Audiokniha Až na kost

Léto v Altamiře
Příběh o klukovském přátelství v době těsně před druhou světovou válkou, který Jiří Fried (1923-1999) nazval Léto v Altamiře, se odehrává na malém městě v česko-německém pohraničí. Je to prostředí, které autor dobře znal. Sám totiž vyrůstal v Prachaticích, odkud musela …

Život víry 2022/09
Život víry 2022/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Lucie Endlicherová, Daniel Zeman a Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Pastor a ekolog Dave Bookless: Neboť Bůh tak miloval vesmír... (rozhovor)…

Skála: Svatební cesta do Jiljí
Svatební cesta do Jiljí Čtou Tatiana Vilhelmová a Vojtěch Dyk Hudba Petr Skoumal Audioverze humorného románu, podle kterého vznikl i legendární TV film Milý, vtipný a nesmírně poutavý příběh dvou mladých lidí, kteří se náhodně setkají, zamilují se do sebe a podniknou …

Oldřich z Chlumu - Zločiny v Markrabství moravském
Speciální edice na přání posluchačů. Bez hudebních předělů a podkresů. Soubor sestavil Vlastimil Vondruška. Tato edice obsahuje: Prokletí brněnských řeholníků, Olomoucký bestiář, Duch znojemských katakomb a Právo první noci.

Nebojte se klasiky! Hudební škola - komplet čeští skladatelé
Díky jejich poutavému vyprávění a ukázkám z děl světoznámých skladatelů se mnohému naučíte a poznáte, jak zábavné je být žákem hudební školy. Dříve nudné životopisy klasických skladatelů se naučíte jakoby nic, dozvíte se, z čeho nebyl nadšený Smetanův tatínek, proč se D…

Pět kluků, kocour a velryba
Když je něco jenom jako, tak to ve skutečnosti není, i když by to být mohlo, a když se to něco ocitne v pohádce, klidně to je, třebaže by to být ani nemělo. Pokud se zdá tahle úvaha trochu bláznivá, pak ji berte jako pozvánku k pohádce, v níž všechno trochu je a trochu …

Příběhy památných stromů
„Na počátku bylo slovo…“A kdo jiný, než člověk zabývající se psaním, by měl souhlasit. Jenže – není slovo jako slovo… O tom jsem se sama přesvědčila, když při nahrávání pověstí jsem tiše poslouchala slova mnou před časem poskládaná do příběhů, slova, o kterých jsem si m…

Skandální aféra Josefa Holouška
Rozhlasová dramatizace Čapkovy povídky o štvavé mediální kampani, která obviní nevinného a váženého občana z "nejzvrhlejších zločinů proti mravopočestnosti a proti bezpečnosti života". S humorem i krutou důkladností v ní autor postihuje fenomén falešných zpráv, vůči kte…

Amor a Psýché
I když je princezna Psýché nejkrásnější a nejpůvabnější, stále nemá žádného ženicha. V rozhlasové pohádce Františka Pavlíčka na motivy řeckých bájí uslyšíte Ivana Trojana, Vilmu Cibulkovou, Simonu Stašovou, Josefa Kemra, Jiřího Adamíru a další známé herce.Princezna Psýc…

Čtvrtek: Rumcajsova loupežnická knížka & Vánoce u Rumcajsů
Padesát let Večerníčků o loupežníku Rumcajsovi oslavíme nově objevenými pohádkami načtenými vynikajícím Vojtěchem Kotkem Letos oslaví televizní Večerníčky s postavou loupežníka Rumcajse padesát let od svého prvního zfilmování. Klasické příběhy z lesa Řáholce a města Ji…

Poslední aristokratka
Provozovat hrad není žádná legrace. Ale je to zatraceně vtipné! Nejlepší humoristická kniha roku 2012 (Cena Miloslava Švandrlíka) líčí příběh emigrantské rodiny Kostků, která v restituci získá zpět své zchátralé rodové sídlo a je nucena se potýkat s nástrahami v podobě …

Business Risk Buster Intervenes 6
Business Risk Buster Intervenes 6 - audiokniha obsahuje šestý díl seriálu o rizicích podnikání v angličtině. Autor Vladimír John. Účinkují Jon Keeble, David Shaw-Parker, Charlotte Wall. Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wa…

