Audiokniha Auto z pralesa

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

1984
Byl jasný, studený dubnový den a hodiny odbíjely třináctou. Winston Smith, s bradou přitisknutou k hrudi, aby unikl protivnému větru, rychle proklouzl skleněnými dveřmi věžáku na Sídlišti vítězství. Ne však dost rychle, aby zabránil zvířenému písku a prachu vniknout dov…

Jiří Anderle v Pavlíkově
Natočeno v březnu 2016 v Pavlíkově, výběr sestavil Tomáš Černý Láska za lásku je série zvukových obrazů, které se na tehdejší stanici Praha začaly vysílat prvního května roku 1997. Těžko by někdo prorokoval, že další a další skici, lepty, suché jehly, akvarely či oleje…

Môj príbeh
Pôsobivé a inšpiratívne osobné spomienky bývalej prvej dámy Spojených štátov amerických. Michelle Robinsonová prežila detstvo v južnej časti Chicaga, kde sa v malom byte na poschodí delila o spoločnú izbu s bratom Craigom a naháňala sa s ním v blízkom parku. Jej rodičia…

Nadace
Ani na předem vytyčené cestě k budoucnosti není nouze o překvapení a nebezpečí… Dvanáct tisíc let trvající galaktické Říši by jen málokdo předpovídal brzký zánik. Když se takový člověk přesto objeví, dostane se mu okamžitě nálepky sýčka a pozornosti bezpečnostních slože…

Požádej a je ti dáno
Audio verze oblíbené inspirativní knihy. Čte Petra Výtvarová Krausová. Délka 9h 13m. Máte vrozené právo na život plný všeho, co je dobré, a tato audiokniha vám ukáže, jak to v každém ohledu realizovat. Audiokniha Požádej a je ti dáno vám předkládá učení nefyzické entity…

Indigová realita
Indigová realita je volným pokračováním knihy Indigový svět. Účinné techniky a praktiky vedoucí k osobnímu a duchovnímu růstu Hlavním tématem knihy je spirituální a osobní rozvoj. Ve společnosti panuje hlad po účinných technikách a praktikách vedoucích k osobnímu a duch…

Atuánské hrobky
Pokračování kultovní fantasy série o Zeměmoří, světě čarodějů, tajemství a magie. Děvčátko Tenar připravili v útlém věku o rodinu a domov, dali jí jméno Arha, Pozřená. Jako velekněžka, zasvěcená starodávným, bezejmenným silám země, musí přebývat v Místě hrobek v atuánsk…

Jasné myšlení
Zachovejte chladnou hlavu za každé situace. Většina knih o myšlení vás vede k tomu, abyste byli více racionální a nenechali se převálcovat emocemi. Jenže to samo o sobě nestačí. K chybám v úsudku totiž často dochází v úplně všedních chvílích, kdy vůbec nezvažujete důsle…

Staroměstský orloj
Audiokniha Staroměstský orloj obsahuje příběh ze Starých pověstí českých od Aloise Jiráska. Mistr slova Jiří Klem Vás provede s bohatou zvukovou skladbou Staroměstským orlojem a jeho pověstí. Režie: František Jílek Natočeno v roce 2021 ve studiu S Pro Alfa v Praze

Ano, jsem robot
Píše se rok 2032 a na Měsíci, na osmé translunární dálnici nedaleko kráteru Collin, došlo k události, která odporuje všem fyzikálním zákonům. Co se vlastně stalo, se bude snažit vypátrat zpravodaj agentury Zprávy dne, který bude o svých zjištěních neprodleně informovat …

Smát se nahlas
Smát se nahlas – životopisný román o Jaroslavu Haškovi aneb jak přežít ve světě pokroku? Mysleli jste si, že humor je neškodná korektní zábava? Omyl. Humor, pokud se dělá dobře, je vždy podvratný. Připravte se na audioknihu Smát se nahlas. Autoři Martin Nezval a Marku…

