Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Bílá paní na hlídání (2.série)

Audiokniha Bílá paní na hlídání (2.série)

Délka:

1 hod 11 min

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Meč magistra medicíny

Meč magistra medicíny

Meč magistra medicíny je prvním dílem série Kronika katů Mydlářů. Příběh proslulého kata, magistra Jana Mydláře, tu vypráví jeho syn, který po něm toto řemeslo zdědil. Historický román se odehrává v rudolfínské Praze a z jeho hrůzostrašných, tajemných a krví obestřených

Obrázek podcastu Já, legenda

Já, legenda

Ve světě plném upírů se živý člověk jednoho dne stane pouhou legendou… Přes den hledá zásoby v liduprázdném Los Angeles, v noci od svých dveří odhání smečku hladových upírů. Robert Neville vede osamělý život uprostřed apokalypsy, která dala rčení „můj dům, můj hrad“ úpl

Obrázek podcastu Malý princ

Malý princ

Jedno z nejslavnějších děl moderní světové literatury. Malý princ je symbolem dobra, hledačem i objevitelem krásy. Křehký příběh, který mají rády děti a milují jej až do dospělosti, protože hlavní hrdina se učí dívat na svět očima dítěte a přehodnocuje, co je v životě o

Obrázek podcastu Proces aneb Zrádce národa

Proces aneb Zrádce národa

Na jaře roku 1914 se na stránkách Národních listů objevil materiál, který usvědčoval poslance Karla Švihu z placené spolupráce s pražskou policií. Švihovi, který list zažaloval, se obvinění nepodařilo vyvrátit ani u soudu. Po válce a po vzniku Československa, bylo proká

Obrázek podcastu Oblomov (1966)

Oblomov (1966)

Roku 1859 vydal Ivan Alexandrovič Gončarov svého Oblomova. Román byl vřele přijat pro to, jak vystihl ducha doby a zkarikoval její neduhy. Oblomov není schopen ničeho, ani kariéry, ani lásky a promarní svůj život v pasivitě a nečinnosti. Pro svou nerozhodnost bývá Oblom

Obrázek podcastu Tri zakliate kniežatá

Tri zakliate kniežatá

Audiokniha Tri zakliate kniežatá – obsahuje 2 rozprávky Tri zakliaté kniežatá a Pár, čo mu niet páru, ktoré na motívy rozprávok Pavla Dobšinského napísala Olga Janíková.

Obrázek podcastu Hypnotizér – Hypnóza, její moc a síla

Hypnotizér – Hypnóza, její moc a síla

HYPNÓZA – Všichni jsme o ní slyšeli, ale kdo z nás ji zažil na vlastní kůži? Jakub Kroulík nám poodhalí její tajemství. K čemu může sloužit? – Může být nebezpečná? – Dá se zneužít? – Má něco společného s magií? – Umí nás zbavit fobií? – Pomůže nám zhubnout a přestat ko

Obrázek podcastu Pověz mi, jak žijete

Pověz mi, jak žijete

Vzpomínky z archeologických expedic na tajemném Středním východě. Tato kniha je odpovědí. Odpovědí na otázku, kterou mi lidé kladou velmi často. „Takže vy kopete v Sýrii, viďte? Povězte mi o tom všechno! Jak tam žijete? Ve stanech?“ Myslíte, že znáte Agathu Christie?

Obrázek podcastu Toulky první republikou 1-25

Toulky první republikou 1-25

Světla a stíny první republiky v novém seriálu Českého rozhlasu. Vznik republiky, Masaryk, Rašín, Slovensko, Podkarpatská Rus, Hašler, Baťa, Sokolové, Derby pražských S, Kafka, prostituce, Devětsil, trampové a mnoho dalšího

Obrázek podcastu Šlachta - Třicet let pod přísahou

Šlachta - Třicet let pod přísahou

Robert Šlachta poskytuje prostřednictvím rozhovoru se známým českým investigativním novinářem Josefem Klímou osobní zpověď svého neobyčejného života, a to nejen osobního, ale především toho profesního. Jako bývalý ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a n

Obrázek podcastu Krvavý Bronx

Krvavý Bronx

16 povídek na motivy „černé kroniky“ brněnského Cejlu, zvaného Bronx. Myšlenka udělat knihu příběhů vytvořených na základě novinových článků z druhé poloviny devatenáctého století není moje. Svěřil mi ji v pivním baru Na Stojáka historik Michal Konečný. Já mám akorát v

Obrázek podcastu Vodní hrob

Vodní hrob

Novinář Marek "Terence" Vráz se setkává s umírající ženou, která chce na poslední chvíli ulevit svému svědomí. Svěří se mu, že před lety tajně porodila a pak zabila své dítě. Terence se snaží ověřit pravdivost jejího příběhu, naráží však na nesrovnalosti a v ženině vypr

Obrázek podcastu Don Giovanni

Don Giovanni

Víte, proč známý svůdník Don Giovanni zabil sevillského komtura, který ho přišel později ze záhrobí potrestat za jeho hříchy? A co je vlastně obsahem velmi zvláštního zápisníku, jehož majitelem je Giovanniho sluha Leporello? Na tyto otázky vám odpoví dramatizace Jana Ji

