Obrázek podcastu Bivoj běsobijce

Audiokniha Bivoj běsobijce

Délka:

15 hod 4 min

Čte:

Gustav Hašek

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Žánr:

Fantasy

,

Sci-Fi

Obrázek podcastu Urostorky

Urostorky

V audioknihe Urostorky vás urológ Ján Švihra ml. prevedie svetom bizarných, vtipných a šokujúcich príbehov a historiek z nemocnice, pričom sa nevyhne ani dôležitej osvete v oblasti urológie, ktorá je žiaľ stále vnímaná ako tabu. Časopis Forbes ho zaradil medzi najvplyvn…

Obrázek podcastu Od svítání do svítání. Pásmo písní a říkadel pro děti z mateřských škol

Od svítání do svítání. Pásmo písní a říkadel pro děti z mateřských škol

Vyprávění pro děti v mateřské škole o tom, co je to svítání, poledne a večer, co se v té době děje v přírodě, co musí udělat maminka a tatínek, když se probudí, o co vše se musí postarat ráno, v poledne i večer.... Vyprávění je protkané dětskými říkánkami a hádankami a …

Obrázek podcastu Pravidlo pěti vteřin

Pravidlo pěti vteřin

PŘIPOJTE SE K DESETI MILIONŮM LIDÍ, KTEŘÍ OBJEVILI TAJEMSTVÍ K VELKÉ ZMĚNĚ. PRAVIDLO PĚTI VTEŘIN. PŘETVOŘTE SVŮJ ŽIVOT, PRÁCI I SEBEVĚDOMÍ POMOCÍ KAŽDODENNÍ ODVAHY! JESTLI UMÍTE POČÍTAT 5 – 4 – 3 – 2 – 1, MŮŽETE MÍT VŠECHNO, CO JSTE SI KDY PŘÁLI. V této audioknize se d…

Obrázek podcastu Spolčení hlupců

Spolčení hlupců

Ignácius Reilly, dnes už legendární postava, je výstřední třicátník s akademickým vzděláním, který odmítá pracovat a žije se svou ovdovělou matkou. Notorický mudrlant a zápecník Ignácius považuje za své životní poslání sepsání význačného díla, ve kterém odhalí pomýlenos…

Obrázek podcastu Noční let

Noční let

S kniplem v ruce vzdorovali zemské přitažlivosti i běsnícím živlům... O statečných mužích na létajících strojích v dřevních dobách letecké dopravy, ale také o těch, kteří je vysílali na jejich nebezpečné cesty, pojednává Exupéryho román Noční let, při jehož psaní autor …

Obrázek podcastu Sociopatka

Sociopatka

Memoáre ženy, ktorá kvôli duševnej poruche kradla, neváhala sa vlámať do cudzích domov a bola násilná. Patric Gagne si už pred nástupom do škôlky uvedomovala, že s ňou nie je niečo v poriadku. Emócie totiž neprežívala tak ako ostatné deti. Pocity strachu a viny či empat…

Obrázek podcastu Kyjev. Vzpomínky příslušníků 1. čs. samostatné brigády

Kyjev. Vzpomínky příslušníků 1. čs. samostatné brigády

Původní 2LP album 1218 0611 věnované vzpomínkám příslušníků 1. čs. samostatné brigády na rok 1943, na boj na frontě po boku Sovětské armády vydal Supraphon v roce 1983 - titul nyní vychází poprvé digitálně.

Obrázek podcastu Viewegh: Můj život po životě

Viewegh: Můj život po životě

Dne 8. 12. 2012 nečekaně praskla Michalovi Vieweghovi, jednomu z nejčtenějších českých spisovatelů, aorta. Po úspěšných pokusech o oživení se zcela dezorientovaný Michal znovu pomalu začal učit mluvit a vnímat svět. Kolaps krátkodobé paměti byl takový, že se lidé ze spi…

Obrázek podcastu O dvanástich mesiačikoch

O dvanástich mesiačikoch

Na kraji jedného čierneho lesa, ktoré konca ani vidno nebolo, stála malá horárnička, v ktorej bývala vdova s dvoma dcérami. Vlastnou Holenou a nevlastnou Maruškou. Ako to už býva, vdova svojej dcére všetko po vôli robila a Marušku len hrešila - roboty hrsťami, chlieb so…

Obrázek podcastu Stručné dějiny světa pro mladé čtenáře

Stručné dějiny světa pro mladé čtenáře

Stručné dějiny světa pro mladé čtenáře - audiokniha obsahuje zajímavou formou podaný příběh dějin světa, který zaujme nejen mladé čtenáře. Proslulý kunsthistorik převypravuje dějiny světa jako příběh, ne vždy právě veselý a pochopitelně neukončený. V této knize se Gombr…

Obrázek podcastu Z deníků Robokata 4 - Strategie úniku

Z deníků Robokata 4 - Strategie úniku

Svobodu už získal. Unikne i z vězení samoty? Robokat na planetě Milu opět unikl jisté smrti, ale nejtěžší zápas ho teprve čeká. Díky své fyzické i psychické proměně už z pobytu mezi lidmi tolik nepanikaří, a tak poprvé využije transportu lodí určenou pro osobní přepravu…

