Obrázek podcastu Baudelaire: Hořké propasti

Audiokniha Baudelaire: Hořké propasti

Délka:

13 min

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Žánr:

Poezie

Obrázek podcastu (Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 7.

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 7.

Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka Táňa Medvecká.

Obrázek podcastu Dědečku, vyprávěj – Příběhy starého Orientu

Dědečku, vyprávěj – Příběhy starého Orientu

Dědečku, vyprávěj – Příběhy starého Orientu je další ze série knížek o laskavém a trpělivém dědečkovi a zvídavé vnučce Viktorce. Tentokrát se přeneseme do vzdáleného Orientu. Viktorka tráví prázdniny u prarodičů na chalupě a dědeček jí každý večer vypráví příběhy, které…

Obrázek podcastu Arcižár

Arcižár

Kdysi budil děs a chrlil oheň, dnes dává přednost seriálům na Netflixu a lenošení v křesle. Možná je vůbec posledním drakem na zemi, ale svou dračí kariéru už dávno pověsil na hřebík. Nahlédněte do světa draků tak, jak ho určitě neznáte… V louisianských bažinách se zaby…

Obrázek podcastu Odvaha žít

Odvaha žít

Tato kniha je určena pro tebe, odvážný čtenáři. Této knize můžeš plně důvěřovat, napsal jsem ji proto, že nám oběma jde o stejnou věc – vyměnit zbabělost za odvahu žít život podle sebe. Nebýt otrokem systému a myšlení, skrze které jsi ovládán a redukován na bezvýznamnou…

Obrázek podcastu Vražda potřebuje reklamu

Vražda potřebuje reklamu

Nastoupil, aby zjistil, proč ze schodů sletěl pan Dean. Až to vypátrá, ukloní se a půjde si zase pinkat kriket. V červnu 1933 ještě nebývalo na mediálním trhu obvyklé, aby pod schodištěm slovutné londýnské reklamní agentury dělala reklamu mrtvola. Ani firma pana Randal…

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast…

Obrázek podcastu Co se stane dál

Co se stane dál

Hana se vrací do kraje svého mládí, doufajíc, že dceři konečně představí jejího otce. Paní Jarmilu také čeká jedno „poprvé“, a to už brzy oslaví šedesáté narozeniny. Marie se chystá na sraz gymnázia po dvaceti letech a moc se jí tam nechce, protože ví, že hlavním témate…

Obrázek podcastu Tak dobří, že vás nepřehlédnou

Tak dobří, že vás nepřehlédnou

>> „Optimistické dílo s jasnou logikou a bez škodlivých rad, užitečné pro všechny nováčky na trhu práce, ale také ty, kteří nemůžou najít smysl ve své současné kariéře.“ — Publishers Weekly ## O audioknize: Tápete v profesním životě? Nevíte, jaká práce by vám přinesla…

Obrázek podcastu Zářící den

Zářící den

Napínavý příběh z Aljašky o muži zvaném Zářící den byl inspirován stejnojmenným románem Jacka Londona. Rozhlasová hra nejen pro mládež. Účinkují Petr Haničinec, Miroslav Moravec, Jiří Bartoška, Renata Doleželová, Miloš Vávra, Pavel Rímský, Pavel Pípal, Otto Lackovič, La…

Obrázek podcastu Tajemství Chimneys

Tajemství Chimneys

Všechny stopy vedou do starého venkovského sídla. Ani slečna Marplová, ani Hercule Poirot. Na scénu přichází další hrdina s bystrým mozkem, inspektor Battle. Ten by však případ nerozlousknul bez pomoci sympatického, i když krutě podezřelého Anthonyho Cadea, který se ch…

Obrázek podcastu Klub vrahů

Klub vrahů

Adam Havel je uzavřený mladý muž se zálibou v knihách, který má dvě práce a malou garsonku na Hájích. Jeho život je průměrný až nudný – z práce do práce a pak domů mezi své milované knihy, sem tam navštívit sestru Táňu a její dvě malé děti a tak stále dokola. Pak se ale…

Obrázek podcastu Valentýnka na Šumavě

Valentýnka na Šumavě

Valentýnka s Aničkou a se společnou kamarádkou Zuzkou vyrážejí na Šumavu, kde hodlají strávit prodloužené podzimní prázdniny. Spolu s babičkami a peruánským naháčem Hugem poznávají krásnou i drsnou přírodu, která ukrývá nejedno tajemství – a také pověsti o močálech a bl…

Obrázek podcastu Máj (1967)

Máj (1967)

