Audiokniha Boj o první místo

Odvaha letět
Dva roky po ztrátě milovaného muže se Morgan Bartleyová snaží začít znovu. Rekonstrukce domu na pláži má být její terapií – způsobem, jak zmírnit záchvaty úzkosti a bolest v srdci. Jenže pak potká svého souseda. Jackson Montgomery, svobodný otec pětileté holčičky a pilo…

Olomoucký bestiář
Na panství olomouckého biskupa se stalo několik žen obětí bestiální vraždy, kterou vesničané připisují vlkodlakovi. I když se místním po usilovné snaze podaří vraha chytit vraha a odsoudit k smrti na hranici, po čase vraždy pokračují. Přemysl Otakar II. dojde k závěru, …

Pohádka o Raškovi
Jiří Raška vyhrál na olympijských hrách v Grenoblu 1968 zlatou olympijskou medaili ve skocích na lyžích na středním můstku. Fanoušci v Československu byli nadšeni, spisovatel Ota Pavel později dva dokonalé skoky popsal v nezapomenutelné Pohádce o Raškovi. „Já také skák…

Pekelné příběhy čertí babičky
Pojďte s námi do pekla! Ale nebojte se! Tohle peklo je speciální. Má totiž svou Čertí babičku, která peče výborné koláče, učí v pekelné škole, léčí čertům všechny neduhy a tak nějak zajišťuje chod celého pekla. Ale není to žádná vetchá stařenka. Kdepak! Ta naše má síly …

Kouzelná chobotnice Krejzy
Alena Vostrá. Původní pohádkový seriál. Krejzy je chobotnice, která baví své sousedy a známé, zbavuje je svými kouzly trápení a starostí a dělá život v moři radostnější a zábavnější. Když chceme něčeho výjimečného dosáhnout, musíme si to umět zasloužit. Podobně tomu je…

Netvor
Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …

Spalovač mrtvol
"Jediný prostor, který má smysl, je prostor v rakvi," říká Karel Kopfrkingl ústy Davida Novotného Temná groteska o proměně člověka v bestii. Jak se z obyčejného, spořádaně žijícího člověka, milujícího svou rodinu, hudbu a umění, stane netvor, který dokáže bez mrknutí o…

Nemilá příhoda
Co chybí Rusku především? Humanistická reforma, důraz na prostou lidskou slušnost. A tento novátorský přístup musí platit pro všechny: i vyšší úředníci by se měli přinutit, aby ve svých podřízených viděli lidské bytosti.Státní rada Ilja Iljič Pralinskij se cítí být povo…

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 6.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka Ivana Vaňková.

Signum laudis
Působivá četba z románu Vladimíra Kaliny, který je nejznámější ve své prvotní podobě filmového scénáře s Vlado Müllerem v hlavní roli. V rozhlase v režii Vladimíra Tomeše účinkují Jaroslava Adamová, Gustav Opočenský a Pavel Pípal.

Skryté karty
Na elitní soukromé škole Heathcrest dojde k tragickému úmrtí třináctileté žákyně. Zdánlivě jasný případ sebevraždy inspektorku Kim Stoneovou těžce zasáhne, protože nestačila na místo dorazit včas a dívku zachránit. Snad právě proto se nechce s verdiktem smířit – a když …

Album pohádek "Supraphon dětem" 4. - Baron Mluvka ze Samochval, Kdo jinému jámu kopá, O smutném dědečkovi...
Pro čtvrtý díl miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" jsme připravili výběr pohádek Pavla Gryma - Baron mluvka ze Samochval, Marie Jehličkové - Kdo jinému jámu kopá Václava Bárty - O smutném dědečkovi, Ivana Bednáře - Jak se pavučinka naučila plavat a Vladimíra Strak…

Dar nedar
Pohádka o třech narozeninových dárcích, které věnuje pastucha Prokop starostově dceři.Mají-li se dva lidi potkat, má-li to tak po správnosti být, pak se to jednoho dne natotata stane, ať si třeba jeden uhání na koni jako ztřeštěný a druhý třeba leze po kolenou v křoví? …

