Audiokniha Bílá paní na hlídání (2.série)

Asfaltová pustina
Syrová noirová gangsterka s vůní krve a benzínu. Beauregard alias Bug se jako řádný občan usadil se svou ženou a dětmi v malém americkém městečku, kde vlastní autodílnu a snaží se poctivě protloukat životem. Jenže úklady rasismu a chudoby číhají za každým rohem, ani kš…

Rada moudrých - O občanských ctnostech
Podtitul tohoto pořadu zněl: "Přímé přenosy besed, které se nikdy nekonaly". Skrze citáty slavných osobností, převážně z oblasti literatury a filozofie, odpovídaly tyto osobnosti v podání předních herců na otázky posluchačů. Do éteru se tak dostaly texty, které by jinak…

Špion, který přišel z chladu
Kdo chce přežít studenou válku, musí být tvrdší než železná opona… Podzim 1961. Protože útěk z čerstvě zazděného východního Berlína skončil katastrofou a tamní rozvědka síť jeho kontaktů postřílela, je agent britské MI6 Alec Leamas nadřízenými poslán k ledu. Přesněji od…

Vzpomínání v bílém
Vlídné vyprávění o lékařském řemesle "pěšáka" medicíny. Ale také svědectví o době a místě na Šumavě v padesátých letech. Jiří Pejša (*1912) po válce začínal jako obvodní lékař v Železné Rudě. Jeho vzpomínková kniha vás vrátí v čase o téměř sedmdesát let zpátky do šuma…

Business Risk Buster Intervenes 3
Business Risk Buster Intervenes 3 - audiokniha obsahuje třetí díl seriálu o rizicích podnikání v angličtině. Autor Vladimír John. Účinkují Jon Keeble, Paul Panting, Emma Powell. Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wants to …

Padreho klan
Kryli a zahladzovali prúsery spriaznených podnikateľov a oligarchov, ktorí mali už dávno sedieť v base. Milióny z pokútnych kšeftov prali cez čínsku práčku, aby si ich potom delili na rušnom bulvári ako bossovia talianskej mafie, keď vyplácali svojich vojakov za predaj …

Dvacet tisíc mil pod mořem
Člověk versus technika. Kdo zvítězí? Dobrodružství tří trosečníků, na nedobrovolné cestě kolem světa v zajetí kapitána Nema na jeho podmořské lodi Nautilus. Jeden z nejúspěšnějších románů od průkopníka fantastické literatury Julese Verna. Legendární kniha sleduje osudy …

Jan houslista
Jan houslista - lyrickoepická básnická povídka Josefa Hory - vyšla poprvé v roce 1939 v dusném okupačním období. Byla psána pod formálním vlivem Puškinovým, kterého Josef Hora v té době hojně překládal a je jakýmsi hledáním odpovědnosti za osud zkoušené a ohrožené země-…

Fantóm opery
Proslulý román Gastona Lerouxe získal v celém světě oblibu nejen milionů čtenářů, ale také diváků. Podle románu vzniklo několik filmů, později divadelní a televizní inscenace a také známý a úspěšný muzikál. Romanticky laděný hororový příběh z prostředí pařížské opery, v…

Gogol: Bláznovy zápisky
Z komentáře k původnímu LP albu 1 18 1305 vydaného Supraphonem v roce 1973: Nikolaj Vasiljevič Gogol, (1.4.1809–4.3.1852) "miloval pravdu a nenáviděl zvůli", jak se o něm vyjádřil N.G.Černyševskij; proto nemilosrdně tepal poměry v carském Rusku, přísně soudil bezpráví, …

Vím, že máš duši
Ty nejúžasnější automobily, letadla, ponorky, raketoplány a další technické výtvory mají podle autora jedno společné: za každým z nich stojí vizionářský inženýr či nadšený konstruktér, který svému stroji vdechl "duši", ať už šlo o luxusní vůz Rolls-Royce Phantom, letadl…

Tři muži ve člunu
I když se zde podává tato slavná kniha anglického humoristy, až dosud vydaná v miliónech výtisků po celém světě ve zhuštěné formě, nebudou posluchači o nic ochuzeni. Obsahuje totiž z příhod Tří mužů ve člunu jen ty nejlepší a nejhumornější, a tak mu poskytne dobrý pocit…

