Audiokniha Bedřich Smetana - Životopis

Psi z Rigy
Rok po událostech předchozí audioknihy Vrazi bez tváře řeší tým komisaře Kurta Wallandera nový případ: ke švédskému pobřeží připlul člun, v němž byly nalezeny dvě mrtvoly, přimrzlé k sobě v hrůzostrašném objetí. Zabití muži byli východoevropští zločinci a do švédského m…

Tři kamarádi
„Bez lásky je člověk vlastně jako mrtvola na dovolené.“ Robby Lohkamp má s Ottou a Gottfriedem malou autodílnu s benzinkou. V nejistých časech Výmarské republiky je kamarádské podnikání drží nad vodou a umožňuje jim na silnicích projíždět vozy způsobem, po němž hrozí ma…

Drda: Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert
Jan Drda (*4.4.1915-28.11.1970) Česká pohádka o zapomenutém čertovi Trepifajkslovi, hubaté, ale upřímné vdově Plajznerce, o Dalskabátech, ve kterých žije několik hříšníků, jeichž duši by rádi pekelníci dostali do svých spárů... Pohádková komedie Jana Drdy vyšla v Suprap…

Okamžitá pomoc proti úzkosti
Jak nalézt klid právě teď a jak se postavit obavám a úzkostem Čtyřicet nejjednodušších a nejefektivnějších cvičení, technik a postupů na snížení úzkosti od předních odborníků na duševní zdraví, kteří tyto dovednosti vyzkoušeli v praxi se svými klienty. Všechny užité tec…

Jak zaujmout hned napoprvé
Představte si, že máte úžasný nápad, myšlenku nebo jen zprávu, kterou byste chtěli sdělit co největšímu počtu lidí. To určitě není složité. Ale jak to udělat, aby zaujala a upoutala, aby si ji lidé zapamatovali, aby ji šířili dále? Jak zaujmout hned napoprvé Vám s tím p…

Soudruzi, to snad ani není pravda
Výběru písní a nahrávek z dob totality v archivu Českého rozhlasu a Supraphonu, nazvaný Soudruzi, to není fakt, to se opravdu stalo ( SU 5604-2) byl do té míry úspěšný, že vybízel k pokračování, neboť materiálu, ze kterého je možné čerpat, je stále hodně.Ke zdrojům nyní…

K2 8611 metrů
Sugestivní příběh o zdolání druhé nejvyšší hory světa prvním Evropanem Josefem Rakoncajem. Vítr, mráz, laviny, boj o holý život.

Rájem i peklem
Jediný dobrodružný román Otakara Batličky vypráví o příhodách kanadské výpravy, která v brazilských pralesích hledá naleziště vzácných nerostů. Bojuje přitom s divokou přírodou, s nepřáteli a především s nástrahami, které do jejich cesty klade jistý bohatý ziskuchtivec.…

Zinnerová: Linda, kočka zahradní a další pohádky o zvířátkách
Pohádka Markéty Zinnerové o kočce Lindě, která se jednoho dne objevila v rodině Jandovic. Vzhledem k tomu, že Linda má mnoho lidských vlastností, veselá vyprávění z jejich společného života neberou konce. Album doplňují další čtyři pohádky o zvířátkách v interpretaci Ji…

Páni severu
„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre…

Katyně
Černý román o škole pro popravčí odkrývá mechanismy moci v absurdní nadsázce. Andělsky krásná Lízinka Tachecí se nedostane na střední školu. Její pragmatická matka v honbě za maturitou objeví možnost studia na speciálním utajeném učilišti pro budoucí katy. Přestože Lízi…

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Sběratelé ostatků II.
Martin ze Stvolna opouští z pověření Karla IV. České země. Jeho úkolem bude získávat v zahraničí pro katedrálu svatého Víta ostatky svatých… Martin ze Stvolna opouští z pověření Karla IV. s malou výpravou České země. Jeho úkolem bude získávat v zahraničí pro katedrálu s…

