Audiokniha Blanka z Valois – Levandulová princezna

Váš kapesní terapeut
>> „Nezbytná audiokniha pro každého, kdo chce porozumět sám sobě a vztahům s ostatními.“ << >> Proč setrvávám v problematickém partnerství? Jak to, že mi zase ruply nervy? Co se to se mnou děje?

Němcová-Křička: Idylky a medailónky z "Babičky"
Původní 2LP komplet DV 15024 Idylky a medailónky z "Babičky" Boženy Němcové s hudbou Jaroslava Křičky vydal Supraphon v roce 1955 -nyní tento titul vydáváme poprvé digitálně. Ukázky z knihy čtou Růžena Nasková a Vlasta Fabianová, hraje Hábovo kvarteto

H2O a zkázonosný prstenec
Už je jim i časoprostor malý. Takže v něm neváhají přikročit k velkolepé opravě. Co pohledáváme s partou H2O z Města nad Hltavou zrovna na Kletenské pláni o 1. máji 1958? Přidali se snad Hubert, Hugo a Ofélie k manifestujícím za světlé zítřky v době temné jako povidla u…

Stezka odvahy
Dobrodružný seriál z knihy Miloše Zapletala nás zavede do Jizerských hor na letní tábor, ve kterém plní táborovou stezku odvahy šestnáctiletý člen oddílu Ježek.Stezka odvahy je nejvydávanější beletristickou knihou Miloše Zapletala - kromě českých vydání vyšla v letech 1…

Slídil
Místo rybaření čeká vysloužilého amerického detektiva na irském venkově další případ… Nestává se každý den, aby se do zapadlé vesnice v západním Irsku přistěhoval bývalý člen chicagského policejního sboru. Nicméně Cal Hooper před padesátkou zatoužil po klidu, a tak nyn…

Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka IV.
Pokračujeme ve vydávání Haškových Osudů dobrého vojáka Švejka, čtených Janem Werichem. Další část kompletní nahrávky nejslavnějšího českého románu

Smršť
Nočná jazda autom, naokolo tma a ľudoprázdna pustina. Za tebou prízrak stareny v pohrebných šatách, ktorý je bližšie zakaždým, keď čo i len na chvíľu zastaneš... Fenomén halného vetra je v Poľsku dobre známy a zdokumentovaný. Keď fúka, stúpa počet násilností, nehôd, vrá…

Krvavý Bronx
16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v …

Volodymyr Zelenskyj
V populárním seriálu ztvárnil roli učitele dějepisu, který se bizarní shodou okolností stal prezidentem Ukrajiny. V reálném životě se jím skutečně stal – a když přišla ruská invaze, dokázal sjednotit vlastní národ i desítky dalších států. Příběh Volodymyra Zelenského pů…

Hlídač č.47
Sedmidílná četba na pokračování z románu klasika české literatury Josefa Kopty "Hlídač č. 47".Čte: Igor Bareš Děj příběhu, odehrávajícího se nedaleko Loun v malé vesnici, nás zavádí do konce 19. století. Její klid vyruší stavba železniční tratě, se kterou přijdou do kra…

Špalíček pohádek a říkadel
Špalíček pohádek a říkadel - audiokniha obsahuje klasické oblíbené pohádky pro ty nejmenší. V této audioknize na děti čekají jejich první oblíbené pohádky (O perníkové chaloupce, O Červené karkulce, O Palečkovi…) a nejznámější lidová říkadla, básničky a písničky (Šel Ja…

Česká démonologie
"Všichni je známe. Od pradávna. Od malička. Potkávali jsme je v lese, na hradech i zámcích a možná i doma pod postelí. Strašidla. V českých zemích sídlí, co naši předci pamatují, a možná ještě déle. A přestože je novodobé pohádky přetvořily do mnohdy roztomilé podoby, p…

Totální rauš
Komplexní studie drogové problematiky ve třetí říši, která je strhující jako thriller. Nacistické Německo pěstující fanatickou ideologii čistotné rasy, ducha i těla, udržovalo absurdní iluzi o své nadvládě především díky nebetyčné konzumaci povzbuzujících preparátů. Na …

