Audiokniha Autismus bez masky

Kdo tě sleduje?
Každý říjen se ospalá vesnice St Abel’s Chapel stane centrem náboženského festivalu, který přitahuje stovky lidí. Ačkoli událost provází mnoho podivností, místní mlčí – příjmy z oslav potřebují. Jenže záhadná Anna Brownová, která se právě přistěhovala, odmítá dělat, že …

Skořicové kupředu
Každý nově vznikající vztah provázejí otázky. Potřebujeme totiž vědět, do koho se zamilováváme, komu dáváme kousek svého srdce. Patří mezi ně však i otázka, jež se nebezpečně blízko dotýká našeho svědomí? Nemůže nám ublížit? Jak se k takovému dilematu postaví Marika s O…

Jižan a blondýna
Příběh vztahu Češky a řeckého muže vyprávěný s úsměvným nadhledem. Humoristický román s autobiografickými prvky, "Jižan a blondýna" vyšel knižně poprvé v roce 2012, jako audiokniha vychází v roce 2023.

Drž mě pevně, miluj mě zlehka
Příběhy z tančírny Century Je to jednoduché – chodí sem totiž lidi. A to znamená, že se může stát cokoliv Argentinské tango, to jsou krásné ženy, vysoké podpatky, milongueros, vášeň a slunce … ale také lidé s všedními starostmi, poutníci žíznící po lásce a objetí, kte…

Vánoce Hercula Poirota
Členové rozvětvené rodiny Leeových se sjíždějí na staré rodinné sídlo, aby spolu v poklidu anglického venkova oslavili Vánoce. Pozvání od Simeona Leea v nich ale vzbuzuje spíše pochybnosti a znepokojení než radost z příjemného setkání. Proč je chce bezcitný a panovačný …

Angličtina - Nepustilova metoda – Cvičení
CD Cvičení je poslechovou verzí stejnojmenné učebnice určené úplným začátečníkům až mírně pokročilým (úroveň A0, A1, A2). Obsahuje cvičení pro vytváření dynamických stereotypů. Anglická část je namluvena britským rodilým mluvčím. Cvičení jsou koncipována jako anglicko …

Formulista
Vanessa už pracovala pro kdekoho. Mezi její klienty již dříve patřili zpěváci, herci i spisovatelé, ale pilot Formule 1 bude novinka. Stejně na tom nesejde, boháči jsou skoro všichni stejní. Namyšlení a zahledění sami do sebe. Bez ohledu na jejich povahu má Vanessa za ú…

Ezopovy bajky
Svět se od Ezopových časů změnil od základu, lidé létají do vesmíru a dorozumívají se přes celou zeměkouli, ale ovládají je tytéž radosti, vášně a zlozvyky jako Ezopovy současníky. Proto příběhům o zvířatech s lidskými vlastnostmi tak dobře rozumíme – dospělí i děti. Vz…

Farma paní Láryfáry
Třetí díl řady o paní Láryfáry, která si poradí s každým zlobidlem, protože mu ukáže, jak dovedou nehezké vlastnosti zbytečně kazit radost ze života. Děti občas sužují zákeřné slabosti a záludné choroby, jimiž pak trpí i jejich rodiče. Existuje však snadná pomoc: pobyt …

Bezhvězdné moře
Existují tři cesty do podzemního světa. Toto je jedna z nich. Hluboko v podzemí je knihovna plná ztracených měst a moří a zapomenutých příběhů. Kdesi v ní čeká na Zacharyho Ezru Rawlinse jeho úděl. Zachary Ezra Rawlins je obyčejný vysokoškolský student, který jednoho …

Pohádky po babičce
V této audioknize neuslyšíte pohádky o princeznách, dracích a kouzelných prstenech. Pohádky po babičce vyprávějí o věcech a lidech, které často míjíme bez povšimnutí – o podivných ohryzcích v zapomenuté chatrči, o sirotcích, kteří najdou novou tetu, nebo o penzistovi, j…

Doktore, bacha na ženský!
Kdo se stará o zraněná srdce lékařů? Vítejte ve vesnici Ballybucklebo v Ulsteru, kde dva lékaři spolupracují, aby uzdravili těla i duše rozmanitých a zajímavých obyvatel města. Vítejte ve vesnici Ballybucklebo v Ulsteru, kde dva lékaři spolupracují, aby uzdravili těla i…