Jack Reacher: Vedra
Horké texaské léto dokáže být vražedné skoro jako Reacher. Skoro… Vysloužilý major vojenské policie s vizáží drsného vandráka, který jako samozvaný ochránce zákona křižuje Ameriku a potírá bezpráví, si během cesty napříč státem osamělé hvězdy stopne půvabnou Carmen, při…

Anička na řece
Anička a její kamarádky prožijí nezapomenutelné léto na vodě! Devátý díl úspěšné série. / Miluješ prázdniny a dobrodružství? Anička ano. Letos je prožije jako správný vodák na řece Lužnici. Zní to jako báječné léto! A navíc s ní pojedou i její nejlepší kamarádky – Dita,…

Skandál v Milfordu
Detektivka z anglického venkova. Dvě vážené dámy z Milfordu jsou obviněny z únosu patnáctileté dívky. Najmou si proto právníka Roberta Blaira, aby očistil jejich jméno. Robertu Blairovi, milovníku klidného života s jistotami koláčků na prostřeném podnose a právníkovi ct…

Angličtina nejen do auta
{'cs': 'Poslouchejte a učte se cizí jazyky kdykoliv a kdekoliv! Nejen v autě, ale i při relaxaci můžete rozvíjet svou slovní zásobu angličtiny. Díky různým typům cvičení se vaše znalosti při poslechu upevní a s využitím vzorových frází se naučíte vytvářet nová slovní sp…

Ohnivé znamení
Na začátku je lidská ruka v psí tlamě... Napínavý příběh, ve kterém ožívá dávná Bratislava a během vyšetřování série vražd se splétají místní strašidelné pověsti s historickými souvislostmi. Nález lidských ostatků v podunajských lesích přivede notáře Barbariče na stop…

Dekameron
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a sm…

Polní žínka Evelínka (1976)
Vodní i lesní žínky vystupují v pohádkách od nepaměti, ale polní žínku si vymyslel až spisovatel, scénárista a milovník rozhlasu František Nepil. Kdo by neměl rád jeho vyprávění, které známe z rozhlasu i jeho knížek? Vždycky je plné laskavosti, osobitého humoru a poetik…

Noční brána
Je Mona Lisa společným jmenovatelem vražd, které od sebe dělí více než sedmdesát let? Smrti chladnokrevně zavražděného pařížského obchodníka s uměním v ospalé francouzské vísce na březích řeky Dordogne předcházel nečekaný nález ostatků muže s prostřelenou hlavou, jehož …

Hříchy otců
Má smysl otevírat skříň s kostlivcem? Čtvrtý případ knihkupce a bývalého policajta Matěje Mlynáře uzavírá tetralogii odehrávající se v Jindřichově Hradci a jeho okolí. Tentokrát bojuje proti organizovanému zločinu a odhalí, kdo zabil jeho otce. Čtvrtý případ knihkupce a…

V hlavní roli zločin
DETEKTIVNÍ POVÍDKY Hvězdy současné české literární scény spojily své síly a připravily pro čtenáře sbírku dechberoucích detektivních příběhů. Ponořte se do temných hlubin světa zločinu, užívejte si rafinované zápletky a nečekaná rozuzlení, zapojte své malé šedé buňky a…

Duch Llana Estacada
Old Shatterhand a Vinnetou na scéně – záruka dobrého konce. Díky semknutému ději je příběh jedním z nejlepších, které Karel May napsal. Nepostrádá napětí, ale i vtipnou lehkost a odhodlané postavy. Jedno z nejznámějších děl Karla Maye se odehrává v pustině Llano Esta…

Orbity
Jak vypadá den, během něhož člověk vidí šestnáct východů a západů slunce? Posádku vesmírné stanice, která obíhá kolem modré planety ve vzdálenosti několika set kilometrů, tvoří šestice astronautů: čtyři muži a dvě ženy. Američan, Japonka, Ital, Angličanka a dva Rusové. …

Válka umění
>> Žádná jiná kniha mě na válečné stezce proti vlastním slabostem neposunula ke 100% profesionalitě tak jako Válka umění. Odhaluje nejhlubší podstatu toho, oč by měl usilovat každý tvůrce, umělec či profesionál.“ — Robert Vlach, autor knihy Na volné noze # O knize Mě…