Nepil: Já Baryk a další dva příběhy
Tři příběhy z pera Františka Nepila v interpretaci Františka Filipovského, Františka Kovaříka, Ivanky Deváté a dalších Já Baryk - jedná se o příběhy dobromyslého psa Baryka a zvířátka, se kterým se potká v určitém měsíci ve svém okolí. Je to vyprávění plné veselých i na…

Žízeň po životě
„Zažil jsem v sobě pravého malíře až ve chvíli, kdy mi chyběly zuby a dech.“ Příběh bludného Holanďana Vincenta van Gogha (1853–1890) je tragédií zádumčivého génia, jehož houževnatost zašla daleko za snesitelnou mez. Když opustil místo ve strýcově galerii a coby laický …

Zelené pahorky africké
Člověk loví, dokud žije. Kniha velkého vypravěče, který líčí zážitky lidí uprostřed africké přírody. Vzrušující příhody vášnivého lovce, filozofické úvahy moudrého muže. Nedozírná volná prostranství buše, obrazy pestrobarevné africké krajiny, neodbytné vzrušení lovce …

Poslední paní Parrishová
Amber Pattersonovou už nebaví být tuctovou nulou. Sblíží se s Daphne Parrishovou, blonďatou bohyní, která společně se svým manželem Jacksonem patří k místní honoraci. Amber má však plán, jak sladký život své sokyně postupně nahlodat a zničit, aby mohla v závěru nastoupi…

Dívka, která utekla z Osvětimi
Osvětim nikdo neopouští živý… Román na motivy skutečného příběhu Maly Zimetbaumové, která jako první žena utekla z Osvětimi. Mala, vězeňkyně 19880, začala chápat, co se děje, až v okamžiku, kdy vystoupila z dobytčáku přímo do spárů pekla. Jako tlumočnice SS využívala sv…

Princezna z Marsu
{'cs': 'Napínavá love story Johna Cartera a princezny z Helia. Burroughsova marťanská série patří ke klasice žánru sci-fi. „Kráčeli jsme po půdě umírajícího světa, leč v našich duších se rodil svět nový.“\nPři potyčce s indiány se kapitán John Carter dostane do podivnéh…

Jedlička: Slavné české kriminální příběhy
Deset kriminálních povídek podle skutečných případů, které vzrušily československou veřejnost v sedmdesátých a osmdesátých letech, v mistrném podání herce Norberta Lichého. Známý reportér a spisovatel I.M.Jedlička je napsal podle vyprávění kriminalistů z různých krajů r…

Čtvrtek: Rumcajs, Manka a Cipísek
Dnes už klasické pohádkové vyprávěnky Václava Čtvrtka o loupežníku z lesa Řáholce se staly díky televizním večerníčkům doslova hitem několika generací. Pro Supraphon je kdysi natočil Karel Höger, vroce 1999 načetl zbylé díly z knížky Václava Čtvrtka a Radka Pilaře Josef…

Vánoční zpověď
Možná měl trochu smůlu. Unaven věčnými partnerskými konflikty a zahnán do kouta šel a nechal se napálit od lichvářů a podvodníků jako tisíce jiných lidí. Peníze nikdy nedostal, a přesto musel splácet. Co by udělal každý z nás? Zavolal na policii anebo navštívil advokáta…

Mládí v hajzlu 2: Mladík v okovech
„Tak mám zaracha, nebo ne? Toť otázka! Na jedný straně je neoddiskutovatelnej fakt, že sem před dvěma dnama zapálil Berkeley a způsobil tak škody za pět milionů…“ Druhý díl nesmrtelné komické ságy o puberťákovi Nicku Twispovi v podání fenomenálního Borka Kapitančika. N…

Život víry 2023/10
Život víry 2023/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Lucie Endlicherová a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. * Terry Virgo: Propojit lidi Ducha a lidi Slova (rozhovor) Britský vedouc…