Audiokniha Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování

Otec hlava rodiny
Výběr ze známé humoristické knihy o běžných rodinných problémech a situacích. O rodinných figurkách. Hlavní postavou je velmi svérázný tatínek pan Day a jemu zcela na úrovni sekundující maminka paní Dayová...Čte: Svatopluk Beneš.

Supraphon vypravuje...7 ( Horníček, Konrád, Werich, Filipovský, Těsnohlídek, Preclík)
Bylo jen otázkou času, kdy po titulech s archivními popovými písničkami v serii "Supraphon hraje..." navážeme s obdobnou formou zpřístupňování archivního mluveného slova našim milým zákazníkům a posluchačům. A tak je tu nová řada mluveného slova určená pouze pro digitál…

Ivan Mládek uvádí Luďka Sobotu
Z obalu původní LP desky (1979): SOBOTA: "Ivan je pro mne muzikant par excellence, nebo abych se jasněji vyjádřil, muzikant extra ordinaire. Má absolutní sluch, zná noty a umí kamaráda podržet, když je mu nejhůř. Jako tuhle, když jsme šli jednou pozděv noci z knihovny.…

Fantóm opery
Proslulý román francouzského prozaika Gastona Lerouxe "Fantom opery" vyšel roku 1910. Nesmírně úspěšné dílo se dočkalo nesčetných reedic a řady překladů do cizích jazyků (první český překlad je z roku 1919) a bylo několikrát zfilmováno. Fantom opery se jeví jako projev …

Tajemství zdravého pohybu
Michal Novotný patří mezi světovou fyzioterapeutickou elitu. Dlouhá léta pracoval pro tenisovou ATP, staral se o Rafaela Nadala, Rogera Federera, Tomáše Berdycha, Karolínu Plíškovou i fotbalisty Realu Madrid, AC Milán a Sparty Praha. Kromě sportovců léčí také filmové hv…

Ja som tú poéziu žila
Výber kľúčových diel venovaný 100. výročiu narodenia autorky, od dievčenskej zbierky Dar až do chvíle poďakovania životu. Umelecký prednes Márie Schlosserovej je hlboko precítený.

Kaiser, Lábus: Lůďo, to je nap(r)osto no(r)mální a další povedené scénky
Oldřich Kaiser a Jiří Lábus patří mezi hereckou elitu. Každý z nich samostatně funguje jako mistr jeviště i filmového plátna v rolích vážných i komických. Sejdou-li se však tito dva herci jako komická dvojice, stane se zázrak podivuhodného řetězení nápadů, náhlých inspi…

Čtvrtek: O Rumcajsovi, Mance a Cipískovi
Dnes už klasické pohádkové vyprávěnky Václava Čtvrtka o loupežníku z lesa Řáholce se staly díky televizním večerníčkům doslova hitem několika generací. Pro Supraphon je kdysi natočil Karel Höger aněkolik jich namluvil také pro vydavatelství Panton. Tento titul nabízí ro…

Políbit tu správnou nevěstu
V životě June je všechno skoro dokonalé. Spolu se svými kamarádkami vede agenturu Wedding Dreams, vytváří fantastické dorty a okouzluje jimi své klienty. Tak co na tom, že v lásce to trochu vázne? Když do agentury přijde požadavek, aby zorganizovala zimní svatbu pro dce…

Ptáci odlétají
Elišku Krásnohorskou sledujeme na stránkách knižky Heleny Hodačové od útlého dětství, které prožívá v Praze a později i za sedmiletého pobytu v Plzni. Příběh je zajímavým svědectvím o cestě mladé Elišky k umění, představuje ji jako začínající libretistku, spisovatelku a…

Borovský: Básně
Komentář k původnímu LP XM 60025 z roku 1965: "Bože, dej mi, abych byl pilen, aby ze mne někdy měli Češi radost!" - takový zbožný povzdech si Karel Havlíček zaznamenal do zápisníku v noci 13. ledna roku 1842, když byl pro své kritické stanovisko k náboženským dogmatům a…

Bezohledná
Království Ilya právě potlačilo povstání Odboje, ale klid nezavládl. Paedyn Grayová, patřící k Obyčejným, přežila Očistné zkoušky a poté, co v sebeobraně zabila krále, je na útěku před tím, komu začala až příliš důvěřovat. Kai Azer je nyní ilyjským Vymahatelem. Novým kr…

