Audiokniha Berta a Dušičky

Kozák: Lovcem v Tajze
Původní LP album 2 18 0425 "Jan Kozák Lovcem v tajze" vydal Supraphon v roce 1977 - nyní titul vychází poprvé digitálně. JAN KOZÁK (*25.3.1921 – †5.5.1995 ) vypráví ve své knize o svých cestách na Sibiř, o svých osamocených toulkách či o společných výpravách s přátelsk…

Mycelium VI: Vrstva ticha
Lucas propadl kouzlu psychotroniky, ale to není jediná z jeho tužeb… Touha ovládnout psychotroniku přivedla Lucase k Aš~šádovi. Složil slib, stal se jeho učedníkem, a tím se naprosto vydal do jeho rukou. Emocím, které od začátku byly mezi nimi dvěma, se už nedá uniknout…

Spalující rivalita
Spalující rivalita je legendární MM romance ze série Game Changers, která dobyla svět – a teď přichází jako audioknižní zážitek, co vám rozpálí sluchátka! Shane Hollander je hvězda světového formátu. Nejenže má výjimečný talent, ale také bezchybnou pověst. Hokej je pro …

Říše popela
Audiokniha Říše popela obsahuje závěrečný díl epické fantasy trilogie Draconis Memoria. Draconis Memoria #3 Kovolodní obchodní syndikát stovky let poháněla krev draggů — a chránili ho Krvožehnaní, hrstka lidí, kteří dokázali krev pít, a v důsledku toho disponovali děsiv…

NAJKRAJŠIE ROZPRÁVKY 5 - Alibaba a štyridsať lúpežníkov & Studňa zlodějov
Alibaba a štyridsať lúpežníkov, Studňa zlodějov - pohádky z nejrůznějších koutů světa a nejroztodivnější příběhy na této audioknize vypráví Marián Labuda a další. Dvě klasické pohádky v interpretaci Mariána Labudy a dalších slovenských herců. Ali Baba je náhodným svědke…

Svedectvá mŕtvych
New York očami súdnej lekárky – nočná mora odohrávajúca sa v meste snov. Miliardári obklopení umeleckými dielami alebo bezdomovci prechádzajúci podzemnými tunelmi – ich mŕtve telá zakaždým rozprávajú jedinečný príbeh, ktorého kľúčové body sú ukryté v detailoch. Modriny,…

Zločin v Amalfi
Druhý díl série oddechových krimipříběhů z prosluněné Itálie. Švédský učitel dějepisu Hugo Lind a majitelka cestovní kanceláře Lara Belmonteová řeší další případ záhadného úmrtí. Tentokrát Belmonte Travels zorganizovala luxusní pobyt na pobřeží Amalfi pro bohatou obchod…

Frankie
Muž, ktorý chce zomrieť. Kocúr, ktorý hľadá domov. Frankie je dojímavý príbeh plný láskavého humoru. Príbeh o nezvyčajnom priateľstve a hľadaní chuti do života, znovuobjavovaní jeho zmyslu. Richard Gold sa na tento deň starostlivo pripravil. Dnes si vezme život. Slučka …

Povídky Šimka a Grossmanna 2
Povídky psali oba autoři původně pro svá jevištní vystoupení. Proto také první dva tituly /Povídky Š+G 1 a 2/ vydal Supraphon v letech l994 a l995 jako výběr z archivních zvukových záznamů inscenací této dnes už slavné dvojice, včetně dochované nahrávky interpretace jed…

Kapka Ája
Jedna za všechny. A všechny za vodu v obecném zájmu. Každé kapce vody jednou skončí sladká léta holčičího nicnedělání a pozná to i Ája, odteď školou povinná. V malotřídce slečny učitelky Vlnky má coby čerstvá prvňačka co dělat, aby zvládla učivo všech předmětů: jak těc…

Antonín Zápotocký
Vánoční projev Antonína Zápotockého 24. 12. 1952 Projev předsedy vlády k dětem a mládeži Oslavy 10. výročí SNP v Bratislavě 29. 8. 1954 - A. Zápotocký projev prezidenta A. Zápotockého na slavnostní manifestaci u příležitosti 10.výročí SNP na Stalinově náměstí Pozdravn…

