Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Bibi

Audiokniha Bibi

Délka:

10 hod 58 min

Čte:

Jana Štvrtecká

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Povídky Karla Poláčka

Povídky Karla Poláčka

Výběr z povídek spisovatele Karla Poláčka Významný představitel českého humoristického románu Karel Poláček a povídky: Pan Selichar se osvobodil, Něco o sobě a Potíže optimistů.Účinkují: Josef Somr, Josef Kemr a Rudof Hrušínský.

Obrázek podcastu Poslední království

Poslední království

Strach snad dokáže muže ovlivnit, ale sebedůvěra bojuje proti strachu. Uhtred z Bebbanburgu přišel na svět v 9. století, kdy jeho rodnou Británii pustošily vpády loupeživých vikingů. Jeho život se obrátil naruby poté, co jeho bratra i otce, northumbrijského velmože, zab

Obrázek podcastu Nezvratné alibi

Nezvratné alibi

Dá se zlomená jazylka považovat za podpis sériového vraha? Nevyjasněná smrt dvacetileté Lucie Martinové, milované dcery z dobré rodiny, představuje šestý ze sedmi případů neobjasněných vražd, které se staly předmětem sázky Enza Macleoda s novinářem Rogerem Raffinem. Ko

Obrázek podcastu Album pohádek "Supraphon dětem" 15. - Kocourkovští, Enšpígl, První prášilovská, Pohádka naruby...

Album pohádek "Supraphon dětem" 15. - Kocourkovští, Enšpígl, První prášilovská, Pohádka naruby...

Patnáctý díl řady Album pohádek "Supraphon dětem" přináší tentokrát převážně pohádky humorné - jejich hrdiny jsou mimo jiné občané bláznivého Kocourkova či Enšpígl. Účinkují v nich skvělí herci jako Jiřína Bohdalová, Josef Kemr, Jaroslav Marvan, Ladislav Potměšil, Danie

Obrázek podcastu Politické kauzy

Politické kauzy

Miliony v krabici od vína, kterou obdržel hejtman David Rath. Láska premiéra Petra Nečase k ředitelce jeho kabinetu Janě Nagyové, jež způsobila pád vlády. Podezřelé obálky šéfa Věcí veřejných Víta Bárty. Utajovaná, leč neutajená lánská schůzka místopředsedy ČSSD Michala

Obrázek podcastu Rozmarná léta

Rozmarná léta

Očima vzpomínek oscarového režiséra poznáte některé významné a dramatické události v historii naší země a především nahlédnete do zákulisí vzniku filmů: Ostře sledované vlaky, Rozmarné léto, Postřižiny nebo Vesničko má středisková. Charakteristický Menzelův hlas je inti

Obrázek podcastu Stopy dávnej minulosti - Slovensko v praveku

Stopy dávnej minulosti - Slovensko v praveku

Stopy dávnej minulosti - Slovensko v praveku sú výsledkom práce tridsiatich rokov, počas ktorých Pavel Dvořák o najstaršej histórii napísal desať kníh a nakrútil sto dokumentárnych filmov. Je to rozprávanie o najstarších dejinách Slovenska a sumár obohatený tým najdôlež

Obrázek podcastu Kolmo na Moskvu

Kolmo na Moskvu

Máte někdy chuť vyrazit někam hodně daleko? Třeba na kole? Jen si říkáte, že na takovou cestu nemáte dost času? Milan Martinec ukáže, že i v rámci normální dovolené je možné střihnout si například tři týdny do Moskvy a zpátky. Nebo zajet přes Alpy a Pyreneje k pobřeží A

Obrázek podcastu Labyrint svět

Labyrint svět

Významný český skladatel Jan Hanuš se svými rodiči a sedmi sourozenci prožil obě světové války, tu první jako nejmladší člen i na tehdejší dobu veliké rodiny. Války a následný komunistický režim se nezvratně podepsaly na jeho osobním i rodinném životě. Nevzaly mu však l

Obrázek podcastu Podnájemnice v závoji

Podnájemnice v závoji

Některé případy, které Sherlocku Holmesovi osobně poskytly jen málo příležitostí k rozehrání jeho proslulého důvtipu, vzešly z hrozných lidských tragédií. Takový je i případ Podnájemnice v závoji... Vyprávění ženy, skrývající obličej pod závojem, odhalí skutečný průběh

Obrázek podcastu Digitální minimalismus

Digitální minimalismus

Digitální minimalisté jsou všude kolem nás. Jsou to klidní, spokojení lidé, kteří se umějí ponořit do rozhovoru, aniž by museli potají kontrolovat telefon. Dovedou se nechat zcela pohltit dobrou knihou, ranním během, svými myšlenkami. Umí se bavit s přáteli a nic je nen

Obrázek podcastu Sámo

Sámo

Velký vládce Čechů a tajný vyslanec krále Chlothara být nedlouhé zmínky v prastaré kronice tak řečeného Fredegara, možná bychom ani nevěděli, že francký kupec a později první známý český král vůbec existoval. Dokázal, co nikdo před ním a málokdo po něm – sjednotit naše