Onder, Onderová: Kdo zachrání Pižďucha?
Netradiční, vtipné pohádky a písničky pro pobavení i poučení od populárních hvězd soutěže StarDance Sedmnáct pohádek napsal oblíbený tanečník Jan Onder, známý z pořadu "Taneční hrátky s Honzou Onderem" se svou maminkou, psycholožkou. Načetli je jeho herečtí kolegové, s…

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Nepil: Malý atlas mého srdce
Autor s osobitým humorem líčí dojmy a zážitky ze svých cest do zahraničí.

Andělé smrti
Případ inspektorky Lottie Parkerové. Napínavý, znepokojivě temný a do děsivých podrobností propracovaný thriller. V katedrále je nalezena zavražděná žena a o několik hodin později je objeven oběšený muž. Oba mrtví mají na vnitřní straně stehna stejné, amatérsky udělané …

Mizení
Tomáš Volf řeší nejotřesnější případ své kariéry. Na opuštěném statku zemře v den výročí Hitlerova narození několik lidí. Jde o zločin s rasistickým podtextem, nebo o snahu vytvořit falešnou stopu? Na dětské krizové centrum zazvoní uprostřed noci dezorientovaný chlapec.…

Dneska už se tomu směju
Nahrávka Českého rozhlasu Olomouc z roku 2008. Obsah audioknihy: Dětství – První léta v Praze – Úspěchy u filmu – Konec války a zatčení – Věznění a odjezd do Anglie – Na léčení ve Švýcarsku – Rozvod a svatba s Benem – Dneska už se tomu směju

Arcižár
Kdysi budil děs a chrlil oheň, dnes dává přednost seriálům na Netflixu a lenošení v křesle. Možná je vůbec posledním drakem na zemi, ale svou dračí kariéru už dávno pověsil na hřebík. Nahlédněte do světa draků tak, jak ho určitě neznáte… V louisianských bažinách se zaby…

A to říkaj voni mně? Sto židovských anekdot
Židovský humor je nepřekonatelný. Svědčí o tom i řada sborníků židovských anekdot. Sto nejlepších z nedávno vydaného souboru editora Eduarda Světlíka jsme vybrali pro dvojici interpretů - Miroslava Moravce a Václava Postráneckého. Oba se při natáčení skvěle bavili. Snad…

Moc
První kniha z kultovní série Věrní a padlí od uznávaného autora fantasy Johna Gwynna. Mladý Corban se závistivě dívá, jak se z chlapců stávají muži a učí se umění války. Sám už touží držet meč a kopí, aby chránil zemi svého krále. Ten den však nastane dřív, než čekal. T…

Jack Reacher: Nevracej se
Bude litovat, že se vrátil? Nebo toho bude litovat někdo jiný? Jack Reacher, bývalý vojenský policista vycvičený rychle myslet a ještě rychleji jednat, se vrací do hlavního stanu své staré jednotky. Chce se tu setkat s novým velícím důstojníkem, majorem Susan Turnerovou…

Čisté radosti mého života
Odložená lvice hledá svého člověka. Zn. Oddanost zaručena. Vyprávění o soužití obchodního cestujícího na americkém Jihozápadě a opuštěné cirkusové lvice patří ke klasice české humoristické literatury. Příhody Nata Jessela a jeho spolucestující ve staré fordce rozesmějí …

Jedlová samota
Dramatizovaná četba kriminálního thrilleru podle skutečné události Kdo vraždil? Byl to vůbec člověk, nebo symbolický černý jezdec, o němž se v kraji tradují ústně vyprávěné historky... Strhující drama nemilosrdného vyvraždění statkářské rodiny s prvky psychologické stud…

Opravář osudů
Geroge Novak přijíždí do Prahy aby hledat své české kořeny. Brzy ale zjistí, že vlastně hledá odpověď na jinou otázku: Kdo jsem? Kdo si myslím, že jsem? V živé staropražské hospodě U Devíti Draků a jedné ovce potkává svérázné přátele, kteří v něm však spíše otázky vyvol…