Audiokniha Blade Runner

Země lidí
Četba na pokračování z autobiografické prózy francouzského letce a spisovatele, který svým životem a dílem dosvědčil neobyčejné sepětí mezi slovem a činemÚvahami prostupují příběhy statečných pilotů Jeana Mermoze a Henriho Guillaumeta, kteří patřili k zakladatelům létán…

Čtvrtek: Jak si Křemílek a Vochomůrka věděli se vším rady
Jeden byl spíš hubený a dlouhý, druhý zase jako kulička, oba měli čepičky s babmulkou a bydleli v pařezové chaloupce. Byli tak trochu popletové, ale nakonec si vždy věděli se vším rady. O kom je řeč? No přeci o Křemílkovi a Vochomůrkovi, skřítcích z mechu a kapradí, zná…

Jana Alexandrová
Anatole France, který žil v letech 1844-1924, se proslavil alegorickým románem Ostrov tučňáků. Jeho knihy charakterizuje barvitost námětů, stylistická vybroušenost a někdy i úsměvná poloha. Šestidílná četba na pokračování s názvem Jana Alexandrová pochází z knihy Zločin…

1001 myšlenek: část Věda a Technika
Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že …

Angelika: markýza andělů
Z mladičké markýzy hraběnkou de Peyrac. První díl slavné série o krásné Angelice zachycuje dětství a dospívání krásné markýzy, její první lásku a posléze svatbu s tajemným a nebezpečně přitažlivým hrabětem de Peyrac. Kdo by neznal slavné filmy o krásné a osudem zkoušené…

Jeď dál
Tvořivost není rovná přímka s jasným začátkem i koncem, ale spíše smyčka, která nás pokaždé, když něco dokončíme, vrací na start. Kdo nezažil muka hodin nad prázdným listem papíru, kurzorem tepajícím na monitoru, nástroji rozloženými na pracovní ploše, pocity vyhoření, …

Kuráž
Odhodlání, vášeň a houževnatost. Stručně řečeno kuráž! Sama Brackena v dětství znásilňovali. Jeho zločinecký nevlastní otec a sadistický starší bratr ho týrali. Matka se psychicky zhroutila a opakovaně se jej zřekla. Zapálili ho, byl živým terčem, do kterého se trefoval…

Cyklistka
Být vzornou manželkou: takový osud měl čekat Blanku ze šlechtického rodu Battaglia. Její dobrodružná povaha jí však velela jinak. Z divokého děvčete vyrostla sebevědomá žena, která na kole zcestovala kus světa. Své stáří Blanka pak tráví v chátrajícím rodném zámečku v j…

Poslední zrada
Autorka bestsellerů Andlé smrti, Ukradené životy, Nebezpečná místa, Stará tajemství a Ani slovo. Šestý případ inspektorky Lottie Parkerové. Když dvě mladé dívky nedorazí z nočního klubu domů, jejich rodiny jsou bez sebe strachy. Z vězení totiž nedávno propustili Conora …

Moc
Keby ste sa z ničoho nič ocitli v mocenskej pozícii, odolali by ste nutkaniu napchať si vrecká či pomstiť sa svojim nepriateľom? Je pravda, že moc korumpuje? Rodia sa ľudia ako tyrani, alebo sa nimi stávajú? Sú defraudanti a policajti, ktorí zavraždia väzneného, výsledk…

Dobrodružství kocoura Fiškuse a dědy Pettsona 2
Druhá trojice dobrodružství dědy Pettsona a kocoura Fiškuse! #4 Jak Fiškus sázel masovou kuličku Je jaro a Pettson už zasévá na letošní úrodu mrkve a brambor! Jenže kocourek o žádnou zeleninu nestojí! A proto si do země uloží něco mnohem chutnějšího. Jak ale „semínko“ …

A pak nezbyl žádný
Klasické dílo první dámy detektivního žánru. V neúprosném rytmu známého popěvku o deseti malých černoušcích ubývá hostů v luxusním sídle na ostrově, bouří odříznutém od světa. Jakási ďábelská síla žene podle předem připraveného plánu jednoho po druhém do záhuby, až nezb…