Obrázek podcastu Snílek

Snílek

Jindra Jarošová. Životní příběh zakladatele Mezinárodního červeného kříže Henri Dunanta. Režie Jana Bezdíčková.Účinkují Viktor Preiss, Jana Dítětová, Karel Houska, Soběslav Sejk, Otakar Brousek I., Josef Velda, Miroslav Masopust, Miroslav Moravec, Milan Mach, Petr Svojt

Obrázek podcastu Jak neuloupit smaragd

Jak neuloupit smaragd

Zloděj packal – záruka vtipu a humoru. Román se smolařským zlodějíčkem Johnem Dortmunderem patří k nejznámějším Westlakeovým propojením humoristického a kriminálního žánru. Když jsou zlodějíčci packalové, vše okolo nich i oni samotní dostanou na frak. Román z takzvané

Obrázek podcastu Bez práva na život

Bez práva na život

Devátý díl ze série Sedmý smysl. Předposlední díl série Sedmý smysl, ve kterém se nitky příběhů prvních dílů postupně splétají dohromady. Hanka se snaží pomoci malé Terezce obdařené vzácným darem, který je pro ni současně prokletím.

Obrázek podcastu Noc v Lisabonu

Noc v Lisabonu

„Mluvil ke mně, ale věděl jsem, že jsem pro něj jen stěnou, která mu občas vrací ozvěnu.“ Na útěku z vyšinuté Evropy roku 1942 se potkali v úřední džungli lisabonského přístavu, kde je běžencům z Německa a dalších okupovaných zemí někdy dopřáno vmáčknout se na loď do Am

Obrázek podcastu Prosím, jen vážně

Prosím, jen vážně

V komedii Prosím, jen vážně z roku 1985 se Alena Vostrá věnuje svému mnohokrát zkoumanému tématu bezúčelného zahrávání si se životem.V roce 1985 natočila hru režisérka Jana Bezdíčková, do hlavních rolí obsadila například Milenu Steinmasslovou, Janu Paulovou, Františka N

Obrázek podcastu Outěchovice

Outěchovice

Kniha divadelního režiséra Jiřího Frejky Outěchovice je vyprávěním o rodu dědičných svobodných myslivců Frejků z Útěchovic pod Stražištěm. Jiří Frejka v ní navazuje na vzpomínky svého otce Josefa, čímž se mu podařilo obsáhnout téměř dvěstěletou historii outěchovické mys

Obrázek podcastu Sběratel kostí

Sběratel kostí

Vraha, co se nedá chytit, odhalí jedině detektiv, který se nemůže hýbat. Newyorské bezpečnostní složky jsou v pohotovosti kvůli konferenci OSN, situaci však zkomplikuje nález těla bizarně zavražděného muže. Pod tlakem okolností požádá policie o pomoc bývalého detektiva

Obrázek podcastu Džínová generace

Džínová generace

Faktograficky laděný román Džínová generace vypráví o tragické události ne tak dávné gruzínské historie. Dne 18. listopadu 1983 se skupina mladých lidí pokusila unést letadlo společnosti Aeroflot mířící z Tbilisi do Leningradu. Jejich cílem bylo vynutit si přistání v Tu

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše

Obrázek podcastu Inscenace, které zaujaly IV

Inscenace, které zaujaly IV

Komentář k původnímu albu (1 18 1477) z roku 1974: Nikolaj Vasiljevič Gogol žil v letech 1809 až 1852. Dětství strávil v romantickém prostředí rodného statku na Ukrajině a své první literární pokusy začal psát už na gymnasiu. Když mu bylo šestnáct, zemřel car Alexander

Obrázek podcastu Hudebně doložený Ezop

Hudebně doložený Ezop

Humorem i vtipem vás upoutá a pobaví rozhlasová hra Ilji Hurníka Hudebně doložený Ezop, ve které autor parafrázuje Ezopovy bajky a v řadě příběhů s nadsázkou nahlíží osudové lidské vztahy. Zásadním způsobem do nich rovněž nechává vstoupit svět hudby. V inscenaci Jiřího

Obrázek podcastu Klub sebevrahů

Klub sebevrahů

Tajemné případy, které vám ukáží, že se ta největší tajemství neukrývají na pustých ostrovech, ale také v nitru člověka. Romantické příběhy skotského spisovatele R. L. Stevensona (1850?1894) se často odehrávají v odlehlých končinách nebo dávno minulých časech a vyznačuj

Obrázek podcastu Pekelníci

Pekelníci

Oheň proti vodě. Přízrak z daleké arabské pouště proti strašidlu z povodí Hronu. Přicházejí před tureckými oddíly, aby jim vyčistili cestu pekelným ohněm. Pekelníci. Proti nim stojí kapitán Báthory a Stěpan Voronin. Na pomoc jim přichází vodní příšera jménem Blivajz. Ma