Doktor Proktor a prdící prášek
Audiokniha pro dítko, co není žádný prdítko! Knihy Joa Nesbøho nejsou jen pro dospělé, ale i pro děti! První dobrodružství s doktorem Proktorem právě začíná – originální příběh plný humoru, fantazie, slovních hříček a ztřeštěných situací tentokrát ve zvukové podobě v po…

Chci
Chci odhaluje, jak ženy vnímají sex, když mají svobodu být zcela samy sebou. Gillian Anderson v této přelomové knize uvádí sbírku anonymních dopisů stovek žen z celého světa, včetně svého vlastního. Co chcete, když se nikdo nedívá? Co chcete, když je zhasnuto? Co chcet…

Já ještě nechci jít spát
Poslechněte si hned tři veselé, prosté, ale kouzelné příběhy! Je to s Lassem trápení! Je mu už pět let, ale každý večer zlobí maminku: Já ještě nechci jít spát! Já chci taky sourozence, říká Petr rodičům a těší se, že si s ním užije spoustu radovánek. Ale ouha! Do rodin…

Neuvěřitelně šílené příběhy
Tohle jsou ty nejvíc neuvěřitelné a nejbláznivější příběhy, jaké se kdy na světě staly. A možná nestaly. A možná jsem si je sám vymyslel, protože jsem strašný pohádkář, vymýšleč a sedmilhář. Každopádně většina z toho, co vám povím, je pravda. Tedy skoro pravda. Ale skor…

Zachrání doktor Proktor Vánoce?
Víte, co potřebujete ke zničení Vánoc? Stačí k tomu jeden chamtivý obchodník, který k nim skoupí veškerá práva. A teď je nikdo nesmí slavit. Tedy pokud nejdřív neutratí slušnou sumičku v jeho obchodech. Líza, Bulík a doktor Proktor to tak nenechají. Před tím, než ale Vá…

Veverek Koudelka a další dvě pohádky s Lubomírem Lipským
19. dubna oslaví významné životní jubileum asi nejznámější pelhřimovský rodák Lubomír Lipský (* 19. dubna 1923). U příležitost tohoto jubilea jsme pro naše malé posluhače přichystali pohádky v jehoosobité interpretaci - pohádku Veverek Koudelka, Pohádky s Hvězdičkou a P…

Škola robinsonů
Méně známý Vernův dobrodružný román, ve stylu tzv. robinzonády ovšem s vědeckofantastickými prvky z cyklu Podivuhodné cesty. Česky byl román vydán také pod názvem Dva Robinsoni. Příběh knihy začíná v San Franciscu dražbou tichomořského ostrova Spencer ležícího asi 860 …

Satanské tango
V nekonečném dešti a svíravém bahně následují proroka, který vstal z mrtvých, aby je dovedl ke spáse… nebo do nicoty. Na vylidněné vesnici kdesi v maďarské pustině jako by se zastavil čas. Poslední hrstka obyvatel odevzdaně utápí své bezvýchodné životy ve vzájemné nenáv…

Dubánek a noční bouře
Další příběhy z Dubánčího světa jsou tady. Nové příběhy dubánka Borka, které volně navazují na knihy Dubánek a tajný vzkaz a Dubánek ve světě lidí. Skučení větru, praskání větví, bubnování deště. Najednou všechno utichlo. Les strnul a znehybněl. Další dobrodružství du…

Krvavý román
V roce 1994 vyšel Krvavý román v Pasece ve zvukové podobě na třech kazetách, geniálně namluvený Leošem Suchařípou ve studiu Českého rozhlasu Brno. Nezaměnitelný hlas tohoto herce a překladatele přidal novou hodnotu Váchalově svébytné ironii a humoru.

Vánoční povídky
Tento nejpopulárnější představitel viktoriánského románu, nekorunovaný král anglických vypravěčů, psal pro rozptýlení mezi rozsáhlými díly také povídky. Zvolili jsme ty nejoblíbenější – s vánoční tematikou.: Vánoční Koleda, Zvony. Není jistě náhodou, že se tyto dva příb…