Yentl a jiné povídky
Nejznámější povídky nositele Nobelovy ceny. Yentl, mladá žena, která se vzpírá tradici. V Singerových knihách je každodenní život propleten zázraky, realita je utkaná ze snů a minulost se mísí s přítomným okamžikem. Takové jsou i povídky z tohoto souboru. Chasidští židé…

Disney - Lví král, Kniha džunglí, 101 dalmatinů
Vezměte své děti do kouzelné země pohádek podle filmů společnosti Disney. V této audioknize najdete tři vyprávění pro volné chvíle i před spaním. První pohádka, Lví král, vypráví o lvíčkovi Simbovi, který nejprve uteče ze Lví země, ale pak se do ní vrátí jako dospělý l…

Dvě staré babky
Pro soubor třiačtyřiceti filozoficky laděných minipovídek nizozemského praktického lékaře, básníka a spisovatele jsou příznačné půvabná poetika, přemýšlivost, ironie, humor, absurdní logika a hra s konkrétními i přenesenými významy. Autor v leckdy groteskních, tragikomi…

Mezi tiárou a orlicí I.
Díky králi Vratislavovi se České země staly poprvé významnou silou středoevropské politiky. Dramatický příběh z druhé poloviny 11. století vypráví na základě dochovaných historických pramenů o jeho dlouhém a pohnutém živ otě. První díl sleduje osudy pětice Přemyslovců, …

Život víry 2026/01
Život víry 2026/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Jakub Lofítek. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Prosbu o lásku Bůh vyslýchá nejrychleji (rozhovor s Dášou a Pavlem Maňáskovými) Ona b…

Doktor Marcus a jeho rod
Historický příběh z prostředí slavné berlínské nemocnice Charité. Napsal Jaroslav Dietl, rozhlasová úprava a režie Jaroslav KodešPo úspěšném televizním seriálu Nemocnice na kraji města dostal Jaroslav Dietl v roce 1980 od východoněmecké televize nabídku, aby napsal po…

Jeptiška
Sotva 23letá Zuzana Simoninová prosí v dopisech, určených markýzi de Croismare, o pomoc ve svízelné životní situaci. Doufá, že ji tento ctnostný šlechtic vyslyší a konečně se jí podaří zmírnit rány krutého osudu. S upřímnou snahou mu popisuje události svého života za zd…

Žáček: Lyrická sezóna, Okurková sezóna
Původní LP album 11 0920-1 811 věnované dvěma významným sbírkám poezie Jiřího Žáčka vydal Supraphon v roce 1989 - nyní vychází poprvé digitálně. Verše pro dospělé, některé humorné, jiné jako zamyšlení nad životem, aforismy a parodie - získaly si své čtenáře a v interpet…

O hodináři Filipovi a skřítku Hodináříčkovi
Máte o kolečka víc? Nevadí! Skřítek Hodináříček Filipovi slíbí, že ho naučí všechno, co umí. Z učedníka se stane hodinářský mistr a spolu se skřítkem se vydávají do světa na zkušenou a za dobrodružstvím. Představte si, že máte před sebou víc koleček, než se jich vejde d…

DESET KLOBOUKŮ Jana Přeučila
Motto: „S kloboukem v ruce projdeš celým světem.“ Audioverze úspěšné knihy vydané k životnímu jubileu legendárního herce. Načetli Jan Přeučil a Pavel Mészáros. Když jsem měl možnost poprvé nahlédnout do této knihy, přesněji řečeno, když se přede mnou na pracovním stol…

Mrs Dalloway
Audiokniha Mrs Dalloway namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C1 pro velmi pokročilé posluchače. London 1923. The First World War has been over for five years, but the effects are still being felt all round the metropolis. A ocialite and politician’s wife prepares…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Psychológia peňazí
Čo sa týka peňazí, to, aby ste boli úspešní, nie je nevyhnutne spojené s tým, čo viete. Je to skôr o tom, ako sa správate. A naučiť ľudí správať sa je naozaj náročné, dokonca aj pri veľmi inteligentných ľuďoch. To, čo vieme o peniazoch – investície, osobné financie a o…