Dekameron: Den sedmý
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Dobrodružství hraběte Lydericha
V příběhu o přátelství, lásce i zradě ožívají v postavě prvního flanderského hraběte rytířské ctnosti evropského středověku: udatnost v boji, vazalská věrnost, ušlechtilost mysli, služba dámě, křesťanská víra.Alexandre Dumas starší, vlastním jménem Davy de la Pailleteri…

Lovec čertov
Po udalostiach v Plzni Bohdan Jaroš prestal veriť, že sa ešte niekedy stretne so Steinom a Barbaričom. Na vlastnú päsť putuje po Českej ceste, ktorá spája Prahu s Budínom, pričom sa živí ako nájomný kat a lovec zločincov. V Trnave si ho predvolá gróf Stanislav Thurzo, k…

Cesta k billboardu
Sbírku krátkých próz básníka, publicisty a divadelního režiséra Ondřeje Škrabala spojuje téma pokroku a potřeby neustále se zdokonalovat. Cesta na blízký Západ je jako určitá fascinace čímsi lepším, tím, k čemu vzhlížíme v naději, že nám bude dovoleno něco odpozorovat. …

Noční brána
Je Mona Lisa společným jmenovatelem vražd, které od sebe dělí více než sedmdesát let? Smrti chladnokrevně zavražděného pařížského obchodníka s uměním v ospalé francouzské vísce na březích řeky Dordogne předcházel nečekaný nález ostatků muže s prostřelenou hlavou, jehož …

Rozina sebranec
Rozina v dětství nechápe, proč ji její rodiče nemají rádi. Pochopí to až později, když se dozví, že je sebranec, dítě odložené na schodech před kostelem. Jediným blízkým člověkem pro ni je její zachránce, páter Antonín z kláštera svaté Anežky. O mužích má špatné mínění.…

České okamžiky
Vybrané odvážné a hrdinské skutky či naopak ošemetné a nepříliš lichotivé chvilky z historie 20. století mohou posloužit jako námět k diskusím o Češích, češství a o českém národním charakteru. "Okamžik" je v historii vlastně fikcí. Letopočty, které se děti učí ve školác…

Čarodějná země Oz
Dosti zvláštní trojice kamarádů, kluk Tipet, Honza Dýně a dřevěná Koza, se vydávají do hlavního Smaragdového města čarodějné země Oz. Chtějí ho ochránit před nájezdem dívčí armády. Té sice velí rázná Bimbam, ale v pozadí všech zlostných snah se ukrývá mocichtivá čaroděj…

Sherlock Holmes a případ Karel Marx
Otci světového proletariátu Karlu Marxovi kdosi odcizil rukopis Kapitálu. Kdo jiný ho může vypátrat než geniální detektiv Sherlock Holmes?!

Čochtan vypravuje + bonus
Čochtan, ryze český vodník z původně amerického muzikálu Divotvorný hrnec, v české verzi nahradil skřítka Oga. Postavu Čochtana zpopularizoval v 50 letech Jan Werich, spoluautor české úpravy. který Čochtana také ztvárnil v představení Divadla ABC. Z této úpravy pochází …

Zkáza Jezerní kotliny
Ludva s Pavlem dál chodí do své milované Jezerní kotliny a nosí do města lékárníkovi vzácný šafrán. Občas však mají pocit, že je někdo sleduje. Při jedné z výprav objeví jeskyni a v ní něco, co otevře celou řadu otázek. Je možné, že by se mrtvý Dernet vrátil? Dobrodružn…

Rambo – První krev
JMENOVAL SE RAMBO... Knižní předloha kultovního filmu se Sylvestrem Stallonem v titulní roli o navrátilci z Vietnamu a jeho konfliktu se systémem. Nebo systému s Rambem…? Přišel muž – mladý tulák s dlouhými vlasy ve zplihlém kabátu. Pak se z něj stala legenda: JOHN RAMB…