Já si to všechno pamatuju
Politika, média, veřejný prostor, to vše Jindřich Šídlo sleduje, komentuje a glosuje přes třicet let. Prošel různými typy médií, dnes je možná nejznámější díky sociálním sítím – je jedním z nejsledovanějších Čechů na twitteru. A vášnivým fanouškem fotbalu. Co říká o své…

Hořící drát
Všichni jsme připojeni. A to znamená, že nás všechny může někdo najednou vypnout. Myslíte si, že jste doma v bezpečí? Jen se rozhlédněte – každá zásuvka, každý spotřebič a každý kabel se může stát v rukou geniálního šílence vražednou zbraní. Právě takovému neviditelnému…

Krev padlých andělů
Praha - poklidné srdce Evropy plné tajemných zákoutí, soch, kostelů, holubů, předražených taxikářů, zkorumpovaných politiků a ruských nevěstinců... Této idylce však právě zvoní umíráček! Hlava království českého je v obležení nepřátelských sil. Počet bojechtivých cizáků…

Nejlepší den pro umírání
Thompson nemůže žít ani s lidmi, ani s elfy. Pro jedny je nenáviděným půlelfem, pro druhé zase opovrhovaným poločlověkem. Jeho domovem se teď stalo gobliní město Likario. Nechává se najímat jako žoldák, prozkoumává staré chrámy a hledá poklady, bojuje s orky i s prastar…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

The Picture of Dorian Gray
Audiokniha The Picture of Dorian Gray namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň B1 pro středně pokročilé posluchače. Late nineteenth-century London: a city of contrasts. Great wealth and terrible poverty, beauty and ugliness, purity and immorality. Oscar Wilde takes th…

Jako chlapce by mě zastřelili
V rozhlasovém cyklu Osudy se setkáme s paní Jaroslavou Skleničkovou, rozenou Suchánkovou, která byla v červnu 1942 jako čerstvě šestnáctiletá dívka z Lidic úředně uznána dospělou ženou a po likvidaci obce nacisty coby odplaty za smrt protektora Heydricha poslána se svou…

Noční návštěvník
Zámečník chodí na návštěvy zásadně bez ohlášení, ale žádný strach. Odemkne si sám! Po nevydařeném soudním procesu je proslulý vyšetřovatel Lincoln Rhyme donucen ukončit spolupráci s newyorskou policií. Ani hrozící kriminál však neohroženého kvadruplegika neodradí od sna…

Bůh v renaultu
Čtvrtá povídková knížka úspěšného českého spisovatele obsahuje 12 povídek o mezilidských vztazích, které přinášejí směs pocitů, nálad a empatie. Hrdinové svěžích povídek prožívají všední pocity, touhy i strachy a nabízejí vnitřní očištění, které každý takový akt doprová…

Prokletí Salemu
Zlo klíčí v každém z nás. A nikdy neznáme místo ani čas příští krvavé sklizně… Americké maloměsto Jerusalem’s Lot na jihu státu Maine se na první pohled nijak neliší od jiných zapadákovů rozesetých po Nové Anglii. Přesto právě v něm spisovatel Ben Mears hledá látku pro…

Ve škole se dějou věci
Hedvice je sedm let a za pár dní půjde poprvé do školy. Škola je v takové úplně malinkaté vesničce a široko daleko není nic jiného. Hedvika se strašně těší, čeká už celou věčnost, aby mohla nasednout na školní autobus a rozjet se tam. Na kole by to rozhodně nešlo, na to…

Města
Vypravěč knihy slíbí manželce svého dávného přítele Štěpána, že se ve Stockholmu pokusí najít záhadný fialový flash disk, který Štěpána podivnou hrou náhody uvrhl do stavu duševní trýzně a který je zároveň jedinou věcí na světě, jež může jeho zoufalství utišit. Flash di…

Veselí
Když dojdete až na konec slepé ulice, máte dvě možnosti, přešlapovat na místě, anebo se vrátit. Třiatřicetiletá Eliška se rozhodla pro návrat. Zpátky na jižní Moravu. Do svého dětského pokoje. K rodičům. K sobě samé. Ke své podstatě. Protože doma jsou odpovědi. Režie Al…

Pražský chodec
Historik umění a esejista Josef Kroutvor (nar. 1942) od roku 1969 publikoval, nejprve převážně časopisecky, množství studií, kritických a uměnovědných statí, literárních textů a esejů. Své práce uveřejňoval v oficiálních periodikách, v samizdatu i v časopisech exilových…