD album pod kat.číslem 71 0296-2 Nyní vychází titul Dobrodružství žížaly Jůlie poprvé digitálně

Tentokrát CEFR - A2, anglicky-slovensky
Tentokrát CEFR – A2, anglicky-slovensky, je audio kniha vhodná pre samoukov. Druhý diel zo série – Tentokrát CEFR. Je to prehľadný a praktický kurz anglickej slovnej zásoby určený pre Slovákov, ktorí chcú postúpiť od základov k istejšiemu používaniu jazyka. Na úrovni A2…