Obrázek podcastu Jeviště Zdeňka Štěpánka

Jeviště Zdeňka Štěpánka

Z komentáře k původnímu 2LP albu 1218 0551 vydanému v roce 1982 v Supraphonu v řadě Historický archív a jenž nyní vychází poprvé digitálně: Ten hlas!...a tu náhle zazněl vroucím tónem tento hlas rozbolavělého srdce, hlas chvějivý a vroucný, sametově lichotivý i bouřlivě…

Obrázek podcastu Berylová korunka

Berylová korunka

Ztráta nesmírně vzácné berylové korunky by pro rodinu bohatého pana Holdera znamenala naprostou katastrofu. Přestože ji chrání jako oko v hlavě, jednoho dne je poničena. Kdo za tím stojí? Jaký měl motiv? Případu se ujímá Sherlock Holmes.Účinkují: Tomáš Krejčí, Jaroslav …

Obrázek podcastu Mstitel z Jenštejna

Mstitel z Jenštejna

Vyšetřovatele královské komory Jiřího Adama z Dobronína osloví Václav Hrzán z Harasova, který nedávno koupil hrad Jenštejn. Svěří se mu s neurčitými obavami o svého mladšího bratra Mikuláše. Mladý šlechtic se podle všeho uchází o přízeň krásné Polyxeny, dívky ze znepřát…

Obrázek podcastu Ze světa lesních samot

Ze světa lesních samot

Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa. V dramatizované četbě na pokračování účinkují Otakar Brousek, Vilém …

Obrázek podcastu Hodně jsem nikde

Hodně jsem nikde

Michael Třeštík celý život opravdu HODNĚ JE. Občas nahoře, jindy dole a někdy dokonce NIKDE. Ve vzpomínkách se nebojí přiznat k proflámovaným rokům, bláznivým snům nebo životním karambolům. Z autentických detailů ze svého soukromí vytvořil poutavý obraz totalitního bezč…

Obrázek podcastu Ruy Blas

Ruy Blas

Romantická tragédie Victora Huga Ruy Blas je příběhem velké lásky, podlé intriky a politické manipulace, který zaznívá překvapivě současně, i když od autorova narození uplynulo už více než dvě stě let.Victor Hugo napsal Ruy Blase během několika týdnů. Inspiraci našel v …

Obrázek podcastu Podaj prst

Podaj prst

Detektív oddelenia vrážd Oto Hanzel doslúžil vianočnú službu s doživotnými následkami – zamiloval sa. Jeho láska bola okamžite opätovaná a Oto sa so Soňou v jednu marcovú sobotu zosobášil. Na obrad a svadobnú hostinu pozvali celé oddelenie, ale nie všetkým bolo dopriate…

Obrázek podcastu Tekuté krystaly

Tekuté krystaly

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Obrázek podcastu Vévoda a já

Vévoda a já

Simon Basset, vévoda z Hastingsu, vymyslel plán jak se zbavit všech dohazovačů a vdavekchtivých dívek ze společnosti. Předstírá náklonnost k půvabné Daphne Bridgertonové, mladší sestře svého přítele, s níž uzavře dohodu, že se jí bude naoko dvořit. Přestože nemá v úmysl…

Obrázek podcastu Zázraky na Hradčanech

Zázraky na Hradčanech

Ten den, kdy jsme se s Jiřím vydali natáčet na Hradčany, byl vlastně taky trochu jako zázrak. Mimořádně krásný, slunný podzimní čas, prostředí právě tak akorát bohaté na zvuky dokreslující místa plná turistů, ale nepřehlušující šum vysokých kaštanů a akátů pamatujících …

Obrázek podcastu Nezvratné alibi

Nezvratné alibi

Dá se zlomená jazylka považovat za podpis sériového vraha? Nevyjasněná smrt dvacetileté Lucie Martinové, milované dcery z dobré rodiny, představuje šestý ze sedmi případů neobjasněných vražd, které se staly předmětem sázky Enza Macleoda s novinářem Rogerem Raffinem. Ko…

Obrázek podcastu Nezapomeň psát

Nezapomeň psát

Nikdy nevěřte tomu, že ženy jsou slabší pohlaví! Na léto roku 1960 dvacetiletá Marilyn jen tak nezapomene. Jako by nestačilo, že o prázdninách volnomyšlenkářskou židovskou dívku doma dusí přísný otec, který ji na univerzitu poslal beztak jen proto, aby si tam našla dobr…

Obrázek podcastu Osm kroků

Osm kroků

Dokumentární hra o posledních dnech K. H. Franka - režie Jan Berger, v hlavní roli: Boris Rösner Osoby a obsazení: Karl Hermann Frank (Boris Rösner), Kamil Resler, advokát (Jiří Šrámek), Kroupa (Pavel Soukup), Kozák (Stanislav Zindulka), zřízenec / Navara (Luděk Nešleha…