Novičok nebo kulka
„Označují je za zrádce, nepřátele režimu, odpadlíky či prostě jen za nepohodlné oponenty režimu a neštítí se ničeho – ani vraždy.“ Šokující informace o tom, jak Putinovo Rusko zachází s lidmi, kteří jsou mu nepohodlní a že se v rámci jejich umlčení neštítí ničeho – ani …

Na podpätkoch
Rok po vražde Bosa sa jeho kapitáni rozhodli rozdeliť si územie Nášho Mesta, pasovali sa do pozícií malých bosov a začali si závidieť a navzájom škodiť. Začala sa vojna v podsvetí, ale iba z toho jeden nevyžije, a tak voči majiteľom reštaurácií a kaviarní vo svojom teri…

O pyšné lokomotivě a další pohádky o mašinkách
Sedmero pohádek o mašinkách vypráví Pavel Zedníček Nová nahrávka pohádek o mašinkách, vláčcích, lokomotivách a všech věcech, které se dějí na železnici. Pavel Zedníček je protagonistou úspěšné a oblíbené audioknihy Pohádky o mašinkách, která zdařile adaptovala pět příb…

Stvorení pre beh
Behanie je v móde a preto je aj kníh o behaní veľmi veľa. Ale kultová je len jedna! Medzinárodný bestseller Stvorení pre beh, ktorý prevrátil naruby svet bežcov a podnietil vznik “barefoot running” hnutia, ktorému sa už prispôsobujú aj najväčšie športové značky sveta. S…

Ze starobylých proroctví
Audiokniha Ze starobylých proroctví obsahuje příběhy ze Starých pověstí českých od našeho klasika Aloise Jiráska s mistry slova Norbertem Lichým a Zdeňkem Maryškou, kteří vás provedou za doprovodu bohaté zvukové skladby starými proroctvími o naší zemi. OBSAH: 1. Sybil…

O Jezerce
Alena Riegrová.: O Jezerce. Původní rozhlasová pohádka. Režie Karel Weinlich.Osoby a obsazení: Pankrác (Jiří Miegl), Jezerka (Veronika Jeníková), Michlík (Tomáš Šolc), František (René Přibil), Lucka (Sylva Sequensová), doktorka (Eva Wimmerová), Madlenka (Zorka Kostková)…

Gottwaldova mumie
Naneštěstí pro Išku to není začátek anekdoty, ale její nové pracovní rutiny. Mladá vdova a matka malého chlapce nastupuje jako uklízečka do nejstřeženější budovy tehdejšího Československa — Mauzolea Klementa Gottwalda na pražském Vítkově. Mrtvý je tu uložen k věčnému od…

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Křišťálový klíč III.
Podnikavý sklářský rod Heřmanů ve stínu blížící se Války o rakouské dědictví. Šestidílná kronika vypráví o osudech severočeského podnikatelského rodu Heřmanů od konce 17. století až do zrušení nevolnictví na sklonku 18. století. Životní peripetie členů rodu, kteří se s…

Život víry 2026/07-08
Z obsahu čísla: * Spatřil jsem cosi odjinud (rozhovor s Alešem Novákem) Co se stane, když se víra, umění a touha po pravdě protnou v jednom životě? Aleš Novák zve do svého světa obrazů, soch i hudby a odhaluje, proč pro něj tvorba není jen řemeslem, ale cestou k odhal…

Čertův mlýn
Jedna z klasických nedělních českých pohádek, které si oblíbilo několik generací posluchačů...Osoby a obsazení: Matěj (Josef Patočka), Janíček (Tomáš Juřička), Barbora (Martina Hudečková), čert (Ilja Prachař), rychtář (Antonín Hardt) a čertík (Artur Šviha).

Dědeček: Pohádky o Malé tlusté víle
Jiří Dědeček Pohádky o Malé tlusté víle Režie Kristýna Žantovská Nahrávka z archivu Českého rozhlasu Písničkář, básník, spisovatel a překladatel Jiří Dědeček napsal pohádkovou knihu, ke které ho inspirovaly jeho dvě malé dcery a zvláště pak jejich hračky. Ty mezi sebou…

Tomáš Řepka: Deník ze dna
Bývalý fotbalový reprezentant, kapitán Sparty, hráč italské Fiorentiny a anglického West Hamu, legendární obránce Tomáš Řepka vám nabízí svou nejosobnější a nejsyrovější zpověď. Během výkonu trestu si psal deník, který obsahuje exkluzivní svědectví o tom, jaké byly jeho…