Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Babička drsňačka znovu v akci

Audiokniha Babička drsňačka znovu v akci

Délka:

4 hod 8 min

Čte:

Jiří Lábus

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Prostě vztahy

Prostě vztahy

Jak to mám v životě já? Známý terapeut Honza Vojtko se zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dříve nebo později musí v životě vyřešit každý z nás. Známý terapeut Honza Vojtko se v jedenácti kapitolách zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dř

Obrázek podcastu Zmoudření dona Quijota

Zmoudření dona Quijota

Dykova tragédie o pěti dějstvích patří mezi významná díla české dramatiky 20. století. Už v dobové recenzi se hovořilo o pozoruhodné rozhlasové relaci a i dnes můžeme psát podobně. Je pravda, že výkon Ladislava Boháče je notně patetický; je to ale patos upřímný a pravdi

Obrázek podcastu Mocná síla kamenů

Mocná síla kamenů

Věda zabývající se působením kamenů na lidský organismus se nazývá krystaloterapie. Zajímáte-li se o alternativní směry, nahlédněte společně se mnou pod roušku tajemna, kdy využijete energetické síly kamenů, podpoříte ji éterickými oleji a pomoci dalších produktů si sam

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 12 - Peter Duhan 06.06.2014

100 statečných - Host č. 12 - Peter Duhan 06.06.2014

Hostem J. Pokorného - P. Duhan (generální ředitel Českého rozhlasu)

Obrázek podcastu Za hranice odolnosti

Za hranice odolnosti

Jak najít rovnováhu mezi výkonem a zdravím? Michal Novotný, fyzioterapeut světové sportovní elity, vás provede cestou od homeostázy a síly přes stres a bolest až po sebepoznání, výkon a dlouhověkost. Vychází při tom z poznatků fyzioterapie, psychologie i historie. Kniha

Obrázek podcastu Večer s Milošem Kopeckým

Večer s Milošem Kopeckým

"...Herectví jsou prý metamorfózy, věčné proměny: snad právě proto já, dobrák od kosti, člověk čistý a nezáludný, mravně spanilý... snad právě proto jsem zrovna já musel taková dlouhá, útrpná léta hrát - s námahou a mnohdy vnitřním odporem - lumpy, lotry, podvodníky, zá

Obrázek podcastu Krize v životě, život v krizi

Krize v životě, život v krizi

Jedna z lidových definic života říká, že je to sled nepřetržitě za sebou jdoucích větších či menších průšvihů. Ty menší řešíme mávnutím ruky, větším říkáme starosti a ty opravdu velké jsou označovány jako krize. V dramatu znamená krize bod obratu, kdy do té doby poklidn

Obrázek podcastu Všechny cesty vedou do Santiaga

Všechny cesty vedou do Santiaga

Pouť do Santiaga mi v osmnácti letech změnila život a já si slíbil jednu věc: až se budu potřebovat s něčím vyrovnat, vydám se na camino znovu. Teď nastal ten čas. Náš vlak zastavil na nádraží ve francouzském Saint Jean Pied de Port a já vystupuji ven v obklopení poutní

Obrázek podcastu Novinářem v Číně

Novinářem v Číně

Když Tomáš Etzler přistál v říjnu 2006 v Pekingu, Čínu téměř neznal. V následujících letech zde však připravil stovky reportáží a zažil řadu silných příběhů. Jak v nejlidnatější zemi světa žijí běžní lidé? Čemu v totalitní Číně čelí novináři, kteří zpracovávají události

Obrázek podcastu Rozum a cit

Rozum a cit

Anglicko na začiatku 19. storočia vyzerá ako rozľahlý park, domácke sídla a v nich šťastní a láskaví ľudia. Ale všetko nie je také idylické, ako to vyzerá. Pani Dashwoodová so svojimi tromi dcérami – Elinor, Marianne a Margaret – sa po manželovej smrti musí vysťahovať p

Obrázek podcastu Cristobal Colón

Cristobal Colón

Novější nastudování Kožíkovy slavné rozhlasové předlohy s Jiřím Adamírou v hlavní roli. Hra Františka Kožíka Cristobal Colón získala v soutěži o nejlepší hru sezóny 1933/34 hlavní cenu. Krátce po té ji převzal i pařížský rozhlas a byla zařazena do cyklu Nejlepší rozhlas

Obrázek podcastu Anglická slovíčka - úroveň 1 pro začátečníky

Anglická slovíčka - úroveň 1 pro začátečníky

Anglická slovíčka - úroveň 1 pro začátečníky - audiokniha obsahuje jednoduché věty a slovíčka v angličtině pro snadné zapamatování a užití. Audiokniha vás učí poslouchat jednoduché věty pořád dokola a to dlouho, až přes 8 hodin. Můžete poslouchat celkem 1770 jednoduchý

Obrázek podcastu Odpojený muž

Odpojený muž

Jak se mají mladí muži v dnešním světě? Mezinárodně uznávaný psycholog Philip Zimbardo ve spolupráci s kolegyní Nikitou Coulombovou ukazují, jak se mužnost ocitá v krizi. Upozorňují na zoufalou neschopnost současných mladíků dospět a odolat nástrahám virtuální reality.

