Audiokniha Bídníci

Život víry 2024/07–08
Život víry 2024/07–08 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková, Daniel Zeman a Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Domácí násilí - Dokud nás násilí nerozdělí? – Znamená slib „v dobré…

5 principů rodičovství
>>„Upřímně netuším, co bych si bez Alizy počala. Dává mi jistotu, že všichni můžeme vychovávat dobré lidi – včetně nás samotných!“ — Drew Barrymore

Ďáblova čísla
666. Ďáblovo číslo, číslo šelmy. Podvrh nebo důkaz působení temných sil? Během úřední cesty Jiřího Adama z Dobronína dojde ve Dvoře Králové k několika vraždám. Jednou z obětí je člen rodu Valdštejnů. Jde o dílo ďáblovo? Při běžné úřední cestě královského písaře Jiřího…

Obrazy ze Šumavy
„Jsem synem svých domovských lesů, miluji jejich drsnou přírodu … a to celou silou své duše.“ Karel Klostermann. „Obíral-li jsem se ve svých pracích převážně Šumavou, stalo se tak proto, že ji znám snad lépe než kdo jiný; přírodu, kraj, lid, z něhož jsem vyšel a s nímž…

Legendy a invokace
Soubor několika legend o životech svatých z pera Karla Schulze, autora slavného románu Kámen a bolest. Legendy vycházejí z původních pramenů. Karel Schulz je předkládá ve své typické barokizující formě.Účinkují: Viktor Preiss, Boris Rösner, Rudolf Pellar, Eliška Balzero…

BOŽENA / Božena Němcová - Korespondence 1844-1862
Aňa Geislerová září nejen v roli slavné spisovatelky v nové televizní minisérii, ale uchvacuje i přesvědčivou a podmanivou četbou autorčiných dopisů v této audioknize Žena s nevídaným literárním talentem, fascinujícím zjevem a uměním získávat si lidi a naslouchat jim v…

Páni severu
„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre…

Tři večery s dědou aneb Vyprávění o Pučálkovic Amině
Další z úspěchů dlouholetého tvůrčího tandemu dramaturgyně Jaroslavy Sterjčkové a režiséra Jiřího Horčičky. Rozhlasová inscenace, která vznikla na motivy slavné knížky herce Jindřicha Plachty.

Ted Bundy, vrah po mém boku
Kompletní portrét nejbrutálnějšího sériového vraha Ameriky. Kniha spisovatelky Ann Rule, Ted Bundy, vrah po mém boku, je naprosto jedinečná ve své ohromující intimitě a popírá stejně děsivě jako v době svého vzniku naši představu, že bychom přece samozřejmě poznali, kdy…

Norské dřevo
Exotika, milostné vztahy, nespoutaný sex, studentský život, ale také studentské bouře na konci 60 let v Tokiu, – to vše lze v románu Norské dřevo nalézt. Jeho název je zvolen podle známé písně Beatles, oblíbené skladby jedné z ústředních postav dívky Naoko. Hlavní hrdin…

Vyvolávač deště
Rudy Baylor studuje posledním rokem práva na univerzitě v Memphisu. V klubu, kde se scházejí nesolventní důchodci, získává své první dva klienty. Paní Birdie chce vydědit vlastní vnoučata a děti, které ji zanedbávají. Druhým klientem je rodina Blackových. Jejich syn Don…

Dospělé děti emočně nezralých rodičů
Zbavte se viny, která není vaše Jak emočně nezralí rodiče ovlivňují život svých dospělých dětí Pokud jste vyrostli s emočně nezralým, nedostupným nebo sebestředným rodičem, můžete v dospělosti pociťovat hněv, emoční osamělost, pocit zrady, úzkosti, deprese, obtíže v n…

Heuréka!
>> „Neobyčejně otevřený a autentický příběh – s konkrétními radami, spoustou inspirace i odvahou přiznat chyby.“ — Petr Bena, vice chairman of the board Alza.cz<< >> „Místo superlativů nabízí ‚aha‘ momenty a praktické rady z reálného byznysu.“ — Jitka Dvořáková, ex-CEO…