Hadrnička
Když král ovdověl, našel si novou ženu, královnu země, ohně a větru. Nová paní však zatoužila po větší moci, a proto začala nenávidět královu dceru Johanku, následnici trůnu. Ve své neutuchající zlobě vypěstovala královna ze své krve květinu, která jí může splnit tři př…

Panoptikum města pražského
Panoptikum města pražského (1971), tak se jmenuje závěrečný díl souborů detektivních povídek Jiřího Marka z prostředí prvorepublikové Prahy. Povídky vznikaly na základě skutečných událostí, které za starých časů vyvolaly senzace. Jde o případy vrchního policejního rady …

Sarkastická svině
Jsem paličatá. Musím věcem přicházet na kloub. Tyto vlastnosti se krutě nevyplatí, když řeším zdánlivě jednoduchou vraždu. Jde mi totiž zničehonic o kejhák. Potřebuju být dost rychlá a chytrá, abych odhalila zločince dřív než mě zabije. Jak to vůbec zvládnu? Na strach n…

Dekameron - Den první
Sbírka žertovných, naučných i košilatých příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a smutku vypráví si navzájem během deseti dn…

Jméno ďábla
Když v podhůří Appalačských hor zmizí za záhadných okolností církevní sbor, dávají bizarní stopy krveprolití tušit, že tuto tragédii má na svědomí snad sám ďábel. FBI má ovšem eso v rukávu – agentku Jessicu Blackwoodovou, bývalou nadanou kouzelnici z proslulé dynastie i…

Průšvihy Billa Madlafouska
10 příběhů z úspěšné knížky pro děti čte Oldřich Kaiser. Ahoj, já jsem Bill, a tohle je deník o naší partě. Teda o vaší ne, vy v ní přece nejste. Nebo jste, když budete poslouchat, co se nám všechno stalo? No, ať je to, jak je to, tak já vám chci říct, jaký jsme letos …

Nepil: Naschválníčci
Naschválníčci autora Františka Nepila, to jsou malí trpaslíci Škudibík a Mezulán, kteří většinu času prospí. Jakmile ovšem uslyší řinčení stanových kolíků a kouzelné slovíčko „tábor", jsou okamžitě na nohou. Žít s nimi není vůbec lehké – neustále hledají způsoby, jak vá…

Buď v pogodě
Audioknihu čte Sandra Pogodová a Jan Kanyza Mám intenzivní pocit, že zatímco jiní stáli před narozením frontu na chytrost a šikovnost, já jsem se omylem zatoulala ke stánku, kde rozdávali nemotornost a nepoučitelnost. Můj život je plný karambolů a neskutečně skutečných …

Jak se zbavit starostí a začít žít
Jak si jednoduše změnit život k lepšímu Starostem se nevyhnete. Ani kdybyste byli kouzelníci. Občas jim zkrátka čelíme každý. Proto je důležité umět se starostem postavit, čelit jim. Tento skvělý rádce obsahuje návod k lepšímu a klidnějšímu životu. Tato audiokniha obsah…

Protokol prirodzenej plodnosti a sexuálneho apetítu
Po dvoch úspešných bestselleroch zo všeobecnej výživy sa MUDr. Boris Bajer, PhD. rozhodol upriamiť pozornosť na tému, ktorej sa vo výžive a životospráve venuje žalostne málo pozornosti, a to aj napriek tomu, že je rok čo rok stále aktuálnejším problémom. Rady či stravov…

Noc v Čechách
Jana Hlaváčová, Luděk Munzar a Ivan Trojan v komorní historické hře ze života francouzsko-švýcarské spisovatelky Anne Louise Germaine de Staël-Holstein, které Napoleon zakázal pobyt v okruhu 400 mil od Paříže.Epizoda ze života spisovatelky madame de Stäel. Ta prchá, sle…

Modrý anděl
Monolog ženy - udavačky, která svůj osud chápe jako situaci anděla spravedlnosti, držícího v rukou osud světa.Alena Vránová v režii Lídy Engelové

Komisař Mejzlík zasahuje
Povídky z jedné a druhé kapsy, patří dodnes k nejoblíbenější a nejčtenější části díla Karla Čapka. Podobně jako Emil Vachek si stvořil postavu komisaře Klubíčka, Čapkův muž ve službách spravedlnosti má jméno Mejzlík.S komisařem Mejzlíkem se v několika příbězích vrátíme …