Vyzbrojení
Záznam všech promluv ze semináře, který v říjnu 2017 pořádala KMS. Hlavními řečníky byli Peter Butt a Paul Randerson z Velké Británie, kteří mj. otevřeli tato témata: Co je to duchovní boj, naše účast v něm, zbraně duchovního boje, naše autorita nad duchovními mocnostmi…

Pokud neprodáte, jako byste nebyli
Vážení posluchači, čeká vás 111 stručných rad, seřazených do deseti kapitol. Abyste měli přesnější představu, zde jsou jejich názvy, popřípadě bližší charakteristiky: Kapitola první – prodej, směna, vlastnictví. o tom, že všichni jsem vlastně prodejci a nikdo před prode…

Vánoce s Františkem Nepilem
Výběr povídek Františka Nepila s vánoční tematikou (od Adventu až po Silvestr) z knih Dobré a ještě lepší jitro, Dobrou a ještě lepší neděli, Dobrá a ještě lepší jitra a Hledání radosti. Výběr připravil a dramaturgicky sestavil sám autor, a poté se samozřejmě osobně d…

Babí léto Jana Wericha
Nové CD „Babí léto Jana Wericha“ přináší premiéru několika neznámých zvukových dokumentů pro všechny příznivce Werichova vyprávění. Dopis Shakespearovi nahraný v roce 1964 vyšel tiskem až v roce 1969 jako předmluva Werichovy úpravy Shakespearova Jindřicha IV. Falstaffo…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Hranice věčnosti
Monumentální románová trilogie Století bestselleristy Kena Folletta vrcholí – po Pádu titánů a Zimě světa, mapujících fiktivní osudy pěti rodin v různých částech světa, dramaticky poznamenané první a druhou světovou válkou, přichází poslední díl ságy, Hranice věčnosti. …

Svatí kacíři svazek 2.
Druhý díl audioverze románu, jehož ústředními postavami románu na pomezí literatury faktu a beletrie jsou soluňští bratři Konstantin (Cyril) a Metoděj. Příběh jejich velkomoravské mise je zde podáván jako součást historicky věrného obrazu doby. Ve velkolepé fresce pozná…

Smažená zelená rajčata ve Whistle Stop Cafe
Americký bestseller poprvé exkluzivně v českém vydání! „Ten den, kdy Idgie Threadgoodeová a Ruth Jamisonová otvíraly svou kavárnu Whistle Stop Cafe, se městečko proměnilo k lepšímu. Bylo to za dob velké hospodářské krize a v jejich kavárně si mnozí z nás připadali jako …

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Má protentokrát obsazená vlast
Národní divadlo, 5. června 1939. Uvedením Smetanovy Mé vlasti, přenášené živě Československým rozhlasem a přejímané radiostanicemi v Paříži a v Oslo, vrcholí Pražský hudební máj - mimořádný festival, který vznikl z iniciativy dirigenta Václava Talicha a jehož cílem bylo…

Moudrý Nathan
Lesingovo slavné dramtické poselství o hledání pravé víry v rozhlasovém nastudování s předními českými herci v režii Jiřího Rolla z roku 1960.Osoby a obsazení: průvodní slovo (Rudolf Pellar), Nathan, bohatý žid v Jerusalemě (Zdeněk Štěpánek), Recha, jeho schovanka (Alen…

Konec starých časů
Vážení spoluobčani ! Vy jste se tady sešli, abyste vyslechli výklad o politický situaci. Jelikož se nikdo nemá k tomu, aby vám ty události vysvětlil, řeknu stručně, o co de: sme podruhý ve sračkách a podruhý až po uši. Jaroslav Žák je znám jako autor populárních knížek…

Moje roky v Izraeli
David Borek je stálým zpravodajem ČT v nestálém regionu Blízkého východu. Jak moc je tam (ne)bezpečno a co obnáší práce novináře v tak turbulentní oblasti? Existuje něco jako izraelská mentalita? Čeho se týkají tamní politické hádky? A jak vypadá izraelsko-palestinský k…