Petr Traxler působil od roku 1965 nepřetržitě ve známé skupině Skiffle Kontra (později Skiffle Contra, Český skiffle, Žáci, Traxleři), skupina hrála původně ve složení: Jiří Traxler, Petr Traxler, Heda Hošková a basista Petr Kozel. Tato skupina vystupovala v dnes již zr…

Obrázek podcastu Dvacet tisíc mil pod mořem

Dvacet tisíc mil pod mořem

"Později jsem dostal monumentální úkol zpracovat 20 000 mil pod mořem do pěti hodinových pokračování. Tehdy jsem si plně uvědomil, že se v románu prakticky nic neděje. Vybudoval jsem ho tedy na konfliktu kapitána Nema, tvůrce ponorky Nautilus, s hrabětem d´Artigasem, hl…

Obrázek podcastu Všichni žijem v blázinci

Všichni žijem v blázinci

„Všichni žijem’ v blázinci,“ tvrdí renomovaný psychiatr a psychoterapeut Radkin Honzák, muž vzdělaný a také vtipný, který už padesát let naslouchá lidským strastem. V rozhovorech s novinářkou Renatou Červenkovou se zamýšlí nad způsobem života, který dnes vedeme, i nad s…

Obrázek podcastu Plzeňské mordy

Plzeňské mordy

Případ plzeňských mordů je úvodním příběhem knižní řady Letopisy Královské komory. Odehrává se v polovině 16. století, za vlády Ferdinanda I. Habsburského. Děj se zasazen do města Plzně. Při vyšetřování několika záhadných vražd se poprvé setkává královský písař z Prahy …

Obrázek podcastu Neviditeľný život Addie LaRue

Neviditeľný život Addie LaRue

Život, na ktorý si nik nespomenie. Príbeh, na ktorý nikdy nezabudnete. Francúzsko, rok 1714. Zúfalá mladá žena uzavrie dohodu s temným božstvom, aby mohla žiť večne, nespútane, presne tak, ako vždy túžila, keď snívala o slobode. Zmluva má však háčik – Addie si nik nezap…

Obrázek podcastu Podivuhodné příběhy a dobrodružství Jana Kornela

Podivuhodné příběhy a dobrodružství Jana Kornela

Putování prostého chlapce z malé české vesnice Dobrodružný příběh líčí putování prostého chlapce z malé české vesnice, který je v době třicetileté války naverbován a prochází nejrůznějšími kraji Evropy, plaví se na galejích a jako otrok pracuje v neprostupných pralesích…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 35 - Zdeněk Řehák 07.06.2014

100 statečných - Host č. 35 - Zdeněk Řehák 07.06.2014

Hostem J. Pokorného - Z. Řehák (taneční mistr)

Obrázek podcastu Hurvínek má smůlu

Hurvínek má smůlu

Sedm dialogů napsala Helena Štáchová pro dřevěné hrdiny Divadla S+H a spolu s Martinem Kláskem (Spejbl, Hurvínek) a Miroslavem Polákem (Žeryk) je také natočila. Tímto titulem se vrátila k tradici, kterou zavedl Miloš Kirschner v návaznosti na Josefa Skupu, totiž k dialo…

Obrázek podcastu Paní Hemingwayová

Paní Hemingwayová

První kapitulovala před druhou, která byla odvržena pro třetí, po jejímž odchodu nastoupila čtvrtá. Vyprávění čtyř osudových žen jednoho slavného muže. Žhavé Antibes, bohémská Paříž, válečný Londýn, měnící se Amerika, veselá Kuba… všude tam se odehrávaly jejich lásky, v…

Obrázek podcastu Rozprávkové Vianoce

Rozprávkové Vianoce

Dramatizované spracovanie rozprávok. Účinkujú: Emíliou Vášáryová, Dušan Jamrich a další

Obrázek podcastu Útěk

Útěk

Jako jedna z prvních následovala kněžna Marie Volkonská svého muže, knížete Sergeje Volkonského, do vyhnanství po potlačeném povstání děkabristů. Ve velmi těžkých životních podmínkách strávila 30 let, teď je stárnoucí žena na útěku ze Sibiře a zdá se, že už nemá sílu po…

Obrázek podcastu Půl roku na útěku před smrtí

Půl roku na útěku před smrtí

Když je člověku osmdesát, přemýšlí o světě mnohdy jinak. Kolik času ještě na zemi mám? Je tohle naposledy, kdy vidím moře? Co tu po mně zůstane? Jak to, že se stále necítím až tak stará? To jsou otázky, které si klade vypravěčka z povídky Půl roku na útěku před smrtí. A…