Obrázek podcastu 5 jazykov lásky

5 jazykov lásky

Niekto túži po pozornosti, iný po pochvale; pre niekoho sú veľmi dôležité darčeky, pre ďalšieho vymenená žiarovka či ožehlená košeľa a zas iný potrebuje fyzický dotyk. Audiokniha vám objasní každý z týchto jazykov, pomôže vám objaviť jazyk lásky vás a vášho partnera a d

Obrázek podcastu U Bernátů

U Bernátů

Welsovy vzpomínky na roky 1853-1897, v nichž zaznamenal i historii svých rodičů od roku 1803, jsou nejen cenným svědectvím o mnoha detailech ze života vesnické židovské komunity v západních Čechách 2. poloviny 19. století, ale i neobyčejně citlivě napsaným literárním te

Obrázek podcastu O sexu s Jitkou Asterovou

O sexu s Jitkou Asterovou

Jitka Asterová nahlíží na vztahy, lásku a sex. Otevřeně mluví o svých zkušenostech. Názory, postřehy, praktické rady. Názory odborníků i zážitky posluchačů. Je to už pár let, co jsem moderovala pořad o vtazích, a někteří z vás mě nejen poslouchali, ale také mi posílali

Obrázek podcastu Rytíř světlého rozumu

Rytíř světlého rozumu

Ústřední postavou seriálu Viktorie Hradské je přírodovědec, filozof a národní buditel Jan Evangelista Purkyně. I když by k tomu historické souvislosti mohly svádět, autorka nenabízí zjednodušený obrázek supervlastence a velekněze vědy, ale představuje složitou a vnitřn

Obrázek podcastu Život víry 2022/09

Život víry 2022/09

Život víry 2022/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Lucie Endlicherová, Daniel Zeman a Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Pastor a ekolog Dave Bookless: Neboť Bůh tak miloval vesmír... (rozhovor)

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 59 - Rastislav Maďar 07.06.2014

100 statečných - Host č. 59 - Rastislav Maďar 07.06.2014

Hostem J. Pokorného - MUDr. R. Maďar (epidemiolog)

Obrázek podcastu Vnitřní svět vítězů

Vnitřní svět vítězů

Co skutečně rozhoduje o vítězích mezi špičkami ve svých oborech? Jak se připravovat, abyste dosahovali co nejlepších výsledků? Jak se nevzdávat a směřovat stále k cíli, i když se zrovna nedaří? Jakými způsoby a technikami můžete svůj výkon nejvíce ovlivnit? Aby člověk u

Obrázek podcastu Z dopisů Jiřího Voskovce a Jana Wericha

Z dopisů Jiřího Voskovce a Jana Wericha

Čtyři části rozhlasové podoby korespondence V+W trvají celých šest hodin, což se na první pohled může jevit jako velmi rozlehlá plocha, ale když si uvědomíme, že tři svazky obsahují přibližně čtrnáct set stran, je zřejmé, že jsem musel hodně škrtat a některé části kores

Obrázek podcastu Dyk: Zmoudření Dona Quijota

Dyk: Zmoudření Dona Quijota

Josef Kemr, představitel Dona Quijochota, se narodil 20. června 1922 - tento titul uvolňujeme do digitálního prodeje u příležitosti výročí jeho narození. Z komentáře režiséra Tomáše Vondrovice k prvnímu vydání hry v roce 1995: Zmoudření Dony Quijota je pro mě jedním z n

Obrázek podcastu Proměny mladého muže

Proměny mladého muže

Příběh chlapce z hornického pohraničí, který prožívá pubertu na konci první republiky, za okupace prochází těžkou zkouškou v německém koncentračním táboře a po válce se stává představitelem dělnické mládeže mezi pražskými vysokoškoláky. Román je plný hořkosti a ironie p

Obrázek podcastu Rada moudrých - O pospolitosti

Rada moudrých - O pospolitosti

Podtitul pořadu zněl: "Přímé přenosy besed, které se nikdy nekonaly". Skrze citáty slavných osobností, převážně z oblasti literatury a filozofie, odpovídaly tyto osobnosti v podání předních herců na otázky posluchačů. Do éteru se tak dostaly texty, které by jinak nemohl

Obrázek podcastu Hurvínek macht Ferien

Hurvínek macht Ferien

Meine lieben Menschenmädlein und Menschenknäblein! Es ist euch sicherlich bekannt, was für Schwierigkeiten es manchmal mit den Erwaschsenen gibt. Zum Beispiel beim Vorlegen des Schulzeugnisses, knapp vor der schönstein Jahreszeit, nämlich den Ferien. Das muss sich unser