Sobota: Holé a trapné dýchání
Slavný herec a komik vypráví momentky z mozaiky svého života Populární herec a komik, proslulý svým absurdním humorem, je známý i jako autor zábavných textů. Píše celý život kratší literární útvary, které vyšly knižně a nyní je pod stejným názvem autor načetl (v tomto …

Volání Kukačky
Vzrušující detektivní román J. K. Rowlingové, napsaný pod pseudonymem Robert Galbraith. Když se slavná modelka Lula Landryová zřítí ze svého zasněženého balkonu v londýnské čtvrti Mayfair, dojdou vyšetřovatelé rychle k závěru, že šlo o sebevraždu. Případ se zdá být uzav…

Tři Garridebové
Sherlock Holmes a případ podivného dědictví, k jehož vyplnění je třeba tří mužů zvláštního příjmení... Jiří Tomek jako Sherlock Holmes a Jaroslav Kuneš v roli Watsona.

Můj život
Mahátma Gándhí je jednou z nejvýznamnějších postav indických dějin. Je také autorem vlastního životopisu, který v Československu vyšel už v meziválečném období. Popisuje v něm podrobně svou politickou i duchovní dráhu, vzpomíná na své působení na jihu Afriky a také na t…

Příběhy léčitelky
Tato kniha vám nabízí možnost nahlédnout do příběhů lidí, kteří se vydali řešit své problémy v životě, ať už zdravotní, osobní nebo nadpřirozené s dennodenními zajímavostmi, které je potkávaly. Kromě příběhů najdete v knize spoustu návodů a rad, které vám můžou pomoci v…

Kroky vraha
V pražském lesoparku byla v noci uškrcena mladá žena. Novinářka Julie Kellerová je zřejmě poslední, kdo s ní před vraždou mluvil. Oběť se navíc nápadně podobala její dceři Kláře. Byla to náhoda, nebo měl vrah spadeno na někoho jiného? Sympatický inspektor Josef Bergman …

Supertajný seznam věcí
Luka je šestnáctiletý kluk, který rád chodí na slackline, poflakuje se s kamarády a dobírá si svoje dvojče Naďu. Aspoň tomu tak bylo donedávna, než se Naďa vážně zranila na skateboardu. Teď je upoutaná na lůžko a na bráchovy blbé vtípky nemá ani trochu náladu. Luka ví, …

Tvá M.
Občas je potřeba se zastavit. Zachytit úsměv, myšlenku, absurditu, vzpomínku, postřeh, slzu. A prohlédnout si je, potěšit se s nimi. Někomu ji poslat, dát přečíst. I když dopisních schránek ubývá a let přibývá. Úsměvné, něžné, spiklenecké příhody a úvahy ze života ženy,…

Prosím, jen vážně
V komedii Prosím, jen vážně z roku 1985 se Alena Vostrá věnuje svému mnohokrát zkoumanému tématu bezúčelného zahrávání si se životem.V roce 1985 natočila hru režisérka Jana Bezdíčková, do hlavních rolí obsadila například Milenu Steinmasslovou, Janu Paulovou, Františka N…

100 statečných - Host č. 87 - Lucie Lomová 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - L. Lomová (kreslířka, autorka komiksů)

Bárta: Muzikantská pohádka pro tuze pěknou princeznu
...představ si princeznu, která sedí u takové truhlice s jarmarou a hraje na ni...a vezme si jenom toho, kdo dokáže zahrát tak, jako ona... Tak začíná pohádka plná muziky a písniček o putování muzikanta Martina za tou tuze pěknou princeznou, co hraje na ..na co to vlast…

Ochutnávačka
Jejím úkolem je ochutnávat jídlo pro samotného Adolfa Hitlera. Uprostřed bouřlivých událostí druhé světové války najde mladá Němka nejisté útočiště, které je ale daleko blíž zdroji nebezpečí, než si kdy dokázala představit... Počátkem roku 1943 posílají rodiče Magdu Rit…