Obrázek podcastu Supraphon vypravuje...4 (Boccaccio, Eisner, Vrba, Hašek, Jerome, Preclík)

Supraphon vypravuje...4 (Boccaccio, Eisner, Vrba, Hašek, Jerome, Preclík)

Bylo jen otázkou času, kdy po titulech s archivními popovými písničkami v serii "Supraphon hraje..." navážeme s obdobnou formou zpřístupňování archivního mluveného slova našim milým zákazníkům a posluchačům. A tak je tu nová řada mluveného slova určená pouze pro digitál

Obrázek podcastu Rozára

Rozára

Jedna z povídek dnes už pozapomenutého autora Josefa Heyduka, který do povědomí čtenářů vstoupil jako bystrý fejetonista a kurzívkář a jako vynikající překladatel náročnější francouzské literatury. Povídka Rozára vyšla v souboru krátších textů: Pokušitel, který je průře

Obrázek podcastu Na tenkém ledě

Na tenkém ledě

Před sedmi lety byl Miles Pussett žokejem v překážkových dostizích, po nešťastné události však sport opustil a přísahal, že se k němu už nikdy nevrátí. Nyní adrenalin vyhledává na švýcarské ledové dráze Cresta Run ve Svatém Mořici. Náhodou se v městečku ocitne během ste

Obrázek podcastu Jak rozvíjet vztahy s lidmi, působit na ně a získat jejich důvěru

Jak rozvíjet vztahy s lidmi, působit na ně a získat jejich důvěru

Laskavé osobnosti působící magnetizujícím dojmem Jistě máte ve svém okolí někoho, kdo působí doslova magnetizujícím dojmem. Tito lidé mají dar přesvědčit druhé, aniž by téměř museli promluvit jediné slovo. Chtěli byste také být takovou osobností? Stát se jí můžete. Dr

Obrázek podcastu Hovory o józe a mystice č. 11

Hovory o józe a mystice č. 11

Obsahuje nové pojednání autora "Vědomí je vše, vše je vědomí", o důležitosti a moci vědomí, a o způsobech, kterými je můžeme poznat. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Obrázek podcastu Čtení ze Starého zákona

Čtení ze Starého zákona

Mám rád pohádky, zejména ty staré, v nichž je skryta pradávná lidská moudrost. Starý zákon sice není pohádkou, ale čte se jako pohádka, a moudrostí je v něm jako v žádné jiné knize na světě. Chci se pokusit přečíst vám několik úryvků z této prastaré knihy a připomenout

Obrázek podcastu Rozhlasové ranní tělocviky I (80. léta)

Rozhlasové ranní tělocviky I (80. léta)

Zacvičte si s námi tak, jak bývalo v rozhlase zvykem... Nabízíme výběr Ranních tělocviků z 80. let. Ranní tělocvik 22.12.1980 Vedoucí tělocviku Eva Bosáková, doprovází rytmická skupina Antonína Švehly. Cvičenka: Marie Mackovičová Ranní tělocvik - Čtyři na víkend 07.0

Obrázek podcastu Život víry 2020/5

Život víry 2020/5

Život víry 2020/5 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Petr Hodec, Pavel Kohl, Rasťo Kvasňovský, Lucie Endlicherová, Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – Nedokonalý křesťan Jak se pozná zralý kře

Obrázek podcastu Večer a jitro

Večer a jitro

Pilíře země, Na věky věků a Ohnivý sloup, tři monumentální historické ságy bestselleristy Kena Folletta dokázaly oslovit miliony čtenářů na celém světě. Nyní přichází autor s dalším románem Večer a jitro, který tuto kingsbridgeskou sérii dějově předchází. Píše se rok 9

Obrázek podcastu La Fontainovy bajky

La Fontainovy bajky

Nejznámější příběhy francouzské literatury ani po 360 letech neztrácejí na aktuálnosti a stále baví děti po celém světě. Znovu a znovu čtou nové generace bajky O lišce a čápu či O lišce a vráně a mnoho dalších, které vyšly z pera Jeana de La Fontaina a svým vtipem a chy

Obrázek podcastu Problém tří těles

Problém tří těles

V Říši středu probíhá Velká kulturní revoluce. Čína nechce zůstat pozadu za Sověty a Američany, a proto se v rámci tajného vojenského projektu pokouší navázat spojení s mimozemšťany. Přesně o třicet let později začínají umírat významní vědci a lidé začínají vyzývat k ná

Obrázek podcastu Obraz Doriana Graye

Obraz Doriana Graye

„Jediný půvab minulosti je v tom, že je to minulost.“ Oscar Wilde. Zatímco krásný Dorian zůstává stále dvacetiletý, do jeho věrného portrétu na malířském plátně se propisují všechny hříchy a poklesky živé předlohy. Slavný Wildeův román v sobě nese autobiografické rysy.